СЕТ АД /img/frontend/nomap.png"

Няма нищо сигурно там,хубаво че не съм там вече...

За тази фирма постоянно валят обяви за работа.Ако мислите да работите там знайте, че нямат служебен транспорт за смените и те не са съобразени с градския транспорт.Заплатата е 450лв и дори да стигнете нормата пак толкова-не се морете.Там хората работят така, за да отидат на работа и в събота, когато ще им бъде заплатено 1,75. надника това е около 30лв.
Има 1о човека, които стават дори шефа е доста човечен, но това е фирмата в която" царя дава пъдаря не дава".Началници бол и обучението е по взаймоучителната метода.Питайте ОТК какво очаква от Вас да не се главоболите после.
Успех на насочилите се натам, има и купони за храна -40лв и заплатите са редовни на 15 число.

Тъй като основната причина хората да влизат тук е, за да проверят заплащането ще започна с него:
Оператор СМД: 470 лева бруто
Монтажник ел. елементи: 470 лева бруто
Монтажник ел. елементи + заработка: 420 лева бруто + заработка ( стига се до 650 лева бруто таван, т.е. 500 лева нето )
Бригадир на ръчен монтаж: 550 лева нето. ( след +10 години стаж във фирмата прибавен като стойност )
ОТК: 500 лева нето
Монтажник микроел. елементи ( у-к "Измерване" ): 470 лева бруто + заработка ( 0.06 стотинки на минута бруто )

Няма шанс да си издействате по-висока заплата, освен ако не се възпротиви цял отдел и се пусне писмена молба до г-н Щайнер за увеличение, което може да бъде одобрено, но може и да не бъде.
у-к "Измерване" и у-к "ОТК" работят извънредно в събота (не всяка), останалите участъци почиват.
"Измерване", "ОТК" и "Склад" в 90% случаите остават да работят извънредно в сряда и петък, тъй като трябва да излязат всички платки за експедиция.
Относно сигурност за редовно заплащане - да, има, задължително до 15-то число на месеца се изплащат заплатите и се дават на ръка ваучери за храна ( 40 лева ).
Ръководител на Щайнер Електроник е Станимир Станчев. Можете да се обръщате по всякакви въпроси към него, ще ви обърне внимание, ще ви изслуша, ако имате проблем ще каже, че ще отдели време, но това няма да се случи. Като човек и ако си търсите приятел е точен, но като ръководител и като човек, на когото може да се разчита не върши работа.
Бригадири на Ръчен монтаж - не може да им се има доверие, единият от двата бригадира е човек, който всячески се опитва да се "докаже" в очите на по-висшестоящите и прави всичко възможно, за да го направи без никакви угризения на съвестта.
Началник на ОТК: строг, много стриктен, винаги кисел, но един от малкото, които ВЪРШАТ истинска работа и може би вършат работа и за тези, които не го правят
Началник на Измерване: единственият човек, който е винаги усмихнат, весел и разбран
СМД: Разбирателство и добро отношение
Мениджър на фирмата е Станислав Стойков - човек, от когото трябва да се пазите изключително много, много подъл, много коварен, използва твърде неразумно и твърде много дадената му власт. Излиза по-рано от работа, а наказва хора, когато правят същото. Закъснява или сутрин чекира магнитната си карта по-късно от уреченият час, а системният администратор променя часа на влизане. Чекира картата си, че уж е влязъл, а излиза, без да се отбелязва никъде.
Хора се наемат всеки месец, сигурност въпреки това има.
Уважение от високите постове няма да получите, много пъти ще "забравят" името ви, но за сметка на това ще си го припомнят бързо, когато трябва да свършите нещо за тях.
Колегиалност няма, интриги и зли нападки са част от ежедневието там. Трябва да се пазите от всеки един, всеки е доносник на някого.
Приятелства биха могли да се създадат.
Потенциал за развитие няма голям, трудно бихте могли да станете от работник - шеф, но бихте могли да се преместите от една позиция на друга сходна.

шубе го/я е и не казва!

Прочетох обявата на фирма „СЕТ АД” за РАБОТНИК в участък „Ел. Тест”от 5.09.2013г. Изискванията са: висше или средно специално образование и владеене на чужд език. Защо са тези изисквания, след като ръководител на участъка е човек, завършил средно училище по химия (не техникум), невладеещ никакъв чужд език. Преди 1 година бях на стаж в тази фирма. Наистина, това е един от най-хубавите участъци от Завода за Немонтирани печатни платки, обурудван с компютърни системи за електрически тест – не е химичен цех!
Господа Щайнерови, на мен ми харесва вашата фирма и чета с интерес обявите ви за работа! Харесва ми това, че вие търсите млади специалисти с висше образование. Но искам да ви попитам: според вас редно ли ще е на компютърен специалист – с висше образование и владеещ чужди езици, ръководител да му бъде човек, завършил средно училище по химия???, а за чужд език да не говорим!

Аз имах нещастието да кандидатствам там вече 3-4 пъти, не помня... за ИТ-отдела. И... не ме харесаха, въпреки че имам подходящото образование. Както и да е. Не съжалявам. За това предприятие се носят митове и легенди по цяла БГ. Въпросът ми е малко по-различен: кажете поне една нормална фирма в тоя пропаднал, вече град, защото още малко ще търпя простотията на фирмите тук и ще бягам оттук...

Честит 58ми рожден ден, мила госпожо Щайнер! Каква прекрасна възраст е това за оттегляне от активна дейност и за преминаване към групата на пенсионерите. И за ваше щастие - може да си го позволите с всички натрупани богатства досега. Пожелавам ви скорошна продажба на завода на кадърни и справедливи хора белким си отдъхнем ние робите- 350 човека, тормозени активно от безхаберието ви. И не се притеснявайте - дори и като пенсионер вие пак ще може да си носите новите дрехи и да търсите хора, които да ви слушат глупостите по цял ден, както правите и сега и наричате това вършене на работа. Хайде, останете си със здраве и все така широка ( но в повечето случаи изкуствена, неискрена и куха) усмивка.

Авторитаризмът не се препоръчва, защото води до липса на дисциплина. Поражда у хората, които са подложени на зловредното му влияние, две противоположни ответни реакции: подчинение или бунт. Винаги е за препоръчване естественото уважение към властта.
"Когато котката я няма - мишките пируват!"
Уважава се онова, което е достойно за уважение, и заемащият признато място в йерархията по познание, опит, старание, вдъхва на своите подчинени възхищение и ентусиазъм. Злоупотребата с властта е пагубна, оставя незаличими следи и предизвиква хората да си отмъстят при всеки удобен случай за полученото лошо отношение и насилие.
"Станимир, на теб ти харесват тези стари баби? .. Ми имаме нужда от млади хора, кои щракат бързо."
"Oриенталска работа ... па-па-па ... Вий сънувате. Лека нощ"
Една дума може да нарани много повече от физически удар, сарказмът унижава и обижда. Ако нещо не се предлага на официалния пазар, то може да се намери на черната борса. Мисълта, която не може да се изрази свободно, се пише в тоалетните или се изрича ясно в тишината, създадена от богатото въображение. Ако можеше да се чуе какво мисли едно потиснато съзнание, докато се усмихва на потисника! ....
"Дъртата"; "Зигмундът"; "ZZTOP"; "кака зайка"
Има служители, които се срамуват от своите началници. Много е тъжно, когато на някого се налага да защитава некомпетентния си шеф. Или да оневинява емоционални изблици, които са характерни за познат чревен проблем, но не и за управленско ниво.
"Добър ден, моето име е Зоя Щайнер. ... На срещата бяхме аз и Цеца - значи Цеца е виновна!"
Някои началници се опитват да предлагат модерни съвети, закупени "на кило" от представителите на външни консултантски фирми (или от партньори, които са били посетени в Япония, Китай, Германия), сякаш са някаква стока. Без да могат да се отърсят от стария явен или скрит авторитарен стил, заявяват:
-Господа, фирмата има нужда от повече въображение! "Забудете сА!" Искам идеи, творчество, иновации! Трябва да се "Забудим" веднъж завинаги, да се оттласнем. Преди да предприемете каквато и да е било инициатива обаче ... посъветвайте се с мен!
===============================
"А кАде наши Зедем процента увеличение?"
кАде наше уважение? кАде наший Зтимул за работа? кАде Змизъл да идвамИ на работа? Мий мислим Вий трябва да оптимализира Ваший управленски процес или да се махне от тази Ориента, защото Вий не прави нищо друго освен да трови хора с Ваший гаден грешен подход към хора на Зиги и алчност на Зоя. Ето туй мой проблем - ваший гаден подход и ваша алчност. Вий смята, че хора са коне и говеда и държите се с тях както с животни. Вий сте в голяма грешка, вий сънувате! Вий създава гаден грешен модел у хора покрай Вас и те става същи като Вас - крещящи потискащи роботи без чувства. Защо хора в СЕТ не са щастливи? - Защото малко пари и много викане. Затова. А Вий ноЗете ваши скрити милиони у гроба, нека там имате полза от тях. Нека!

Чесно да си кажа, взе да ми липсва ободряващото сутришно крещене на Г.Г. Не е ли така рано сутрин да ти вдигнат адреналина..... и цял ден да изкараш без кафе......

Може ли някой да ми каже как стои въпроса със заплащането -има ли извънреден труд,какви са условията на работа?

Намери ли се корумпирания служител,
продаващ алуминиевите плочи на безценица?
И същият този служител продал скрапа пак на безценица?