Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Моканин ООД /img/frontend/nomap.png"

Моканин ООД

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 61 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 11-20 от общо 61


45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Я да видим.
Работила съм за тази компания.

1. Процес по наемане. Въоръжете се с адско търпение. ЧР-те не са Ви приятели и в обши линии са кеърлес. Може да минете целия процес интервюта по телефона, тестове, интервю с шефа с техническа насоченост и накря пак да не Ви се обадят. Голям им е обема на работа, всеки иска да HP-ър в днешно време. Но и Яйчарките не си дават много монго зор. Може да отнеме 2-3 до 4 месеца целия процес.
Още за тези: Яко е във фирмата да има правила, но те не важат за ХР-а. те могат да носят къси поли, да ходят без баджове и т.н. Е всеки отговаря за себе си. А това зависи от прекия ти ръководител и неговите виждания.

2. Важно е да се харесате на шефа по време на интервюто, но и в последствие. Моята шефка, ако не и се мазниш и не доносничиш с/у другите - ами няма как да останеш там. Конкюжън: Хубава работа ама български мениджмънт...

3. Колегите. Като на всякъде. Има и свестни хора има и мършави крави и кози и овце. Има интелигентни, лоялни, етични хора, но са малко... болшинството - селяни, гладни, борещи се на всяка цена да останат в Софията и да си вземат голямата заплата, минават през трупове. Така, че имайте си едно на ум. Ще Ви гледат, какво говорите, какво правите, и т.н. и не няма да го запазят за себе си в никакъв случай. Нали тр да се хвалат на село, че вземат две средни раб заплати... ;) Мъжките к* (каки де) са повече от женските.

4 Привилегии: Паркинг, доп здравно осигуряване, намелния в някой магазини, ваучери за храна, безплатни мед прегледи веднъж годишно. - Няма забележки и пропоръки.

5. Работа. Е тука е, както си го направиш. Или ще бачкаш за да изкараш 2 ФТЕ-та (демек заплатата и на колегата, който цял ден браузи нета или на колежката дето цял ден се задява с дъртаци или колеги от друг отдел пак в нета). Или ще си френдито с шефеско, ще и се мазниш и ще си в позицията на първите - дето бачкат 2-те ФТЕ-та.
6. Фирмена сигурност - от теб зависи - как си с шефа/ката викаш? На първата си позиция (от която нямаш право да мърдаш година и половина) винаги е зле - ами трай бабо за хубост. Търпи, запознай се с хора и с организацията, намери си по-як екип и позиция и СЕ МАХАЙ от гадната шефка или шеф. Така е - питай когото искаш. Не преди това, че тогава ще те махнат ;)

7. Заплата. Ако стигнеш до оферта и ти се обади кака с оферта - надуй с 50 - 75 евро поне. (Ако не знаеш, каква е стандартната за екипа и компанията). А, бтв това чисълце е Брутно. Да бе, до сега на всякаде са ти казвали чисто, ама не и тук. Брутно е и няма да ти го кажат. Длъжен си да знаеш! Да няма после разочарования от типа: - ама аз не знаех, не ми казаха, не видях, не чух, не разбрах. Едно време взимаха доби заплати, ама тия с 5000-те хиляди отдавна ги думнаха, че са неудобни и най-вече скъпи и сега работят колегите им за няколко пъти по-малко. Така е първия или печели или губи, както на всякъде... Дават ви я ВИНАГИ на време. Ако 25-ти се пада събота, заплатат идва още предния ден - на 24-ти. Перфектни са в това отношение поне.
8. Работна среда - Работа в Кюбикъл. По-широки от тези на Софика. Аз не се дразнех от работата в кюбикъл, но ако не ти понася - бягай. Климатика е малко борба. На едни им е топло, на други студено. Прашно е. Мокетите ги чистят, но не качесвено. Климатика също. Ако си алергичн към прах, няма да ти допадне. Мониторите са ок - доста по-добри от на Це 3 И. Колегите не са лоши, но са клюкари и доносници. Иначе са млади хора и пада смях често. Средата зависи от шефката/шефът и поне при нас не беше добра. Както се казва къмпетитив - АКА. приеби другарче. Напрегнато е, но не е като в Софика - не ти броят минутките за тоалета и кога излизаш до магазина. Пак зависи от екипа. Предполагам е нормално да не закъсняваш често за работа поне. Ако си деливъри - преди да мине догина и половина не си прави илюзии за прехвърлянки. Това е. Много са го минали този път преди тебе, едно 2000 човека поне. Ако си Адеко от GSD, няма филм като прехвърляне, освен ако не харесваш да ядеш топло месеце с вино късно вечер или не се те спуснат от виско.
Бонуси - Доста разлини от 0 до няколко заплати. Зависи кой екип, кой шеф, кое кейпъбилити и т.н. Първата година ЗАБРАВИ за такъв ;) Нов си за тази компания. АМа аз пак тука седях, пак това правих, пак ти ми беше шефка. Ааааа не, нов си за компанията!


45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Само като се сетя как се бях зарадвал, че ще работя в международна компания..

От вътре нещата са съвсем други...

Първо забраняват отпуски лятото, в последния момент ви пускат имейлче,че не може отпуска. Не може и декември, ако сте си поискали да си я откажете. Отпуски от минали години също трябва да се натискате, за да вземете, макар че по закон нямат право да отказват. Законите в държавата не важат за тази международна фирма. Те започват да ви привикват в стаичките, за да не чуят другите от офиса и сакън да не поискат и те ...от къде толкова пари ще извади съдърланд да изплаща неплатени отпуски???Пък и кой ще им работи като всички си ползват платените отпуски за предишни години на веднъж!?Няма кой! Оказва се че проблемът е в работника, нечовешко било да иска отпуска?Устно не може, писмено не е препоръчително да взимате отпуска, правете си сами изводите. О да и повече от 5 дни отпуска да месец забравете, пак не дават. Отпуска само като напуснете! Причината нямат пари за изплащането й и нямат хора. Поради тази порочна практика и други практики, няма и да имат. Имам събрани едни меко казано нарушения на компанията на разни закончета, заради неадекватните действия на мениджмънта, та задължително мисля да ги пусна и аз на разни проверки. А след проверките има и съд. Те просто плачат за проверки, разбирате ли? Със разни заплахи, че ако не си откажете заявената отпуска, ще ви спретнат дисциплинарно уволнение. КЛОУНИАДА!!!!! Другите се съобразявали че в проекта липсват 20-30 човека, че балъци да работят на смени и графици за 1000 лв все по-трудно се намират. Ами сори аз вина нямам, че вие не предлагате условия на пазара на труда и сте далеч от реалния мениджмънт.

Шефката ми, една жена лилава на цвят от малцинствата, само се чуди каква глупост да направи, така че да прецака фирмата. Нямам против расата й, ама поне да не я бях видял, как се напива и бърка по гащите на един от подчинените си, на последния тим билдинг. Топа на случката беше като този я захвърли и тя се метна на пода да лежи. Не знам защо се толерират такива постъпки? Как и защо да имаш уважение към такъв парцал, пък било и то твой мениджър? Не знам чий интереси обслужва, но определено не е на мястото си и от далеч й личи. Отправя ми устни заплахи, че писмени не смее явно. Страх лозе пази. Страх, защото не е на мястото си и знае че не става и барабанче да тупа като маймунка. Те мениджърите са светлинни години като действия от тази дума. За тях мениджмънта се изчерпва с писане и попълване на екселски таблици. Това е. Никаква комуникация с подчинените. Причината е че за повишение кандидатстват предимно ограничени хора, без умствени възможности, защото всички вече знаят какъв е ръста на заплатата за сметка на 5 часово не ставане от монитора минимум на ден. Умния човек не се натиска да е управляващ като знае, че това не е повишение, а понижение. За никакви пари, всеки ден ще е различна смяна и други. Умният човек се подценява, а не надценява. Въпросните управници газ пикаят, че подчинените им са повече в час отколкото те самите. Място не могат да си намерят, че работниците им са им се качили на главите и не зачитат мнението им за нищо! Правилно, човек който си позволява така да се напие и да се влачи по пода като черво, не е авторитет и не заслужава мнението му да се зачита. Днес мениджър, утре подчинен. Да не забравяме, че колелото се върти. Чергата, за търкане на обувки е по-авторитетна и повече върши работа от такива, изпълнители. Толерирането на едни от подчинените за сметка на други, въз основа на пиянски или тревомански симпатии важи в пълна сила. ... Ще се въздържа да коментирам имена към момента, защото разбрах че въпросната ромка, ще напуска до месец. Предполагам са я натиснали доброволно да се маха, поради нейни споменати и не споменати провинения. Стига толкова за сега. Успех на всички които са вътре в компанията, аз излизам .


клиент

27 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
3
Привилегии
3
Фирмена сигурност
3
Натоварване
3
Потенциал
3
Местоположение
3
Колеги
3
Работна среда
3

Не си губете времето да четете коментарите в този сайт. Интервюто е стандартно, а отношението на HR-a - напълно нормално. Надали лъжите и клеветите носят някому успех!!!
Анонимен хейт и злоба - не си губете времето :)


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Наистина не си заслужава! Първо - колко е сериозно да регистрираш фирма с 3 лева капитал? Какво обезпечение ще имат и служители, и контрагенти в случай на фалит и/или непредвидени обстоятелства? Никакво! Ако си ЕТ от с. Горно-Нанагорнище, би било нормално капиталът ти да е 3 лева, но не и ако искаш да градиш сериозно име в бранша, в който оперираш. Второ - кой каза, че госпожа HR-ката става за мениджър човешки ресурси? Отношението й към кандидат за работа е все едно този кандидат й е лично длъжен с нещо. Абсурдно поведение. Трето - винаги проверявайте къде отивате на интервю за работа, ако госпожа HR-ката всъщност вече не ви е отказала с поведението си, в опит да ви покани на интервю. ЕИК на фирмичката 203295091.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Не си го причинявайте


18 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
2
Привилегии
2
Фирмена сигурност
2
Натоварване
2
Потенциал
2
Местоположение
2
Колеги
2
Работна среда
2

По-голяма простотия не съм чел ... Обикновено в подобни сайтове изказват мнение неуспелите и некадърните, за да си ближат раните.
Ако може да не спамите толкова много!


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

До кандидата от 02.05.2019. Моля пишете мнението и проблемите си под фирмата а която имате проблем, а не под тази къдато подавате.


кандидат за работа

27 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
3
Привилегии
3
Фирмена сигурност
3
Натоварване
3
Потенциал
3
Местоположение
3
Колеги
3
Работна среда
3

Здравейте,
Бивша служителка съм на една ИТ фирма и искам да ви споделя, че живея в пълен ад. Колегите ми постоянно ме следят 24/7 и тероризират безобразно. Имат особено високо самочувствие, а не са по-умни от останалите и са надути и нахални. Такъв кошмар не съм сънувала. Подлагат ме на непосилни унижения и ме принуждават да си ида на село понеже съм "проста и тъпа". Внимавайте с такива компании, защото най-много да си сбъднете кошмарите. Използват различни методи, за да ни побъркат и изтезават. Правят го и с мен. Буквално ни убиват!
С Уважение,


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Изглежда ми добре, чудя се дали да подам CV, някой би ли споделил дали бонусите са достижими и без тях каква е заплатата ? За Customer Service е обявата.


кандидат за работа

27 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
3
Привилегии
3
Фирмена сигурност
3
Натоварване
3
Потенциал
3
Местоположение
3
Колеги
3
Работна среда
3

Хехе, големи коментатори има в този сайт :) Добре, че не се подведох и отидох на организираната среща. Интервюира ме много мила и красива дама, която ми зададе абсолютно стандартни въпроси, касаещи работата. Сигурно е нормално да има и недоволни особено, когато в мейла, с който те канят на интервю, е обявена една серизона стартова заплата :) Коментатори ... :D

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?