Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Ител ЕООД / Etel Ltd. /img/frontend/nomap.png"

Ител ЕООД / Etel Ltd.

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 102 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 81-90 от общо 102


-37 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
-4
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-4
Колеги
0
Работна среда
-5

Ител определено е фирма, която ще ви остави с много спомени, които ще искате да изтриете от паметта си по всевъзможен начин. Най-хубаво става, когато напускаш. Усещането е неописуемо - някакво особено чувство за свобода и... нормалност те обземат. Трудното отново предстои, когато трябва да си напишеш CV-то, защото няма как да не си припомниш този кошмар, но още по-трудното е, когато ти предстои интервю в нова фирма и ти зададат въпроса "Кое Ви накара да напуснете старата си фирма?". Как да бъдеш откровен, как да кажеш на бъдещите ти работодатели къде си работил без да се почувстващ посрамен?...
Сега ще се опитам да аргументирам основните точки, на които съм поставила оценки, за да не бъдат просто голословни цифри:
1. Заплащане (-5) - има твърда заплата + бонуси. Не съм била търговски представител във фирмата, за да заставам зад тяхната позиция, а и те (доколкото виждам) са споделили тук достатъчно. Някои от тези колеги имах възможността да познавам и смея да твърдя, че са изключително отговорни, работливи и точни хора. Аз лично бях заета в т.нар. Web design отдел (или както шефа го наричаше "Производствен отдел" - считайте консервна фабрика - колкото повече затворени буркани, толкова по-добре). Заплащането за бранша е под всякаква критика! Заплата след 4-тия ден от взимането й вече нямах. Труда къртовски - заплащането не задоволяваше и екзистенц минимума.
2. Уважение (-4) - поставената оценка е такава, защото разделям уважението на част от колегите от това на ръководството. Никой персонално не ме е обиждал (то само това оставаше), разбира се, клюки имаше, но винаги има такива, така че съм била над тези неща. Неуважението според мен се изразяваше в съвсем друга насока, а именно, всеки опит да проявиш проактивност, да въведеш иновация (макар за web design-a т.нар. "иновации" бяха вече повсеместен факт), да започнеш дори темата за някакъв измислен team building или нещо друго, съвсем нормално за почти всяка фирма, бяха някаква анатема. Както споменах обаче имаше и свестни колеги, с които и до ден днешен поддържаме връзка.
3. Привилегии (-5) - споменах за срама, който те обзема като си оформяш CV-то...Останалото беше смешка. Някой все не беше разбрал или доразбрал, че си подал заявка (с мейл) за ползване на служебната кола и имаш две алтернативи: а). да отидеш на срещата с клиента с личния си автомобил без никой да помисли да ти поеме разхода (за амортизацията не споменавам дори); б). да излъжеш клиента, че имаш проблем с акумулатора да речем и отлагаш срещата с няколко часа, докато ти дадат ключовете и документите... No comment!
4. Фирмена сигурност (-5) - няма такава. Каквото и да си направил за фирмата, биха могли да се отрекат от теб просто ей така.
5. Съотношение работа/свободно време (-5) - тъй като винаги съм работила изключително съвестно аз лично нямах свободно време. Администратора би могъл да потвърди това. За 6-7 месеца имам едно посещение във vbox7...Времето за цигара бе просто да събера мислите си за поредния таск, който ме очаква.
6. Потенциал за развитие (-5) - в нашия отдел нямаше такъв. Търговците ги заблуждаваха с някакви (почти като в стария комунистически строй) "звезди" - от една до три или нещо такова, на което някои от търговците силно смешно за мен се връзваха :)))
7. Местоположение (-4) - фирмата има два офиса. Сигурно би останал един, ако нямаха такъв железен договор с неустойки да плащат известен период от време (те си знаят колко) за по-добрия офис. Втория офис е под всякаква критика - къща, в която и собственика си живее, развива кръчмарски бизнес, смърди на манджи и е пълно с общи работници от строежите наоколо. Cool! Ахахаха!
8. Колеги (0) - не искам да давам оценки на вече бившите си колеги. Всеки си знае защо е или е бил там. Както споменах, имаше и готини хора. С останалите комуникирах чисто служебно и изобщо не ме интересуваха.
9. Работна среда (-5) - без значение от различието на тези хора имаше едно общовалидно правило - всички бяха силно изнервени.
Това, което ми направи силно впечатление и считах за нередно е изключителното числено превъзходство на търговския отдел за сметка на "производствения". Това в крайна сметка можех да приема, колкото и нелогично да ми изглеждаше, но след като започнаха да снемат отговорности от тях (които не изискваха никаква мисъл) и да ги делегират на нас (въпреки, отново подчертавам огромния им брой за сметка на нашия отдел от 2-3 души) не можах да проумея. Обикновено мениджъра на отдела следва да прецени с какъв персонал разполага и да му разпредели и възложи така позициите и отговорностите, че труда да е максимално продуктивен. Необмислени неща се случваха...
На последно място искам да отбележа десетките, стотиците срещи, проточващи се с часове. Имало е случаи, в които просто съм ставала и съм излизала от тези срещи с фразата: "Извинете ме, но наистина имам работа за вършене". Демагогии, демагогии..., а реалната работа??? Да не говорим за всички "face to face" срещички в "конферентната зала" на мениджъра с някои от търговците, излишното им настройване едни срещу други, настройването им дори срещу Web design отдела.
P.S. Да споменавам ли за изтеклия срок за пререгистриране на домейн само защото един конкретен търговец искаше именно той да вземе бонуса за продажбата му и всичките последствия от това за клиента?
Ами това е...Т.е. не е това, но искам да се спра, защото ще си разваля обяда.


-45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Съгласна съм с отрицателните мнения. Работила съм във фирмата няколко години. Всичко е вярно от първия до последния ред.

Прави ли ви впечатление че положителнките мнения са само по 2 необосновани изречения, целта на които е единствено да вдигнат оценките на фирмата, без да се дават факти?!


42 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
4
Потенциал
5
Местоположение
3
Колеги
5
Работна среда
5

Здравейте драги писатели.
Много от нещата които са в ощърб за фирма ИТЕЛ не са верни.
Специално за това, че ние се представяме като представители на Google не е вярно. Просто имаме една много добра оптимизация на WWW.CATALOG.BG в Google и тя дава възможност на фирмите в каталога да заемат челни позиции на първите страници.
Във връзка с посещенията на самият каталог по - долу е линка към нашият уеб каунтървижте сами.

http://bgcounter.com/?sts,day,,,,catalbg

Ами това е от мен
Мисля че няма повече какво да кажа.


-38 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
2
Работна среда
-5

Здравейте! До преди месец работих за тази фирма и най-сетне намерих време да напиша и собствения си опит от нея. Фирмата мога да я оприлича само с нещо разяждащо се и гадно. Заплащането е безкрайно ниско, макар и по много позната схема за всеки търговец. Толерират се само хората от кол центъра, а хората от търговският отдел търпят само критики относно работата си, постоянни подхвърляния колко са некадърни и какъв разход са на фирмата (включително се коментира колко вода и ток струват на фирмата). Работната среда е невероятно лоша - офисът на фирмата представлява една стара кооперация във забутана улица в Редута. Всички са набутани като сардини, миризма се носи от кръчмето на първия етаж. Самата работа - звъниш като телефона и предлагаш смешните продукти на фирмата представени в една добра светлина. Налага ви се да лъжете клиентите, че продуктът е изключително добър а той за нищо не става. И когато все пак клиентът се усети, започват едни неприятни телефонни разговори, заплахи със съд (тук фирмата ти казва "Опраряй се!"), връщане на пари (разбира се и търговеца в последствие му се ВЗИМАТ парите от следващата заплата). И когато въпреки всичко лъжеш по команда на "шефа" и клиентът се усети, въпросният индивид си измива ръцете с теб пред клиента като казва "Ами той колегата не ви е предупредил, че имаме малко проблеми със системата". Собственикът на фирмата е меко казано ... - това е човек без какъвто и да е било търговски или мениджърски усет. Неговият подхват е чрез подмолни игри да налага мнението си върху клиента и персонала.
Моят съвет към всички които мислят да започнат работа на това място: ако искате да си разбиете нервите и да си загубите времето - това е вашето място; за всички останали - това е най-некадърната фирма които съм виждал. Нито ще научите нищо, нито ще спечелите пари.

П.С.: Г-н Илиев - найстина вашите подходи да си вдигнете рейтинга са повече от смешни и безрезултатни. Дори да накарате всичките останали ваши служители да ви похвалят незаслужено, един умен човек би се усетил,че има нещо гнило при толкова негативни коментари и доста позитивни появили се изведнъж (с коментар и предупреждения от администратора на сайта).


45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

мога да Ви кажа ,че на тези които пишат тук май не им се работи и нещо хем ги боли, хем ги сърби. Където и да отидете се иска РАБОТА а не да си клатим краката и да очакваме пари.
Не е коректно спрямо Вас самите да пишете такива неща.


-45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Приятелят ми работеше там! Това е най-смешната, некадърна и аматьорска фирма, за която съм чувала. Като се започне от елемнтарна неграмотност на фирмата, като се мине през промяна на условията на труд и се стигне до малоумни, некомпетентни хора. Не може да ме убедите, че Project Manager няма елемнтарна грамотност на български език, нито елемнтарна интернет култура и ще управлява хора, а още по-малко проекти.
Ако имаш хъс, може да правиш пари - да! Но кой иска да прави пари като лъже клиентите и си залага името??? Тези хора лъжат и мамят самите си клиенти! Аз съм на ти с тази сфера и знам, че тези хора ЛЪЖАТ за продуктите, които предлагат. Лъжат клентите си колко посещения имат, за да ги примамят, а всъщност каталог БГ няма повече от 2000 посещения дневно, което е ФАКТ. Лъжат, че са ПРЕДСТАВИТЕЛИ на Гугъл, а всъщност посвета няма такова нещо. Те не успяват да каат конкретно цената на един свой продукт, просто защото са способни да продадат нещо за 5 и 5000 лева, само за да вземат парите. Да не говорим, че тази отчайваща фирма, ако прилъже някой клиент, след това бави проектите месеци наред, така че всеки нормален човек да умира от срам. Още повече, че не може подобна компания да има десетки малоумни хора, които продават и почти никой, който да изпълнява поръчките.
Просто некомпетентност! Отчайваща некомпетемтност! И тези, които правят опити да ги хвалят и да им оправят името, да помислят колко мозък в главата имат и как ги манипулират по най-смешния начин. Това е фирма, създадена от малоумници, за която работят малоумници и чиито клиенти са малоумници. Просто за някаква нисша класа хора, които от нищо не разбират.
И следващия път, когато решите да си реабилитирате името, не го правете по тези евтини, нагласени начини а вземете свършете нещо, както го правят нормалните фирми. Заради такива като ИТЕЛ има толкова мизерии в българския бизнес и толкова недоволни клинети.


40 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
4
Привилегии
4
Фирмена сигурност
4
Натоварване
4
Потенциал
5
Местоположение
4
Колеги
5
Работна среда
5

Ами и аз работя във фирмата и съм си съвсем доволна. Истинатата е че заплащането много зависи от теб самата.


-7 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-2
Уважение
1
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
0
Натоварване
1
Потенциал
-5
Местоположение
2
Колеги
0
Работна среда
0

Това е фирма, в която няма нито уважение, нито възможност за някакво развитие.
Никой себеуважаващ се човек не се задържа в нея. Затова и интелектуалното ниво на персонала е далеч под средното.
Работата и атмосферата са подходящи за заблудени студентчета, които нямат идея нито къде се намират, нито какво искат от живота. Ако пък на всичкото отгоре си падате и подмазвачи - това е просто идеалното място за вас!

Нито един от мениджърите няма диплома, свързана с ръководство или обучение на персонал. За сметка на това пък на сървъра можете да намерите техни фотографии мъртво пияни под масите на различни кръчми в Студентски град, където обикновено се провеждат фирмените партита.

Заплащането на кол-центъра е както вече беше споменато - твърда сума плюс бонус, затова със сетни усилия да не се задавя от смях - нека кажа за останалите отдели.
Няма абсолютно никаква политика на длъжностно повишение, няма атестации, няма преразглеждане на заплатата. Може да си работиш там с години и ако не си поискаш увеличение, което става с триста увещания и завещания, никой няма да се сети да ти даде един лев повече.
За управителите факта, че ти работиш за тях от няколко години и си станал много по-ефективен и продуктивен, не означава че трябва да ти дадат повече пари, а повече работа, за да запълваш спестеното време.
Може и да увеличават заплатата на някой, но после му вземат душата.

Аз за съжаление изгубих доста ценно време във фирмата, докато проумея всички тези неща, затова се надявам, че интелигентните и амбициозни хора, които влизат и четат този сайт няма да направят моята грешка и да си купят билет за това пародийно шоу.


7 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
2
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
3
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

За моите няколко години стаж в Ител определено имам какво да кажа за фирмата.
Видяла съм неща, за които някои хора немогат и да си помислят.
Отностно заплащането: да, ако си добър търговец можеш да си докараш наистина много добри пари. Служителите от кол-центъра наистина гледат да ги мотивират по всякакъв начин - дават им добри бонуси, измислят им игри, партита, но това само за кол-центъра, всички останали - кучетата ги яли. А недай си боже да си поискаш увеличение на заплатата – може и да ти я увеличат, но естествено ще те натоварят и с още работа; а може и да те накарат да се аргументираш защо мислиш че трябва да ти увеличим заплатата (не, ти не работиш там от няколко години и не си се доказал).
Да не говорим за симпатиите на шефката и как освободи двама доста кадърни души, които й бяха трън в очите. Мениджмънта във фирмата много, много куца – изобщо незнаят как да си задържат персонала, затова има и огромно текучество.
Развитие: освен в кол-центъра там няма какво друго да работиш
Относно продукта им Catalog.bg, тези които разбират малко повече ще им стане ясно че всъщност този сайт няма почти никакви посещения, и всичко е изградено на лъжи.
На фирмата й е все тая дали продава краставици, домати или интернет участия – стига да изкарат и 5лв.


30 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
2
Привилегии
3
Фирмена сигурност
0
Натоварване
5
Потенциал
4
Местоположение
3
Колеги
4
Работна среда
4

Здравейте, преди време работих във прословутата фирма. В интерес на истината не всичко е розово и има доста проблеми, но не знам дали има работно място където всичко да е перфектно. Мениджмънта им е слаб - това е много вярно. Шефа им е смешник и то от класа, но за сметка на това колектива не беше никак лош. Колегите бяха готини и не съжалявам за времето през което работих там. Единствената позиция на която си заслужава да работите там е оператор в call center-а. Ако сте добър търговец ще си изкарвате смея да твърдя мнооогооо прилични пари.
Успех!

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?