В днешно време, никой няма да намери по - коректен работодател от Sexwell в България и по- ненатоварваща работна среда . Като изключим една малка част от колегите от провинцията, които постоянно си намират причина да отсъстват и шмекеросват, всичко друго е 6+. Служителите имат 30% отстъпка на всичко - продуктите са доста интересни и скъпички, от световни производители. Работи се 15 дни в месеца по 12 часа от 10 до 22 часа, на смени 2 на 2, но зависи от колегите. През тези 12 часа може да се учи, да се гледа филм, да се обядва спокойно, да се пие кафе, да се слуша музика,общо взето е спокойно. Изисква се от теб продуктите да са ти интересни, да знаеш как да говориш с клиентите и какво да им предложиш, да си поддържаш мястото и да ти излизат ревизиите. Нищо сложно. Предлага се добра бонусна система, за тези, които си гонят таргетите и не си клатят краката 12 часа, могат да изкарат спокойно 950 лв чисти. По 63.33 на ден. Иначе за неудачниците, които ги мързи, ще си останат на 600те лв. Заплащането е винаги точно и винаги можеш да си вземеш аванс. Във веригата винаги има текучество, защото повечета хора са студенти, не могат да си изкарват бонусите и сами решават да напуснат. Шефът е свестен човек,(не е Борис, а друг),за съжаление, много от служителите се опитват да му се качват на главата и заради постоянната липса на хора, ги търпи. Ревизии се правят всеки месец от независим ревизор и винаги излизат точно. Тоест няма да ви удържат някакви измислени глоби. По празници на някои дни се почива, други се плащат двойно или са с намалено работно време. Отпуските се изплащат коректно. Има много бивши служители, които после се връщат да работят във веригата. Поне трима. Шанс се дава на всеки, а не всеки заслужава, според мен. Трябва да се наемат отговорни хора, които са дошли да работят, да са коректни към клиентите, шефа и колегите си и да си гонят таргетите. Това е. Няма никакъв стрес и натоварване, понякога клиентите са по-нахални, прости или незнаещи какво искат, но човек трябва да е гъвкав. Не е като да работиш в денонощен магазин и да се занимаваш с пияници и разни идиоти. Sexwell е добро работно място.
Подробна оценка от Бивш служител
Работил съм 3 години и ще кажа,че някои от коментарите са по скоро на конкуренция отколкото на бивши служители...
Като за начало ще кажа,че ако си вършиш работата съвестно и ревизията излиза(за това взимах премия всеки месец по 50лв.)няма да имаш никакви проблеми. Заплатата е ниска и за това е подходяща за студенти.Всички от ръководството са много добри хора и са много разбрани и коректни и за 3 години със заплащането НИКОГА не съм имал проблеми!
Борис Фурнаджиев е добър човек макар че заради избухванията му от време на време много хора от персонала се оплакваха,но му минава бързо и макар да му минава бързо трябва да коригира този недостатък макар че идеални хора няма.Самата работа е много приятна и забавна стига да си добър в общуването.Работата не е за мълчаливи и притеснителни хора,там служителя трябва да предразположи притеснителния клиент( 90% от клиентите ги е срам)
Колкото до Здравка..работи добре,но има проблем в общуването и нарушава хармонията между служителите, вживява се малко в ролята на шеф...никой от персонала не я харесваше.
Колкото до стоката ЛИЧНО СЪМ ВИДЯЛ и знам че идва директно от производителя и се работи със световно известни компании в този бранш.
На мен лично обучението ми се заплати,защото гледам че има коментари и за това. Обобщение: Фирмата и шефовете са много коректни,работата е ниско платена и за това е по подходяща за студенти иначе самата работа е много приятна и забавна. Забележката ми е само една: Не може служител с опит с над 2 години стаж във фирмата да взима същата заплата като на този който постъпва на работа.
Подробна оценка от тайна
Здравейте ,
моето мнение за sexwell e че имат много голяма надценка.Много скъпо продават неща ,които на друго място са с по 30 лв по-ниски.Обучават персонала да лъже клиентите че нещата са от много хубава материя и когато някои клиент каже че такъш продукт е шидял на по-евтина цена ,продашачът еш длъжен да го излъже че това е различен примерно вибратор(а то само е сменена опаковката и е надута цената)Много от магазините на Борис в момента са раздадени но и новите собственици не са по-назад (и те ще ви прецакат не си мислете че ще се разминете).Ако искате да работите и вечно да нямате пари ,да не си покривате сметките (от първа необходимост)Моляяяяя заповядайте да работите в sexwell гарантираме че ще работите и няма да взимате пари
Подробна оценка от бивш служител
Нека всеки които мисли да започва работа в сексуел да знае,че заплащането ще е ниско почти мизерно,а ще му се наложи да работи всеки ден като ще има само 8 почивни дни в месеца.Работата не е тежка като изключим ненормалниците които досаждат най-вече на момичетата.Ревизиите се правят веднъж на 3 месеца и лъсват много нелепи липси,които после ти трябва да си платиш,а докато не ти удържат парите от ревизията няма да получиш и заплата,тоест,ако разчиташ само и единствено на тези пари си обречен на мизерия.Когато пък решиш да напуснеш 90 на сто те прецакват с парите.Мога да кажа още много неща за Полина и Борис Фурнаджиеви както и за Здравка,но не си заслужава.Само ще кава едно,че фирматаи ръководството не са коректни и най-вероятно единственото което ще ти се случи там е да си изгубиш времето.
Подробна оценка от Anonimus
Преди много време работих за Сексуел, но чак сега видях, че ги има тук :) Ами какво да ви кажа...аз напуснах поради заминаване за чужбина. Няма фирма, в която да те дундуркат нон стоп. Всички се борим за пари и навсякъде има нерви, все пак сме в България. Напрежението в Сексуел може да е голямо, но не е по-голямо от всяко дрго работно място, където се поема отговорност. Ако си коректен в отчетите и си поддържаш магазинчето всичко е наред. А, и не трябва да си арогантен с клиентите, защото повечето от тях са супер изплашени като влязът и видят 1000 пениса висящи по стената :)
Аз лично имам хубави спомени и мисля, че отговорните хора могат да си намерят местенце там :)
Подробна оценка от работник от офиса
Като настоящ работник в фирмата мога да споделя следното:
Ако сте човек, който обича работата си, няма как да не се чувствате добре в Сексуел! Условията за работа са налице, единствено от вас се иска мотивация и лоялност. Няма защо да се притеснявате, че ще останете неразбрани ако имате предложение за подобряване на работата си. Експертно мнение, защитено с аргументи, винаги бива чуто от ръководството.
Това, което обаче е най-ценно и не зная защо хората са склонни да го пренебрегват при избора си на работно място, е факта, че колектива на фирмата е изграден от ИНТЕЛИГЕНТНИ хора. Имайки предвид колко много невежество и откровена простащина се шири в БГ бизнеса, направо съм шокирана как никой не оценява подобаващо интелекта у колегите си. И най-големия проблем можеш да решиш с умни хора около теб, а с глупавите - всяко камъче може да обърне колата.
Относно финансовата част мисля, че вмомента за съжалениe няма адекватна отправна точка за да оцениш заплатата си като ниска или висока. Съществуват единствено личните нужди като критерий. Икономическата ситуация диктува условия на оцеляване и в никакъв случай не става въпрос за нормално състояние на пазара на труда. Бизнеса е в застой и НИЩО не се случва, никой не може да работи - дължи пари и на него му дължат, всички изчакват и са на hold позиция. Правителството не взима мерки относно междуфирмената задлъжнялост, която очевидно не оценява като свой проблем и положението в частния сектор е наистина плашещо. Този проблем е споделен за работодателя и служителя, макар че в началото на кризата беше преекспонирано използван от работодателите за да намалят заплата, спрат бонуси и т.н. Сега обаче такива действия са напълно резонни и вместо да се сърдим на Сексуел, нека се замислим какви са алтернативните решения - съкращения, закъснение на заплатите с месеци, фалит и към БТ?
Аз като че ли излязох малко от темата, но истината е, че човек като се взира не трябва да губи цялата картина.
Постарах се да бъда откровена, дано съм помогнала някому ;-)
Подробна оценка от Ex-sexweller-forever
Не знам дали съществува по-голям мошенник от Борис Фурнаджиев и фирмичката му на доизживяване "Секс уел"!
Стилът му на работа е микс от лъжливи обещания към служителите и всякакви мошенически тактики за прилъгване на евентуални клиенти.
Редовният му номер е да откарне продукти на световно известни марки козметика, да разлепи оригиналния етикет и да залепи собствен "Сексуел" брандинг етикет... като един и същи лубрикант го предлага в различни опаковки, представяйки го за съответно за лубрикант за "вагинален секс", "анален секс" и такъв специално за "секс-играчки"...
Обещаната на опаковката съставка за обезболяване по време на анален секс се съдържа в продукта толкова, колкото и в чешмяната вода...
Отношението към служителите се състои в нон-стоп психо-атаки, безумно крещене и внушаване на служителя, че е некадърен... Общо казано, непрекъснато прекрачване на личните човешки права на служителя.
Неспазените уговорки в заплащането са най-плоският, но за жалост неизбежен начин шефчето да си напълни гушката. Все пак като спестиш от 30-40 продавача от страната, можеш да си позволиш криуз до Щатите...
Най-лошото е, че на един наркозависим шеф няма от какво да му пука... а от това страдат подчинените.
Винаги ще се питам кой е по-лъган и прецакван в Sexwell - служителите или клиентите...
Подробна оценка от Оксана Ангелова
Трябва да си много безочлив,ако си обидел някого и не му се извениш.Както се получи ситуацията при мен.Моето е от некомпетентност че чак ме е срам! Ако сте прочели първия ми коментар,Ще разберете че съм се усамнила в лоялноста на нашия управител!Много,съм му признателна че ми се обади лично за да ми разясни тези разминавания които са се получели.Нещата по някога трябва да се пообъркат, за да може системата да заработи както трябва.Няма да навлизам в подробности важното е че,аз вече нямам основание да се съмнявам в неговата лоялност.Учуди ме като личност,беше толкова здържан по скоро обиден от моето недоверие! Не ме обвени а просто каза че ще ми обясни.Не се развика както правят повечето вишестоящи!! Беше любезен и спокоен.Това страшно ме учуди! Такива хора са рядкост! Затова написах този коментар."НЯМА ЛОШИ ХОРА ,ИМА НЕ РАЗБРАНИ ХОРА."
Подробна оценка от АЙРЪН МЕЙДАН
Така,как ще преминат взаимоотношенията ви със сSEXWELL
1.Ще ви извикат на интервю в което ще ви дадът маглява информация за работата.
2.Ще имате 3-дневно обучение което обещават да заплатят,но реално ще имате 7 дневно обучение (понеже постоянно извикват нови хора на които вие трябва да обяснявате това което сте ,,научили'' от добре обясняващата Здравка.И тъй като сте на един ден и не сте научили за 4 часа всички артикули ще изядете голямо порицание. Ако същата Здравка ви каже че даден вибратор е силиконов а следващият път че е от желе и вия я попитате :
-Не беше ли от силикон
твърде вероятно е дави изгонят.А тя бърка много.
3.Като ви одобрят (ще имате предимство ако сте с обратна наклоност) ще ви пратят в някой от магазините ,където ще получите същото нескопосано обучение от тамощният персонал,който в 99% е привилегированата наклонност и има по-голяма подкрепа от шефа и ще ви спъва навсякъде с цел по-бързо да ви изгонят.
4.От първвата ревизия ще имате липси средно около 50-80 лева която няма да ви я вземат понеже сте нов,но на следващият месец ще видите какво ще ви се случи.
5.Заплата 390 при 180 часов месец и осигорувки на 4 часа.Като махнем липси вариращи м/у 100-200 ,ви остава за билетче.
6.Като им писне от вас директно ви гонят без обяснение.
Подробна оценка от Оксана Ангелова
Незнам по точно как да се изразя! Затова ще започна направо. Не съм видала Борис Фурнаджиев.Така че не мога да изкажа мнение по отношение на неговата личност.Но мога да изкажа мнение за управетеля на нашия район.Явно в тази тази фирма ниама установени конкретни правила!? Получавам 300лв. заплата.От 25 март 2009г. не са ни изплаштани таргет продуктите!? За 9 и 10 месец 2009г. не са ни изплатени вонусите за излязлата успешно ревизия.Оправданието е "ще си ги получите чрез натрупване"! Отпуската ми веше изплатена в размер от 170лв.а в последствие разбрах от Михаела че отпуските се изплащат 100% всъшност 300лв.Аз поне мислия че, собственика на тези магазини трябва поне веднъж на 6 месеца да се допитва до магазинерите.За да развере дали неговите управетели, са коректни?Тогава,може би нещата ще потръгнат.И няма да има недоволни."КОЛЕЛОТО СЕ ЗАДВИЖВА ОТ ПЕДАЛИТЕ"