Подробна оценка от I.R
Моля споделете актуална информация? Променили ли са се нещата или е същото като описаното в предните мнения. Благодаря
Подробна оценка от КОСТОВ
Михаела Калоянова - лъже !!! Заплатите не са на ниво за тази институция. Работната среда е тягостна. Проблемни служители може да е имало, но само в очите на ПРОБЛЕМНИЯ "директор". В офиса на моменти настъпват всевъзможни неразботии провокирани от некомпетентноста на корейците за което в крайна сметка излизат виновни българите работещи там. В КОТРА има сериозно текучество. Там хората се задържат между 3 и 6 месеца като биват уволнявани или напускат сами, погнусени от обстановката. Разбира се има и някой редки изключения, но не при сегашния директор. Правете си сами сметката.
Подробна оценка от Михаела Калоянова
Работата в КОТРА е интересна, екипът е малък, винаги има работа, не е скучно,офисът е спокоен и тих, работи се и с българи и с корейци, което също е интересно и дава ценен опит. Заплатите се плащат навреме, а размерът им зависи от образователния статус. Доколкото знам доста хора са имали стаж в КОТРА, повечето са доволни, но е имало и проблемни служители. Техническата база е добра, мисля че е добро място за начало на кариера на завършващи студенти. Желая успех на всички!
Подробна оценка от
Моля, ако някой има информация как са нещата сега да сподели. Засичам обяви напоследък, а и звучи доста престижно.
Благодаря!
Подробна оценка от анонимен
Екипът е интересен,работи се на много бавни обороти, заплащането е сме
шно,договорните отношения които се обещават в началото на стажа,не са такива каквито трябва,шефовете нямат взимане даване с екипа, хората се затормозяват с излишни технически подробности, вместо със самата работа, хаби се потенциала на изключително качествени кадри, фирмената сигурност е на ниво по ниско от -5, всичко зависи от настроението на шефовете;има очаквания за развитие на българския пазар каквито са параметрите на немския пазар, проучванията които трябва да се правят са абсурдни за бълг. икономика дори и в контекстта на Европейския съюз;ползва се остаряла база данни за фирми на нашия пазар;между някои от хората в екипа няма елементарна координация, ако има стажанти, те са свидетели на всички препирни в офиса, които от препирни и спорове са на много ниско ниво като трудова дисциплина, има хора от екипа които не могат да отидат на време на работа, няма система по която се работи, няма мотивиране на екипа, наемат се хора за 3 месечен стаж, уж с договор и плътно за периода, после се оказва че договор няма никакъв, а стажа се прекратява по настроение на шефа на втория месец и човек преди нова година е без работа, иначе работата звучи престижно, но не е така.
В моменти на напрежение, шефовете повишават тон, карат се наставнически, смятат че подчинените са им длъжни и нямат право на мнение, йерархичния тип мислене в полза на шефа е на почит.Иначе работното време се спазва като цяло и офиса е локализиран на комуникативно място.Работата е базирана на книжния тип офис, ако няма принтени хартии по бюрата, значи не се работи.Има сравнително голямо текучество за този тип работно място и всички напуснали са с много негативни мисли. Някои от компютрите в офиса са допотопни машини, които се рестартират сами, и дори копчетата им хлътват навътре при ръчен рестарт на машините.
Усилията на екипа се забелязват евентуално, представителните разходи са на ниво, но работните обеди винаги са свързани с работа и обсъждане на това какво е можело да се свърши по добре,а не като благодаря за усилията.
Ако човек иска да работи за чест и слава, и за една препоръка, може спокойно да си изгуби няколко месеца от живота, но ако търси потенциално място за развитие, по добрия вариант е частна фирма, където се изкарват пари, а не място по системата държавен бюджет. И маркетинг асистент е много повече от човек който организира събития.