Заплата: Бих казал средно+, наистина не е лошо нивото, но има и по-добри, особено в сектора.
Колеги: Има много готини хора, намират се и такива от които можеш много да научиш. Има и много интриганти, клики и коалиции, и много "снасяне" на шефа. Има и доста хора които се чудиш защо изобщо са там.
Офис: Задължително присъствие 3/2, намира се на г*за на географията, близо до София, има служебни маршрутки, но ако дойдеш малко по-късно или се наложи да излезеш по-рано разчиташ на междуселския за Бистрица... Офиса е модерен, но препълнен, шумно с доста крещящи колеги. Казах ли препълнено?
Придобивки: стандартно за сектора - кафе, плодове, веднъж седмично пица, баница и бира, ама свършват за 10ина минути. И 100лв за РД, и бонус 1 заплата, ама не я дават в края на годината, а я разсрочват през следващата, да не напуснеш и да се минат.
Работата... е много динамична. Във всеки смисъл. Процеси и методи няма. По-скоро, има и се сменят всеки месец. Планиране - никакво. Редовно има опити да се планира нещо, но нито се комуникира, нито е реалистично. И 2-3 дни след планирането идват новите спешни приоритети. Комуникация между екипите липсва, съответно, много задачи са започнати от един екип, но другите никога не се включват и така отиват в кофата. А новите спешни приоритети не се съобразяват със срокове, планове, процеси... Работят се ударно, време за тестове няма. Качват се бъгави и се започват хот-фиксове по нощите и почивните дни. Овъртайм колкото ти душа иска. Наеха преди година едни ПМ-ки, тотал щета! Работата се забози още повече. За повече от година, още не знаят кой какво работи, как, защо. Комуникацията, синхрон между екипите и всякакви опити за планиране и предвидимост покрай тях изчезна. Правят срещи, дублират ги и все са забравили да поканят ключовите хора. Не могат да обяснят какво искат и какво трябва да се направи. Ключова фраза за техните срещи е "Аз направих тази среща, но не знам защо, моля, някой да каже". Срещите се затварят с "Някой ще ми каже ли какво се разбрахме".
Обстановката е доста стресираща, натоварваща, редовни скандали. Мотивацията умря и които останахме, си мълчим и не коментираме.
Мениджмънта... Не знам откъде да започна, и дали има смисъл. Доста неадекватен. По-дребните си мълчат и гледат да не обидят шефа. А той не изглежда като да знае какво прави.
Ходих на интервю във фирмата на скоро и ми направиха впечатление няколко неща.
Първо още от входа на рецепцията те посрещат едни девойки ,които те гледат на кръв. Нито добър ден ,нито довиждане ,ясно ми е ,че ги подминават като пътни знаци всеки ден, ама ...
Офисът е на майната си, геритидж парк, паркинг няма, уж има някакъв градски, но ако трябва да се ходи 5 дни в седмицата до офиса си е живо мъчение.
Самият офис ти оставя странен вайб, нов офис, модерно. Но някак си атмосферата се чувства тежка, все едно нещо се прикрива.Хората се шегуват, но изглеждат прикрити и фалшиви.
HR интервюто по същия начин, усмихнато държание, обещания,но все едно нещо се крие от бъдещия служител. Има нотка на ехидност, лицемерие и чувството,че ти спестяват нещо.
Техническото интервю по същия начин, доста снизходително отношение от страна на интервюиращия началник, показва ти се ,че нищо не знаеш и,че той е по-велик. И отново чувство на скрито лицемерие, превъзходство от тяхна страна и прикриване на истината.
Коментарите тук са достатъчно цветущи, но където има дим ,има и огън ...
Мен не ме харесаха и може би беше за добро.Успех на кандидатстващите.
@Dimitar Stoyanov Изказването, което направи е много грозно и тъпо.
Подобно държание не се очаква от един Мениджър. Трябва да поработиш доста върху soft skills-a. Щом всички програмисти и тестери сме едни low level бачкатори защо продължаваш да ни наемаш и да искаш от нас да ти вършим работата???
Отношението ти е показателно за фирмата .............
Не препоръчвам да работите в EGT-Digital поради редица сериозни проблеми. Работното място в компанията е стресиращо, а мениджмънтът не показва грижа за благосъстоянието на служителите. Атмосферата е напрегната, а колегите често са в конфликт помежду си. Заплащането не отговаря на усилията, които се влагат, и е значително по-ниско от средното за индустрията. Освен това, няма допълнителни предимства или бонуси, които да компенсират трудността на работата. Работното време не е ясно регламентирано, а често се изисква да останеш извънредно, без да бъдеш компенсиран. Условията за работа са остарели, с неудобни и претъпкани офиси, а оборудването не отговаря на съвременните стандарти. Често се налага да изпълняваш задачи, които не са част от длъжността ти, което води до прекомерно натоварване. Професионалното развитие и обучения са почти неизпълними и не се предлагат възможности за напредък. Мениджмънтът е некомпетентен и взема решения, които често водят до забавяне на процесите и неефективност. Комуникацията между отделите е слаба, което води до объркване и липса на синхрон в работата. Въпреки усилията, които полагаш, не получаваш признание за тях. Работната култура в EGT-Digital е застинала и не насърчава иновации или креативност. Липсата на ясен план за развитие и професионално удовлетворение прави компанията неприятно място за работа. В заключение, EGT-Digital не е място, където да се чувстваш ценен и да растеш в кариерата си.
Здравейте, негативните коментари важат за някой отдел ли, или като цяло за компанията.
Ще се радвам, ако споделите информация и за другите отдели, различни от IT, както и социалната политика.
Благодаря !
Бягайте далеко от тази тиня. Всичко, което е написано за тази фирма за съжаление е вярно......
Много негативна среда за работа. Повечето ръководство са яко toxic. Проектите са лесни и еднообразни. Заплащането е средно за пазара, но не го вдигат много много. Хубавото е, че има безплатни безалкохолни и мултиспорт. Паркингът е Йок.... Прекалено, прекалено малко места за паркиране.
Митко с дупе плитко
Подробна оценка от Dimitar Stoyanov
Благодаря за разяснението, явно всички програмисти и тестери сме едни прости low level бачкатори и нищо повече.
Искам да изкажа своето възмущение и разочарование от мениджъра на Professional Services Димитър Стоянов и неговият началник Стоян Тимнев!
Изключително неприятно е, когато работя в офиса и Митко седне до мен и започне да си бърка съсредоточено и амбициозно в носа, докато работи, а със съдържанието, което извади започне да си прави топчета. Изключително гнусно и неприятно е!
От Стоян съм разочарован защото го вижда (всички го виждат) многократно и не го е дръпнал настрани да му направи забележка…. Митко, неудобно ми е да адресирам този деликатен въпрос лично (колкото и да се възмущаваме и да коментираме с колегите това неприятно преживяване), тъй като имаш остър и в дадени моменти(напоследък все по-место) агресивен характер и не зная как би реагирал.
Силно се надявам да прочетеш това съобщение и да се сдържаш да правиш това в офиса пред нас! Когато имаш нещо в носа, просто отиди в тоалетната и си свърши работата. Не е нужно да бъркаш и да ровиш пред всички. Изключително гнусно изглежда отстрани, но вече не се търпи !!