Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Inelligent Systems / Интелиджънт Системс България /img/frontend/nomap.png"

Inelligent Systems / Интелиджънт Системс България

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 21 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 21


бивш служител

-34 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
-5
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-4
Местоположение
-1
Колеги
-3
Работна среда
-4

Тази мастита фирма... откъде да започнем... Нека да е от самото начало - интервюто за работа.

Първо: Звъни ми HR - фъфли на утрепване, едвам разбрах че съм поканен на интервю.
Интервюто - с въпросната фъфлеща дама и един старши програмист. Мина добре - назначиха ме И ТОГАВА ЗАПОЧНАХА ПРОБЛЕМИТЕ...

Започваш - не е ясно в кой отдел, защото нямат вътрешна координация. Подхвърлят те от отдел в отдел докато някой каже с видима неохота: "Айде, ние ше го вземем..." Кой и как решава, че фирмата има нужда от нови кадри не е много ясно, нито за теб, нито за тях.

Зачислиха ме на обучение при един юнак с тежък нарцистичен характер и още по-тежък комплекс за малоценност от вида "аз съм номер 1 и всички др. да го ду*ат" (а реалността както можете да се досетите беше много далече от истината :)). Веднага разбрах, че ще имам главоболия с въпросния и те не закъсняха. Най-елементарния пример, който мога да дам е въвеждащото обучение (onboarding) - такова изобщо не се състоя. Юнакът просто не сметна за необходимо да си "губи" от ценното време и да ме запознае в детайли с естеството на работата, която реално бях назначен да извършвам и да му помагам евентуално. По-важен му беше телефона, в който ровеше по цял ден :) Това разбира се не му пречеше редовно да квичи колко много работа имал и как никой не му помагал :D После се усетих, че пищенето едва ли има общо с мен и най-вероятно целта беше да му вдигнат парите... "Култова" личност.

Второ: още с влизането във фирмата ти правят едно "обучение" за една система за логване на време и таскове наречена "Джира (Jira)". Там една смукалеса миловидно ти обяснява как да си лог-ваш времето и задачите и че "няма страшно, това не е нещо особено". Да…да ама има нещо страшно и това е, че мимоходом и „под сурдинка“ разбираш, че всяка седмица трябва да уплътниш 40 работни часа (5 работни дни) със таскове и лог-ване на времето съвсем точно таск по таск.
НИКОЙ, АМА АБСОЛЮТНО НИКОЙ НЕ СПОМЕНАВА ЗА ТОВА НЕЩО НА ИНТЕРВЮТО, НИТО Е ЗАПИСАНО В ТРУДОВИЯ ТИ ДОГОВОР ИЛИ ПЪК ОПИСАНИЕТО НА ДЛЪЖНОСТТА!!!! Абсолютен капан!
Така стигаме и до ЕДНА ДРУГА ТЪНКА ПОДРОБНОСТ, КОЯТО РАБОТОДАТЕЛЯТ УДОБНО ПРЕМЪЛЧАВА - ТЕ НЕ ТИ ДАВАТ ДОСТАТЪЧНО ТАСКОВЕ ЗА ДА ТИ УПЛЪТНЯТ ВРЕМЕТО (което е тяхно задължение!) с мотив, че си нов и няма какво толкова да правиш. Оттук следва и НАЙ-ГОЛЯМАТА ГНУСОТИЯ И СВИНЩИНА, която съм срещал, в целия ми професионален път: АКО НЕ МОЖЕШ ДА ЛОГНЕШ ДОСТАТЪЧНО ТАСКОВЕ И ВРЕМЕ, ЗАПОЧВАШ ДА ИЗПОЛЗВАШ.......ГОТОВИ ЛИ СТЕ?........ПЛАТЕНАТА СИ ОТПУСКААААА!!!! Да, точно така - дъниш платена отпуска затова, че си в офиса им и им бачкаш, направо мечта! А после вероятно подкарваш на неплатен отпуск (за късмет не стигнах до там). И така до момента, в който започнеш да си плащаш затова, че работиш за тях :D Режийни, храна, транспорт... АХАХХААХАХА, тия работи са твоя грижа, тях не ги вълнува!!!

Четете, четете, става още по-интересно :)

Трето: т.нар. DEPLOYMENT при клиента

Отивате един екип от програмисти и консултанти на място при клиента и трябва да внедрите (имплементирате) софтуера, който клиента си е закупил.
Ден 1-ви: Започва се от рано сутринта (като трябва още по-рано да си станал, защото се пътува от София до въпросния град/клиент).
Работи се до УМАЛА – някъде около 20 часа дневно, защото обещават на клиента нереалистични срокове само и само да приберат парите.
След това едва мърдащи от умора, екипът се прибира в хотела си и СПИ НЕ ПОВЕЧЕ ОТ ТРИ, ТРИ И ПОЛОВИНА ЧАСА. Разбирайте – станали сте в 07:00 – пътували сте 2-3 часа до мястото – от 10:00 до 03:30-04:00 (18+ часа) на др. ден сте работили като идиоти – спите 3-4 часа и от 08:00 пак застъпвате да си продължите работата…
Ден 2-ри: „Добре отпочиналият екип“ се завръща на работното си място за да чисти бъгове, да учи персонала на фирмата-потребител как да ползва новия софт и т.н.
Работи се отново докато можеш да си държиш очите отворени!
И така докато целия deployment завърши. Което може да отнеме и 5 дена, и 7 дена и т.н. зависи колко е голям клиента.
За цялото това нещо има някакви супер смешни командировъчни на ден! Ама супер смешни!
Сега си представете как с едноцифрена сума в лева ядете N на брой пъти и пиете вода, кафе и т.н. Колко ви струва това реално на вас и дали можете да влезете в тия няколко левчета? Въпросът е риторичен… :) И да, не ме интересува, че „такъв е закона“, те яхат здраво тази законодателна „дупка“ в ущърб на служителя!
И сега, да не сте си помислили, че като сте на командировка/deployment сте се отървали от Jira-та?? Няма такова нещо :) Логваш стриктно!
Накрая ОБАЧЕ, АКО СИ ЛОГНАЛ НАД 40 ЧАСА ЗА СЕДМИЦАТА (което е най-логичното нещо ако работиш по 20 часа на ден на някакъв deployment) НИКОЙ, АМА АБСОЛЮТНО НИКОЙ НЕ ТИ ГИ ПРИЗНАВА и си получаваш стандартната заплатка, за която си се договорил. Овъртайм е МРЪСНА ДУМА в тази фирма! А се правят тонове!
Разбира се идеята е работника да се изцежда като лимон, а да му се плаща договорения минимум… :)

Четвърто: Трудов договор и заплата

Още на подписването на трудовия договор с огромно неудоволствие забелязах, че от моите много години трудов опит ми се признават само тези при последния работодател.
Фишове (като в нормалните фирми) НЕ получаваш! Трябва изрично да си ги поискаш. Е, аз си ги поисках и с НЕПРИЯТНА изненада установих, че не ми се изплаща и малкото % квалификация, под което се бяхме подписали с робовладателя…

Загубиха ми 3 месеца. Като се махах, въпреки, че знаех че оставам без работа, някак си ми олекна. И в същото време ми стана жал за всички читави млади хора в тая фирмица, които са си и ще продължат да си съсипват здравето, нервите и младостта за без пари. А пък за визия за твоето кариерно развитие и бъдеще изобщо и дума не може да става!

Стана малко дълго и подробно, но Господ е в детайлите!

Фирма ОТ българи ЗА българи – кой както иска и може да го разбира :)

Бягайте надалеч ако си цените времето, нервите и ви е останало някакво себеуважение!


кандидат за работа

-4 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-3
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
-1
Местоположение
1
Колеги
0
Работна среда
-1

Моето преживяване с тази фирма е не много по-различно от други кандидати за работа. Кандидатствах си по обява. Последва обаждане от не много ориентирана дама, която измрънка покана за среща директно с представител на мениджърския екип. Дотук добре. Уговорихме дата, час(променихме ги само два пъти за по-малко от три дни) и дойде заветния ден. Пристигам аз в офиса, настаняват ме в една зала и ми кават, с кого всъщност ще разговарям. Появи се съвсем друг човек, който се опитваше през цялото време да ми покаже колко е зает. Интервюто, макар и да се позабави с 10 минути, мина като разпит. Човекът явно си знаеше само няколко въпроса които беше заучил добре и си питаше само тях. Дори получих единия въпрос зададен по 2 различни начина. В края на срещата ми каза чакайте отговор до 1 седмица и ако е положителен ще има среща с други представители на компанията. Е така и не го дочаках вече втори месец.
Съжалявам, че не направих проучването за компанията и "мениджърите" в нея преди срещата, може би щях да си спестя доста неудобства.
Когато кандидат отдели от времето си за работодател, то редно е и работодателя да покаже малко уважение. Явно в тази компания това е непозната дума. Аз лично съм разочарован и въпреки името и имиджа на тази компания не смятам, че си заслужава повече инвестиция от време.
Ако все пак решите, че това е място за вас, то помислете отново дали отношението ще си заслужава. Иначе - успех на всеки, който е минал мълчаливата бариера на арогантността по време на подбора.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Кандидатствах във въпросната фирма за позицията Microsoft Cloud Solution Architect. Първоначално всичко мина много добре. Викнаха ме на първо интервю, почти веднага след това и на второ интервю мисля с управителя на фирмата. На второ интервю ми казаха, че ще се свържат с мен до 1-2 седмици. Месец и нещо нямях никаква обратна връзка и реших да звънна в офиса на фирмата. От там човека, който ми дигна ми каза, че не е от този отдел и не може да ми даде обратна връзка. На молбата ми да предаде на колегите от отдела, който е отговорен за това, получих отговор, че едва ли не компанията няма практика да връща обратна връзка. Все още нямам никакъв отговор. Това прави изключително лошо впечатление и аз не бих работил за компания, която не цени времето на своите кандидати. Аз самия провеждам интереюта и никога не съм си позволявал такова нещо.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
-2
Привилегии
1
Фирмена сигурност
2
Натоварване
-4
Потенциал
-2
Местоположение
1
Колеги
-2
Работна среда
2

Здравейте!
 
Работих известно време в тази фирма и впечатленията ми са следните:
 
1. Като заплащане е добре (четири цифрена стартова заплата).
 
2. Уважение, кой знае какво няма. Търсят се предимно млади студенти с малко или никакъв опит, но "ентусиазирани" и "енергични". Т.е. ако имате повече опит, няма да има кой да го оцени в тази фирма.
 
3. Привилегиите са горе долу стандатните - след 6 месеца допълнително пари за спорт и т.н., както и възможност за работа от вкъщи. Разбира се още от начало имате възможност за извънредна работа.
 
4. Фирмената сигурност е добра - стига да се явяваш на работа и да си вършиш горе долу задачите, няма как да те освободят.
 
5. Натоварването е горе долу като в повечето фирми. Някои смятат, че е високо, но това е защото работата се върши по глупав начин (и от там идва допълнителното натоварване, стресът и истериите). Както беше писал някой по-надолу "работи се ден за ден, без мисъл за напред". Уж мотото им е "Think Intelligent", но май трябва да добавим и "work stupid".
 
6. Потенциал за развитие, може би има някакъв (все пак има високо ниво на сигурност), но не очаквайте да ви вдигнат заплатата сериозно. Като цяло при това качество на работа, трудно някой би могъл да стане "сериозен специалист", пък и по фирмите знаят какви работят в "Intelligent" (студенти и хора с малко опит).
 
7. Местоположението - всеки сам може да си прецени, за тези в Младост сигурно е добро, а за тези от другият край на София не толкова. Иначе в мола си има стол, наблизо има няколко магазини и банки, даже и спирка на метрото правят. Като цяло е добро.
 
8. Колегите - зависи си от хората. Има колеги които са доста готини, с други пък постоянно има спорове и не може да се работи. Често има голям куп недомислици в работата, а с някои колеги не може да се излезе на глава.
 
9. Работната среда някои биха я определили като добра (игра на джаги, отделни бюра, някоя друга шега, обяд в някой ресторант). Няма обаче работна среда, която да може да компенсира ниското качество на работа там. Сместване на разработка с анализ, постоянни проблеми и кърпене на софтуер и още доста проблеми типични за малки и средни български фирми, които не би трябвало да се срещат в "Лидера на Dynamics решенията на българския пазар" и "Участника в President Club-a на Microsoft".
 
Като цяло ако искате да работите в приятна работна среда с добро заплащане и сигурност - изберете "Intelligent", но ако искате да се развивате като професионалист и да предлагате сериозни консултантски услуги, а не просто лицензи - не ходете в тази фирма.
 
Поздрави!


настоящ служител

-1 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
-1
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
-4
Натоварване
5
Потенциал
-5
Местоположение
3
Колеги
0
Работна среда
1

 
   Здравейте работя в компанията от доста време
1. Кандидатствах за десктоп девелопер на С шарп, взеха ме с думите Да перфектно такав ни трябва => Ние нямаме С шарп, ама един програмист трябва да моше всичко, учи javascript, pascal, C (C/AL).
2. Само и единствено студенти работят там 2-3 курс и няма от никой какво да научиш.
3. Начална стартова заплата добра 4 цифрена
4. Никои неиска да ти обяснява нищо все нямат време. Оправяй се сам.
5. Работиш извънредно, за да качваш новите неща на сайтовете
6. Получих предложение за Германия МАХАМ се след месец.
Успех
 


бивш служител

11 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
1
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
-5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Здравейте, преди време работих за тази фирма, бях млад и глупав(казано с ирония) за да разбера реално какво се случва с мен и тази "просперираща" фирма.Както всички знаем - набират се предимно млади кадри - та нали в тях е бъдещето. Да, ама не - тази фирма направо заробва студентите, дава им заплати от по 300-400 лв с 6 месеца стаж, след което в повечето случаи след изтичането му предлагат нов стаж за още 6 месеца. Като цяло се търсят наивни студентчета които се прилъгват с 2-3 сладки обещания и усмивки за успешно развитие.Относно развитието - ако въобще търсите развитие, то тази фирма не е за вас, фирмата си има 5 шефчета, всички останали са подложени на стрес и унижение през всеки един работен ден, най-много да се развиете откъм длъжностна характеристика, работата която вършите е скучна и еднотипна, и за сметка на това става все повече и повече, работи се през седмицата, постоянно се натискат работниците ако има как да работят поне 9-10 часа на ден. Лошото е, че задълбаете ли повече от 1-2 години в тази фирма, толкова сте затънал в ежедневният процес, че нямате време дори да си помислите за нова работа.За парите няма какво да коментирам - мият очите на студентите с жълти стотинки, а хора които са във фирмата от 6-7 години взимат колкото шофьор на автобус в градската мрежа, по 1500 чисто. Евала им на мотивацията към младите. Доколкото съм запознат дори си изпуснаха едни от най-ценните кадри, които са в тази фирма от началото им - точно заради пари. Тази фирма просто не си цени кадрите, но това все пак си е БГ манталитет.Накратко: Хора - ако сте решили да попаднете най-накрая в нормална фирма, то това не е вашата. Ако сте решили да си добавите 2 реда във CV-то - пробвайте, все пак маркетинга им е силен, навсякъде слушаме за славата им....уви служителите не смеят да се обадят :) Успех


бивш служител

-9 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
-1
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
2
Натоварване
-5
Потенциал
0
Местоположение
2
Колеги
-3
Работна среда
-3

Работих преди време в тази фирма в София.
Като цяло, искам да предупредя бъдещите кандидате: работи се много, понякога и през уикенда. Напрежението е гарантирано. В зависимост от проекта се пътува много (случвало ни се е да минаваме 1200км за един ден и пак да се иска да сме адекватни). Служителите определно са натоварени и много хора идваха с нежелание на работа.
Заплащането за България е под средното - зависи вече как се договорите, но не е високо.
Фирмата е достатъчно коректна да каже, че при тях се работи много и то под напрежение, малко време остава за личен живот заради пътувания (зависи от проекта пак казвам). Друго коректно нещо е заплащането - винаги са били точни в изплащанията на заплатите и можете да сте сигурни, че ще си поличите на определеното число надницата.
Ако не издържате на напрежение, постоянно да ви контролират и надзъртат в екраните, то не сте за там! Като цяло в екипите се усеща една постоянна умора и изнервеност, като това ескалира до скандали между някои хора. На моменти имаше и дразнещи подмятания за качеството на работа, като цитирам "Тръгвай си... щом смяташ, че си си свършил работата."


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Напишете отзиви и за офиса във Варна, както и по-скорошни впечатления. Какво се е променило, какво ново се случва, подобряват ли се и в какво нещата.


кандидат за работа

-15 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-5
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
-5
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
-5

Привет на всички, които имат нещо общо или биха искали да имат с тази фирма, наречена безусловен лидер в областта на интегрираните решения за управление на бизнеса.
Имах честта да бъда поканен на интервю в тази велика фирма. Имал съм възможност да се срещам с големи и нетолкова големи шефове, но рядко съм се натъквал на толкова грубо, заядливо и непрофесионално отношение. Отивайки там, отделяйки от времето си с желанието да продължа своето развитие, ме посреща някакъв господин с тениска и една жена, която явно мрази целия свят. Задаваха ми се въпроси с тон все едно съм някакъв келеш там, който е отишал да им се моли да му дадат работа. Липса на всякакво уважение. За 7те си години трудов стаж очаквам поне някой да прояви уважение към личността ми. Не претендирам да ми дадат работа или нещо подобно, не, просто все си мисля, че хората трябва да се уважават и да отношението към тях трябва да е на ниво, независимо кой какъв е. Още по - малко ти си го викнал този човек на интервю и се държиш с него все едно е парцал.
Това са моите впечатления от тази фирма, в която никога, ама никога не бих работил.


11 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
2
Привилегии
1
Фирмена сигурност
3
Натоварване
-4
Потенциал
3
Местоположение
1
Колеги
3
Работна среда
0

Това е моето мнение. Желая всичко най-хубаво на служителите и мениджмънта.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?