Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Форис Юръп ЕООД /img/frontend/nomap.png"

Форис Юръп ЕООД

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 97 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 97


бивш служител

-45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Кратък обзор -

Постъпих в компанията когато бяхме едва 400 души. Видях какво е да се разрастнем до 3000 и да се свием обратно до 200. Не зная от къде да започна да обяснявам проблемите, ще се опитам да бъда максимално обективна.

Структура:
CEO - Пълен завършен аутист, фалирал предната си компания и скоро ще фалира и тази.
EVP - Горното на кубик, идва от Binance на същата позиция, уви тепърва се учи на позицията след вече 7 години на пазара.
SVP - Човек без глас, смениха се трима за 2 години, никой не може да направи нищо, няма и желание.
VP - Човек без глас, смениха се 5 за 2 години и стигнахме до положение, в което ролята изчезна тотално, тъй като няма нужда от нея.
OM - Освен един, останалите нямат идея къде се намират, какво правят и какво биха правили извън тази компания. Вързало е тук и само тук, няма никога да върже на друго място, съответно са пасивно-агресивни и си стискат малоумната позиция, дори когато останаха без хора и буквално бяха във ваканция на заплата. Винаги са ре-контра и обръщат всяко положение към негативния му аспект, ако ги хванеш на тясно с железни аргументи, те просто връщат, че нямат право да решават и това не е тяхната компания, защото това е единственото удобно извинение в арсенала им.
TL - Повечето са без предишен опит и това си личи от километри, нямат и те идея какво правят, но те са третирани и знаят толкова, колкото и един агент. Може би имаше 4-5 човека, които се бориха до последно за хората си и знаят какво правят, останалото беше просто пълнеж. В даден момент имаше 150 души на тази позиция!
SME - Робот на стероиди, изолиран в точно определени дейности до припадък, няма право на глас и адекватно възнаграждение.
Senior Аgent - Силно вероятно да е приятел на приятел, баджанак, братовчед или просто богопомазан на някого, защото масово се избраха само олигофрени на тази позиция.
Agent - предимно хора с липсващи знания/умения, мързеливи и нахални, невъзпитани и държащи се безумно. Тук срещнах и много будни, светли и млади хора, които обаче бяха премазани от системата. Поклон на вас!

Заплащане - Лично аз не съм имала проблем в тази насока, каквото ми обещаха на интервюто ми го дадоха, успях да взема и еднократно увеличение за престой от 2 години, 2 пъти ни излъгаха за увеличения, които така и не се случиха.

Колеги - Масово се наемат имбецили, единствен фактор е дали имаш липсваща/допълнителна хромозома, ако да, то вие сте нает. Има изключително малко кадърни хора, които за съжаление трябва да носят останалите на гърба си. Починаха ми двама роднини по време на ковид, питала съм 10-15 човека да ми вземат смяната, няма вариант, защото не работим с хора, а с роботи.

Работа - Нямате право на мнение, никоя позиция няма ръководна функция или право да взима решения автономно, компанията се ръководи на принцип CEO trip > EVP copy/paste > OMs & TLs обират пешкира. Имайте предвид, че EVP е сериозна роля, тя има предишен опит в Binance, уви само на хартия, тъй като няма среща, на която да не се е изложила с незнание. Предимно работите на заготовки и готови съобщения, които компанията ви дава, нямате право да си съчинявате вие. Най-безумното нещо в момента е, че има тренери, на които се плаща заплата, но като излезете от обучение, вие сте разпределител и само прехвърляте чатове, но всички по веригата взимат заплата, но няма пари за увеличения :D

Процеси - Първоначално беше freestyle, след време цял департамент им се плащаше заплата за това, процесите не се мислят адекватно и не могат да се прилагат адекватно. Отмята се работа, колкото да има нещо, но става матрица, която се усложнява ненужно.

Настояще - От 01/01/2024 се даде заповед, всички да се върнем в офиса, а който не се подчини ще бъде дисциплинарно уволнен. Както може да се досетите, над 60% от работната ни сила не е в и от София, респективно един такъв трансфер би им генерирал 50% по-ниска заплата, тъй като ще имат допълнителни разходи. Това резултира в напускането на маса народ. Имаше хора, които дойдоха в София, взеха квартири, направиха си сметки, подчиниха се изцяло, само за да получат най-долното и токсично отношение към себе си, което да ги добута до предизвестие. В крайна сметка, компанията си научи урока, че е по-добре да не съкращава хора и да губи пари, а вместо това да ги накара сами да напуснат, тъй като е win/win схема.

Заключение - След написаното по-горе, сами преценете дали ви се работи в такава компания. Не казвам, че други компании са по-добри или се държат по-добре със служителите си, просто казвам факти, които всеки от 2020 до 2024 е видял и прочел, дали работейки там или в интернет, не е тайна за никого. Компанията загуби доброто си име на пазара на труда и от опит ви казвам, че на интервюта не гледат хора от там с добро око, тъй като именно горните факти са обществена тайна.


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Най-мизерната фирмичка.

Съжалявам за всички колеги които са си вършили работата както трябва и не на слаквали в тая умряла фирма.

За коментара дето беше по-надолу че хората са гледали филмчета и тн не са работили. Искам да ви каза че те точно тва търсеха и тва искаха, да не ти чуват гласа и да имитираш работа колко да светиш в зелено в статистиките.

Аз също бях от тия хора. Осъзнах ква мизерия е и как те използват като роб след 5-6 месец. От тогава дами и господа съм в платен отпуск. Имитирах си работа спах, гледах филмчета, дори не бях в нас и да плащаха ми, и продължават да ми плащат.

Не позволявайте вие да сте балъците, ако можете да го начукате на тая фирма с тва лайнарско отношение към всичките си работници-направете го! Особено на тая русата пача, на нея целия факултет да и се изсипе един след друг!

Не си правете труда изобщо да им кандидатствате на новите позииции за по 1900лв не си струва. Бих казала че съжалявам много за изгубеното време с тия онкоболни мениджъри

Ай чал


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Ужасно отношеное с работниците! Само грешки се търсят, добрата работа не се поощрява.

Не са човечни и не ги интересува нищо друго освен собствения им джоб.

Не кандидатствайте в тази компания - шанс за развитие в нея няма!!!


настоящ служител

-33 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-2
Уважение
-4
Привилегии
-2
Фирмена сигурност
-4
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-3
Работна среда
-3

Тази фирмичка се е засилила стремглаво надолу. Нищо позитивно не се е случило в нея от Юни месец 2022-ра година.

Ще обобщя накратко:
- Въпреки всеобщото мнение, заплащането е ниско за работата която трябва да се върши и всичкият стрес(Разбира се, има и колеги които си гледат филмчета или си цъкат игри на работа, без никой да ги закача с месеци наред). По темата, увеличение на заплащането не е имало от 2 години, въпреки изключително високата инфлация. При повдигане на темата, отговора беше че инфлация няма а повече пари няма как да искаме, защото пари няма. Интересното обаче е, че CEO-то казва че имаме "very strong balance sheet(задължително на всеки един глобален мийтинг)" и сме основни спонсори на събития/състезания като - World Cup Qatar, F1, UFC, Italian Serie A, и така нататък.

- Отношенията между колегите са що-годе нормални, има и добри хора в кюпа. Има други които се събуждат с а**лен мирис под носа който е останал от предната йм смяна.

- Отношенията от управляващите е меко казано абсурдно. Във времето каквито и идеи да съм имал за подобряване на работата след опит от първа ръка, отговора който съм получавал е - Има си хора на заплата които гледат тези неща, не го мисли. Не дай си боже някой да има желание да подобри работната си среда и тази на колегите си към по-добро, задължително ще бъдеш демотивиран. Мотивацията която получаваш е да не се занимаваш с нищо допълнително и да си движиш нещата по длъжната характеристика.

- Работата, изключително много ненужен стрес. Следят те под лупа колко минути ти е отнело да свършиш дадено нещо, дали случайно не си натиснал някое грешно копче или обратното, си натиснал някое такова. Всичко това е без обмисляне на страничните фактори като комуникация с колеги, разследвания, многобройни неща изискващи вниманието ви на момента. Разбира се, в сценарият на някои хора пише нещо праволинейно и тях друго не ги интересува, без значение дали това е имало някакъв ефект върху крайният резултат.

- Политика и настроение във фирмената среда - бих дал -100 ако имаше как. Има хора на които йм се плаща да не правят нищо, но понеже мирисът на а**л под носът йм доставя душевно удовлетворение, никой не ги закача докато други ги носят на гръб. Свобода на словото няма, недай си боже да изразиш мнение (по професионален и обективен начин), ще ти бъде изкарана вода от хиляди кладенци за да се опитат да те убедят че мнението ти е неправилно, без значение колко факти си изложил. Тази същата вода разбира се, ще ти бъде подливана във времето.

Общо взето за тези които тепърва ще постъпват във фирмата, помислете два пъти и прочетете наличната информация в интернет пространството.

За тези които са служили до сега или продължават, евала, вие сте корави ко***ета.

Живи и здрави, ако се сетя още нещо ще допълня.


настоящ служител

-5 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
5
Потенциал
-1
Местоположение
5
Колеги
3
Работна среда
-5

Разочарована, възмутена и изтощена съм от тази компания.

Не мога да Ви опиша отвратителното отношение, което получаваме от самата оправа на работното място.

Тъпчат ни и си мълчим като пут*и всички до един.

В началото компанията беше просто едно много много добро място и човек се радваше, че работи там.

Сега - сега ни карат сами да се уволняваме принудително.

Съвет за всеки започващ на това токсично място - не очаквайте нищо повече от заплатата си и винаги имайте едно наум. Това не е място на което да се пенсионирате и като станете неудобни или изхабени заради лошите решения и управление на мениджмънта Ви гонят.

Много хора бяхме излъгани откъм социални придобивки и бонуси.

Това, което се случи с нас ще се случи и с Вас, историята вианги се повтаря :)

Едно четиво по темата:

https://www.kaldata.com/it-%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8%d0%bd%d0%b8/%d0%ba%d1%80%d0%b8%d0%bf%d1%82%d0%be%d0%b2%d0%b0%d0%bb%d1%83%d1%82%d0%b8/%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d1%81%d0%bb%d1%83%d0%b6%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb-%d0%bd%d0%b0-crypto-com-%d0%b8%d1%81%d0%ba%d0%b0%d1%82-%d0%b4%d0%b0-%d0%bd%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-450310.html

Важното е да сме живи и здрави.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

След като освободиха около вече над 2000 човека, никой не може да разбере как така в момента на работа са четирима HD admin-a, три HR operations мениджъри и един VP people and culture.
За всички е ясно, че работа за толкова хора няма и е видимо. Имитират се някакви дейности и то доста жалко. Друг е въпроса, че повече от половината ги докараха от Sutherland. Бяха като орки и на ята из всички отдели. Добре, че доста и от тях изчистиха, но има и още за чистене. Тези хора внесоха толкова токчина атмосфера и интриги, че много хора си тръгнаха и заради това.
Веднъж си говорихме с колеги, че може би там им правят обучения, как да създават токчина среда, как да се подмазнава и как да си врът носовете, там където не им е работа. Да не говорим, че много от тях са крайно некадърни, не поемат отговорност за работата си и без да им мигне окото, могат през теб да минат само и само да се доберат, до някъде, но къде и те не знаят.
Общо взето моя кратък престой във фирмата, ме сблъска основно с "кадри" от sutherland. Бягайте от хора като тях.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте приятели ето един начин как, да си изскарате малко странични дохои от интернет чрез този сайт:
https://www.coinpayu.com/?r=cuculcan

Това е най- добрия сайт от този тип Advertising Network с над 30 милиона акаунта в целия свят, или казано на български споделяне на реклами, като едни хора споделят и плащат за тях а други гледат и печелят пари.
Най-хубавото, е че има програма за лоялност и колкото повече го развиваш толкова почече ти плащат.
Аз лично го развивам вече повече от 3 години и съм супер доволен докарвам си близо 0,02 BTC на месец, което е около 400$ на месец.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

"2к хора уволнени, поради ego trip на CEO"

Точно това си мислех и аз - огромното его и арогантността на СЕО-то са в основата на голяма част от бедите на компанията, както и причина за отровната атмосфера, която се спуска надолу по йерархията. Лично аз в по-гадна фирма не съм попадала и казвам това не само заради края на престоя ми там.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Към тоя където е решил да шилва за компанията:

Момче, какво казваш - аз напускам, ама компанията е добре.

Виж ся, на много хора ни е ясно, че ще знаят кой си. Тоест, ти се опитваш да запазиш едни добри взаимоотношения с компанията и колегите си. Винаги, ама винаги ще го има шанса да работиш със същите хора на ново място. Мъдър ход.

Ся, истината е съвсем друга. Буквално нахрани голяма част от нещата за, които хората се оплакват ма пак било добре.
Аз питам, кое от това е добре:

2к хора уволнени, поради ego trip на CEO (толкова хора не бяха наети подари нужда, а поради dick meassuring contest)
Инфлацията не била от значение
Който има чувства да си ходи, тука сме победители
Shadow invites - в инвайта е само ОМ-а, влизаш гледаш HR.
ХР дето уволни всички, накрая и нея я напуснаха

Интрижки тип ниво училище - не ми пука как си вършиш работата, пука ми какво говориш cuz words do matter ;(

Цитираш ми Steave Austin, което си е доста иронично, щото ролята му беше да е анти-корпорацията

Като цяло, накрая на деня, до 2 години нема да са у БГ, така че на кой му пука?


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

До този, който спори с мен: да, фирмата е ок и напускам, обяснил съм защо. Не съм казал, че е Много добра или перфектна. Не виждам нещо странно. И да, имам ипотека и инвестирам постоянно в 2 бизнеса. Отделно имам и мнооооооого други разходи. Така че, спирам тук, защото не е мястото за този “спор”, който няма смисъл да продължава предвид написаното от мен. Ако не се съгласиш, значи не си добре и разбирам защо вече не работиш там… Ако се съгласиш ще приема, че си ок.

And that’s the bottom line cause Stone Cold Steve Austin said so. Ай! :д

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?