Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Пауърнет ООД / Powernet /img/frontend/nomap.png"

Пауърнет ООД / Powernet

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 86 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 31-40 от общо 86


представител на управлението

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

В отговор на:

До Митко и Вени:

Абе хора, как можахте точно на тези да оставите бол :~(

Ето я ситуацията: Получихме добро предложение от един фонд да ни стане съдружник. Проверихме фонда и хората в него и отзивите бяха добри. На нас също ни харесаха, "взехме се" за партньори и около година всичко вървеше добре. След година вътре в самия фонд се изпокараха и смениха хората. Новите представители за България са предимно банкери (плюс, минус, процент). Някой им е обещал по-големи цифри и те са му повярвали. Ние не можахме да ги убедим, че това е грешка в дългосрочен план и за да не сме част от това, което предвидихме, че ще се случи, си тръгнахме.

Аз съм изпратил ПИСМЕНО до фонда в началото на 2008-ма година "предсказание" какво ще се случи и в какъв ред. Ето за илюстрация само няколко изречения, които съм им изпратил преди година (07.02.2008): "Please, be aware of the problems that can arise after loosing the contact between the managers of BOL.BG and the rest of the company. The staff can always be replaced, but the situation in Bulgaria is that the HR market is dictated by the employees and not the employers". След описания какво точно ще се случи и по какви причини, заключавам: "I expect quite serious problems ... starting from reduced functionality and ending with loosing almost all the key personnel. I have decided for my own tranquility (and for the record) to write such preliminary statements whenever I do not agree with a certain decision.". Видях, че фондът не взема насериозно моите предупреждения, твърдо решен е да следва една друга политика и 12 дни по-късно с Вени започнахме преговорите за изкупуване на нашия дял от фирмата.

Впрочем, имам свидетели, които могат да потвърдят, че есента на миналата година много точно предсказах и днешния конфликт на Хинков с ръководителите на райони. Той е пряко следствие от това, че фондът сля БОЛ.БГ в Пауърнет, а не обратното. Проблемът не е личен, а структурен. Няма никакво значение дали шеф на Пауърнет ще бъде Георги, или Митко Хинков, или дори аз. Там е грешна структурата, а аз се уморих миналата година да го обяснявам на всички, до степен да ми писне, да тегля една майна на всичко и да се захвана с отглеждането на едногодишната си (тогава) дъщеричка. Не мисля, че в момента във фонда има някой, който би си посипал главата с пепел, би признал, че съм бил прав и би предприел курса, който аз предлагах. А без такава структурна промяна в управлението нямат дори минимален шанс да се справят със задаващата се война. Лошото е, че когато аз правих такова преструктуритане в БОЛ.БГ, това ми отне 6 месеца при 100% доверие от персонала, 7-цифрени суми в банковата сметка и 100% свобода да правя каквото си искам. Сега Хинков няма таква мощна подкрепа, няма чак толкова пари, длъжен е всеки месец да представя положителен отчет и да следва предварително определен бизнесплан. Дори да предприеме преструктуриране, една година няма да му стигне. Не мисля, че ще се справи, но за разлика от повечето песимистични мнения, аз въобще не поставям под съмнение личните му качества - просто ситуацията е такава, че всеки на негово място е по-вероятно да загуби, отколкото да спечели (все пак стават и чудеса, кой знае ...). Проблемът е в грешни решения от страна на собствениците и в голяма степен съдбата им зависи от това дали ще имат топки да си го признаят. Ако въобще осъзнават, че имат проблем, защото от чужбина не всичко се вижда по същия начин ...

Митко


клиент

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Искам с това съобщение да изразя подкрепата си към Митко Хинков. Познавам го от много години и знам, че е едининственият човек в телекомуникационния бранш, който е способен да изправи на крака Паурнет. Изразената подкрепа от конкурентните фирми, красноречиво говори за професионализма и способностите му. Моят съвет към екипа на Паурнет е - подкрепете Хинков, защото той мисли за Вас, работи за Вас и заедно с Вас може да постигне устойчиво развитие на Паурнет. Той Ви вярва, повярвайте му и Вие, защото в крайна сметка работите за една обща цел. Защо си мислите, че като го махнете нещата ще се оправят? Вие познавате ли някой, който ще се справи по-добре от Хинков?


клиент

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Аз съм бивш подчинен на г-н Хинков и в момента съм мениджър ключови клиенти в една от водещите IT компании в България. В близките години имах възможността да работя твърде отблизо с Митко Хинков. Това което мога да кажа е че от работата ми с всички мои мениджъри, които съм имал в професионалната си кариера, той е един от малкото, които взимаха най-добрите решения в най-трудните ситуации. Виждал съм как успява да постигне невероятния ръст на приходите от порядъка на няколко стотин процента, за по малко от 1-2 години. Също така е един от малкото хора, които успяват да мотивират много добре и в правилната посока своите подчинени. Винаги е бил коректен и най-вече справедлив. Смятам че е един от малкото хора, които познават изцяло и много добре този бранш в България и знае перфектно как да реагира в ситуации, които изискват мигновено взимане на критични решения. Аз заставам зад господин Хинков и смятам че решенията които взима са най-точните и чрез тях ще успее да направи Пауърнет от една губеща компания в една от най-добрите в този бранш, както за своите клиенти, така и за своите служители.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте колеги, тази седмица разбрах че от ръководството на фирмата за която работя се обсъжда решение да бъдат изпратени техници които да помогнат за възтановяването на PowerNet. Ако това е вярно не знам какво да кажа за подобно малоумно решение. Или някое от наште шефчета е някаква рода с г-н Хинков, или някой от ръководството съвсем е изгубил разсъдъка си, че е тръгнал да спасява конкурентна фирма.
За да напуснат 80% от техниците на PowerNet явно е имало доста основателна причина. Доколкото разбрах това се е изразявало в лошо отношение на ръководството на фирмата към техниците. Явно г-н Хинков неосъзнава, че приходите в един доставчик на интернет идват главно от дейноста на техниците щом със своите действия е накарал 80% от тях да напуснат. Силно се надявам тези колеги бързо да успеят да си намерят работа по другите фирми в бранша.
Като се позамисля, даже и да фалира PowerNet няма да е загуба за никой. Който е кадърен техник лесно ще си намери работа и в друга фирма. Колкото до клиентите на PowerNet има един куп други фирми които също предлагат интернет. Колкото до г-н Хинков каквато попара си е надробил, такава да си я сърба :) :) :)


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте,
първо искам да кажа, че работя в ДРУГ Интернет доставчик, но наскоро кандидатствах в Powernet.

Прочетох внимателно мненията на всички, но искам да попитам сега напускащите защо са отбелязали полето "Фирмена сигурност" като 0 или даже положително.

Ако погледнете първите мнения от преди 2 години ще видите, че повечето са "-5".


клиент

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Уважаеми партньори, приятели, колеги, съмишленици - не давайте воля на емоциите си, мислете и действайте разумно!
В момента нещата със сигурност Ви изглеждат неясни, смутни, наситени с повече емоции от обичайното и поради това сте объркани и обезсърчени. Но нека се върнем година-две-три назад и си припомним за многобройните конфликти, за интригите, за обидите, за арогантността, за лъжите, за провокациите и пр., което създаваше излишно напрежение, формираха се клики, служителите враждуваха помежду си, при това качествени хора, които се сработват чудесно помежду си. Вие всички знаете, че тази реакция беше целенасочено провокирана и постигната от собствениците на Пауърнет. Арогантното бизнес поведение към приятели/ служители/ клиенти/ съдружници беше издигнато в култ! Практиката показва, че сътресения от различен характер винаги е имало в тази фирма, сега поне те са свързани с нейното бързо разрастване - как се уеднаквяват хората?!, техните разбирания, възгледи, работа, процеси, функции - това са дълги и сложни процеси! Няма промяна, която да е безболезнена, няма ръководител, които да може да овладее всичко, няма безгрешни хора! Искам да фокусирам вниманието към социалният характер на кризата в Пауърнет - към хората, техните семейства - деца и родители! Преди да напуснете, помислете за отговорността - тя не е само Ваша, но и към Вашите семейства и към клиентите! Но също така е вярно, че няма незаменими хора! Защото една сделка беше много важна - тя мина и отмина, после дойде следващата, после следващата, изборите ще дойдат и ще отминат, а ние сме ценни с това, което можем да правим и преди всичко това, което сме!
Защото нищо не е по-важно от волята за промяна, промяна, свързана с доброто и на служителите, и на организацията! От примери няма нужда - те се знаят и виждат!


бивш служител

-4 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
1
Фирмена сигурност
1
Натоварване
1
Потенциал
2
Местоположение
3
Колеги
3
Работна среда
-5

..И сега кат доидохте от провансаааа....КВО?Станахте софяни хахахахаха....так или иначе Хинков си заминава макар и не веднага...остаме ние..ТЕХНИЦИТЕ правият една фирма управителите и администраця не се срещат с нашите клиенти...и тьп PR..интересното, че след като има сделка между POWERNET и AIRBITES каде бяха те? СПОКО ФИЛМА ИМА ПРОДАЛЖЕНИЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

В отговор на случващото се повече от 30 Интернет доставчици от цяла България подкрепиха Пауърнет и неговото ръководство. Това е прецедент, в който и да е бранш като се има предвид, че тези компании са реални конкуренти или потенциални такива. Тринадесет компании изпратиха екипи като по този начин искаха да изразят своята позиция, както и да подпомогнат технически нашата компания в този момент. Ще се справим момичета и момчета оставащи на работа.С такава подкрепа със сигурност ще успеем! :)


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Фирмата няма нужда от поверителни обяви! Имаме достатъчно кандидатури за да заменим персонала, НО това не е най-доброто решение в тази ситуация!


представител на управлението

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Аз съм технически директор на Нетуоркс-България - една от фирмите, които помогна на ръководството на Пауърнет с екипи, техника и автомобили. Не познавам момчетата, които работят в Пауърнет и които са напуснали. Предполагам, че имат своите основателни причини да го направят. В крайна сметка всеки има своят личен избор и своят личен живот, които трябва да защитава. Но познавам Митко Хинков и съм запознат бегло с неговите действия и решения в Пауърнет. Той със сигурност направи много грешки досега. Грешки, които обаче и най-талантливите, най-интелигентните и най-кадърните мениджъри щяха да направят. Някои даже и повече. Но естествено, най-лесно е когато кораба се наводни всички да тръгнат да се спасяват и да обвинят капитана. По-трудното, но по-правилното е ДА СЕ БОРИШ! И обикновено тези, които се борят докрай успяват. Отново - не познавам добре ситуацията. Възможно е Хинков да не е бил 100% прав. Може и да не е взел най-добрите решения. Може на техниците да им е писнало вече. Но едно знам със сигурност - тази ситуация не е правилна. Това е и една от причините да не се оправим никога - защото винаги правим ей такива "булгаристан-тупан-изпълнения". Ако искате можете са ме оплюете и да ме направите на 2 стотинки, но заставам 100% зад Хинков и ако се наложи ще изпратя още 40 автомобила с 80 техника и оборудване. Поздрави и дано всичко се оправи скоро, Свилен Максимов

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?