Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Чиби Финикс /img/frontend/nomap.png"

Чиби Финикс

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 4 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-4 от общо 4


бивш служител

-19 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-3
Потенциал
0
Местоположение
1
Колеги
2
Работна среда
1

Хем има много, хем няма особено какво да се каже за фирма на която поне по 5 служителя напускат/ги напускат всеки месец в последните 6-7 месеца.

Най-големия проблем се казва Адриан Баки - СЕО-то на фирмата. Изключително некадърен и неуравновесен човек - лъжлив, стиснат, злопаметен, нарцисит, и дребнав, може и още, ама няма нужда. Мисли си, че е каймака на обществото, а фирмата и дейността й са хай-енд криейтив шит - демек крадено рисувано порно скрито зад идеята за "пародия" но единствената такава е фирмата и лицето й.

На криейтив екипите заплащането е като на китайчета във фабрика за клечки за уши,а програмистите са малко по-добре - на фона на криейтивите, не на пазара. Винаги се оправдават, че заплататите са съобразени с проучвания които правят, но като има покажеш Dev.bg или Noble Hire не знаят за какво става въпрос и свиват рамене при разликите в минималните и средните заплати за сектора. Увеличенията се дават на база, "колко уважваш шефа и колко се усмихваш" - т,е. един ден да си имал кофти ден и можеш да кажеш довиждане на увеличение или дори на работата си, нищо че си даваш сърце и душа за работата. Някои хора не вършат аболсютно нищо, предават работата на останалите, злепоставят екипа си и хората в него за да си пазят гъза и получава двойни заплати и привилегии само защото са или мъже или францизи или подлизирковци - най-добре и трите.
Шефа насърчава публично доносничество, взима акаунти на бивши служтели и чете лични чатове за да може после да си прави срещи с тези които са получили "черни точки".
Разстежа в компанията е "хоризонтален" демек или през вратата или на някоя друга бозава позиция след 3-5 години ако си оцелял. Наемат са само много млади хора, без самочувствие, работна етика и дисциплина или талант, само защото искат малко пари и после се чудят защо постоянно имат проблеми и компанията е винаги във финансова криза и никаква работа не се върши. Тези които имат желание за работа и акъл в главата биват потъпкани от колеги, мениджъри и шефа само само да си седят кротко и да не искат много.

Оставят се на работа видимо токсични и некадърни хора, които създават драми и проблеми постоянно и дори такива проблеми да бъдат адресирани към HR-ката, не стигат до никъде и когато избухне всичко се мрънка защо никой не се е обадил че има проблем. HR-ката гони само собствения си интрес и вероятно би си продала и семейството за да си спаси гъза.

Всеки който си тръгне от фирмата отива на много по-висока заплата - да не кажем дори и двойна и после плаща за психолог за да се отърве от PTSD което му е създала това уж толкова цветно и радостно място.

С политиката си на управление "шефа" успява за половин година да "изгони" едни от най-кадърните и страстни за работата си и мястото хора, които не искат и да чуват повече след като тръгнат.

Потенциала на компанията е на дъното, каквото било, било и връщане назад няма. Жалко, но факт.


настоящ служител

-24 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
1
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
1
Колеги
1
Работна среда
-4

Чиби Финикс е като атракцион в стар увеселителен парк в някой малък град: отдалече изглежда интересно и привлича вниманието с шарените лампички и веселата музика. И си мислиш, че е ок да идеш, защото няма нищо по-добро за правене.
Отблизо се виждат всички пукнатини и нередности, вижда се, че това място не е здравословно; от лампите получаваш главоболие, а от веселата музика започват да ти кървят ушите.
Това се случва реално и с всеки служител останал в компанията за повече от една година: пропукват се илюзиите, че това място е различно, че тук мнението ти се цени и всъщност работата ти е от значение. След втората година установяваш, че управителят има едни заучени фрази и едни "нови" идеи, които се въртят циклично. Че причината да си заобиколен с нови служители е, защото са останали само тези, дето не искат много пари и не искат да растат. HR като такъв няма- има само рикрутмънт, в отчаяни опити да намерят нови хора да заместят старите. Тази фирма от 5 години всъщност е постоянно между 60-70 човека, защото колкото и бързо да наемат хора, текучеството не намалява. и няма как да намалее, докато хората, които взимат решенията, са същите.
Много потенциал, много илюзии, малко смисъл да си губите времето с тези хора. Тази година със сигурност ще е тяхната година (банкрут? нещо по-вълнуващо?).
Имаш интернет- със сигурност има по-добри неща за правене, а за някои от тях даже и ще ти плащат (и то по-добре и не, това не са клюки, а факти). Така че зарежи атракциона и си намери нещо истинско.


бивш служител

8 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-2
Уважение
-1
Привилегии
2
Фирмена сигурност
1
Натоварване
5
Потенциал
1
Местоположение
3
Колеги
2
Работна среда
-3

Първият червен флаг за тази компания: самото име. Финикс медиа ли са, Чиби Финикс ли са. Когато има едно име в сайта и социалните медии, а съвсем друго в обявата за работа и договора ти: знаеш, че нещата са съмнителни.
Чиби Финикс са като онези порно игри, които ти рекламират на порно сайтовете: няма да издържиш и 30 секунди, само си остави кредитната карта. В рекламата виждаш едни неща, които после ги няма, но пък някой е станал по-богат от твоята наивност. Освен това: наистина трудно се издържа там; не дават добри пари и ти взимат здравето. И след като си работил там се чувстваш мръсен и съжаляваш за изгубеното време. Но все пак фирмата прави порно игри, така че може би е нормално.

Единственият начин да успееш в тази компания е да си мъж, най-добре французин. Което е иронично, защото най-емоционалният и нестабилният човек в компанията е CEO-то (който освен това е шеф на маркетинга, сейлса, гейм дизайн и всичко останало. Така че поне затова не лъжат- наистина структурата е много плоска- всички решения се взимат от един човек). Стратегията и приоритетите се сменят всяка седмица, на различните хора се комуникират различни неща.
Чиби е място, където ще видите най-лошите практики, най-старата технология, най-евтините решения, най-токсичната среда и некомпетентни хора в лидерски позиции. Чиби е мястото, на което се ценят тези, които не искат пари и няма значение дали правят грешки и колко са компетентни, а ако са винаги съгласни с шефа- имат много шансове да напреднат в компанията. Стига да не искате много пари: в Чиби веднага ще намерят място за вас. Фирмата би имала потенциал, ако главният ръководител се отдръпне и остави хората да си вършат работата. Но той има проблеми с контрола и никога не би го направил. Тъжно.


бивш служител

-3 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
-2
Привилегии
3
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
3
Потенциал
2
Местоположение
-2
Колеги
5
Работна среда
-3

Чиби Финикс, или ФИНИКС МЕДИИ ООД претендира, че е водеща компания в гейминг индустрията в София/България и прави игри. Реално фирмата прави сайтове с рисувано порно и продава микротранзакции. Но това никой няма да ви го каже на интервютата. По време на престоя ми там, доста хора бяха шокирани на първия си работен ден и напуснаха, защото не искат да си вадят хляба с порно. И цяла София знае, че правят порно, но те твърдят, че правят игри. Питайте ги на следващата конвенция да ви покажат геймплей :D

Ако погледнем отвъд жанра на забавление с който се занимава фирмата, продуктите имат огромен потенциал. Жалко е обаче, че мениджърите и собствениците са паднали от Марс.

Работих там много време и всеки месец ставаше все по-зле. Ще се опитам максимално цивилно да обясня проблемите и се надявам хората, които си мислят да отидат там, да си помислят много добре с какво се захващат.

Заплащане - колкото се може по-малко. Ако може вие да им плащате да работите там, цена няма да имате. Винаги се подбиват стартови заплати, питали са хора на интервю "защо са ти 1300 лева?". Разчитат на хора без самочувствие, за да ги вържат с договор за смешни пари. Но поне всеки петък има пица. Заплати се вдигат с триста зора и се чака по година за 100 лева. При повишение на позиция, не се вдига заплатата.

Колегите се бъзикат редовно, че който иска пари, трябва да ходи да работи в кауфланд или пицалаб, защото касиерките там взимат повече пари от половината фирма.

Уважение - само привидно. Във фирмата има много очевидна дискриминация спрямо българи, защото всички шефове са французи. Споменава се често, че са тук само защото се плащат малко данъци, а CEO-то е казвал, че не обича да работи с българи. Френските заплати са често космически спрямо българските, случва се двама души в един екип да работят със сто процентова разлика в заплатите и да вършат една и съща работа.

Мнението се уважава само ако е същото като на шефа. Иначе ставате автоматично токсични и с неправилна фирмена култура.

Привилегии - дават ваучери, застраховка към Уника, карти за градския транспорт, мултиспорт, всичко, което взимат и в кауфланд.

Фирмена сигурност - нулева. Фирмата винаги "фалира и е зле с парите", особено като дойдат месеците за evaluations и разглеждане на заплатите. Хора се уволняват защото не се усмихват на фирмените партита.

Натоварване - ако човек знае как да се укрива, не е изобщо натоварващо. Последните две години работих по два часа на ден, а те си мислиха че работя по 8. И много други хора така. Ако човек знае как да се прави на зает, никой няма да го гледа. Но за съжаление има хора, които работят със страст и си дават зор. Тези хора вършат работата на 5 човека и взимат 1300 лева.

Потенциал - имаше огромен потенциал едно време, сега е потъващ кораб и абсолютно всички, които са останали вътре си търсят работа и ходят по интервюта в обедните почивки.

Колеги - единственото хубаво в тази фирма. Интересни, шарени, готини, кадърни хора. Само дето не са случили на фирма.

Работна среда - токсична, стресираща и тъжна.

Също, редовно плащат да трият мнения по сайтове за работодатели, но хората имат усти и говорят.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?