Здравейте! Някой запознат ли е с позицията Scheduling Analyst https://www.jobs.bg/job/5176054 и ако да - може ли да ми даде адекватен отговор - СТРУВА ЛИ СИ? :)
От началото на годината не работя вече в Телъс. Работех в компанията четири години и видях доста. Първо ще кажа хубавите неща, защото обективно погледнато, такива има. Заплащане. Може би не е най-високото от подобните фирми в бранша в България и в София, но е едно от най-високите. Също има допълнителни социални придобивки, като карта за градски транспорт, ваучери за такси, мултиспорт карта, ваучери храна, допълнително здравно осигуряване. Също не мога да не спомена колегите си. Много приятели намерих, работейки в компанията.
Но добрите неща свършват дотук. Понеже всичките проблеми на всяка една компания е в хората, и не само в колегите, но и в мениджмънта. Освен добрите хора, в компанията има и доста гадни лекета, които успяха по някакъв начин да заемат ръководящи длъжности. Тези хора обикалят себе си със също такива некомпететни лицемери и гъзолизци, и, понеже рибата се вмирисва от главата, то на добре нещата в една такава работна среда не могат да вървят. Особено ако имаш собствено мнение и виждаш очевидните грешки на ръководството. И то, вместо да ги решава, започва по всякакъв начин да те мачка и изтласква.
В един момент ти усещаш, че ставаш виновен за абсолютно всичко, дори към такива неща, към които обективно нямаш отношение. И разбираш, че нямаш вече бъдеще в компанията. Именно заради това аз вече работя в друга компания, където наистина уважават своите служители и (поне засега) не съм срещнал такива некомпетентни ръководители, като Юлиан Кременски, който е абсолютно некомпетентен, арогантен, не умее да слуша, говори със заучени шаблони, не знае що е компромис или консенсус, но пък знае, как да заплашва, да командва и да заповядва. Да, това е тийм лидъра на руски екип на един проект в Телъс, когото никой не обича, но никой нищо не може да му направи, защото той чувства абсолютна увереност и безнаказаност поради своите връзки във висшето ръководство на компанията. Да шуробаджанащината, българската работа, лицемерието, арогантността и некомпетентността са кредото на такива хора, като него, които достигат своите цели на всяка цена, дори ако им се наложи да върви по главите на хората. Такива хора не знаят що е съвест.
Адиос, рижав боклук!
Guys, it became known that Supercell will soon refuse the services of Telus like as from Teleperformance. That is why the Russian team actively removes all those who are on probation and who ends their contract. Start now to look for another job, everyone will not be able to offer other projects. The information is accurate, but for obvious reasons it is hidden and will be hidden.
Подробна оценка от Dimitar
Добре де, много от вас казаха колко по-добри алтернативи има от Телус и никой не назова имена? Кои фирми предлагат повече уважение към персонала и по-добро заплащане?
Тамън ми стана интересно, но никой не довършва изречението си. Дайте алтернативи.
От известно време ме "бомбардират" с ананимни имейли да направя теста им на английски език.
Ами не искам!!! Написах имейл на някаква "СПЕЦИАЛИСТКА ЧР", че не проявявам интерес.
Ултра-нахалните имейли продължават ...
И това ако е фирмена политика, култура и пр. - здраве му кажи :(
Пиша като родител на един млад и ентусиазиран човек,който издържа тестовете по интернет и интрвюто от час и половина с HR-те на TELUS на испански и английски.Няма да описвам разочарованието му след като му предложиха договор със заплата от 520 лв след удръжки и с тримесечно предизвестие,ако реши да напусне.Искам да напомня,че България е членка на Европейския,а не на Африканския съюз и сме 2019 г.След като им отказа по телефона,синът ми получи мейл,че не бил издържал изпитите.Смешно и трагично оправдание за HR-те в Пловдив.
Какво е отношението на лидерките и мениджърките към подчинените и строги ли са ? Тормозят ли слушалките, скъсват ли им дупетата от колове ? Наказват безцеременно или все пак влизат в положение?
Не могат да те уволнят по време на болничен, а и вобще уволнението в БГ ако не си в изпитателен срок е доста сложно нещо. Та ако не си в бил в такъс срок се консултирай с адвокат.
"Dolphin" - Първо искаха да ме преместят в друг проект - отказах, оставиха ме. След това ме уволниха със задна дата по време на болничен, за което разбрах като се върнах на работа. И тъй. Просто не си губете времето.
Already former employee at "Dolphin" project. First they wanted to move me to another project - I denied, and they left me. Then been fired retroactively while on a sick leave - found it out once came back to work. Highly would not recommend Telus, even if the salary might be attractive. Sh**ty manager's attitude. For the specific project, the shifts are an issue, they are ready for the upcoming month at the end of the current one and then almost impossible to swap or change.
In the end I am really glad I am not part of Telus anymore.
Ще ви разкажа за проект под кодово име Долфин(dolphins). Всъщност това е Facebook support. Офиса им е в Telus tower на 4 етаж. Работа се състои в преглеждането на контента и преценяване кво да се остави или изтрие. Работата не е кой знае каква интелектуална, плащат добре. Но менеджмънта е отвратителен. Най големи лъжци са евелина емануилова и иво начев. За ръководни позиции са назначени разни ***** от бивши републики, които едвам 2 думи могат да свържат, камо ли да ръководят. За колегите да не говорим, гледат само да ти прецакат. Не губете време да ходите там.