Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

CallPoint New Europe / КолПoйнт Ню Юръп АД https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,пл. Македония&markers=София,пл. Македония

CallPoint New Europe / КолПoйнт Ню Юръп АД

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 258 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 11-20 от общо 258


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

GAME SUPPORT. Преди бях на мнението, че тези ревюта не са правдоподобни, но истината е такава.

От известно време сме на обучение, няколко души от нашия екип с добри резултати бяха уволнени с оправданието, че не покривали изискванията, за които ние реално не бяхме даже осведомени. Малцинството беше взето за следващ етап на обучението. В средата останаха хората, които не знаят какво се случва и защо са на смени без да се върши работа.

Измамен договор - заплащането не е такова, каквото го представят. Не е само мейл, има и чат, за който HR-те не ти споменават. Не е изцяло дистанционно.

След месец ти звъни мениджър и ти казва: "Събирай си апаратурата от вкъщи, вече ще работиш от офиса" Нямали повече информация. За каквито и да било въпроси, "питай оперативния мениджър", който не благоволи даже да ти отговори. В един момент се чудиш защо тези лийдове са там въобще.
Много лоша комуникация и те държат в неведение.
Седиш и се стресираш от факта, че някой ще дойде и ще ти каже, че повече не си им нужен. Тръгвай си вкъщи.

Спестете си излишното напрежение и главоболие. Не кандидатствайте за тук.

Няма комуникация. Лошо отношение. Грандоманство. Лицемерие. Двуличност. Неразбирателство. Използват те за натоварените периоди и сезони, след което те освобождават веднага на място


бивш служител

-8 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
-3
Привилегии
-2
Фирмена сигурност
1
Натоварване
-4
Потенциал
-3
Местоположение
1
Колеги
3
Работна среда
-3

Здравейте!
Работих шест месеца в Телъс и напуснах като дори трябваше по-рано да напусна. Общо взето не мога да се сетя за положителни неща от компанията, освен колегите.
Бях агент по един от технологичните им проекти. Моят екип с немски език беше един от най-натоварените и, може би, има други проекти, в които положението да е поносимо, но при нас си беше пълен ужас. Скучна и монотонна работа (както всяка работа в аутсорсинг индустрията), а и процедурите им за работа с клиентите бяха абсолютно идиотски и затова и не си правих труда особено да ги следвам. Направо бях на ръба на бърн аута с тази работа и много се радвам, че не ми се налага да се занимавам повече с толкова безсмислени и стресиращи дейности.
Само ще спомена да си направите изводите- от нашата група в обучението бяхме 7 души и след шест месеца остана да работи в Телъс само един човек от тях. Смятайте дали си струва да започвате работа в такава токсична компания.
Също така мениджърите са си повярвали повече от нужното и, ако случайно се случеше да имаме някакво време между коловете (което в нашия проект беше изключителна рядкост) веднага ни пишеха на лично да ни питат защо не пишем имейли.
Та аз оценявам времето си в Телъс като едни изгубени шест месеца от живота ми. Не правете моята грешка да започвате работа там.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте! Някой може ли да даде отзив за проекта Fitbit? Благодаря! Честно казано се изплаших от толкова негативни коментари


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте! Обадиха ми се за работа от посредник на фирмата, но като виждам всички тези негативни коментари се чудя дали изобщо да се занимавам.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Така, искам и аз да си изкажа мнението за Телус.

Напълно некомпетентна фирма, която ми доведе повече разходи отколкото печалби. Нека обобщя:

Препоръчва ме един приятел там и ми се обаждат за интервю. Подавам си СиВи-та, МиВи-та и ме взимат.

Казвам на предишния ми работодател че ще си пусна предизвестието и напускам по-рано. Тръшвам се болен и им казвам че не е нищо особено и просто да си взема техниката.

Но те ми казаха “Съжеляваме ама трябва да почнеш по-късно” и ме преместиха в средата на Ноември.

Не стига, че платих неустойка на предишния ми работодател, ми останах и без пари за първия ми месец.

Но това не беше краят! Идва деня в който си взимам техниката за работа от хоум офис ама те настояват да съм с кабел.

Хубаво де, ама аз им казвам че нямам кабел и имам домашен Любимец и не нога да прокарам кабел. И те ми дават някъв мизерен дето не стига до края на стаята ми. Та трябваше да дам 30 лв за кабел и те казват “Не са толкова скъпи” а аз вече бях на изключителен минус.

Носих едвам-едвам цял кашон с боклуци с майка ми, свързвам всичко и се почва.

Трейнинга им е безумно смотан. Дрънкат ит 8 часа, нон-стоп информация и ти не може да схванеш за какво иде реч.

Пускат те след седмица на имейли и после се оправяй сам.

Резултатите който искат са безумни и на всичкото отгоре ти казват “Няма да имаш таргети” и после ти блъскат едни 60 тикета и после “Ми ти толкова трябва да правиш”

Аз братче, не мога да смогна какво се говореше в трейнинга, те 60 тикета.

Но карай, след като ти навалят как другите се справяли сто пъти по-добре от теб ти казват че “винаги може да се обърнеш към тях”

Декември идва, и те поставят да работиш когато им кефне. Нито ги интересува че искаш да си със семейство, нито нищо.

Заспиваш една нощ, гледайки как тикетите са 10-20 и после събуждаш се на сутринта и какво става? 24,500 тикета. Докато ти се наваля че ти трябва да вършиш 60+ за времето дето си бил в компанията.

А то месец не е минал даже.

Идва януари, минава към февруари, ваучери, йок.

Да не говорим как лъжат.

Звъни ти се една сутрин по телефона от единия от Лийдовете и ти се казва: “От Еди-кой си ден ще работиш от офиса. Моля донеси си периферията. Това се прави заради ниската ти продуктивност дъндъндъндънддън”

Казваш им че не можеш защото не може да те закара никой нито такси имаш и те: “Намери си някой да те закара.”

Казваш им че се притесняваш да не се разболееш, те ти викат: “Всичко тука се спазва. Нема грижи” докато всеки втори буха там като магаре.

Почваш си работа нормално, свързва се лийд с тебе за “мийтинг” и ти казва “Спокойно, няма да се притесняваш, ще може да си работиш нормално. Просто това са изискванията”

Идва прочутия ден, нося си периферията едвам-едвам. И какво? “Ми съжеляваме ама те освобождаваме. Те ти документ. Оправяй се”

Моля? Това не беше споменато никъде? Как така?

“Еми, нисък резултат имаш. И имаме стриктна политика”

Е, че като имате стриктна политика та кво? Можеха да ми кажат преди да ме освободят.

Тотален цирк. Не те уважават като техен служител. Заплатата е под всяква критика. (Казват ти на петия работен ден а те сметките чукат на вратата а ти още нямаш пари)

Казвам ви го, спестете ти тормоза дето тази компания ще ви причини. Отидете някъде другаде. Никога досега не съм бил третиран по-зле от това където и да е!


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте предстои ми второ интервю с тях за game support по проекта им за epic games.Моля за малко повечко информация относно него и задаваните въпроси.Благодаря предварително


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-2
Уважение
1
Привилегии
1
Фирмена сигурност
1
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
1
Колеги
5
Работна среда
3

Настоящ служител от над 2 години, като скоро ще напусна компанията, тей като имам по-добра оферта.

В интерес на истината пиша това мнение от фирменият компютър от който работя вкъщи.

Проблема при Телус е непостоянството на качество и работа в различни проекти. Някой проекти наистина положението е готино, весело, не толкова натоварено и съответно бонусите и парите които се заплащат са по-адекватни. В други проекти ти пукат г*за от работа и си като роб почти 9 часа на ден с минимални почивки без да можеш да станеш дори и за миг защото те скъсват от тикети, чатове и/или обаждания.

Бил съм в няколко проекта като два от тях са доста идентчини спрямо работата, но и крайно разлчини спрямо средата и начина на работа.

В третия бях междинно и беше окей горе-долу, като там пак се изискваше адски много за минимално заплащане обратно.

Нека да фокусирам над текущият ми и скоро бивш проект. Става въпрос за доставки и е работа с два езика, като всеки агент е хубаво да ги говори, но голяма част от агентите не знаят единият и въпреки това биват наемани. Това само по себе си е несериозно, тей като те създават спънка и препядствие за другите хора в проекта, които се опитват да си гонят таргетите и да си вършат работата като хората. Огромна некомпентентност от всяко естество, като започнем от крайно технологично неграмотни служители, които си нямат хал хабер закакво иде реч, до супер некоординиран и НЕИНФОРМИРАН мениджмънт и управа, които само лъжат и мажат защото и те нямат отговори на 90% от задаваните въпроси.

Клиента, чийто проект обслужваме ни хули и скастря всеки месец как не вършим нещо като хората и от там ТЛ/СМЕ/Акаунт мениджър и каквото се сетите хули агентите затова как не си вършат работата и как трябва да гоним таргети, обаче се правят на ударени като им кажем колко смешна е системата с която работим, липсата на конкретни процедури и начин на работа, както и лошият подбор на кадри спрямо проекта.

Нека да сложа все пак ключови фактори за едно работно място, а именно:

1.Заплата
2.Кариерно развитие.
3.Уважение.
4.Квалификация
5.Привилегии и бонуси.
6.Колеги.

1. Заплатата е стандартна за квалификацията и средната работна заплата за град Пловдив, но крайно недостатъчна за нормален живот в града и труда който се влага за работата в повечето проекти, може би с някой изключения. По договор мога да бъда съден ако я обявя публично, но да кажем, че не е повече от това което ще Ви дадат ако работите в Лидл или Кауфланд, а дори може и да е по-малко, защото виждам доста атрактивни обяви за Лидл касиери взимащи повече пари от мен.

2.Тука бия огромна нула, а дори и минус. Адски трудно кариерно развитие. Влага се адски много лично мнение и връзки спрямо повишаване. Има система за вътрешно местене в други позици, но доста често не е повишение а просто смяна на позицията, но дори и да е на по-горна позиция, това минава през Вашите преки ръководители като те имат първата дума дали изобщо ще стигне Вашата кандидатура до някъде. Ако не Ви се кефят, чао. До тук с вътрешното местене, а ако Ви повишат, ще вършите 15 пъти повече работа и отгворност за околко 150-300 макс лева повече, като тук не преувеличавам, а казвам реални суми.

3. Уважение между колеги и като цяло куртоазия между управлението има. Всички са ужким доста любезни, но има и много повярвали си СМЕ-та, които се мислят за Велики и над всичко и всеки. За щастие аз не съм попадал на такива, но съм чувал за доста други проекти с подобни личности. Що се отнася за мен, винаги са се държали добре с мен и тук не мога да си изкривя душата.

4. Тук бих казал, че това е плюс за Телус/Кол Пойнт Ню Юръп. Почти на никоя стартова, да не кажа направо на никоя, позиция не искат квалификация. Само трябва да знаете езика и то на не особено високо ниво. В кандидатурите навсякъде пише минмум Ц1 и разни такива, познавам хора които едвам до Б ще додрапат с техния куц английски и си бачкат там, та дори и се справят добре. От тази гледна точка, лесно ще Ви наемат, стига да се търсят хора.
5. Привилегии, скъп мултиспорт в сравнение с други фирми от същия сектор, стандартни ваучери 60 лева на месец на 8 часов работен ден и отстъпки и подобни малки простотии в някакви магазини, в които никога няма да пазарувате или ако пазарувате ще е един път на 10 години. Офисът е готин, но поради пандемията няма да може да се възползвате скоро. Не ползват лаптопи а дърти стари тухли с 2 стари монитора за хоум офис, където ще трябва да ги мъкнете като хамали.

6. Колегите са топ. Наистина в който и проект да отида е пълно със свежи, готини, млади хора, от които голяма част са ми вече и приятели в личния живот. Доста готино място да си намерите дружки ако нямате голям кръг или сте нов в града, определено ще направите готини контакти. Вярно е, че има и кофти колеги, като навсякъде но основната част са супер пичове. Това което съветвам бъдещи хора които се сблъскват с гадни индивиди в компанията, репорт яко на HR, върши работа. Има доста интриги понякога, кой с кого е спал в тоалетните в офиса. Кой на кой духа за да го повишат, колко са истина и колко вятър на устата на някой не мога да кажа. Средата в много случаи е приветлива към нови хора и колегите на по-високо ниво като ТЛ,СМЕ,Супервайзър в много случай ще са с Ваше мислене и ще си говорите нормално с тях. За съжаление, това не променя мнението ми, че управата е некоординирана, въпреки това колко готини хора има там.

Общо заето, готина компания ако сте някое студентче ново в града и искате да вадите някакъв кеш докато учите и да завържите някое приятелство. Има готини мацки пичове, така, че ето още един плюс.

Ако трябва да дам сравнение Телус е като МакДоналдс на КолЦентровете, от ниските стъпала в тази индустрия е и бих препоръчал да бачкате там, за да натрупате стаж за по-сериозна фирма.

Макар и написаното, смятам, че е готина компания, просто не и за дългосрочно развитие. Но ще се хареса на млад човек, който просто търси временна работа за пари.

Успех и лек ден/вечер на всички ! Весели празници !


бивш служител

-11 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-4
Потенциал
-2
Местоположение
1
Колеги
3
Работна среда
3

Работих над 6 месеца за Телъс по проекта на YouTube и бях много доволна от работата и колегите. Единственото нещо, което не мога да проумея до днес е защо заплащането и бонусите не отговарят на натоварването. Разбира се, след като установих, че няма никаква възможност това да се промени реших да си намеря по-добра възможност отново в подобна компания и сега не съжалявам.

Като цяло не е лоша компания за започване на работа в тази сфера, но не мога да ги препоръчам за повече от година.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Проект Прометрик, бивш служител на временен (слава Богу) договор.

Заплатата е стандартна за международна фирма в СФ и неквалифициран персонал, който наемат. Не се получава на конкретна дата, а „от-до“.
Привилегиите за временен договор са ваучери за храна, които закъсняват.

Текучеството е огромно, но има и защо.

Мениджмънтът е под всякаква критика, от неграмотност (варираща между писмен и устен български и английски), през некомпетентност що се отнася до естеството на работата, до липса на всякакви лидерски качества и умения.

По-старите колеги помагат на по-новите, докато мениджмънтът „не разбира въпроса“, „не може“ това и онова или дори не отговаря/игнорира въпросите.

Контролът е едновременно ужасяващ, но в същото време не и за самата работа. Ако излезеш от приложението им буквално 2 минути по-рано от края на смяната, огън и жупел се сипе върху целия екип.

Същевременно, агенти намират начини да се възползват от бъгове в системата и да не работят по десетки минути (а това по стандартите на фирмата се равнява на смъртна присъда).

Казва ти се да направиш нещо, на следващия ден това нещо вече е грешно и ти си в шах. Когато се включи и QA екипът, вече си и мат, защото те винаги имат за какво да се хванат.

Дори и QA да ти е 100% две поредни седмици, мениджърът ти пише да избереш от списък какво точно умение би искал да подобриш, за да се напише в QA формата. Видиш ли, не може да си изряден и да имаш едно просто „Браво“. Кусур винаги трябва да бъде намерен, а ако не - просто измислен.

Ако сте фен на редовното хранене, забравете за това: имаш 2 почивки по 15 минути и една обедна от 30. Звучи прекрасно, ако времето за почивка не беше отпускано и определяно от цербер. При старт на смяната в 10:00, днес може да обядваш в 11:00, а утре - в 17:00. Питаш, молиш и лазиш на колене да излезеш почивка.

Ако Богопомазаният ти разреши в чата да излезеш в 12:00, но ти си с човек и ще забавиш няколко минути, то, когато кажеш, че си взимаш почивката в 12:03, трябва отново да чакаш одобрение и потвърждение от височайша особа. Не изчакаш ли такова, друга височайша особа те кара да съжалиш щом се върнеш.

Не дай боже да решиш да се храниш в 15 минутните почивки, ако са ти около обяд (не всички обичат да обядват за вечеря), то трябва да се научиш да не дъвчеш. 15 минути просто не стигат да обиколиш из етажите и да стигнеш до кухнята, да ядеш, че и да се върнеш. Не, няма кухня на всеки етаж. И не, не можеш да внасяш храна в помещението, в което работиш.

Унизен си като роб, но и си принизен до животно, което трябва да чака да му позволят да излезе. Не по установения график, а когато Богопомазаният реши.

Колегите са супер, но колектив може да създадеш навсякъде.
Както гласи поговорката обаче, „Рибата се вмирисва откъм главата“.

Временна работа - да. Нещо повече - абсурд.


шубе го/я е и не казва!

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
1
Привилегии
1
Фирмена сигурност
1
Натоварване
-3
Потенциал
-4
Местоположение
-1
Колеги
5
Работна среда
1

Здравейте, хора!

Кефи ме опцията, че ме е шубе! Доста е забавно. За протокола - бивш служител с над 2 години опит и заемайки различни длъжности.

Наскоро смених работното си място и реших да поизчакам да утихнат страстите, за да мога да напиша най-обективният коментар (спрямо факта, че колко може да е обективен).

Ще оценя компанията на база и опциите за оценка. Накрая ще добавя липсващите коментари.

1.Заплащане - заплащането се води, че е средната заплата за София, спрямо статистиките за София. В този случай, бих казал, че е адекватно за мястото където живея, но не и за работата, която извършвах. В началото на проекта, бих казал, че парите бяха достатъчни на база на работата, която извършвахме. И това беше. Никакво увеличение на заплата (поне да беше адекватно на инфлацията в държавата). Сиреч, с всяка година взимах по-малко пари. Единственото увеличение на заплатата получих с повишаването на позицията.

2. Уважение - моля?искаш да ме направиш общак? Отношение на мениджмънта беше покъртително. Екипа в който се намирах беше доста голям (700+), а започнахме 60. Уважение виждах от много малко хора или от компанията. Винаги ние трябваше да влизаме в положение на мултинационална корпорация, вместо те на нас като личности. Имам дори и случка, която ме потресе доста, но имах нужда от работата и реших да не напускам.

3. Привилегии - карта за транспорт (50 лева), намален мултиспорт, намаления в избрани магазини, ваучери за храна (60) лева. Супер, предлагате това, което предлагат всички други. В този случай, бих казал, че това е част от самата работна оферта, от колкото като привилегии на компанията. Нищо специално. (Още си чакам наградата за 2 години стаж в компанията)

4. Фирмена сигурност - няма такава. Клиента за който работим ясно ни даде да разберем, че предпочита другата фирма, и не се знае дали няма да бъде преместен съпорта другаде. Това което предлагаме и ни държи е, че имаме доста много работна ръка и можем да намерим желаните бройки. Нищо повече.

5. Натоварване - тук си ебало майката. В много от случаите, ние сме виновни за грешните бизнес решения на клиента. По-високото ниво от мениджмънта предпочита да се мазнят на клиента, пред това да работят с клиента и да предлагат идеи. Ще ви дам пример - клиента закупи система, защото идваше с оферта за безплатно време. Прекарме ужасно много време в борба с тази система. Продукта не беше готов, но се очакваше ние да го оправим някак си.... Dixaout.

6. Потенциал - тука давам най-голямата нула. Потенциала за развитие е нула. Много се радвам, че имаше 3-ма адекватни човека в целият екип, които да дадът шанс на можещите и искащите. Все пак се стигна до късмет, а не до уменията ми. Ако не бяха тези хора, аз нямаше да мога да се развия. Но това е заради самите хора, а не заради компанията.

7. Местоположение - в София е накрая на града. Супер майна, добре че работя от 7, за да трябва да пътувам час и половина да стигна до офиса (живеейки на центъра).

8. Колеги - колегите в екипа ми бяха уникални, и научих страшно много от тях. Преживяхме доста личностно развитие. Смяхме, плакахме, пихме и ядохме заедно. С много от тези хора съм и колега на новото ми работно място. Екипа към който бях, са най-стойносттните и мили хора. Думите не могат да опишат, колко се радвам от този факт. Пожелавам на всеки такива колеги, защото те правят работата поносима, и да искам да не си прережа вените.

9. Работна среда - токсична. Доста интриги се пускаха, и доста се криеха. Взимаха се решения за позиции на хора, спрямо личното им мнение, а не на база уменията ти. Промотираше се съперничество между различните локации. Вместо да работим заедно, ние се състезавахме кой е по-по-най. Това ще ме издаде кой съм, но вече ми е все тая. Преди да се преместя от офиса в Пловдив в София, последните ми 15 мин от смяната бяха прекарани да ме настройват срещу новите ми колеги и как аз съм представлявал офиса. Как те си били сложили името с цел да ме преместят. Интересно, как на новото си място, успях да постигна дости над-средните резултати и няколко повишения, а в старият офис - не.

Ако сте студенти - моля ви, не се пускайте. Има много по-адекватни места за вас. В момента телъс не се отличава с нищо повече от всички low места. Всички ги знаем, и за това бих ви казал просто да почакате. Разбирам, че заплатата е нужна и всеки има сметки да плаща и деца да изхранва, но менталното ви здраве е по-важно. След време ще си благодарите, че сте го запазили.

Само ще ви разкажа, следната случка - вие сами си правете преценката.

По време на мийтинг, се беше повдигнал въпроса за заплатите. Беше ни обяснено, че ще получим увеличение и трябва да сме доволни, че ще влезе от по-късно, понеже другите ни конкуренти на трудовият пазар, официално обявили, че няма да повишават заплатите.

Едно от момчетата, не издържа и си каза истината, а тя е - бих се съгласъл с горе-споменатото, ако те не взимаха с 1000 лева повече от нас.

Сами си преценете, опитаха се да ни продадът идеята за ниска заплата, защото другите не били взимали. Top notch soft skills ;)

Благодаря за вниманието!

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?