Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

RE/MAX /img/frontend/nomap.png"
5 2 0
2 точки от 35 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 35


2 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-2
Уважение
-2
Привилегии
-2
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
1
Потенциал
3
Местоположение
4
Колеги
2
Работна среда
3

Пиша това защото работата на брокер ми е интересна смятам че заслужава уважение полезна е за обществото и възнамерявам да продължа да я практикувам. Целта на този пост е да опитам да направя нещата по- добри с наистина обективно мнение което да накара средно интелигентен човек да се замисли. Нещата биха много по- добри и за клиентите и за брокерите ако в този бранш влизаха интелигентни, мотивирани, морално устойчиви люде.
Не смятам че крайните мнения помагат. Лично аз не бих казал че мненията които прочетох в БГ Работодател щяха много сериозно да наклонят везните така че да не започна в ремакс - тролове, мажоретки, клакьори, хейтъри... има ги навсякъде. Въпреки това съжалявам че не посетих настоящия сайт преди интервюто и вече съм разочарован от това което виждам в офиса на ремакс в който съм. За това смятам че сайта е полезен и заслужава внимание. Не споменавам в кой офис съм защото не съм загубил надежда.
Иска ми се да изостря вниманието на желаещите да започнат в ремакс (същото важи и за други фирми със същата дейност) за показателни симптоми които ще изредя по долу:

Те не ви разпитват по време на инрервюто. Те ви правят презентация на възможностите да печелиш или развиваш бизнес. Случвало ми се е да наблюдавам продобна презентация/рецитация буквално на един дъх (NJБрокърс) . Тя е наизустена. Не се интересуват от Вашите способности и опит, не са прочели автобиографията ви или са го направили повърхостно.
Попитайте себе си - кой на кого е нужен и за какво?
Обърнете внимание в договора с какво се съгласявате че сте запознат и запознати ли сте всъщност в момента в който го подписвате.
Забележете колко бързо ще ви снимат и сложат в сайта си като бройка след като подпишете договора. Вие сте нищо незнаещи неможещи, едва ли знаете имената на колегите си, но вече сте в корпоративния сайт. Честито!!! Каква чест от първия ден ... ама защо? Ох почнах да иронизирам - влече ме явно ама спирам!
Обърнете внимание какъв процент от физиономиите редом до вас в сайта на офиса физически присъстват на задължителните оперативки. Колко от тях изобщо се появяват и колко от тях изобщо няма да видите никога?
Всичко до тук може и да не му обърнете внимание, може и да не ви се случи там където кандидатствате.(дай боже). Търсете подобни нелогични неща маркирайте ги но никакъв случай не ги споменавайте още от началото. Колкото по тихи и смирени сте толкова по- лесно грозните неща ще се разкриват от само себе си (слава аллаху ако няма такива).
В крайна сметка вие сте там, за да научите занят. Ще ви мачкат като чираци ще злоупотребят с вас. Вие сте безплатни роби които трябва да си платят обучението.

Именно в литературата която ще ви дадат за да се обучавате ще прочетете, че първоначално няма да имате доходи, ще карате на мускули и ви предупреждават да си направите сериозно сметката за това. В обучителните материали го пише!!! не разчитайте управителя да ви го каже.

ОБУЧЕНИЕТО в Ремакс е приемливо в теоритичната си част. Научете го добре. Горния параграф е показателен.
Използвах "приемливо" защото някои моменти са стари или неприложими в дадена страна/град/регион. В крайна сметка обаче, ако ще ставате брокер би трябвало да можете да отсеете тези неща или да се научите да го правите. Има и онлайн обучения които ще ви помогнат за това.
Колкото по- добре зазубрите обучението, толкова по- лесно ще видите противоречията между това което сте научили като теория и това което ви карат да правите всъщност.
Колкото по- малко ви обучават физически толкова по- голяма е вероятността да са ви взели за безплатен разносвач на листовки и телефонист.
Ще ви накарат да вкарате в базата данни няколко стотин ваши лични контакта, име, телефон, електронна поща. До колко това е законно не мога да преценя, но със сигурност не е особенно коректно или морално.
Ще установите че новобранец започнал плюс - минус няколко дни преди или след вас избеднъж ще се окаже че реализира сделка. Въпросния субект е много вероятно да не знае как точно се пише "Нотариален или Натурален" акт. Той даже не може да разбере как така му се е получило, но на вас ще ви бъде дадено да разберете че е защото усърдно е разнасял листовки, визитки и е звънял по телефона. Няма значение че хората с които е говорил са му се смяли че не знае как се пише нотариален акт.
Като стана въпрос за визитки - от обучението ще разберете колко е важно да раздавате визитки когато се срещате с хора. Странно защо въпреки че е важно да имате - няма да ви направят визитки. Съвет: направете си сами не кой знае кави пари.
Не съм съгласен с мнението, че повечето хора не издържат защото ги мързи да учат или да работят. Те не издържат защото имат да плащат сметки, а същевременно ги карат да извършват дейности които носят облага само за компанията. В крайна сметка го разбират и напускат.
Надявам се да съм бил полезен.


бивш служител

-25 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
-5
Местоположение
0
Колеги
-5
Работна среда
-5

Здравейте,

Видях случайно името RE/MAX и не можах да се сдържа да си кажа и аз мнението по отношение на тях.
Имах офис на RE/MAX, това беше най-голямата ми грешка която съм правил в живота си, имах първоначални разговори с шефката на фирмата за Б-я не се сещам името и /беше не лоша жена/ но след това за съжаление се наложи да работя с нейната сестра представител за Варна, казваше се ЛЕНА КОПАРАНОВА, това е най-лошия работодател и партньор който можете да си представите,позволява си да крещи, държи се нагло и надменно, постоянни интриги и заплахи към всеки който дръзне да има друго мнение по въпросите в офиса, накрая като реших да прекратя отношения с тях се ядоса и започна да ме заплашва със съд!
Моля Ви, стойте надалече от тях, фирми за имоти има много но там НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ да стъпвате дори и като клиент!


клиент

-20 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
0
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте, искам да споделя моето мнение за REMAX INFINITI гр.Петрич. Преди време исках да закупя имот от тях но до сделка така и не се стигна защото са много некоректни и само лъжат хората. Говорят само празни приказки и нищо не вършат, държат се с теб сякаш си им задължен. Има един брокер казва се Таня Шопова опита се да ме измами с комисионната и затова се отказах от тях. НЕ ВИ ПРЕПОРЪЧВАМ ДА СЕ ЗАНИМАВАТЕ С ТЯХ.


клиент

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

RE/MAX Family - (ул.Пирин 10, ет. 1, ВАРНА 9000)

!!!!!! МОШЕНИЦИ, ЛЪЖЦИ, АБСОЛЮТНО БЕЗОТГОВОРНИ И НАГЛИ !!!!!!


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

След толкова обяви и интервюта, някого наеха ли!? Обучиха ли, дадоха ли работа, подкрепят ли?
Кажете, не се свенете.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

На три интервюта съм била и на трите много самочувствие. Говорят само без да действат. Живо се интересуваха какъв наем плащам и какви доходи получавам. Не пускат да работиш и на друго място. Няма твърда заплата независимо какво влагаш. Явно засичат с хронометъра кой колко киснал. Хората били имали пари. Самозабравили се май, забравили времената, които и те са нямали нищо. Не си търсят реално хора само правят интервюта. Уж им трябват хора с хъс и амбиция, а искат да си наведен. Да работиш за продажба, която не знаеш кога ще се случи.


клиент

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Обикновено се въздържам от коментари, но мисля, че постът на "анонимния бивш служител" от 01/04/2016 заслужава отговор. Имам достатъчно опит в сферата на недвижимите имоти и смея да твърдя,че RE/MAX (и в частност офиса на ул. Веслец)са фирма, на която клиентът може да се довери и да остане доволен. Знам и колко трудно е да се намерят компетентни хора, който да могат да предложат на работодателите си нещо повече от претенции и изисквания за високи заплати.
Аз самата до преди няколко години работех като брокер и знам, че това е работа, която изисква съобразителност, интелигентност и много усилия. Не си спомням някой от шефовете ми да ме е водил за ръчичка на огледи, за да "почерпя опит" и да не се излагам. Нито пък съм оставала без работа достатъчно време, за да ме интересува какво правят шефовете ми в офиса. Малко неща ме дразнят толкова, колкото хора, на които все някой друг им е виновен за неуспехите. Може би преди да решите да се занимавате с нещо е добре да обмислите точно в какво се състои дадена работа и дали Вие имате съответните качества за нея!


бивш служител

-19 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
5
Потенциал
-1
Местоположение
1
Колеги
1
Работна среда
-5

Здравейте
Мнението ми за тази фирма е, че е точно ВЪЗДУХ ПОД НАЛЯГАНЕ!
В началото ти обясняват колко са велики, колко е прекрасно да работиш в RE/MAX, обаче като мине време разбираш каква глупост е.
Доводите ми са следните:
1. Обучението, което задължително трябва да проведеш в началото е САМО и ЕДИНСТВЕНО за това колко са велики REMAX. Нито те учат как се сключват договори, нито какво се прави по време на сделка... Буквално излизаш от "обучението" без да си научил кой знае какво. Идеята всъщност е да те мотивират, но мотивацията минава много бързо, след като се върнеш обратно в офиса и видиш, че не знаеш нищо за това какво всъщност е да предлагаш имоти.
2. В офиса, в който бях аз казаха, че REMAX работи само и единствено с ексклузивни договори, а самите управителки имаха САМО такива обяви без ексклузив. Иначе няма как новите брокери да пускат без ексклузив обяви, защото ни се казва, че не може така. (?!?!)
3. В началото нито една от управителките не предложи да дойде с мен на оглед, да ми покаже как се прави, да почерпя опит от нея. Пратиха ме на първия ми оглед сама, без да имам идея какво точно предлагам. Пълна излагация!След това решиха, че няма какво повече да ми обясняват и ми даваха сама да си търся обяви и да им звъня безсмислено. Обикалях без визитки, без бадж, без нищо, което да ме идентифицира като брокер.
Караха ме да обикалям от врата на врата да предлагам услугите си, точно като все едно предлагам прахосмукачки или някакви такива глупости.
4. Понеже политиката е такава, че всеки човек може да си купи франчайз и да си отвори офис, та така се появяват офиси на REMAX с управители без никакъв опит реално в тази фирма. Аз попаднах именно в такъв офис в София на ул. Веслец с въпросните две управителки.
5. За всичко се плаща - за обучения, за визитки, за реклама на имоти, отделно имаш такси, които почваш да плащаш след 3 месеца. Телефона сам си плащаш, транспорта също, а и трябва да си носиш собствен лаптоп в офиса, защото и това не предоставят. Реално плащаш повече, отколкото печелиш, защото НЯМА как да сключваш ексклузиви без опит!
6. В конкретно този офис, в който аз бях, двете управителки нямаха идея как се управляват хора, как се обучават и какво се прави, за да им помогнеш да се развият. Говориха ми 2 дена как се търси ексклузив и това е. Те по цял ден си стоят в офиса и си пият кафето, ама нито една от двете не съм я видяла да звъни на хора, да ходи по огледи или пък да върши някаква дейност свързана с това.
В общи линии моят съвет към всички, които се чудят дали да почнат работа в REMAX - НЕ СИ ГО ПРИЧИНЯВАЙТЕ! Повярвайте ми - нито пари ще изкарате, нито ще научите нещо! Единствено ще губите време и много разходи за всичко и така 3 месеца ще изкарате, докато не започнете да плащате таксите на месец, които са доста соленички, а ако не изкарвате пари ще разберете, че няма смисъл да стоите там. Така ще сте загубили 3 месеца от живота си в тази фирма, която НЕ Е ТОЛКОВА позната на българския пазар, както ти обясняват те. Много малко хора знаят за REMAX!
А и, моля ви, ако ви предлагат работа в този офис за ул. Веслец, там нещата са брутално зле! Управителките са решили да стават шефове и да печелят едва ли не милиони, но без да обучат хората си, без да влагат излишно кой знае какви усилия, но това няма как да стане.
Само ще кажа, че този офис е отворен през Есента на 2015 и до сега не могат да задържат нито един човек. Бяхме 4 брокера (всички на по месец и малко престои там) + двете управителки, а днес всички брокери напуснахме, поради причините по-горе.


бивш служител

34 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
3
Привилегии
3
Фирмена сигурност
4
Натоварване
2
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
3
Работна среда
5

Здравейте, аз съм бивш брокер на РЕМАКС и сега продължавам да работя в тази сфера. Непрекъснато се срещам с "проблема" на всички останали родни агенции да омаловажат модела и принципите на правене на бизнес от РЕМАКС, но всички се "въртят и сучат" около този модел, като се опитват да го побългарят но все не им се получава - просто моделът е изключително изчистен ясен икономически обосновани и дават възможност на всеки да се развива, а това означава да се радва на не лимитирани доходи но само ако си ги е изработил. Сигурна заплата няма и сигурно работно място няма, защото такова понятие в бизнеса няма. До известна степен е сигурно мястото на портиера за 400лв. но то е заето от човеци, за които света е затворена книга! За тези който търсят информация за започване на работа трябва да знаят, че всеки офис се ръководи от собственик, който е вложил пари и влага непрекъснато, за да си поддържа бизнеса. Дали ще се "харесате" с него или не, не променя философията на правене на бизнес в бранша. Който иска да се занимава с недвижими имоти трябва да е готов да работи много, да учи много, да е готов да работи с хора, да е готов да помага на клиентите и да остави егото си при огледалото. Бизнесът е невероятен но не е за всеки. Изисква изключителна дисциплина и непрекъснато обучение! Хора с ниска обща култура не са за тази работа! Който е готов да работи, да се учи и да изпълнява програмата за развитие на брокера ще се сдобие с отличен бизнес за цял живот! Който търси занимание, за което евентуално ще му платят "твърда заплата" не е за този бизнес, а май не е и за този свят!?
Ако се интересувате по-подробно от занаята съм на Ваше разположение: [email protected]


бивш служител

-40 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
0
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

В бургас офиса се оправлява от една параноичка правиш сделки и в един момент ти казват ми че неси нужен решила е че я крадеш . шефката е една жена с малко мозък и лакома като сере и реве

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?