Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

GfK Bulgaria / България /img/frontend/nomap.png"

GfK Bulgaria / България

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 158 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 158


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте,
Кандидатствам за Асистент обработка на данни с френски или испански език.
В какви граници се движи заплатата по позицията?
Виждам 860 лв., което не е допустимо за сегашна заплата.


бивш служител

-3 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-2
Уважение
1
Привилегии
3
Фирмена сигурност
4
Натоварване
-4
Потенциал
-2
Местоположение
2
Колеги
-1
Работна среда
-4

Привет, съгласявам се с предишния коментар.

Това е типичен пример за аутсорсната фирма - хамалски труд в корпоративна среда; ниско заплащане с големи изисквания (поне за някои от позициите).

Аз направих грешката да сменя бишата си работа, за да поработя известно време в ГФК. Тук трябва да отбележа, че имах прекалено големи очаквания за мястото, и следователно - останах разочарован. Въпреки всичко там имаше и хубави неща, и те бяха онова, което ме накара да остана за известно време преди да напусна.

Основно не ми харесаха:
1) работната среда; включително разпределението на хората в трудовите помещения.
2) заплащането (което не беше достатъчно мотивиращо)
3) имаше неща на екипно ниво, които не ми допадаха, но те не се отнасят за фирмата като цяло.

Хубавите неща са:

1) Като цяло, мениджмънта е поносим
2) Заплатите не са много високи, но пък фирмата има относителна стабилност.
3) Имат множество социални инициативи, което е добре за хора търсещи именно това.

Тук не бих искал да коментирам цялостния човешки фактор в средата, защото би било прекалено субективно.

Препоръчвам тази фирма на хора, които стартират кариерата си, защото е добра школовка. Също така я препоръчвам на хора, които предпочитат сигурността пред нещо друго.

НЕ я препоръчвам на хора с опит и такива, които ценят труда си, защото условията не са достатъчно мотивиращи (поне за мен).

За себе си мога да кажа, че ако някой ден търся работа, едва ли бих се върнал в ГФК (в България). Разбира се, всеки има възможност да определи за себе си. Има и по-лоши места за работа, но има и по-добри.

Пожелавам късмет на всички !


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Получавам известия, в мейла ми, иначе не бих отговорил:
- "Не прави чест на никой да нарича колегите си ненормалници, психопати и т.н."
- Ти как би нарекъл хора, които седят един до друг, по цял ден и си пишат по линка, а в коридора, като се видят обръщат глава, все едно не се познават - "социопат", мисля, че е малко. Хора, които (повтарям), с повод и без, рецитират стихчета от типа "...нас ни ГФК събра....рзултатите си да постигаш...дедлайните да не изппускаш"...и подобни!

- "Кодирането е нищо повече от Research - търсене на информация в интернет и привеждането и в стандартен вид."
- ЕЛЕМЕНТАРНО Е - стига да имаше адекватно обучение и съпорт. Но по стар БГ обичай, лесното е направено трудно, а трудното - невъзможно. Менюъли за щяло и нещяло, менюъли, които на практика не вършат никаква работа, а за "Системата", къде да кликнеш, за елементарни функции - НЯМА!

- "Отидете в някой финансов аутсорс и набивайте фактури по цял ден :) Там е по-интересно.
Ако да работиш в Call center е апогея в кариерата ти - поздравления, че си намерил своето място под слънцето."
Да съм писал подобно нещо, като алтернатива?! Ако ти не виждаш алтернативата, няма кой да ти я покаже!

- "Смятам, че единстевният минус на ГфК е този, който колегата няколко коментара по-надолу изтъкна като плюс. Мениджмънта на моменти е прекалено толерантен към 'скатавките' и така съвестните колеги от екипите го отнасят на техен гръб."
И тук, мисля, че грешно си разбрал. При тея експлоататори не може да се скатае!!!!

-"Но нали ГфК е смотана компания, защото прекалено лесно се доверява на своите служители, очаквайки от тях да си вършат съвестно задълженията без да се опитват да скатават, лъжат и да гледат в чуждата паница, вместо в собствената си. За щастие - повечето от тях напуснаха и сега хранят наляво и надясно, игнорирайки усилията на техните колеги и ръководството да превърне компанията в добър работодател, какъвто вече е, колкото и да се опитвате да го изкарате другояче."
1 - ва проява на "тролщина"!!!

-"Успех на всички в живота и работата :)
Пожелавам ви големи заплати, готини колеги и приятна работа."
Който не му харесва - нека не се мъчи и да си намери нещо, което би работил с желание и удоволствие."
- Почти съм сигурен, че си някой от "ЕйчАрите", или близко до тях, или от управлението и тролстваш ;). "Приятна работа" си пожелават "на Село", нещо като "Честита баня" :)). Когато става въпрос за "работа = време + пари", "удоволствие" няма!!! Работа = нещо, което трябва да се свърши възможно най - чисто и в срок и да се извлекат дивиденти от свършенот, от всички участващи страни. Точно в това отношение ГФК са брутални експлоататори!

Млади хора, за огромно съжаление, тези аутсорси са последната ви спирка в БГ, преди да хванета рейса за "Терминала". Те и забитите в кредити, решени на всичко селски момичета и момчета (най - често мениджмънт) в тях ви гонят. Излезте от БГ, поработете и ако решите да се върнете (може би за малко) - ще откриете разликите, гаранция. ;)


настоящ служител

31 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
4
Привилегии
4
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
2
Местоположение
3
Колеги
3
Работна среда
2

Не прави чест на никой да нарича колегите си ненормалници, психопати и т.н.
По-скоро тези, които използват такива определеня могат да се определят като такива.
Ако да харесваш да обработваш данни те прави психопат и ненормалник, то половината компании като Google, Facebook, Amazon и всички останали Market Research компании също са такива също.

Кодирането е нищо повече от Research - търсене на информация в интернет и привеждането и в стандартен вид.
Да, монотонна е и бързо се свиква, но за да бъдеш наистина добър в това, което правиш в масовия случай си трябва повече от 6 месеца.
Отидете в някой финансов аутсорс и набивайте фактури по цял ден :) Там е по-интересно.

Ако да работиш в Call center е апогея в кариерата ти - поздравления, че си намерил своето място под слънцето.

Но работата в ГфК е отлична алтернатива на хора, които не искат да работят в call center на слушалка по цял ден и обичат да работят с данни.
И да езикът обикновено не е задължителен да можеш да си вършеш качествено работата. Но определно помага! Затова и рядко ще намерите обяви с високи изисквания за език.

Смятам, че единстевният минус на ГфК е този, който колегата няколко коментара по-надолу изтъкна като плюс. Мениджмънта на моменти е прекалено толерантен към 'скатавките' и така съвестните колеги от екипите го отнасят на техен гръб.
Може би наистина няма да е зле на такива като тях да се седи ежедневно зад гърба - като в този велик call center в който бившия колега работи :)

Но нали ГфК е смотана компания, защото прекалено лесно се доверява на своите служители, очаквайки от тях да си вършат съвестно задълженията без да се опитват да скатават, лъжат и да гледат в чуждата паница, вместо в собствената си. За щастие - повечето от тях напуснаха и сега хранят наляво и надясно, игнорирайки усилията на техните колеги и ръководството да превърне компанията в добър работодател, какъвто вече е, колкото и да се опитвате да го изкарате другояче.

Успех на всички в живота и работата :)
Пожелавам ви големи заплати, готини колеги и приятна работа.
Който не му харесва - нека не се мъчи и да си намери нещо, което би работил с желание и удоволствие.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте, Интересува ме какво е заплащането на специалист качество на маркетингови данни с френски език?


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

До "Анонимният, настоящ служител", по - долу. Колега - ако знаеш и един език даже, нямаше да си там, при това 5 ГОДИНИ, на тоя циклеж!!!!! За кодене и дейтакриейт и А1, на какъвто и да е език, ти е много за там. Определено мястото е за мега - темерути, влачещи маса бачкане, без да задават въпроси. Имаше хора, които кодеха по време на отпуските си, защото не може да се смогне. Новопостъпил колега го хванах да пие хапове за кръвно в кенефа - много му идваха "готините" колеги и "готината" фирмена атмосфера- такива нахални селяци никъде не бях виждал!!!! Същевременно, няква селска цифка, която някой беше направил шефка, се счупваше от стойки и много държеше да се повтаря постоянно, че това е най - готината фирма, с най - готините колеги, стигайки се до там, с повод и без, да се рецитират стихчета от типа" ГФК ни на събра...ала-бала-портокала....фирмата за нас се грижи...резултатите си ще постигнем" и пр. откачени, фанатизирани истории. От друга страна - ако знаеше малко поне някакъв език - щеше да си някъде на нормално място, при нормални хора, а не такива, които седят цял ден един до друг и се правят, че не се познават по коридора - едно "здрасти" липсва даже. Толкова неестествено поведение на персонал и управление не съм виждал никъде!!!Пак - ГФК НЯМАТ ОБУЧЕНИЕ И НЯМАТ СЪПОРТ - ЗАВИСИШ ИЗЦЯЛО ОТ НАСТРОЕНИЕТО НА КРИЕЙТЪРЧЕТО!!! Пак - влез в нормална фирма, с нормални хора, след като научиш поне един език и ще направиш разликата, защото в момента аз съм в такава - нормални хора, никаква експлоатация, защото не допускат да ги гъбаркат, 10000% съпорт за чисто изпълнение на задачите (не може да се мърля)!!!! Единствен "+" е наистина, че може да се мърля и клепе при тея (ГФК). И викам да престанем вече да изтъкваме като "+" редовното заплащане и 13тата заплата, защото ги има навсякъде вече. Ако наистина владееш поне един език, грамотен си и имаш образование - в момента, в който ти забавят парите - ЧАО, следващияТ, моля...имаш избор. Що се отнася до парите - във фирмата, в която в момента работя, само бонуса ми се приближава да заплатата в ГФК.


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте,

Толкова необосновани злословия прочетох, че ми призля. Как ли съм издържал над 5 години на тези нечовешки условия! Бих посъветвал авторите им да кандидатстват в някоя българска компания, където дават заплати в плик, придружени от опис на глобите. ( Работил съм и в такава фирма и съм чувал за колеги със „заплати” клонящи към нулата след глоби.) Където 13-а заплата по правило няма, а за бонус не смеят и да мислят. И не твърдете небивалици, че 13-та заплата тук не е в пълен размер. Годишният бонус може да е по- малък, но той все пак зависи от резултатите, които показваш. Не може да си 8 часа във фейсбук, в ютюб и да искаш бонус.Винаги съм бил около и малко над 100 % като веднъж прехвърлих 130%. Друга небивалица- след изпитателния срок заплатата ти може и да стане четирицифрена ! Такава ми е от първия ден, защото освен баналния английски знам още два езика и всъщност не кодирам на английски. Най-голямото закъснение на заплатата, което помня, беше около 3 часа- поради технически причини. Работната среда според мен е нормална, дружеска атмосфера цари. Наистина не може да си симпатичен на всеки и всеки да ти е симпатичен, но това касае отношенията извън работата. По въпроси, свързани с работата можеш да разговаряш с всеки. И ако сте чели внимателно вътрешния правилник, няма как да получите отрицателен отговор на молба за съдействие. Отговор от типа „сега имам много работа, не ме занимавай” не само са нежелателни, аз самият не съм чувал такъв. Същото се отнася и за реакции от типа „колко пъти да ти обяснявам едно и също нещо”- няма как да чуете тези думи тук. Недоволните, подценените, недооценените, „ощипаните моми”- прав ви път. Като казах моми- не съм бил в по-социална компания от тази. Тук всяка жена, която е решила да става майка, може да бъде спокойна за мястото си.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Аз също работих малко повече от година при тях. Споделям напълно мнението, че липсва обучение и работата е много. Работата, също така е монотонна. Колегите почти не разговарят по между си и средата не е много приятна, а и в чести случаи дори се правят, че не се познават по коридора и не се поздравяват. Управлението - също са си селяци. НО! ПЛЮСОВЕТЕ - Парите не са много, но за сметка на това след 6 месеца ще вършите тази работа със затворени очи. Ще ви "бройкат" само от началото. После - правите каквото си искате,стига дедлайните да са хванати. Никой няма да ви закача за нищо - дремете си пред компа, цъкате си и си слушате музика. Говори се на български и "немския модел" си е побългарен. В момента работя във фирма,за съжаление аутсорс, където българския е неформално забранен.Парите наистина са значително повече, но човек си задава въпроса - за какво, ако е стресово. Най елементарното - на седмица съм поне с 1 Шпрахауцайхнунг. Същевременно - зад гърба ви винаги има някой, който бройка какво се върши, как се върши и как се говори езика. Работата е изключително натоварваща,а контрола на всичко е брутален.Управлението са само германци - от тим лайтъра, през фахабтайлюнгите, та до Копффервалтунга. За минута/две пресрочена пауза - пишете обяснения като луди. Често се усещаш като бял роб.А и по цял ден да не можеш да общуваш и работиш на майчиния си език, а и да си под стрес, че за една заявка към някой Абтайлюнг трябва по няколко пъти да премисляш обяснение на чужд език, в която си фопуснал граматическа грешка ще де заяждат.....Пак - работната атмосфера в ГФК не е много приятна, но все пак...Напуснах по лични причини,наложи се по това време - но бих се върнал. В моя случай, заплатата не е чак толкова решаваща.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Цели 2 години при тея психопати!Не е като да не съм работил! Наистина, по - големи ненормалници от тея не бях виждал - за колегите говоря, откъдето идва и НЕАДЕКВАТНАТА РАБОТНА АТМОСФЕРА. Още с влизането, забелязах проформеното обучение, тип - отбиване на номера, при все, че се нахаках в доста тежък отдел. Кодене, до откат. 'Фърлят ви пред мониторите и - ако оцелеете, със 'се дедлайните. Едно е да има работа, друго си е живата експлоатация - е тея са безпощадни там. А психопатите са навити на всичко, само и само да задържат 1000та лева. Накрая се фанатизират до степен "фирмата е Фселена" и "моята работа е най - яката на сФетА'..в крайна сметка -виждаш 2типа хора, в крайност: селски хитреци и мега сбутаняци....апропо - хората, които цъкат там, са супер некадърници - ако имат някакъв език, то е много бегло.Нямат образование, обикновено, но за сметка на това са упорити и влачат за по 10ма. На интервюто, важно е да ги убедите, че сте мега тъпи и сте склонни да подавате на извращения и експлоатация - ако ги убедите в това - техни сте. Напуснах заради изкофтената работна среда.


настоящ служител

45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Работя в GfK от 5 години и искам да се пенсионирам в тази фирма. Нямам забележки към българския офис като мениджмънт. Всички колеги са много помагащи, отдадени и позитивни хора, страхотни професионалисти. Атмосферата е приятелска - хора от други отдели са готови да ти сътрудничат, ако има нужда. Заплащането е абсолютно винаги наврем и точно. Непрекъснато добавят нови придобивки. Наистина няма едно нещо, от което да се оплача и приканвам всички, които са съгласни с мен, да напишат мнението си тук. Ужасно е, че само хийтъри пишат в тези сайтове.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?