Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА АД / ОББ https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,пл. Света София&markers=София,пл. Света София

ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА АД / ОББ

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 437 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 437


настоящ служител

2 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
4
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
5
Потенциал
-3
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
-1

Моето мнение е като цяло лошо. В момента работа в ОББ много от преди сливането с Сибанк. Заплащането е смешно. В момента касиерка в Лидъл взима толкова колкото и аз като ЕКСПЕРТ???? Ще изчакам сливането ако ли не отивам другаде. Не го препоръчвам на никого. Дори в която и друга банка да отидете ще сте по-добре. На колкото влезеш в банката на толкова и оставаш като заплата. Няма бонуси. Всичко е празни приказки ,че има. Като локация в София се намират на добри места.
Като гледам хората който работят повече от 15 години в тази банка или крадат или взимат от някъде другаде пари под масата. На 1000 лв заплата в София не се живее!
Иначе колегите са готини. Шефовете също. Харесвам целия колектив , но директорите гласуват заплатите за съжаление - а те явно нямаха много акъл.... Добре ,че ги смениха Радка и Стилян. Лесно им е по цял ден да се возят с S-class-аса , докато другите робуват.


настоящ служител

-44 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-4
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Здравейте,

Абсолютно залят е портала jobs.bg с малоумните "обяви" за работа на една много съсипана от всички страни система. Изобщо не си губете времето с каквито и да било непрофесионални интервюта за работа провеждани от смешните уж "мениджъри" по подбор на персонала или аргатите. Препоръчваме Ви да не се занимавате с ниските заплати, интригите по клоновете, подредените роднини, любовници и какви ли не още глупаци... Ако решите случайно да работите-аргатувате за мизерните им заплатки искате да бъдете:
- с ниско заплащане;
- под постоянен стрес;
- неудовлетворени от интригите и любовниците с толеранс от псевдо мениджъри;
"Работете" за схемата ОББ...!


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Някой има ли информация за работната обстановка, колегите и заплащането в клон Гладстон, Пловдив?


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравйте, като кандидат за работа явил се на интервю с някаква полуруса девойка в тази институция която непрекъснато задаваше некомпетентни въпроси и нямаше никаквъв корпоративен подход към хората съм ужасен.Интервюто протече с въпроси на които при отговор от моя страна след определен интервал от време отново се задаваха, имаше и глупави въпроси с грубо навлизане в личното пространство на човек и явна дискриминация, както и въпроса който преля чашата на търпението ми "Вие знаете ли за каква позиция сте кандидатствали ?!" При моя въпрос "В какъв смъсъл!?", нито в клин нито в ръкав отговора беше - "ами питам ви защото някои кандидати кандидатстват по повече от една обява а и трявба да направите финансов тест...".Това не знаех вече как да го тълкувам като становище на дамата на интервюто .....Липса на каквато и да е фирмена култура и подход към кандидатите за работа . Жалко че такива хора са лицето на Институцията която аз уважавам.


бивш служител

-3 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
3
Натоварване
2
Потенциал
-1
Местоположение
5
Колеги
4
Работна среда
-5

Подадох CV за стажа на ОББ, който беше "Връзки с обществеността", повикаха ме на първо интервю,а после и на второ. Предложиха ми място и отидох в един от клоновете им. Стажа беше 40 дена, в които аз не правех нищо свързано с това,което беше казано, а изчистих клона от стари и ненужни документи,помагах с разни други неща,а накрая, когато трябваше да си взема удостоверението за завършилият стаж ми го додаха на портала в централата.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Като утвърдена банка на пазара , смятах че ще имат по-компетентни служители .
Моята случка и сблъсък с ОББ беше преди 6-7 месеца и силно се надявам никога повече да нямам срещи с тях ( дори като клиент).
Както някой беше написал по-долу срещата с пушещата бабка на входа на сградата беше също толкова неприятна. Трябваще да чакам вън на студа , като просто можеше да ме допусне да седя на стола м/у етажите. Както и да е...да не издребнявам :)
Срещата с HR мина смятам добре, момичето беше усмихнато и задаваше типични HR-ски въпроси . Даде ми да решавам тест, почувствах се като на изпит в университета, защото всички термини и задачки, които бяха дали се равняваха на тези Банково дело, Счетоводство и Право.
Написах каквото се сещам, защото ако трябва да съм честна си обеснявам термини като "овърдрафт", "банкова гаранция" , " депозит" и тн. по по-прост начин и дългите определения малко ме объркаха ( на 99% съм сигурна, че нито една от служителките им с клоновете не знае и не може да реши този тест, но това е друга тема).
След известно време ( 5-6 дни) ми се обадиха, за да ме поканят на второ интервю с Директор на клон, но не за позицията, която бях кандидаствала "Мениджър екип" , а за специалист " Малки и средни клиенти" ( не помня точното наименование). HR-ката ми обясни, че за мениджърската позиция искали човек с повече опит в банковата сфера и , че на теста не съм се справила много добре.
Въпреки опита си и самочувствието , което имам се съгласих, защото прецених, че наистина теорията не ми е силната страна и може би трябва да започна от по-ниска позиция, за да имам повече увереност и знания.
Та...отидох в един от клоновете им , беше от много малките с 2 каси и 2 бюра работещи с юридически лица и замонжни клиенти. В интерес на истината и Директорката и колегите изглеждаха прекалено усмихнати и ведри ( за банкови служители), което ми допадна.
Интервюто мина добре , харесахме се взаимно.
След още 5-6 дни ми се обади същата HR-ка, за да ми предложи работа, но условията им бяха неудовлетворяващи и не се доближаваха с поставените от мен на срещите . Не мога да разбера защо изообщо си губиме времето след като съм поставила моите искания за заплащане и тн.,а те не могат да го удовлетворят. Както и да е...отказах любезно , колкото и да ми допадна екипа и бъдещата шефка.

HR-ката каза, че ако има друго предложение ще се свърже с мен. Аз не очаквах да го направи, защото много други са обещавали , но.....
Странното е, че ми се обадиха след няколко дни с питане дали искам да се срещна с друга дирекотрка , в друг клон , за друга позиция.
Съгласих се, защото позицията ми допадна.
Отивайки в клона на бул.Ал.Стамболийски ,влизайки вътре и казвайки, че съм за среща ( бях помолена от HR-ката да не споменавам думата "интервю", без да ми обясни защо, не че не се досетих)..бях "прободена" от погледните на всички работещи там бабки ( да, всичките бяха бабки и 100% работят от 20години там за 400лв.).
С голямо недоволство една от тях размърда старите си задни части и отиде до кабината на Директора.
Жената (шефката) беше сравнително година,но с толкова голямо самочувствие, че чак преливаше. Разказа ми целия си опит в банката, както и в другата банка, която е работила... Не разбирах защо говориме повече за нея отколкото за мен, но....
Изслушах я , все пак съм възпитана и имах само един въпрос - защо не трябваше да казвам ,че съм за интервю?Беше болезнено откровенна и си каза, че искат да уволят въпросната служителка, за чиято работа се бях явила на интервю. Така и бях предположила... Приключихме разговора и отново зачаках обаждане от HR. Въпреки срещата аз бях на 100% категорична, че в този клон не искам да работя, защото обстановката и хората там още от сега ме дразнеха ( не ми се занимаваше с бабешки интриги и клюки).
HR-ката ми обади , за да ме покани на финална среща с някаква шефка в Централен офис. Обясних , че не ми е допаднала средата и просто ще загубя времето им , но тя държеше да ида. Съгласих се и отидох на стотно интервю.
Отново редовното чакане и висене - все пак е "Велика" директорка...трябва ние простолюдието да чакаме :)
Жената беше бременна и единственно това я спаси да не я зашамаря по време на срещата ни .
Беше много невъзпитана, неподготвена и задаваща уж провокативни въпроси, но всъщност бяха неуместни . С няколко думи, когато видя , че съм по-млада реши , че може да се прави на интересна ...удари на голям камък, защото аз добре си знам капацитета и мога да защитя знанията си !
И тя като другата г-жа говореше за нейния кариерен път в ОББ и всякакви банки, обясни ми колко е велика и как тя е обучила целия свят. Започна да ми говори как съм нямала опит в обслужването на корпоративни клиенти, което аз ясно бях споменала на HR , клоновата Директорка, в CВ-то си и на целия китайски народ. Аз потвръдих и споменах, че това е ясно видимо най-малко в СВ-то ми, изтъпках опита си в финасова сфера и мениждърския ми стаж , което може би щеше да е добър старт. Няма да влизам в повече подробности ,защото тя през цялото време се заяждаше и не ми е на нивото да преразказвам случилото се.
Така и не ми се обадиха след тази среща, но аз и нямах желание.
Останах с много лошо впечатление поне за "шефовете " и измислените мениджъри, които имах честта да срещна и не бих препоръчака на никога да си губи времето :)


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Анонимен настоящ служител,Може ли да ми пише на имейл [email protected]


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Много работа, малко служители! Засиват те с клиенти, а ти не знаеш какво да правиш. Колегите нямат време да ти обяснят нищо! Трябва да се самообучаваш! Няма време и за обедна почивка, хапваш набързичко нещо. Заплатите са навреме, но са ниски.


настоящ служител

-44 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Работя в ЦУ, дирекция МСБ. Мога да кажа само едно - кошмар. Директорката Райна Пенева е най-некадърното и некомпетентно създание, което може да срещнете в банковите среди. За изпълнотелнита директори дй не говорим -Радка Тончева е с манталитет на продавачка на Женски пазар. Бягайте надалеч от тази банка.


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

От скоро съм служител и за сега мога да изкажа само хубаво мнение, с изключение на заплащането би могло да е по-високо но явно във банковата сфера това е...Страхотен колектив,още по страхотен директор,който е уважаван от всички и има защо.Всички се стараят да навляза бързо в материята,много бързо минава деня с усмивка,явно е че добре се забавляват и на служебни банкети,за сега съм доволна

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?