Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Пикадили /img/frontend/nomap.png"
5 2 0
2 точки от 749 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 749


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте, аз съм служителката от предния коментар. Това което съм написала може да се провери и потвърди, към днешна дата не съм получила дължимата ми сума. Финансовия Директор е решила,че аз не съм техен служител вече и мога да живея на фотосинтеза.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте, аз съм бивш служител на веригата магазини Пикадили. Работих няколко години там и напуснах преди 2 месеца. Искам да изкажа и аз мнение за тях. Служителите са съвестни и много добре обучени, има и много добри кадри и в централен офис, но за съжаление тези най-горе, управляват зле и се крият като мишки.Служителите отнасят всички негативи от клиентите.
Накратко искам да изкажа възмущението и разочарованието си. Напуснах както си му е реда, с предизвестие, изработих си го и кротко си чаках заплатата, така и все още не съм я получила. Най-лицемерното в случая е,че Пикадили(СЕЛЕКТ ТРЕЙД)в този период е организират томбола с награди, който да раздават, но не могат да ми платят заплатата, защото са финансово затруднени.
Аз не съм единствената напуснала в тази ситуация,а виновните за това се крият и не могат да ни отговорят, защо...?


бивш служител

-35 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Мога да кажа следното - работих 1г и 7 месеца за тях. Усраха трудовите ми книжки - цели 2 тр. книжки - от магазин в магазин постоянно ме местеха, суз да ме уплашат и сам да си напусна, но уви работех на пук на тях. При всяко местене от магазин на магазин - общо 16 местения всяка страница от трудовата книжка се записваше - ДА така е редно, но 2 книжки отидоха само за тях, адски е грозно както и за отпуските... Последно бях в Младост и се карах с човешки ресурси..работех от 11 до 11 понякога 3 на 1 не 2 на 2..всичко ок но никаква почивка? Свързах се с чвешки ресурси и се оплаках а те ми казаха, че като не ми харесва да напускам...всякаш моля кой знае за какво аджеба как се карат 12 часа без да ядеш - аз съм непушач...мойте извинения, ама са егати и боклуците..да не говорим за регионалния на 28 дето се прави на велик и онзи смотльо Веселин Александров 25 годишен хлапак хвалан Бога за рогата...все пак има син на 1 година, пожелавам му със сина му да се държат така както с мене. Нещастници! Огромна мизерия и дупка...много се кефя, че напуснах...а и аз не съм длъжност касиер, а зареждач..набедиха ме, че като съм замествал колежка касиерка 8 стека цигари не съм маркирал...цигари за 150лв ядосах се и напуснах..може ако искам да ги съдя 1 не съм подписвал декларация за МОЛ материална отговорност 2 не съм касиер...


бивш служител

-11 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
-1
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
-1
Натоварване
-1
Потенциал
-1
Местоположение
1
Колеги
1
Работна среда
-4

Всеки ден, малката Мравка, пристигаше рано на работното си място и започваше да работи. Работеше и беше доволна.
Шефът – Лъвът – се учудил, че мравката работи без надзор.
„Ако тя Работи толкова без надзор, не би ли могла да Работи повече, ако е под нечий надзор“? – замислил се той.
Така той нае една Хлебарка, която имаше голям опит като надзорник и изготвяше чудесни доклади.

Първото решение на Хлебарката бе да въведе контрол на Мравката. След това на Хлебарката и бе нужна секретарка, за да ѝ помага с изготвянето на докладите и тя нае един Паяк, който освен с архивите, се занимаваше и с контрол на телефонните разговори. Лъвът бе очарован от докладите на Хлебарката и я помоли и за графики на производството и анализ на тенденциите. За тази цел на Хлебарката ѝ купиха компютър и бе наета една Муха, която да ръководи отдел рентал.
Мравката, доскоро продуктивна и весела, бе отчаяна от толкова срещи, които ѝ заемаха цялото време! Лъвът стигна до заключение, че е дошъл моментът да се създаде длъжност отговорник за южна България , където работеше Мравката. Постът бе поверен на Хлебарката. Новият отговорник, Щурецът, също имаше нужда от компютър за да му помага да подготвя стратегическия план за сектора, където работи Мравката, която на този етап вече не се забавляваше и с всеки изминал ден се ядосваше все повече.
По същото време Хлебарката убеди Лъва за абсолютната необходимост от проучване на средата. След като проучи работната натовареност, Лъвът забеляза, че секторът на Мравката не работи вече колкото преди. Хлебарката изкара три месеца в офисите и направи огромен доклад, в няколко тома, със заключението: „Има много персонал в тази фирма“.

Познайте първо кого уволни Лъвът? Мравката, естествено, защото тя „проявява липса на мотивация и конфликтно поведение.


бивш служител

-45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Жестока експлоатация! "Таен служител" взе 14 лева месечна заплата в хипермаркет

5 апр. 2016 | 15:56
Внедрената от КТ „Подкрепа“ служителка се сблъскала с тежки условия на труд, доноси и лъжливи обещания. Служителите заплащат бракуваните стоки

Заплата от 14 лева за един месец труд е получил "таен служител", внедрен от КТ "Подкрепа" в българска търговска хранителна верига.

Синдикатът разкри шокиращи разминавания между обява за работа и реални условия на труд, пише „Монитор“. Нееднократно от „Подкрепа” са алармирали, че не се спазват правата на работниците у нас.

Проблемът не е от вчера, посочи Ваня Григорова, икономически съветник към синдиката. Намаляват се правата на работниците, алармира тя. За да се установи каква е реалната ситуация, синдикатът е внедрил свой служител по аналогията на техниката „таен клиент”.

Дария Захариева е кандидатствала за рекламния отдел на търговската верига, но реално я назначават като редови служител. Според офертата касиер, зеленчукар и работник топла кухня трябва да получава между 800 и 1225 лева бруто. 100 лева отгоре през летните месеци получават зеленчукарите.

Каква е реалната ситуация - заплатата по договор е драстично по-ниска от обявената. Документално заплащането е 440 лева. Около 900 лева нетна заплата имат шанс да получат само ръководните длъжности в магазина, които работят по 12 часа на ден.

Работното време вместо 8 часа е значително по-голямо, като Дария Захариева обясни, че и се е налагало да бъде 9 часа без храна и вода, защото не е имала възможност. През цялото време е трябвало да стои права, тъй като касиерът няма право да сяда. Обещан и е бонус от 300 лева, ако първите три месеца не се разболее. Освен това получаваш паричен бонус 300 лева, ако доведеш на работа свой приятел и той не напусне поне 3 месеца.

Служителите заплащат всяка бракувана стока. Забранява се разговорът по телефон, дори и да е спешно. Ако някой наруши тази забрана, глобата за разговор по телефона се плаща не само от провинилия се, но и от всички служители. Служителите се глобяват и ако не хванат клиент, задигнал стока от магазина. Освен това всяка стъпка на служителите се наблюдава с видеокамери.

Внедрената служителка се натъкнала на свой колега-отговорник, чиято длъжност била да рови в кофите с отпадъци, да снима опаковки от хранителни стоки и да изисква касова бележка от служители за тях. С лошо око се гледало и на разговора между самите служители, тъй като се считало, че те можело да се договорят да ощетят компанията.

Основният извод след проверката на Захариева е, че работната седмица е шестдневна, има огромно текучество на персонал, създават се фалшиви очаквания в кандидат-служителите, работната атмосфера е отровна, има санкции, глоби и се насърчава доносничеството.

Реално след един месец заплатата на Дария Захариева с глобите и удръжките е 14 лева.


бивш служител

38 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
4
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
-1
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Значи като бивш служител работил над две години и половина и повишаван на 2 пъти в длъжност,мога да кажа,че колектива зависи в огромен процент от управителя.
Ако управителя е некадърен,то целия персонал на магазина ще страда.
Аз се случих на добър ръководител и мой приятел в последствие.
Не съм се подмазвал,просто водехме много спорове за много неща,и след известно време започнахме да се изслушваме и вслушваме взаимно.
Относно магазина,всеки е различен по натовараемост,зависи от това колко е голям и колко персонал има.
Заплащането е малко по-високо от средното в този бранш,аз като обслужващ персонал взимах около 600лв чисто,а когато ме повишиха в приемчик-700-750 съм стигал,а да и за всички служители има ежемесечно ваучери за храна за 40лв и безплатно такси за служителите тръгващи си след 24:00 вечерта.
Лично аз,както и мойте колеги от магазина,получаваха съответното уважение от управителя,както и в 90% от заместник управителите (имаше един заместник управител, Ели се казваше,която беше много набожна и същевременно много заядлива. Тя не уважаваше никой и нищо.).

Никога не са ми плащали по-малко от уговореното и често има бонуси от 50 до 100лв,стига да си коректен и да знаеш как да си ги изработиш (бонуса се получава от 2-3 служители ежемесечно ако управителя е пич).
Натоварването обаче не е за всеки,аз лично успях да напредна кариерно И с това,че имам две силни ръце и можех да вдигам и дърпам изключително много тежко.
За да има човек потенциал за развитие в тая фирма,трябва найстина да има качества,който да показва всеки ден в работата.
В моя магазин всички работеха много здраво и това създаде среда където трудно можеше да изпъкне някой пред другите ,който да прави нещо иновативно и различно,полезно за магазина.
Повечето колеги са готини хора,имаше сякакъв тип- Студенти,майки,бащи,хора които просто работят.
Работната среда е на европейско ниво.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

По повод последното изказване на АНОНИМНИЯ БИВШ служител искам да кажа само,че след като дълги години е работил в фирмата малко късно се сеща за подобни мнения.Човешката злоба и завист няма граници в това се убеждавам за пореден път а простолюдието в държавата ни се увеличава.Смятам че човек никога не трябва да се самозабравя и да си знае възможностите още повече позицията на която е поставен.Никой от никого не го е страх.....Маринела е човек от който само можеш да се учиш и възхищаваш,но явно теб не е успяла да научи на нищо.Пожелавам на всички настоящи колеги Весели празници и дано Пикадили просъществува!!!!!Л.П.


бивш служител

1 точка

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
-5
Привилегии
-2
Фирмена сигурност
2
Натоварване
5
Потенциал
2
Местоположение
3
Колеги
-3
Работна среда
-3

Здравейте.Аз искам да кажа само че в тази фирма няма капка уважение.Зачитат се само тези които лижат гъзовете на управителите и ръководителите (начело с Маринела Пикадили Център Варна).Всички които сме напуснали е заради нейното отношение.Всички я мразят, но не смеят да кажат нешо ,защото ще почне да ги тормози докато не си подадът молбите.За мен това въобще не е ръководител. Тя постоянно унижава подчинените си и всява интриги между тях. Няма по-злобен човек от нея. Докато тя не се махне от тази длъжност всички добри служители ще напуснат тази фирма.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Някой може ли да каже кои магазини на Пикадили са затворени ?


клиент

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

аз съм клиент, но ще помоля хората който искат да започват работа там ДА НЕ ПОЧВАТ, товаа е най-гнусната верига магазини....хигиената е под всякаква критика, служителите и са адските мърди (особено касиерките) няма живот в тях, магазина е слабо зареден, няма много от основните стоки, а другите стоки са с най-ниското качество, а са а сравнително скъпи цени..магазина от който съм ужасен е в Сердика Център, ако някой от управителите прочете, моля подайте си всичките молбите..нищо не става от вас..найстина..

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?