Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Лидл България https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=Равно поле,ул. 3-ти март 1&markers=Равно поле,ул. 3-ти март 1

Лидл България

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 918 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 31-40 от общо 918


представител на управлението

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Незнам сега да има конкурс за регионален на пловдив.Преди няколко месеца имаше няколко свободни места за регионални меринджеи и мисля че бяха взети хора които ще минат около 1г обучение.Ще обиколят няколко магазина и ще се обучават.Като цяло е сладка работа,влизаш в магазина и почваш:мръсно е;има дупки на хляба,нон фута е разхвърлен и няма разделители,има опашки на касите,ще гониш управителите да постигат зададените цели(има различни цифри които се гонят за отписи,инвентаризации,продуктивност и др.) и ще им бръмчиш на главите.Има и палави колежки ако ти се занимава:)


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Бай Литъл .... какво ще кажеш за конкурса за Мениджър продажби за гр.Пловдив


-40 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-4
Колеги
-2
Работна среда
-4

“Била”, “Лидъл”, “Карфур”, „Метро“ и „Кауфланд” всеки месец изнасят от България около 800 млн. евро. Те инвестират само при построяването на обектите си и дават пари за заплатите и осигуровките на служителите си, които работят къртовски за мижави пари и непрекъснато напускат, показа репортерско разследване на Скандално.нет.

Цените на някои стоки в България често са по-високи отколкото в Германия, Австрия, Испания и другите западни държави.

Много хора се изумяват, когато намират една и съща стока по-евтина в другите европейски страни, където заплатите са в пъти по-високи от нашите.

У нас собствениците на чуждестранните вериги внасят най- нискокачествените и евтини стоки, често с изтичащ срок на годност. Преопаковат ги в чужбина и им слагат по-дълъг срок на годност, отколкото е реалният, довериха наши източници от КЗП, а думите им бяха потвърдени от двама бивши мениджъри в чуждестранни хипермаркети, както и от настоящи служители.
Първа от веригите хипермаркети у нас влезе „Била”, а след нея и останали гиганти. Те превзеха градовете, смачкаха дребния бизнес на малките магазинчета, натикаха българските производители в ъгъла и буквално ликвидираха родното производство. Дори в разгара на лятото там български домати и чушки не могат да се намерят, а се внасят чак от Перу и Испания, в краен случай – от Гърция. Изобилието пък кара хората, отишли само за хляб и мляко, да излязат с пълни колички с ненужни боклуци.

На фона на огромния си оборот обаче, често веригите най-нагло отчитат загуби, като така избягват да платят какъвто и да е данък в България. Остави това, ами нямат и банкови сметки в държавата ни, а цялата печалба в размер на милиони евро отива в чужбина. България е и единствената страна, която допусна тези маркети да се построят в градовете, докато в другите държави те се намират извън града в индустриални зони, за да не конкурират дребните търговци в населените места.

Равносметката е следната: Всеки втори българин купува от хипермаркитети заради измамните промоции. Всеки трети оставя почти цялата си заплата там, а данъците вместо в нашата хазна, отиват в чужда.

Всички родни производители са натикани в ъгъла и плащат луди такси, само и само да останат на пазара.

Големите вериги са машини за източване на пари от България и кражба на данъци от хазната.

И въпреки това никой не протестира. Само производителите отвреме – навреме се оплакват от дискриминация, но обществото не ги чува.

Обществото тича по инерция да хване банани на промоция, да си купи месо от 80-те години, замразявано и размразявано няколко пъти, прано, накисвано в химикали и всякакви отрови…

Българинът е абсолютен мазохист. Купува хем скъпо, хем некачествено, хем пълни гушата на чужденците.

Запасява се с консерви с изтекъл срок и смята, че е на далавера.

И през ум не му минава, че заплатата и пенсията му са толкова ниски, защото парите му отиват в чужбина.

Ние от Skandalno.net бихме призовали за бойкот на тези магазини, но няма кого!!!

Българинът спи и няма как да го събудим. Skandalno.net


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Бай Литъл .... какво ще кажеш за конкурса за Мениджър продажби за гр.Пловдив .


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Значи поработих няколко месеца в Лидл. И като по нов там всеки се прави на управител и ти казва какво да правиш.
Искам да питам или Бай лидл няма ли да направят някаква граница на възрастните работници. Някой хора са там просто заради заплатата. Колко физическа и издръжлива е една жена на 55 години за тази къртовска и продуктивна работа? Един ден втора смяна бях с една колежка която след като намалиха клиентите отиде да изпуши една цигара след това си пазарува 30 мин след което пък отиде да си хапне една вафла после пък си отиде на касата да си виси докато я викнат за отчитане. Просто трагедия отвсякаде.


представител на управлението

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Гледам предният коментар и невярвам на ушите си:).
Как било топло и колко били големи заплатите(1000лв.)
Гледам и оценките и гледам 5 на фирмена сигурност.
Фамилията ви да не е Драгийска или сте роднини?
Нещото което може със сигурност да се каже за литъла е ,че там не съществува фирмена сигурност.Виждал съм доста случаи на освободени хора по взаимно съглсасие след като са били притискани да напуснат.Разбира се има и такива които са получили и няколко заплати като компенсация.Та в коментара по долу има един мит който се опитва да се прокара за това как фирмата дава шанс за кариерно израстване.
Младши заместник мениджър филиал/дневен заместник:
Аз лично се сещам за 2 вече бивши дневни заместнички които станаха такива още при създаването на тази длъжност.Едната изкара 2,5г,другата 3,5г и така и нестанаха зам.мениджъри филиал(недочакаха и напуснаха).
Тази длъжност изпълнява изцяло функцията на зам.мениджъри само с тази разлика в работната заплата.
Тези младши меринджеи вземат 100 лв повече от общите работници и няколко стотин по малко от зам.меринджеите.
Колега/жке в по-долният коментар, задавали ли сте си въпроса дали не им е изгодно на ръководството да прави едни такива безмислени длъжности с цел хем да си спестят някой лев хем уж да дават шанс на служителите си да се развиват професионално:)


настоящ служител

37 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
4
Привилегии
4
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
4
Местоположение
3
Колеги
4
Работна среда
5

Здравейте,
Пиша като служител от филиал с над 4 г. опит в Лидл.
Работата в магазините си заслужава на всяко ниво. Мениджър или касиер-подавач оцелява , ако е мотивиран , спокоен,изпълнителен и не е конфлистна личност. Нещо нормално нали?
Хайде сега всеки да си направи за себе си самооценка и да си признае пред съвестта си такъв човек ли е!
Извинявайте , но за 8 часа работа 1000 лв заплата за к.продавач!!!!
Работиш на топло,осигурен си, няма проблеми да изтеглиш какъвто и да е кредит, бачкаш ли здраво , задължително се забелязва от когото трябва, стига да не живееш в самозаблуда , че си великата работа.
Така , че всеки който иска да работи здраво 8 часа и да знае,че се оценява и уважава неговия труд , да заповяда ,фирмата си заслужава.
Примери мога да Ви дам стотици.
Жена на средна възраст около 45 г е предпочетена на интервю пред 19 г хубавелка без опит. Друг пример -мъж на същата възраст имаш се за голямата работа не можа да се наложи в три различни филиала и накрая беше освободен, но му се дадоха тези три шанса да се докаже пред различни мениджъри в различни екипи.
Последен пример с млади служители , коитослед стаж през ваканцията и след завършване на училище вече от касиер продавачи са младши зам.мениджър филиал.
Така , че нека всеки намери своята мотивация и съпричастност към екипа, който ще го приобщи, обучи и развива.
Успех на всички настоящи и бъдещи служители.Почти всичко зависи от Вас самите.


клиент

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте, аз съм обикновен клиент на фирмата, но реших да се включа поради факта, че ми беше зададен същият въпрос. Продукта, за който ме попитаха е лазаня за 8 лв в България и около 5 в Холандия. Попитах аз тук там из Лидл, но явно не съм попаднал на господата Каролев и Хърсев, защото ми вадиха от 100 кладенеца вода - като се започне от ДДС. ДДС-то у нас е високо. Да речем, че в другите държави е около 5, а у нас е 20, но... това означава че продукт от 5 лв би струвал 6 у нас и 5.25 в останалите държави. Безспорно има разлика, но не голяма... Другото интересно, което ми казаха е транспорт и мито. Тук също има резон, но пак не излиза сметката. Останалите причини не си струва да ги обсъждаме.
Заслужава си да споменем и нашият "плюс" - евтината работна ръка, защото заплатите и осигуровките също са важна част от ценообразуването. Т.е. поради по-ниските заплати на служителите в Лидл България (редовите служители) би трябвало да спечелим малко от цената.
Истината, обаче е точно това, което казват господата Каролев и Хърсев. Ако имаме 1000 лазани и ги пуснем на 8 лв и се продадат в България, то те ще се продадат и на 5 лв., но защо да го правим? Това е правилото за търсенето. На 5 - купуват, на 10 - купуват, на 15 - купуват половината, значи нещо като 12 е нашата цена...
Другото е предлагането. Аз лично не съм експерт, но лазаня за пръв път видях в Лидл. Мисълта ми е, че в другите магазини почти не се продава. Ако на близо има магазин примерно Алди, който продава подобна лазаня на 6 лв., дали в Лидл ще я оставят на 8? И ако да колко продажби ще направят?
Не на последно място е и парадоксът в статуса на Лидл България. В много държави хората от средната класа избягват Лидл... т.е. Лидл е магазин за бедни, мигранти, гастърбайтери и т.н. Тук в България Лидл, особено извън София е добър магазин. Това естествено си има своето обяснение. Първо в България няма ясно изразена средна класа, средната класа у нас е на ръба на бедността, освен това повечето ни хранителни магазини са под всякаква критика... Така магазин от ранга на Лидл успява да заеме водещо място у нас... Въпрос на време е да дойде друг, но тук времето в много аспекти е спряло за последните 20-30 години, така че нищо не се знае...
Моят съвет е да спрем да гледаме другите, а да се фокусираме върху нас самите. Ако лазаня на 8 лв. ви е ок си купувайте, ако не - баба ви все лазаня е яла или пък си направете, то е нещо като баница... Трябва да спрем да изискваме снизходително отношение, а да покажем възможности... Тогава ще дойдат и други вериги (щом има пари) и цените, а и заплатите ще се доближат до средните европейски... Лошото е, че правилният път ни убягва в последните години и няма ярки индикации за близкото му намиране...


представител на управлението

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Никълъс ще направя няколко уточнения:)
Скаридата за която говорите и при нас в България е същата 230гр. разфасовка само че тези които вкарват данните в системата са го вкарали като 200гр. и така е и на етикета.На самата опаковка си пише че е 230гр.То откакто е отворила фирмата първият магазин(филиал),поморийската ракия на каса минава под името приморска и вече над 6г. никой не си прави труда да го оправи това:).
За цената 2 мнения няма по-въпроса и не е само това така.Тука е момента да цитирам и няколко "капацитета"по темата за цените като Каролев,Хърсев(и в литъла имаме директор Хърсев:) )и др.които казват че цената се определя от търсенето и предлагането на дадената стока,хо хо хо:)


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

И само да допълня, че пропуснах относно заплащането, Пени може да го няма вече, но тук в Казанлък има доста фирми, които дават по-добра заплата или поне същата за много по-малко работа. За това спрете вече с обидите към нас касиерите.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?