Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Ител ЕООД / Etel Ltd. /img/frontend/nomap.png"

Ител ЕООД / Etel Ltd.

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 102 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 31-40 от общо 102


бивш служител

-23 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
2
Колеги
4
Работна среда
-5

Алексей, ти или си объркал фирмата, или ръководството използва "чужд псведоним" за да противодейства на негативната истина, която се лее тук. И всъщност, кой си ти бе Алексей? Пълни осигуровки ли? Няма по-голям смях и лъжа от това:)))  Възможно е и да има, но предполагам, че са само за собственика и жена му. Ваучери за храна, безплатни напитки? Хахаха, нагъваш баничките в жалката 30 минутна почивка, а на тим билдингите си плащаш напитките от джоба, след жалкия куверт на фирмата.  Социални придобивки? Нямаш дори парко място.   3000 лв заплата? Обикновен търговец не може да постигне този доход. Чувал съм инцидентно за по-височки суми,  след което мениджърите променят таргетите и условията, за да не се случва в бъдеще. Невероятно текучество на хора. Освен многото напуснали, има и голям процент уволнени.  И за да завърша: гадостта, напрежението, неуважението са съизмерими само с някой шивашки цех в дълбоката провинция. Единственото положително нещо от работата ми в тази фирма е, че след като я напуснах, вече гледам на света с друго око.По-спокоен съм, по-уравновесен, по-позитивен. След, като бях в ада, всичко ми се вижда розово. Това е, като дразнещият звук от тебешира в дъската, или от вилицата в чинията. Ако вземеш една вилица и започнеш да я стържеш в чинията няколко часа, накрая привикваш с гадния звук и вече спира да те дразни. На мераклиите ще кажа: Бягайте далеч, Ител не заслужават изхабените ви нерви! На оставащите: Колеги, прекратете този мазохизъм и да ги даваме на Инспекцията по труда!


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Кандидатствах по обява за работа в фирмата и ме одобриха.Виждам
обаче много негативни коментари,дали да започвам въобще се чудя.
моля за вашето мнение. ще съм ви много благодарна.


бивш служител

37 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
3
Потенциал
5
Местоположение
1
Колеги
5
Работна среда
3

Великолепна фирма, напуснах я защото трябваше да си продължа образованието. В ител работят само професионалисти и експерти. Фирмата има ясни и реални цели. Съобразява се със служителите си и цени тяхното мнение. Заплатата е много добра осигуряват те на парите които получаваш. Виждал съм заплати от 3000 лева. Има ваучери за храна , допълнителни медински застраховки. Безплатни ободрителни напитки. Ител е подходяща фирма за студенти или хора които искат реализация. Поздравявам всички стари колеги, пожелавам им успехи за в бъдеще.


бивш служител

31 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
2
Привилегии
4
Фирмена сигурност
3
Натоварване
5
Потенциал
3
Местоположение
3
Колеги
4
Работна среда
3

Кво да ви кажа. Никъде не съм срещал такова напрежение каквото е в тази фирма. За щяло и нещало се вика(така наречената мотивация). Ако тва е мотивация то аз съм Барак обама. В началото ми беше доста трудно понеже това напрежение ме държеше буден по цели нощи. После обаче свикнах, а и парите си заслужаваха. Натрупах и доста добри запознанства. Колегите като цяло са готини. Е има и мърши ама то всяко стадо си има. От време на време ни правят и партита, което е добре като се има предвид, че алкохола е без пари и можеш да отпуснеш от насъбралата се преди тва кофти емоция. Тръгвам си скоро и го правя с малко смесени чувстава. Ще ми липсват някои от колегите и по скоро от колежките:) а и постоянното надъхване да правиш повече и повече сделки. Ако човек иска да натрупа малко полезен
опит е добре да се пробва тук. Говоря обаче за младите хора.


клиент

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте !
Аз съм бивш клиент на catalog.bg и на golden pages.Нито една фирма не е предтавител на google лъгаха ме известно време и аз плащах за което стествено и 2те фирми са си отдържали от 20 до 40 % от моите пари.Накрая седнах и си направих сам google adwords.Само трябва да седнете и да отворите google.bg да кликнете на реклмна програма и да четете и да следвате стъпките.Няма смисал да плащате на сульо и пульо за google.


клиент

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Собственик съм на малка фирма. Редовно получавам обаждания от търговци на каталог.бг, които твърдят, че са партньори на Гугъл. Същото твърдят и търговците на Golden Pages. Когато отворя Гугъл, обаче, под резултатите се вижда името на Голден Пейджес. Моля да ми бъде обяснено коя е фирмата, която НАИСТИНА работи с Гугъл?


бивш служител

-12 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
0
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-4
Натоварване
-1
Потенциал
3
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Работих по проекта като фриланс уеб дизайнер от края на февруари, 2010 до буквално миналата седмица. Като цяло това беше ползотворен период за мен, защото бях съвсем начинаеща в уеб технологиите, когато кандидатствах при тях и благодарение на тези малки сайтчета по проекта натрупах много ценен опит. Използвах този период и обучение, така че да достигна ниво, което да ми позволява да кандидатствам за по добра работа. Проекта catalog.bg е невероятно добра идея, която подава ръка на всички, които искат да се развият в уеб дизайн и програмиране и просто е люпилник на таланти. Дотолкова неговата добра страна не се връзка с некоректността на Ител ООД, че се чудя дяли всъщност не е някакъв проект по европейска програма, който Ител само компроментират. Трудно ми е да възприема, че е тяхна частна инициатива!
 
Условията, при които започнах да работя за тях бяха: 50 лв. за сайт с 4 бутона (нещо от типа на "Начало", "За нас", "Галерия", "Контакти"). Това са пари за наливане на съдържание - да поместиш текста (до 2000 символа), да разположиш снимките (до 10 броя), евентуално ако има някакъв дребен дефект по темплейта да го оправиш и понякога да промениш хедъра, като смениш снимката или направиш колаж от 2-3 подходящи снимки. В обявата пишеше за доход от 800 - 1300 лв/месец, като при тези условия това е напълно възможно. Ако сайта е малък и имаш подробно описание как трябва да разположиш съдържанието (т.е., от теб не се иска да мислиш и това), ти можеш да правип по повече от 1 сайт /дневно. Ръководителят проект се казва Борислав Чоранов.
 
Реалноста:
1. Осигуровки и договор няма. Дума да не става. Даже за парите ме караха да ходя до София (аз не живея в София), да си ги вземам на тъка от тяхното счетоводство, за да не ми ги превеждат по банков път. Борислав ми обясни, че счетоводителката им не може да измисли начин ?!?, по който да ми предежда парите на карта.
2. Още от 3-4-ти проект Борислав започна да ме товари с повече работа от тази, която бяхме договорили порвъначално. По малко, по малко, стигнахме до положение да предавам проекти до 30 странички.
3. Нормално е, когато си сгрешил, да ти върнат проекта за корекции. Имаш си задание, не си го изпълнил както трябва и твоя ръководител проект ти обръща внимание върху разминаванията. В нормален процес на работа, ако действително имаш задание, върху което работиш, на практика това би се случвало сравнително рядко. Корекциите, които Борислав Чоранов ми възлагаше, обаче, бяха в по - голямата си част или пълна подмяна на някоя страница, или наливане на огромни, нови и то трудни за реализиране обеми - примерно, ей тука тия 10 таблички. Или сега, още 50-60 снимки. А може ли да има ефект като ги кликнеш, да се отварят по - големи? Някой път ми е възлагал задача, едва ли не, просто да види как ще стои на сайта и после, като не му харесва, я е променял. Някой да се сеща за по - подходяща дума за такова такова отношение от "извращение", при положение, че всичко това си е оставало в рамките на същите тези 50лв? При такива изисквания, дори да работиш по 70 часа / седмично, пак не можеш да направиш 16 проекта за месеца - т.е. минимума от 800 лв. доход, с който уж се ангажират.
4. В обявата имаха едно обешание, че заплащането ще бъде мотивиращо и обвързано с личните постижения на сътрудника. Е аз с течение на времето започнах да вкарвам javascript за падащи менюта и галерия, които си пишех сама, между другото, или на чист javascript или като ползвах jQuery, след големи мъки и срамни пазарлъщи, мисля че успях да взема някой лев отгоре за 1-2 от тези ефекти. Макар Борислав никога да не ми потвърди, че ми дава повече пари за ефект - т.е. за по - висока квалификация. Мина го уж като по - голям обем, така че да си остави вратичка да ме изнуди дадам тези си знания за без пари.
5. При всичко дотук, вероятно е излишно да споменавам, че специализирано обучение или някаква помощ няма. Борислав беше некомпетентен технически. Ако имаш въпроси и искаш да консултираш нещо - има форуми, мрежата е твоя. Не познавам нито един от колегите си фрилансери.
6. За да може да ми набутва повече работа в един проект, Борислав не ми ги подаваше редовно. Даваше ми нов проект, след като бях изпълнила 1000 излишни корекции по някой стар. Размахваше тея 50 лв. от новия проект като салам пред някое куче, нали знаете - и колко високо можеш да скочиш сега?
7. За целия период от февруари до сега съм получила малко повече от 4 000 лв. по проекта. С клизма.
Пак казвам - проекта е много добър за начинаещ. Много ми беше полезен, позволи ми да се развия. Отвори ми очите за много неща, които можеш да почерпиш само от практиката, след като си изцапаш ръцете. Не съжалявам, че съм изтърпяла свичко това, защото сега си имам портфолио и по - важното - много нови знания, които добих от обучението, което си провеждах, в периодите когато нямах проекти. Такива инициативи са нужни на страната, защото начинаещите програмисти трябва да се развиват, това е  богатство и невероятно ценен актив за страната. Просто трябва да се изчистят от паразитите.
Ей сега съм ги дала на Инспекция по труда, да видим какво ще направят.
 
Поздрави, на всички и,
пишете и вие


бивш служител

23 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
2
Привилегии
3
Фирмена сигурност
1
Натоварване
3
Потенциал
3
Местоположение
0
Колеги
5
Работна среда
2

Работих в Ител няколко месеца - колкото да се запозная отблизо с нещата и после така се случи, че напуснах. Ще говоря само във факти, без да изказвам мнение, за да бъда максимално полезна на кандидатите за нови позиции.
Относно подбора на хора - той е меко казано странен - обикновено кандидатите се избират по снимка, а не по опит, и то от лица, които нямат квалификация за подбор на персонал, но, тъй като кандидатстващите са много, от избраните по снимка в последствие все се случват и 1-2-ма и с подходящ опит.
Относно заплащането - фирмата е изключително коректна в това отношение, всеки месец си получавах заплатата на една и съща да, по едно и също време и винаги беше с 10-20 лева над това, което си бях сметнала (не е проблемът в моята математика!). Средно обаче се взимат 600-700 лв, особено със сегашните "реформи" трудно е да се достигне и 1000, камоли 2000.
Относно работната среда - изключителен натиск. Дават ти таргет, постигаш го с +30%, след което следва мъмрене, че не си го постигнал с +50%. Такава била политиката на компанията - непрекъснат натиск отгоре за още и още, рядко има похвали, ако има изобщо. (това беше и моята причина да напусна - за 3 месеца там така се бях изнервила от огромния стрес, че не приличах на себе си). Много са коректни обаче по отношение на спазването на работното време... ако това изобщо е плюс.
Относно естеството на работата - клиентите са едни и същи навсякъде, не е лесно, не е и непостижимо. Наистина имаше доста колеги, които бяха демотивирани, че не постигат добри резултати и напуснаха. Имаше и такива, на които казаха, че не са достатъчно добри и ги уволниха (става бързо - с едно привикване при мениджърите). Определено не става за дългосрочна работа, но в срок до година-две е приемливо.
И накрая - "реформите", за които споменах наскоро доста измениха цялостната визия на фирмата и старите и опитни търговци масово напускат. Едва ли е защото изведнъж, след 3-4 години работа, са решили, че не се справят добре.
 
 


настоящ служител

18 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
4
Привилегии
1
Фирмена сигурност
2
Натоварване
1
Потенциал
-3
Местоположение
3
Колеги
3
Работна среда
4

Здравейте,
От сравнително малко време работя във фирмата, но пък и скоро напускам, така че ще си позволя да направя един малък и бърз коментар.
Принципно отношението във фирмата, работната среда, заплащането са относително добри и за някое младо момче/момиче подобна среда би била много полезна за развитие, трупане на жизнен и професионален опит. Това, което мен лично ме принуди да си потърся друго работно място е факта, че незнайно защо в Ител бюрокрацията е на завидна висота и трябва всяко нещо да си мине по безмисления канален ред, което съответно пречи за бързото "свършване на работата". Благодарение на тази бюрокрация, едно преименуване на файл, на тестовия им сървър ми отне близо час и половина. Предполагам, по-компютърно грамотните от вас знаят, че файл се преименова за 3 до 5 сек.
Отделно от това, всяко едно нещо в Ител трябва да се "изговори". И то ако може МНОГО пъти. И ако може - БЕЗМИСЛЕНО МНОГО пъти. Използвам думата "изговори" с (вече) доста голямо отвращение, тъй като в по-голямата част от времето работата ми е свързана с "изговаряне" на това и онова. В общи линии, от 100% работно време, 90-95% от времето е свързано с "изговарянето" на нещо. И в останалите 5-10% - в реалното свършване на даденото нещо.
От това страда продукта им. А този именно продукт, се продава от техните търговци. Следователно и тези продажби страдат. Може би, ако се размени процентното съотношение на "изговорена" работа и СВЪРШЕНА работа, продукта им ще е на доста по високо ниво, ще е по атрактивен за клиента, респективно ще има повече продажби и накрая и търговците им ще са доволни. Но, уви, 20год пост-комунистическа история показват, че бюрокрацията е най-трудното за борене понятие.
Отивам в друга фирма заради:
а) по-високото заплащане
б) по-добрата организация
в) по-голямата възможност за развитие
г) наличието на повече работа и по-малко приказки
и др причини, които са лични и не касаят обзора ми.
 
И все пак ще подчертая факта, че за млад човек, без или с малко кариера до момента, тази фирма е едно добро и доста подходящо стъпало за развитие.


бивш служител

28 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
4
Привилегии
2
Фирмена сигурност
4
Натоварване
5
Потенциал
3
Местоположение
1
Колеги
3
Работна среда
3

Работих в Ител 3 год. Напуснах, защото фирмата нямаше на какво повече да ме научи, какво повече да ми даде, а аз исках да се развивам. Там растеш до определен момент и то при положение, че показваш качества. Ако стигнеш нивото на мениджър и то те задоволява значи за теб всичко е ок. Минах през почти всички отдели. Отношението към служителите е човешко, има разбиране и насрещен диалог.
Относно телемаркетинга бих казала, че не е за всеки!!! Това трябва да ти идва отвътре, трябва да можеш по телефона да накараш човека отсреща да пожелае това което му предлагаш. Имаш таргет на ден, в зависимост от предлаганият продукт таргетът може да ти е както 6 поръчки, така и 10. Спрямо таргета и твоята продуктивност получаваш месечното си възнаграждение, основната заплата не се брои. Накрая може и да получиш и 50 лв. над заплатата.
Работното време се спазва до минута. Времето за обедната почивка също.
Относно текучеството прочети пак горните редове. Не е за всеки, затова и много се отказват. В началото си мислят какво толкова много е лесно да говориш по телефона, а действителността е друга.
Успех на всички решили да пробват!

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?