Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

SiteGround Ltd / Сайтграунд ООД https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=Пловдив,София Парк, улица Олимпийска 6&markers=Пловдив,София Парк, улица Олимпийска 6

SiteGround Ltd / Сайтграунд ООД

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 146 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 31-40 от общо 146


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Помня как след интервюто си за работа с Сайтграунд седнах на една спирка да чета коментари в този сайт. Сега и аз ще напиша един, за да помогна на други бъдещи кандидати да вземат по-лесно решение, основано на факти.

Ще публикувам коментара си анонимно единствено с цел той да не се окачестви като опит за подмазвачество. Все пак ще поясня, че не съм била препоръчвана за работа там, нито съм била нечие протеже впоследствие.

Офисите са страхотни, всичко е направено така, че служителят да се чувста комфортно. Грижат се не само за хората си, но и за децата им. Редовно се организират купони и събития, и постоянно се мисли какво може да се подобри в тази насока. Правилният начин на живот, спортуване и хранене, се поощрява. Няма да си послужа с примери, но когато дойдете на интервю и ви разкажат, ще останете не просто приятно изненадани, но и изумени от степента на грижите, които се полагат за нас.

Работа има много, но за мен съотношението повече работа = повече пари е логично, така че по-скоро ме учудват коментари, написани в сайт на име Работодател, с презумпция че работата трябва да е малко. Логиката е проста, многото клиенти генерират много работа, но и плащат и много пари. Този работодател обаче не си слага 90% от печалбата в джоба, а я влага в постоянни опити за подобряване на услугата и в грижи за служителя си. По-добрата услуга е от полза и за вас, тъй като осигурява по-щастливи клиенти. Също така, този работодател не укрива данъци и не крие осигуровки, а осчетоводява всичко прецизно.

В customer care и tech support отделите се преминава през обучение, по време на което ви плащат, за да ви дадат знания и цял един занаят. От вас се иска единствено да внимавате и да учите с желание. Обемът от информация, която трябва да се усвои, е огромен, така че реално човек придобива задълбочена представа що е това хостинг след 3 - 4 месеца. Дори и след това всеки ден се срещат и учат нови неща, така че не става скучно.

Работата за мен лично е удовлетворяваща - в общия случай помагате на хора с непреодолим в техните очи проблем и те са приятелски настроени и благодарни. Гневни клиенти тук-таме има, разбира се, но смятам, че е въпрос на лична настройка и качества как ще се справите с тях.

Заплащането - високо за сектора, с тенденция да расте прогресивно при добри резултати. Добрите резултати се постигат най-вече с желание, но и никой не щади сили да ти помогне - говоря не само за супервайзъри, но и за колеги. Никога не ми е отказвана помощ, по-често ми е оказвана по чужда инициатива. Добре е да можеш да разчиташ на хората около себе си.

Обстановката е приятна, защото освен добронамерени, колегите са грамотни и интелигентни. Аз лично намерих част от най-близките си приятели там.

Друг важен момент е, че положените усилия не остават незабелязани. Казвам го, защото за мен това е било проблем на предишни работни места, а и съдейки по разкази на приятели, изглежда е масов проблем на работа изобщо. Та, когато се стараеш, има кой да го види и оцени, има и начини това старание да бъде възнаградено. Предполагам, че на това се дължи мотивацията на огромна част от екипа.

Възможност за развитие има, стига да имате качества и да ви се работи. И посоките на развитие са достатъчно много, в зависимост от това какво ви е интересно и какво ви се отдава.

Относно нападките към определени хора по-долу, не прочетох всичко, защото ме досрамя. Но ще забележите, че са масово базирани на външни белези, лишени от въображение прякори, и граничещи със сюрреализъм слухове. Когато човек иска да обиди някого, използва най-големите му недостатъци. Тук не видях да става дума за професионални качества или липсата на такива, нито за лошо отношение, и това не е случайно. Набляга се на фактори, които нямат никакво отношение към работата. За мен това говори за безсилие, вие преценете как ще го интерпретирате.

И накрая, пожелавам успех на всички кандидати. Пожелавам успех и на бившите и настоящи колеги, които са отделили време да оставят своето мнение тук - познавайки работата на HR екипа, вярвам, че са видели в тях потенциал. От тях зависи как и дали ще го разгърнат.


бивш служител

-30 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
0
Работна среда
-5

AVOID LIKE FIRE! Worst working experience ever!

Their website claims they "overstaff their support" so that clients can receive immediate help. LMAO. Nothing can be further from the truth - they keep minimum staff on chat/phone and overwork them like crazy. Sometimes taking a break is impossible.

NOTE: Chat support people are made to answer PHONE CALLS WHILE HAVING MULTIPLE CHATS!!!!! This is especially true for the Italian and Spanish teams. An utterly idiotic and stressful system.

NOTE: If you work for the Italian team, you will be made to ALSO translate Level 2 tickets within 15 minutes even when having multiple chats! -_-

This is what "overstaffed" means for Siteground - total exploitation.

When you provide feedback about this they ALWAYS blame you - your multitasking is not good and other bs.

"Leaders" often act like lunatics and can be very disrespectful to people from the support staff. ZERO empathy and people skills.

(Svetoslav Stamatov - you suck big time. Learn how to actually be helpful to your team and how to show them respect.)

After a mediocre training, you barely have any floor support. You need to rely on yourself and your colleagues who have 4 chats already.

There are no clear guidelines of what is supported exactly. Clients don't only approach with strictly hosting/Siteground related issues - you are made to deal with a multitude of issues with their websites FOR WHICH YOU'VE NEVER RECEIVED AN ADEQUATE TRAINING!

STAY AWAY AND SAVE YOURSELF THE HUMILIATION AND STRESS!




бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

tl~dr - Shared hosting, nothing special.

Това е кратката версия. Огромна фирма за shared hosting с адски много клиенти, които плащат по 4-5 долара на месец. Цялата работа е съпорт, ама яко съпорт. 24/7 вечерта, събота, неделя - всяка минута. Трябва да се сте малоумни, че да го работите това. Тия просто късмет голям, че са в България и могат да плащат смешни заплати на студентчета и хора без амбиции да отговарят малоумни въпроси за Wordpress.

Може буквално да затъпеете, аз не знам, тия хора с толкова много пари немат ли амбиции да направят нещо малко по-така като Хероку, Digital Ocean - не им ли писна.

Иначе фирмата прави некви невероятни пари и е супер печеливша, понеже не плащат като конкурентите и сигурно 50% от оборота и нагоре им е печалба, толкова много пари, че има слухове, че Ценов и хомо-приятелчето му Тенко Тенията искат да купуват целия бизнес парк (всичките 16 или там колко са сгради от офиса надолу).

Но това е, това че правят 1-2 човека пари... не си губите времето и вечерите и уикиндите да им работите на тия келешчета. Иначе да ме лкажете, че само плюя - освен че е мега тъпа работата и никви развитие и пари, фирмата иначе е уредена (щото имат много пари). Офиса е хубав, чат пат има некви екстри, хората като цяло са окей и нема големи тъпанари освен Тенията.

А да, офиса е хубав ама е на майната си - само с кола става, не знам с толкова много пари що са се нашили на майната си отвъд околовръстното. Транспорт градски нанайци.


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Страхотно място с хубави офиси и чудесно отношение към кадрите. Не разбирам защо и какво хейтите.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Бездарна дружинка, нацелила, че съпорта в България с интелигентни хора е 1/4 от цената в други държави. Вече и други хора се усетиха и ще им е по-трудно.

Пълни клуони като "Хакман" педала с розова шапка и предполагам подобно дилдо отзад, Ценов, Тенко не знаех, че Тенията му е прякор, но му отива на физиономията, Рене лесбийката и прочие.

Значи тази история да плащаш малко на хората и да ги ебаваш явно работи толкова добре, че даже си помислиха, че могат да напишат CPanel. Естествено не могат, но...

Елементарен хостинг на огромна скала с евтина работна ръка, една идея по-зле от индийските офиси в Бангалоре и супер по-ниско платено.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Всеки може да се развие според възможностите, начина на мислене, отношението и желанието към работата. Можеш да получиш в пъти повече от другите компании, работещи в този сектор. Хората, които са доволни от работата си рядко се занимават да пишат по такива сайтове, нормално е тук да се намират 90% мнения от хора, които най-вероятно са били уволнени или изгонени по обясними причини.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Като човек, обмислящ дали да кандидатства за работа в компанията, съм доста раздвоен между мненията на познати, които работят там и мненията на хората тук.
В момента уча право и съм страшно разочарован от специалността и възможностите за реализация, затова обмислям да започна работа в Сайтграунд преди още да съм завършил, като се консултирах с познати, работещи там като съпорт и ми дадоха положително мнение. Четейки мненията тук се обезкуражавам страшно много и не мога да получа реална преценка за нещата. Предполагам, че истината е някъде по средата, но все пак искам да получа още някаква обратна връзка.
Най-силно ме вълнува дали има наистина възможност за развитие вътре в компанията, започвайки от позицията на съпорт?


шубе го/я е и не казва!

-30 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
1
Местоположение
-3
Колеги
-4
Работна среда
-5

Тия са тотални дебили на толкова нива, че ми е слабо познанието по балкански езици да го опиша. Миналата година бориха Let's Encrypt, тъй като искаха да са "уникални", барабар с 10 хиляди по-малки изцепки, ама тази година ще надскочат себе си. От известно време се чудят как да не плащат пари за cPanel лицензи (че да може и Ценов да си вземе една Tesla, няма само Тенко да се шири, я) и са хванали най-големите олигофрени да пишат собствен аналог на cPanel. При това въпросните си нямат идея част от нещата как работят. Не е нужно да казвам, че тоя аналог след 5 вътрешни теста и един платен клиентски тест (тъй като не знам как да нарека клиенти, които си плащат за да са на непълно тествам продукт) работи на под 50%. Хората са необучени как да работят с него и работят успоредно и с cPanel, и с тяхната си измишльотина. Тренинг за това няма - всеки се учи от записки, които са повече sales/marketing shit, отколкото някакъв обучителен материал. Съпорт отделът се оплакват че им режат достъп и са полуосакатени. Единствено най-големите темерути (на които просто не им дреме) или некадърници (които просто толкова си могат на каквото и да ги сложиш) са ОК с това.

Забавен куриоз - тази седмица трябваше да почнат да местят хората на новата платформа, но тъй като програмистите им са на "световно ниво" не успяха да преместят и половината от един от най-малките сървъри, преди процесът им да се издъни с гръм и трясък. Замазаха го като "имаме нужда от допълнителни тестове", а не като "ние сме дебили", при което не знам дали има човек който да може каже "миграция към новия панел" със сериозно изражение.

Така, след като установихме, че за програмисти не стават да минаваме на другите точки:

Заплащане: добро за средния българин (не вземаш 400 лева на месец, и то невинаги), но на фона на глобалните фирми е смешно. Не говорим за другите пловдивски смешници, които са още по-трагични - ТМД, Kометата - те дават доста по-ниски заплати, но примерно remote позиции или дори за GoDaddy е доста по-доходоносно. Заплатата, естествено, е строга тайна, но след 2-3-4 години можеш да вземаш едно 2000 лева, което те слага горе-долу в средната класа. Има "стълбица" за мотивация на персонала, но след нея е предимно годишния процент увеличение, който реално е компенсация за инфлацията така че - излизаш със съвсем малко отгоре. От това което се чува - малко хора вземат над 2800 чисто. Общо-взето - взимат те на задна прашка по цял ден (ама мъжката) за цената, която една проститука взема за половин час.

Уважение: никакво. Абсолютна лицемерщина. Ще те изядат с парцалите, сдъвчат, изплюят и ще забравят че някога си съществувал. Болно е да се вижда как ги обхваща джендъризъм, след като години наред са имали доста правилна идея за това какво трябва да се случи.

Привилегии: прогресивно намаляващи. Орязани нива на достъп, орязани бонуси (ваучери и почивки), орязани мероприятия, орязани правомощия. Колеги от съпорт отдела скоро споделиха, че са им орязали правото за работа от домашни условия на под 50% от седмицата. Щом видях хора, които не са били в офиса от поне година - най-вероятно е така. Дори нещо базово - седмичната закуска в София е далеч по-обилна и разнообразна от тази в другите градове. Малко, ама - забелязва се. Още - в София си организират фирмени турнирчета, мероприятия, събирания вътре във фирмата. Сплотяване на екипа, ама само на паричковците. Голяма работа, че има билярд, конзола и тенис на маса, когато си скапан и не можеш да гледаш, какво остава да ги ползваш...

Фирмена сигурност: повече от отрицателна. Нарочат ли те и станеш ли неудобен - ще те изхвърлят като мръсно коте от млекарница. Водете си записки и поддържайте всичко под формата на електронна кореспонденция. Важните неща ги искайте в писмен вид за да не останете изненадани. Предвид факта, че бившата директорка на Sales/Customer Service я изхвърлиха позорно заедно с един от мениджърите им (това, че сигурно бяха преспали с двуцифрено количество хора, които намазаха от това, освен една от телефонистките, която забременя, го пропускаме. Просто последната след това беше пребита като животно от големия "мъж" и "мениджър" и бе изоставена, но - тихо!) просто е жокер, че никой не е застрахован.
Има преференциално отношение - всичко зависи от това на кого си човек. Ако не си човек и не участваш в мелачката - ще те свалят на земята и ще те "ритат" до посиняване.

Натоварване: Доста, но то идва от алчност, некадърност, несъобразителност и тъпи промоции, за които половината маркетинг трябва да бъдат разстреляни. Също така - с таргетиране на олигофрените (предимно) се образува грозно количество работа. Отделно вътрешните "иновативни" технологии са толкова бъгави, че хората се радват и изненадват, когато те работят безпроблемно. Иначе е редовна практика да се обвиняват клиентските сайтове, бившите им хостинг компании и господ за всички простотии.

Потенциал: плачевен. Хората на супервайзърски позиции като цяло са нещастни от това и проклинат съдбата, че са показали качества. Пукат ги от работа - ушите им свистят направо. А в последните година и половина-две какви хора повишиха - трагедия. Неслучайно за последните 4 години напуснаха хора, някои от които с повече от 4-5 години стаж.

Местоположение: всеки офис на различно място. В София е на околовръстното, в Пловдив - до мол пловдив, в Стара Загора - там е без значение, тъй като си на 10 минути пеша. В София обаче е щета...

Колеги: Класните хора напуснаха. Останах основно натегачите, педалите (без майтап - вече явни педерасти почнаха да наемат), чалгарите и тези, които са тотално безполезни за каквото и да било. Има едно 20-30 човека макс, които са повече от читави и част от тях дори си вършат работата с необяснимо желание и мотивация. Част от тях са бая преебани от живота и финансово, така че ги разбирам. Другите просто не са си намерили поле за реализация и едновременно с това са непоправими идеалисти. Трети просто не са се осъзнали още.

Работна среда: Ако мога да дам по-малко от -5 бих дал. Абсолютна помийна яма. Пазете се


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Да бе, верно, на тия малки уродчета как им се разминава? 2 милиона клиента е почти 20 милиона на месец, как не са им клъцнали пишките на тия неприятни типчета? Айде, Ценов така и така не си го вижда от шкембака, на Тенко Тенията като му гледат физиономията, сигурно малкия тенко е доста грозен и си заслужава клъцване.

Тия от съпорта дето ги издържат тия грозници не знам как не са им извили вратовете досега. Аз бих.


шубе го/я е и не казва!

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Минавам само да кажа, че колкото повече товариш 1 РОБОТник, толкова повече той ще е изморен, непродуктивен, отегчен и без желание за работа. А уж казват, че приоритета на фирмата е служителите да са хепи ...билярдчета, тенис маси...хубаво, но от толкова работа не остава време дори и за това:) Важи за всички фирми като цяло.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?