Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Шуменски Университет Епископ Константин Преславски /img/frontend/nomap.png"

Шуменски Университет Епископ Константин Преславски

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 17 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 17


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте! Изключително възмутена съм от служителките в Учебен отдел в гр. Варна. Държат се много грубо какъвто и въпрос да зададеш, позволяват си да повишават тон. Случвало се е да ги чакам докато си изговорят лични неща и ако си позволиш да ги прекъснеш , отново те навикват. Много високомерни и се държат все едно само те работят, а те дори и това не правят качествено. Надявам се някой да вземе мерки , защото тези женички се мислят за недосегаеми.
За съжаление в цялата ни държавна администрация работят предимно такъв тип хора и сме го приели едва ли не за нормално да те навикват постоянно , но смятам, че ако даваме гласност за този тип поведение, все някога ще се вземат мерки.
А ако някои от тези жени, работещи в учебен отдел от Шуменския университет в гр. Варна четат това , искам да им кажа : " Не бъдете толкова нагли ! Благодарение на нас, студентите имате тази работа, където ви се събират 4-5 работни часа и по цял ден и обсъждате клюките. Ако толкова ви дразни комуникацията с нас, студентите , които " все разбрали-неразбрали ", то може да напуснете и да освободите мястото за някой човек , който знае как се комуникира с хора. И от къде толкова злоба събрахте ? ".


шубе го/я е и не казва!

36 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
4
Привилегии
4
Фирмена сигурност
4
Натоварване
4
Потенциал
4
Местоположение
4
Колеги
4
Работна среда
4

Забравих да спомена, че в момента всички ВУЗ-ове се борят за всеки студент поради демографският срив, поради това, че хората заминават за чужбина, поради това, че повечето не виждат смисъл в дипломата.

Всички университети се борят със зъби и нокти за всеки студент. Така, че от това единствено печалба ще имат студентите, тъй като от конкуренцията винаги клиента печели.

Не мога да разбера в повечето ви. Не стига, че в днешно време в университет се влиза лесно. 3-ка се пише за минимални покриващи знания по дисциплината, че и се оплаквате? Малко като нагло това. Едва ли не, все едно ВУЗ-а е задължително звено. Абе хора, това е място, което не е задължително какво се оплаквате, че сте били на условни или че трябва да си плащате за протоколи? Щом имате условен значи 3 пъти не сте успели да вземете този изпит. Ако питате мене, ако имаше много кандидат-студенти и нямаше такава голяма липса заради демографският срив, след 3-тият път неуспешен изпит трябва направо да ти прекъсват образованието. Не може да излизаш специалист, като си вземаш изпитите от 20-тият път. :)

Не знам... Понякога съм учил здраво през нощите и като отида на изпита и получа отлична оценка даже ми става понякога някак си гадно, че е трябвало още неща да ме питат и да ги кажа, че да си защита отличната оценка.

Нещата май опират до характер и желание.

Университета затъва не заради 'безхаберие' или други термини дето наслагате, скоро всичко ще замре заради ДЕМОГРАФСКИЯТ СРИВ! Не забравяйте тази дума, защото това си е факт и вече ще се усеща още по жестоко. Хората се концетрират около "магнитните" градове като София, Пловдив, Варна, Бургас и някой друг град я има, я няма. В другите градове просто хората изчезват. То, не че в големите е кой знае какво.. но ме разбрахте..


шубе го/я е и не казва!

34 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
4
Привилегии
3
Фирмена сигурност
2
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
3
Колеги
5
Работна среда
5

В момента съм магистърска степен във ФМИ, иначе съм завършил бакалавър в същият факултет.

Какво мога да кажа. Не мога да кажа неща, които покриват целият университет, но ето някои мои наблюдения:

-Студентите масово не учат, а пък искат високи оценки без никакво покритие.

-Администрацията е супер, стига да се обърнеш любезно към тях, обръщат се същото към теб.

-Много бързо ми се обработваха документите и никога не съм имал закъснения или каквито и да е било проблеми.

-До сега никога не ми се е случвало да имам каквито и да е проблеми, защото през цялото време съм учил и съм си гледал работата като личност и като студент.

-Всички изпити съм ги вземал още на редовна сесия, така, че нищо не мога да спомена за въпросните протоколи (условни изпити).

-Понякога даже се благодаря, че съм попаднал в този университет тъй като успях да получа доста добри насоки и знания. Специалностите са с малко хора, тъй като повечето не са изтрезнели от вчера(дискотека джак им е 2-ри дом, няма как!). Когато има малко хора, които знаят защо са там, доста добре сработват нещата между колеги и преподаватели.

-Лично 3г. съм бил на хонорар и като демонстратор, тъй като явно съм показал някакви умения и знания. Провеждал съм изпити и масово съм виждал, как студентите не знаят, дали Земята се върти около слънцето или .... сещате се... Доста неуки и само очакващи въпросната 3-ка за да вдигнат банкет. Никога не съм писал оценка за мили очички. Кой за колкото знае, ако не знае, да си научи и така да дойде. Тук не е цирк. Те си плащат за да се обучават, ако няма да се обучават да не си плащат.

-Може би много отрицателни мнения се трупат за университета, защото повечето студенти са от по-малки населени места или пък от Шумен и други градове и нямат изградено креативно и градивно мислене и поведение.

-Дразня се на повечето, че пишат отрицателни коментари за това, че самите те не са успели и трябва да оплюят света за личният им неуспех.

-Преподавателите във ФМИ лично за мен са номер едно като характер и личност. Има някои малки изключения, но това е нормално човек да не може да хареса всички или пък да се хареса на всички.

-Преподавателите са добре подготвени за часовете, даже бих казал доста добре, но проблема е, че програмите, по които се обучават студентите е остаряла. Например вместо да се учи нещо актуално от текущата година, то се учи технология от преди 10г. или 8г.

-Доста успехи успях да натрупам за 5г. обучение бакалавър + магистър в този университет, тъй като всеки семестър съм работил в колектив над 5 проекта поне. Последните 2г. проектите ми намялаха, защото започнах да изпитвам интерес към други неща, които много не си съвпадаха с тематиката на проектите. Започнах да подбирам.

-Успях да спечеля доста престижни лично за мен награди през тези години, за което съм дълбоко благодарен на всичките ми преподаватели! Не мога да го отрека!

-Смятам, че университета е хубаво място. Вярно, че не е от най-модерните или най-добрите, но пък като за региона толкова.

-Който си учи, си учи. Който иска да завърши ще завърши, но една диплома без покритие е толкова силна, колкото тоалетна хартия без цел.

90% от впечетленията ми са добри за университета.

Иначе има и отрицателни неща да, например това, което мога да кажа за тях е, че... :

-Колегите в повечето случаи са доста диви персонажи, които си мислят, че щом влизат просто в час ще имат 3-ка!

-Повечето въобще си нямат идея какво ще се учи в конкретната специалност, пък я на късмет я завършат я се преместят, я каквото си искат правят с на майка си и баща си парите. Това не ме интересува, но предимно такива хора са обикалящи надмени същества.

-Има тук таме някой "бурук" служител от К1, който е успявал да ме изкара от нерви и равновесие. Тези случаи са ужасно малко и ми се случиха даже на скоро.

-Забелязвам иначе, че ако имаш връзки или тъй нареченото 'шуро-баджанашко отношение' някак нещата става по-лесни в общият аспект на нещата.

-Има какво да се подобрява, а не се подобрява! Това дразни всички! Има преподаватели, които не знаят въобще какво се случва, а са там и даже имат някаква 'власт' над нещата и студентите недоволстват.

*В крайна сметка казвам общи неща, които са характерни за България и повечето ВУЗ-ове. Нищо по-различно! Но имайте впредвид, че ако самите вие сте с изкривено съзнание, то винаги околните хора ще ви се струват проблемни.

Мнение на студент и демонстратор!
Това, което го пиша е актуално и аз така го виждам през моята призма на реалността.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

А, и друго нещо възмутително, с което университета в Шумен ми остана с лошо(нека го споделя, и повече няма да разпъвам локуми тук)-това дълго и досадно чакане и висене пред деканата, дори за най-простото нещо да ти заверят-било то само молба за стипендия или друг формуляр:стоиш отвънка и чакаш до твоя ред, НО...искам да ви кажа, че това беше така докъм 3 курс, дотогава наистина всеки поотделно можеше, след като му е дошъл редът, да влезе и да му се подпечата и завери там, я книжката, я нещо друго(то от есента на 2012г. подписи и заверките на студентските книжки вече бяха премахнати, но...), и така минаваше, само че, особено пък последната година, семестър ако щете-позволиш ли си да влезнеш сам с това, което има да ти се заверява, те гонят, ама по такъв груб, недопустим начин, ще кажеш че ти си им виновен за проблемите, които имат...накрая почнаха да изискват само отговорниците на потока, да събират всичките там именници, уверения, молби и т.н. от всекиго от нас, и така наведнъж да ги заверяват-а 1 и 2 курс това не беше задължително, пак казвам, и ние сами можехме да влизаме така, но явно, че с всяка изминала година, тоя ВУЗ върви все по на зле, и тия от деканата, счетоводствата и въобще администрацията, се държат по недопустим начин със студентите-е това трябва да се промени наистина, съгласен съм, понеже четох и долните коментари, прави сте да критикувате служителите, или поне тия, които не се държат възпитано с нас...и за какво в крайна сметка да се предлага работа на администрацията, след като тя самата не си я върши?! Че не схванах мисълта ви...
Както и да е...за протокола за условните изпити казах, без такъв не можеш да влезнеш(аз до ликвидации и условни изпити не съм стигал, но чувствам, че има защо да споделям тия работи). И ако се издъниш на тоя изпит, наново търсиш преподавателя, уговаряне на ден, месец за провеждане на изпита, наново 15лв за протокол-абе схващате ми мисълта-целта е и някой лев да се прилапа от цялата тая работа с изпитите, айде за учебници, да ни е принуждавал някой доцент да си купуваме негов учебник за даден изпит или нещо от сорта, такова нещо не помня,но... докато не го вземеш условния, независимо дали е изпит от 2, 3 курс, влачиш бе, влачиш го до последния курс, и ако дотогава не си го взел, оттам насетне...избираш дали да се откажеш и да останеш без диплома, или да оставиш за догодина, белким тогава най-после си вземеш неиздържаните изпити от предходни семестри и ако щете години, че сетне държавен, ала-бала...
А това, че тия доценти и професори няма да има кой да ги наследи след време, си е повече от ясно...като не се предлагат шансове за академична кариера, но не съм съгласен, че асистентите нямат никаква научна дейност, не е вярно, иначе как после ще придобият по-висока научна степен...щото мога да ви кажа поне 3 мои преподавателки, които от година, година и нещо са вече-едната доцентка, другата професор, а до 2013г., докато си свършвахме при тях занятията и държавния изпит, бяха все още едната главен асистент, а другата доц.д-р...въпреки че то доцент и особено професор, доколкото ми е известно се става след определена възраст, а сред наште има и по-млади все пак асистентки, които тепърва има да развиват научната си дейност и да участват в различни мероприятия, та след време да придобият и по-висша степен...Поне тия, постъпили на работа като асистенти в университета и одобрени, те с времето лека-полека ще успеят да се наложат, но другите още по-млади...наистина не знам за тях, иска се яка подготовка, и теоретична и педагогическа и всякаква, за да пробият и да станат част от новите надежди на ВУЗ-а, но...както всичко е пари и шуробаджанащина, както един от вас се изрази-това е нещото, което затапва и уронва университета откъм престижа му, и всичко останало...докато не се промени, не виждам как работата може да се подобри. Поздрави на всички!


2 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
2
Работна среда
0

Като цяло,напълно съгласен съм с ваште негативни мнения за тоя "институт"(той нищо такова не е). Аз ше ви кажа само, че 2009г., като постъпвах в него, ме взеха от 1-во класиране, с матурата, и по 1-вото желание-без да ходя на приемни изпити, то едно, че нямах намерение де, знаех се кво ще скалъпя на тях, а и пари бяха нужни, разбира се, та ме взеха с матурата: 4.82 имах, по английски беше тя. Е, само тоя факт, кажете ми, не говори ли достатъчно ясно за "елита" на Шуменският университет!...
Особено голямата, но за съжаление и много неприятна истина за тоз университет е, че всичко опира до пари, до заплащане на някакви такси(което предполагам и за други университети важи, макар всеки по себе си да е различен, но...)-било за педагогическа правоспособност, било за формуляри за записване-именник, уверение, обходен лист,нам какво...А за изпитите да не говорим-ОК, поне Слава богу, до ликвидацията никви пари и протоколи не ти искат, но издъниш ли се и на нея-тия,които по-отскоро са учили и завършили университета, ще ме разберат: накрая тръгват т.нар. условни изпити, при които намираш преподавателя, уговаряте си ден, час на изпита, месец, и понеже е условен изпита, вече си дължен да си купиш протокол за явяване, който струва забележете 15лв-никой друг формуляр не струва толкова много, колкото тоя протокол(тук само да вметна-обходния лист, молбите за стипендия, за държавен изпит са по 2лв, студентската книжка е 4лв, само уверението, което се подпечатва и заверява от декана, с което имаш право да пътуваш с намаление с влак и т.н.,струва левче-толкова по тия неща)!...Иначе по изпити пак може да си се преписва(е, пак зависи и при кого караш изпита де, но като цяло може, и все пак трябва да внимаваш). Като ти натресат един конспект с повече от 20 теми, и на изпита като изтеглиш билетче, и...дали си го учил, дали не-как няма да късат по изпити, ний да не сме роботи, как очакват изобщо от нас да помним толкова много теми и работи...не знам.
Да не говорим пък за програмата, която ни се изготвяше за семестъра-наред с всичките там дисциплини и пр., които караме,ни задължават всеки семестър да избираме и по някоя избираема дисциплина, демек нещо, което се учи от тия по журналистика, история, психология и т.н.-нещо, което няма нищо общо с нас, с нашта специалност, абе въобще...
До тебе, Ваня-моите уважения, но ти не можеш да правиш съпоставка с това, което тоя университет е представлявал допреди 25 години, още от началото на промените, а и преди тях, и това, което е сега, в наши дни. Аз ти вярвам, не съм казал обратното-сигурно е било така, че всичко е било на много високо ниво, и с влизането, и класирания и т.н., но...замисли се-минаха 25 години вече,и за тоя немалък период от време, нима можем да очакваме нещата да си седят същите?! Тя деградацията, свалянето на нивото и пр. вилнеят вече толкова време, вече дори най-елитните в страната ВУЗ-ове не са на онова ниво, на което са били допреди време-и то как да бъдат, като за несменяемите ни управляващи вече над 20 години, ни образованието е приоритет, какво остава конкретно за висшето, пък...Сега целта е и за най-малкото нещо да се вземат пари от студентите, пари които те така или иначе нямат, освен ако не се издържат някъде...Да не говорим, че това, което ти се преподава през семестъра, в много случаи не може да те подготви за предстоящите изпити(отделен е и въпроса ти самия доколко четеш и се готвиш,но...)-те си водят, каквото им е избрано, наложено(или пък те са избрали, не знам) в тяхната програма на преподаване, па вече дали това ше помогне за изпита или не-оправяш се сам-по библиотеки ходиш, да търсиш материали и пр.-не става така! Но...сега не само че можеш да караш по 2 специалности, като едната никакъв проблем не е да е в друг град, друг университет-пак ще изкласиш бе, стига нали да понаучиш, да се явиш най-вече, и така...то вече дето се казва, самите доценти са принудени да не те късат по изпити и особено накрая на държавния-особено с тая устна част, финална, като те видят колко можеш да изговориш по темата, каква картинка се получава накрая, и...явно и на тях не им се занимава, и ти поставят там оценка, каквато преценят, и дотам се приключва(и при мен тъй стана лятото на 2013, като завършвах)- малко говорих, но си получих 5, явно защото си ме знаят от 4 години като така по-хитър поне, малко по-можещ, и тъй...на писмената част разбира се се бях представил 2 пъти по-добре, то е разбираемо, нали...
Цял роман написах, но...чувствам, че всички тези неща трябва да се казват ясно и без свян, най-малкото просто така, информативно, като имат намерение следващите поколения студенти да постъпват в Шуменския, да не се чудят що нещата стоят така, какво се случва и т.н. Аз лично, както и няколко човека по-долу и на задната страница се изказаха-и аз на никого не бих препоръчал да следва, да губи време в университет като Шуменския, щото...само те скубят, пари искат за щяло и нещяло, отделно там квартири, общежития и пр., през време на обучението си 4 години, почти нищо не научаваш, най-малкото нещата не ти се набиват в главата, дори да са важни, и...накрая, като погледнеш след време, си казваш-ма аз давах, давах пари да уча, па кво знам в крайна сметка...


бивш служител

9 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
3
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
3
Работна среда
3

  Не мога да повярвам на това,което чета за института,сега университет,който съм завършила през...1990г.Тогава много трудно пишеха високи оценки,но никой не е давал пари,за да успее.
Преподавателите бяха на ниво.Може би повечето от тях вече не преподават там.Да,не ни заверяваха лесно семестрите и сме присъствали на лекции почти на 100%.Всеки си представяше извинителния документ.Не знам какво искат сегашните студенти.Сега ги приемат лесно,могат да учат на няколко места и да имат по няколко магистратури.
Лошото е,че не успях да се реализирам със специалността,която завърших там.Нямахме втора специалност , както повечето  в този ВУЗ.
 Аз съм за следното:
Който иска да учи задочно или дистанционно,няма има задължението да е на лекции и упражнения,но който е редовен студент,трябва да си изпълнява задълженията на такъв.
 Ако някой преподавател не ви харесва,докладвайте ,където трябва.
В днешно време всяко училище се бори за всеки ученик,а предполагам,че и всеки университет се бори за всеки бъдещ студент.
Ако на студента не му харесва ВУЗ-а,го сменя.
  Пишете конкретни имена на преподаватели.Всеки човек допуска грешки,но има и много хора,които се учат от грешките си.
  Но пак ше повторя,преди години подборът на студенти в този ВУЗ,беше на много високо ниво.
Не искам да вярвам,че за специалности,като 'история и география'или'биология и химия',може да се влезе с оценка 3.
Това означава,че всеки,който дори няма никаква подготовка за изпита,би могъл да стане студент.Сега май се влиза с тест...
Както и да е...трябва да се оправят нещата,ако наистина искаме да сме на европейско ниво.
 
 


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Аз съм бивша възпитаничка на ШУ и (почти отказал се) кандидат за работа. Имам всикчи възможни образователни степени и смятам, че и нужните способности за академична кариера. Само че такава просто не се предлага. След цялото учене, защита на дисертация и т,н, перспективата е преподаване на хонорар, като получените суми за цял семестър са малко повече от минималната заплата. освен това е доста трудно да се получат тези пари, поради това че администрацията не си гледа работата. Иначе, ако трябва нещо да се плаща от студентите и докторантите - няма как да пропуснат. Този университет, а и сигурно много други в БГ, след 10-15 години ще остане без преподаватели - те просто ще окапят по естествен път, а няма да има кой да ги замести, защото не оставят никого след себе си. Не се дава път на добри млади учени да се развиват, а се държат 50-годишни асистенти без никаква научна дейност и без научна степен. Така няма да има кой да наследи сегашните доценти и професори. Освен това, що за сайт на университета съществува, като в него не се обявяват никакви свободни работни места, дори за администрацията! Всичко явно е шуробаджанащина - затова и нивото е такова! Оценката, която давам е за ШУ като работодател, не като обучаваща институция.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Завършила съм БФ и Психология в ШУ. Там сега учат и двете ми деца в ПФ.
Доволна съм от това, което съм получила като знания. Смятам,  че ако човек иска ще научи това което му трябва. Проблемът е в това, че някой иска само да се дипломира.
Като не Ви харесва - напуснете. Какъв е проблема?
Поздрави!


клиент

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Уча в Шуменския университет, но във Варна. Искам да изкажа огромното си възмущение от отношението в учебен отдел. Работещите там са ужасно груби и неучтиви. Винаги гледат лошо и неприветливо. На поздрав никога не се отговаря. Отнасят се със студентите все едно ги мразят много. Винаги за щяло и нещяло намират повод да се сопнат за някоя дреболия. Мисля , че трябва да бъдат взети мерки, защото това е недопустимо. Длъжни са да са учтиви. Ако не могат, винаги биха могли да напуснат и да си намерят работа , която не е свързана с хора.


шубе го/я е и не казва!

40 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
5
Привилегии
4
Фирмена сигурност
5
Натоварване
4
Потенциал
5
Местоположение
4
Колеги
5
Работна среда
5

Бях студент в Шуменския университет и завърших преди три години. Искам да ви кажа, че когато постъпих в университета не познавах абсолютно никого от преподавателите, а и от колегите си. Не съм усетила да има разделение или преподавателите да са слаби като такива. Бих казала, че повечето от колегите ми просто не знаеха защо са там! Проблема не е в преподавателите, а в студентите - не знаят защо учат! Във всички университети в страната е така. Много малка част от обучаваните си знаят мястото и съответно много четат, за да НАУЧАТ! Е, аз бях от тия, дето много четяха и завърших с 5,41 без да се е налагало да плащам някъде нещо или да се ползвам с някакви привилегии. Мисля, че съм добър педагог, което говори много за Шуменския университет.
Искам да благодаря на преподавателите си искрено и да им пожелая много такива студенти като мен!

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?