Здравейте, Кандидати и Меринджеи,
Работих 2.5 месеца като секретарка във фирмата (панделката на позицията беше "офис мениджър").
1. Заплатата се плаща в рамките на следващия месец. Няма определна дата. Когато шефът и счетоводителката са на кеф - тогава!
2. Всички служители трябва да си направят поне по една (може и повече) сметка в банката, осблужваща фирмата. По нея се превеждат служебните аванси. Така служителите плащат част от разходите на фирмата. Сещате се - банкови такси, месечни такси, комисиони, валутни курсове. В края на двумесечния ми трудов опит във фирмата бях с близо 90 лв. назад... Практиката да си откриеш лична сметка, за да плащаш разходите на фирмата е абсолютно незанонна! Но шефът е над закона...
3. Два месеца след като ме назначиха, ми прехвърлиха регионалния дигитален маркетинг...Без пари...Щото шефът не обича да плаща. Назначават те за сектарка, а после те карат да си регионален мениджът по дигитален маркетинг. За Бог да прости! Поисках скромна компенсация. На другия ден ме уволниха.
4. Сега да не си помислите, че фирмата няма пари. Има, ама те са за друго. Има 4 фирмени автомобила, които не се карат. За част от тях се плащат и лизинги. Нищо! пари има бол. Имаше един служител, който цяла година не бил правил нищо. Накрая се усетиха и го уволниха,но после го назначиха за още половин месец...В служебната му кола имаше 20 кг. боклук и една мишка. Да, жива мишка! Всички знаеха на какъв хал е, но никой не го накара да си измие автомобила преди да го върне. Добре че ме уволниха. Ако не ме бяха уволнили, щеше да е моя задача да се оправям с мишката.
5. Поседно - рипортинга. Централата на компанията е в Украйна и от там следят положението с екселски таблички. Офис мениджъра трябва да попълва една таблица за разходите. И се виждат доста неща, заради които ставаш неудобен... За 1 година фирмата е сменила 4-ма служители а тази позиция. Колкото и да се стараете не можете да попълните таблицата вярно, защото нямате как да проверите дали са ви пратили всички фактури (нито виждате счетоводната система, нито виждате банката)... Не знаете и кога какво е платено. Така че винаги ще ви овикват и нам какво да направите.
Здравейте, Приятели,
Не се лъжете да кандидатствате на обявите на тази фирма.
1. Заплатата е много ниска и се бави. Обещават придобивки, даже и имейл може да ви изпратят. Разбира се, всичко, което не е част от договора - вероятно няма да получите.
2. Наемат ви за една позиция, но после ви делегират мвениджърски отговорности или ви карат да съвместявате две позиции едновременно. Разбира се без пари.
3. Офисът се намира в къща, на много некомуникативно място. Условията са лоши -в общите части имат мухъл. Самият офис е неутоплен и непрекъснато има проблеми - течащи тоалетни; прозорци, които не се затварят. Затова пък се плащат солени режийни и наем. Сигурно някой печели от това.
4. Организация на работата няма. Цари пълен хаос. Офисът се управлява от една манипулативна пенсионерка, която се интересува само какви разходи да прави и един украинец (управителят). И двамата през по-голямата част от времето отсъстват, и по никакъв начин не се интересуват от бизнеса. За тях най-важното е да не бъдат занимавани с нищо.
5. Управлението е авторитарно, отношението към служителите в безпардонно, дори мутренско.