Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

АДЖИЛОН КОНСУЛТИНГ / Адеко България /img/frontend/nomap.png"

АДЖИЛОН КОНСУЛТИНГ / Адеко България

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 159 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 159


настоящ служител

42 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
2
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Искам и аз да напиша няколко думи за АДЕКО, пък вие си преценявайте дали да кандидатствате по тяхна обява.

От Ноември месец 2016 работя за ХП чрез Адеко.

Искам да кажа, че интервюто с Адеко беше едно от най-бързите и най -организираните, които съм имала досега , а повярвайте ми аз съм имала десетки интервюта.

Доколкото си спомням първо ми се обади ейчарка, която ми каза, че ще ми направят два езикови теста на английски и на испански ( аз кандидатствах за позиция с испански), след това ще трябва да направя един писмен тест на английски и последния финален тест ( технически ) на срещата ни в офиса на АДЕКО.

Така минах аз двата езикови теста успешно и ми се обадиха да отида на интервю в Понеделник.

Отидох на интервю в Понеделник, говорихме си за мен, за работата, за позициите, на които съм била и направих техническия тест.

Също така Тийм Лидера на проекта ми задаваше технически въпроси.

Приключихме интервюто и ми казаха до 2 седмици , че ще имам обратна връзка.

В Четвъртък ( същата седмица ) получих обаждане от ейчарката , че са ме одобрили и са ми пратили оферта.

Така аз прочетох офертата и приех, заплатата хич не е 900 лв, не знам по кои проекти и в коя година е била толкова но моята е далеч от 900 ( слава богу).

Така че мисля, че с това , което ви изредих дотук ви доказвам , че ХП не взимат хора на талази нито пък първия човек от улицата, там се попада след поне няколко теста , дори и през Адеко си е дълъг процеса.


За обучението : 3 седмици обучение, scheduled calls , desk specific training - това прави не повече от 4 ри седмици, понякога може да са повече както беше при мен ( не знам поради каква причина).

За работата: Много зависи от това , в какъв проект ще попаднете. Има проекти с много обаждания , има и такива с по-малко.
Моя проект е по - малък и не е толкова натоварено.


За социалните придобивки: имате около 60 лв ваучери за храна
- 20 дни платен отпуск ( както почти във всяка фирма)
- ваучери за такси за тези , които работят до по късно ( аз имам нощни смени и ми покриват транспорта)
- спорт карта - която се поръчва през специален портал и с нея можеш да посещаваш много фитнес салони в София.
- допълнителни трейнинги ( безплатни ) след 6 месец
- допълнителен бонус към заплатата след 6 месец
- различни социални ивенти организирани от АДЕКО.

Местоположение : Бизнес Парк София , Младост 4, в някоя от сградите на ХП.

Има метро, автобуси - няма от какво да се оплаквам , на мен ми е супер удобно.


Възможности за развитие : Има след 6 и 9 месец, както вътрешни ( в самия екип), така и външни(можете да се прехвърлите в ХП).

Възможности за храна: Имате магазин 345, има Събуей, и заведение за хранене К- Express , както и много кафенета.

Така че не е толкова лошо както някои го представят , пак казвам , може би зависи от това в какъв проект си, но аз лично бих окуражила всеки да кандидатства в АДЕКО и сам да види как са нещата.


бивш служител

-13 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
-1
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
-1
Натоварване
-1
Потенциал
-1
Местоположение
-1
Колеги
-5
Работна среда
-1

Здравейте, като бивш служител на "Крадеко" в мрежовия отдел на HPE искам най-искрено да Ви кажа по никакъв начин да не стъпвате в тази фирма. Предполагам, че който е стигнал изобщо до тази фирма е някое младо момче, което току ще е завършило университета както бях аз. Заплатата е около 1000 лева нетно (беше 900) в HPE. Скъсват ти задника от работа, като непрестанно те мониторират от 100 места, колко си работил, дали си работил. Вие работите в HPE, но сте никой. Всички около вас имат повече привилегии, по-добра заплата. Двойни стандарти! Не си мислете, че нещо учите. На първо ниво сте една техническа секретарка и това е.Дано нямате допир до такива лайна като Борис Сарабеев. Той е лицето на арогантния мениджмънт. Мога още много да напиша за Адеко, но просто запомнете това - "НЕ ХОДЕТЕ В АДЕКО, ОСВЕН АКО СТЕ ОТЧАЯНИ".


бивш служител

-1 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-2
Уважение
-3
Привилегии
-2
Фирмена сигурност
3
Натоварване
-4
Потенциал
1
Местоположение
2
Колеги
2
Работна среда
2

Здравейте, аз съм бивш служител и бих искал да ви предопредя. Видях, че има HPE са пуснали обяви за първо ниво младши инженери. От обявата изглежда така, че май HPE ще те наемат, а не тези нещастници през Адеко. Ако ви викнат, се пазете тази обява да не е лъжа и да подпишете с Адеко, защото тогава няма да има 24 почивни дни, добро заплащане и главния ви меринджей ще е едно лайно на име Борис Сарабеев (оперативен мениджър на Адеко за България), който ще си позволява да ви крещи и ще се чуствате сеедно работите в селската бакалия. Пазете се!!!


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Относно Анонимния пич с дългия коментар за ГСД по-долу:

Брат, в момента работя в един от тези немски екипи в ГСД и това, което казваш е пълна глупост! И ще ти кажа защо, а и ти го знаеш - всички знаем, че говориш за един прословут екип в ГСД, в който нещата не са толкова розови, но и не съм чувал да са чак толкова зле, колкото ги обрисуваш! Ама забравяш, че има още около 6-7 екипа с немски. Аре моля те да не ги слагаш всички под една шапка, щото примерно в Омния, JCI и други, няма нищо общо с еонците. А и кой знае къв си и ти. Взе ли са те от Berufsakademie Ravensburg и сигурно си се помислил за велик, пред някоя "отрепка" ( според теб ), който е учил немски в Гьотето в Бургас, немската в Перник или 1-ва Немска в София. Не казвам, че е най-невероятната работа на света и ще остарея в Адеко, ама ми писна да чета злобни и снобски коментари от разни хейтъри, които си нямат друга работа и влизат да хейтят.


-11 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
-3
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
-2
Натоварване
-5
Потенциал
-4
Местоположение
2
Колеги
5
Работна среда
3

Управителят за България е невероятно тъпо парче - пълен некадърник. Скъсваш се от бачкване за мизерни пари. Свестните хора си тръгват, а некадърниците ги повишават. А да - и трябва да си сменят видеото в джобса, че хората от записа отдавна вече не работят там.


шубе го/я е и не казва!

27 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
3
Привилегии
2
Фирмена сигурност
3
Натоварване
5
Потенциал
1
Местоположение
5
Колеги
2
Работна среда
1

Така на кратко - ако сте в ГСД, немския кол център, натоварването е огромно, никой не знае какво става в повечето време, хората са наети от улицата с минимални знания по езика и компютрите като цяло. Всичко е много специфично и без това. Обучението е неадекватно и не подготвя кандидата за па работното място. Обучаващите също не им пука, страшни лентяи са.
Огромно текучество. Наемат се хора само и само, за да не се налага на вече по-издигналите се да вдигат телефоните. Пирамидната структура е налице. Първо ниво агентите се сцепват от работа, ако сте от тях и си вършите свестно задълженията не очаквайте нищо добро, най-много да искат от вас още повече и ще ви assign-ват повече от гадните случаи. Тези които не си вършат работата нищо не им правят, не ги уволняват - само и само да се вдигат телефоните, друго не ги интересува.
Не съм чул някой да е уволнен поради некадърност, която в ГСД е навсякъде.

Самата работа е отвратителна - звъни ти някъв немец, който имал няква си поръчка за СМТП поща, или за парола, или за каквото и да е, и ти трябва да разбираш от всичко. Но де факто просто разбираш как да попълниш малко тикети и да ги пратиш там където трябва, а от там ти ги връщат и не правят нищо адекватно, защото познай какво - работиш с индийци и унгарци, на които не им пука повече, от колкото на теб.

Заплащено иначе е добро, но не покрива нивото на стрес и омраза от работата - бруто 2000 лв +++ , бонуси до към 10 % след 6м. Има и ваучери, има и допълнително здравно осигуряване, работа на смени или и събота, за сметка на друг ден компенсация.

Тези които вече са се издигнали на 2-ро ниво са ок, нямат почти никва работа, не им звънят телефони, по цял ден кафенца и цигарки, обаче много пищят че имали работа, мани мани. Да ги ожалиш направо.

Абе живи и здрави да са, казах истината и така.


бивш служител

-9 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
1
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-3
Потенциал
0
Местоположение
3
Колеги
1
Работна среда
-3

Като бивш служител на Адеко и по точно в ITO Windows support мога да кажа следното. Ако искате да бъдете употребени, смлени, сдъвкани и изплюти, Адеко/HP е вашето място.

1. Обучението им куца яко, това с менторството много зависи на какъв човек ще попаднеш. А в повечето случаи изобщо не ги интересува справяш ли се или не, защото всеки гледа себе си. Аз попаднах на ментор който, беше пред прехвърляне в HP и изобщо не го интересуваше научавам ли нещо... а обучението му беше нещо от сорта, "Това аз го правя така, защото знам че мога, иначе не трябва да се прави по този начин и ти не можеш да го правиш и не трябва"... На въпроса ама ти от къде знаеш че дадения тикет не е важен, и за това го затваряш директно, отговора беше е ако е важен ще бъде пратен отново... Общо взето иди разбери кое е важно и кое не е и как точно се прави.
2. Текучеството е огромно. От вас се иска да работите бързо и като робот. Който мисли общо взето се бави, всичко се изпълнява стриктно по зададена политика, която е спусната от някой който седи над вас. Не се ли справяте червените точки ви се трупат неумолимо и в един момент чао без много обяснения.
3. Както казах от вас се очаква да работите бързо, по зададени политики, не си мислете че ще градите нещо, ще създавате или пък кой знае каква мисловна дейност ще се изисква от вас. Първо и второ ниво са нива за роботи, където всичко което ще правите е да филтрирате основните проблеми и да ги решавате по зададени правила и политики, които политики някой от 3-то ниво е написал и определил. Така че не се хабете да си чоплите мозъка за неща от рода, ама това може да е направено по-добре, или аз мога да го свърша по бързо ако... на никой не му пука дали можете или не.
4. Явно има и не малко хора които не си вършат работата като хората и то на по-високите нива, защото редовно има фалшиви тикети, и сигнали за проблеми за напълно изправни системи. Проблема е че някой просто не е настроил нивата на алармите, защото го мързи и защото знае, че първо и второ ниво им е работата да филтрират всичко.
5. Като цяло да бачкаш на смени за някои хора може да е забавно, но можеш да работиш за същите пари (в други фирми) и по нормално време, разбирай само през деня и 7 дни седмично.
6. Относно това дали ти е сигурно мястото... не си и помисляй такова нещо. Ако нямаш приятели или познати в по горните нива или пък някой менажер, забрави. Сгафиш ли заминаваш си. Но и лично видях как един колега се отърва след като затри база данни, на голяма корпорация, само защото беше сбъркана една буква от цял ред команди, която се изпълнява на принципа copy&paste и му се размина защото имало бекъп.
7. Имам и приятел който е Cisco специалист от най-високо ниво с всички видове сертификати издържа само година в HP. Сега работи в Германия и не мисли да се връща. Спомена като напусна HP, че фирма като нея, единствената и цел е да употребява хората и да ги използва като роби. Днеска е тук, утре ще е другаде, стига цената на работната ръка да е достатъчно ниска.
8. Принципно някои от колегите са готини, но има и много дразнители, които даже може да се чудиш как по дяволите са попаднали на това място.

Общо взето това е... Опитай си късмета, ако искаш. Ако си млад и ентусиаст може и да успееш, да се задържиш повече от година.


бивш служител

-15 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
-3
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
1
Натоварване
-5
Потенциал
-2
Местоположение
1
Колеги
1
Работна среда
-2

Ето с няколко думи как са нещата. Екипът ми беше от 27 човека, след като ни прехвърлиха към Адеко бяхме намалени на 23(сега са 16, защото 7 човека напуснаха и в бъдеще още 4 ще се махат), а клиентите станаха с 20 повече. Нямаме слушалки, защото няма пари за слушалки и постоянно ни се карат, че нощем сме заети на 80%, тоет може и още 20% да поемем. Не съм видял обучение от Адеко или ХП, а бях в компанията от 2 години :). Хора стига сте чели коментарите на Адеко меринджейте (само като видите 35 точки, да ви е ясно, защото даже и да си в добра компания все ще има проблеми и ще дадеш не повече от 25 точки и аз, който мразя Адеко, няма да им дам -35, защото има и по-лоши). В момента другите компании дават повече даже и на хора без опит, потърсете в jobs.bg и не запчвайте в Адеко, защото са ви звънали на втория ден след като сте си пуснали CV :). Един плюс е, че и да си най-големия кретен, няма да те уволнят, защото няма хора.


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте,

Моля за малко помощ. Започнах преди няколко месеца в Адеко като GSD. Когато подписвах договора си не забелязах, че има клауза за заплащане на обучението. Може ли някой да ме ориентира. Аз съм в срок на изпитване все още, ако реша да напусна заплащам ли първоначалното три седмично обучение в Адеко - за техническата част, shadow обучението - стартовото обучение като нов служител. Или тази клауза е само ако имам специално обучение, което е на език за покачване на нивото преди старт на проект с тях.
Благодаря ви предварително за помощта.
Поздрави,


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте,
Предстои ми интервю за technical support с немски, минах тестовете с езиците.Някой може ли да сподели какво представлява техническия тест,за който ми спомена HR-а.До сега съм работил в кол център, но не като технически сътрудник.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?