Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Фри мама https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,ул. Ал. Вейнер № 5&markers=София,ул. Ал. Вейнер № 5
5 3 0
3 точки от 4 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-4 от общо 4


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Подписах изгоден трудов договор с фирма "Фри мама". До този момент(докато аз постъпих там)заплащането беше на щат, а не почасово. Дори да не му е уплътнено работното време по 40 ч./седмица, служителят си получава сумата по договор. За мен този период трая 2 седмици и настъпи началото на упадъка на фирмата.
КАКВО ВИ ОЧАКВА: 1-во) На първа заплата ме глобиха без да имат някаква загуба от моето поведение, без да са губели клиент или да са увеличили разходите си. Мен ме излъгаха, че заради моето поведение са пратили на мое място друга жена за допълнително посещение, което уж дължали?????, но и така да е тя – колежката, също е със заплащане на щат, така че увеличени разходи работодателите пак нямат – колежката си получава щата, независимо дали е ходила 2-3-4 часа там или не е ходила. Лъжите са всякакви и безочливи. Но има как да се разбере истината и от самия клиент, в краен случай, ако служителят разговаря с клиента дали наистина е имало допълнително посещение. Глобата им се услади. Тя не включва само разходите на фирмата за допълнителното посещение, но и тяхната печалба. Т.е., глобата е в размер на сумата, която клиентът плаща на Фри Мама за 1 посещение. От вашата заплата ще си вземат печалбата по два пъти на клиент.
2-ро) Лъжите не спряха до тук. Отидох да чистя жилището на едната съдружничка. Трябваше да остана там 5 ч. – тераса с миене с парцал и търкане на петна с четка(няма бочарда и не може да лиснеш вода), стаи с вещи по пода и местене на вещите, мебели с вещи по тях и местене на вещите, гладене – повече от 1 ч., кухня, ФУРНА – с нещастен разреден обезмаслител, който не върши работа и след 3 часа накисване(фурната отне доста време), баня с душ-кабина, тоалетна, стълбище. Съпругът й трябваше да излиза и аз трябваше да приключа работа, когато той реши да излиза. Бяха минали 4 часа и не успях да свърша всичко, все пак работата си е за 5 часа. Остана пода на кухнята и площадка пред нея и банята и самата баня, площадките и кухнята са малки – има няма 5-6 кв.м. Последва разговор с моята работодателка Дора, в който тя твърдеше, все едно е видяла с очите си, как по целия под в къщата на съдружничката й е имало петна и косми, а в действителност подът беше като изблизан, петна имаше само където казах, че не съм чистила, а косми и там нямаше, защото ги обрах с хартия, те са дълги и това става лесно. Междувпрочем, при нея няма да намерите свястна метла, свястна лопата за метлата, боклукът се напъхва под лопатата, колкото и да го метете, парцалът за пода пада от дръжката си, защото е с друг размер, мопът не е подходящ, защото ламинатът е грапав и дори след прахосмукачка, мопът оставя праха във вид на мокри стружки след себе си, хартия на кухненската ролка никога няма достатъчно, все е накрая, купуват най-евтината кухненска хартия, която се рони, препарати също няма в дома й разнообразни, за да ви е удобно за качествено и бързо чистене, стъклочистачките им са криви, перата са криви, другата част от стъклочистачката с микрофибърната кърпа се сменя ръчно с перото, надява се на негово място, вместо само да завъртите дръжката в ръцете си и да използвате другата страна. Наглите лъжи и след това бяха същите – не сме чистили, след нас било мръсно. Няма нужда да се стараете, а после да ви казват, че ПО ЦЕЛИЯ ПОД ИМА КОСМИ И ПЕТНА. Това е гавра с труда и старанието ви.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

3-то) Разделиха фирмата на две части, аз се паднах да работя в ДОМАКИНЯ ЕООД с управител Дора. Грешката си беше моя, че подписах. Внимание!!! Предлагат ви уж изгодно да подпишете: за 80 часа – 510 лв. , а за всеки следващ отработен час – 6 лв/ч. Говори се в БРУТО. Шест лв./ч бруто е по-малко от 4.80 лв./ч нето, а първите 80ч ви се падат 400лв чисто, т.е. - по 5 лв/ч чисто. В началото започна с израза: „ Нямам намерение да ти СПОНСОРИРАМ ЗАПЛАТАТА”. Следва лъжата, цитирам: „АКО ИМАШ ЖЕЛАНИЕ ДА РАБОТИШ, ПО ТОЗИ НАЧИН ЩЕ ИЗКАРАШ, АКО ИСКАШ, И 1000 ЛВ.” Сметките ви в този случай са: 400лв чисто за 80 часа. До 1000лв остават още 600лв чисто. 600лв делено на 4,76лв/час=126 часа още работа за тези 600лв. Ще изработите 1000лв по този начин със 206 часа (80+126) на месец тежка физическа работа, които първо, няма как да ви намерят, ограничени са от работното време, което трябва да е удобно и за клиента, второ - това е доста извънреден труд + тежка работа, дали си заслужава?
4-то) Няма да получите и 600лв даже, защото започват лъжите, че клиентът не бил доволен от чистенето и че си е поискал парите обратно и парите са му върнати след оглед, направен 1 СЕДМИЦА след самото чистене. Огледът не е направен в действителност, а клиентите, които „са си поискали парите” са познати и приятели на шефките и само с тях стават такива лъжи. Този познат клиент е подучен да потвърди пред вас (в случай, че му се обадите да го питате), че наистина е недоволен. Докато му чистите той е усмихнат и засмян и е доволен, жилището му е старателно и съвестно почистено от вас и от още 2 помощнички, а после след 1 СЕДМИЦА, когато жилището му пак е замърсено от ползване, тогава се прави огледът. Глобяват 3 помощнички по 83лв, (и аз между тях) на клиента не е върнато нищо или пък са си разделили 250лв за доброто сътрудничество с него. Така вие работите за „без пари” на клиента и на работодателя. Работите „основно чистене” - много тежък труд, а после ви глобяват и не ви го плащат.
5-то) Подадохме молби за напускане всички в един ден. На една колежка й оставаше още 1 седмица от отпуската, която не можа да ползва, но не й я платиха. Освободена е от длъжност на 4-ти юли, но не са й казали, за да им работи до 16-ти юли. Тогава, на 16-ти, й дават заповедта чрез координаторката с дата 4-ти, а дните от 4-ти до 16-ти са й платени на ръка по минимална ставка, а не по договор. Осигуровки върху тази сума няма, защото няма договор за този период и работодателят не ги дължи. Те си ги икономисват, а за половин месец труд – 150 лв. ЗАБРАВЕТЕ ЗА ОТПУСКИ, особено ако сте си подали вече молба за напускане.
6-то) ЗАБРАВЕТЕ ЗА БОЛНИЧНИ, не са платени на мен и на колежките ми, особено когато решихме да напуснем заради наглото ограбване на труда ни с глоби. Болничните се плащат само в частта им, която се дължи от НОИ, а първите три дни, за които трябва да плати работодателят, ги отпишете.
Няколко пъти си поисках полагащата ми се отпуска - за месец и половина се събраха 2 дни. Направиха си оглушки. Дадоха ми я накрая при последното плащане – за два месеца се полагат 3 дни но ми орязаха и на мен заплатата за половин месец. Така тези 3 дни им излизат супер евтино. За 64 часа труд (отработени услуги при клиента по часове) + 3 дни отпуска(24 часа) = са общо 88 часа, което е 11 пълни осемчасови работни дни – това е половин месец юли, който има 22 работни дни, значи трябва да получа поне половин минимална заплата по закон – 200лв, а аз получих 177лв. По договор 80 часа са ми 400лв. КОЛКО Е ОГРАБВАНЕТО? Платиха ми 40 процента от това, което трябваше. Не си струва да си хабите здравето и достойнството при непочтени хора.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

7-мо) Помощничка е глобена, защото беше в болничен, а през това време няма кой да посети клиентка в Горна баня. ГЛОБА ПО ВРЕМЕ НА БОЛНИЧЕН. Мотивът е, че заради пропуснатото посещение, клиентката си е искала парите обратно, защото тя не иска друг да ходи при нея, освен 2 помощнички, като едната е отпуска и напуска после, другата – болничен и после е освободена от длъжност. Така едно посещение е платено от клиента, а няма кой да го реализира. В последствие след освобождаването на тази помощничка, тя е разговаряла с клиентката от Горна Баня и се оказва, че на нея, клиентката, никой не й е връщал пари, а глоба за помощничката има, нали?! Евтин номер, няма как да не се разкрие. Обвиниха колежките, че са подучвали клиентите да заплащат не на фирмата, а на тях – на частно. Не е вярно, обратното е, защото доста клиенти се привързват към дадена помощница и след това не искат друга и дори помощничките да са отпуска или болничен, клиентите си ги чакат тях, стои непочистено в дома им, но в случая помощничките вече не работят във фирмата и едно плащане увисва без изпълнена услуга. Служителят на фирмата е на минус с глоба и орязана заплата и клиентът е на минус с платена, но неполучена услуга. Само Дора и Зора не са на минус, те са велики.
Не се старайте, никой от ръководството няма да забележи старанието ви, само ще ви критикуват, а че някой клиент ви е харесал и е доволен от вас, това се подминава, все едно не е казано от клиента. Вие сте бавен, неорганизиран, а точният израз е, ЧЕ ВИ СПОНСОРИРАТ ЗАПЛАТАТА. От клиента взимат 50 лв за 4 часа, а на мен ми платиха по 2 лв на час – 8 лева. Печалбата им е за завиждане, нали??? ВИЕ ТЯХ СПОНСОРИРАТЕ, А НЕ ТЕ – ВАС. Спонсорирате им печалбата, екскурзиите и почивките в чужбина, които продължават по цял месец и повече, новозакупените апартаменти, вие бачкате в личното им жилище до 8 часа вечерта, чистите мазилка и боя от новопостроените им жилища, където търкането е убийствено, прибирате се в 22ч скапани, ЗА КАКВО? За да ви излъжат най-нагло, че не сте били лоялни към тях?
8-мо) Почивате между обектите. За 1 час трябва да се придвижите от сутрешния обект до следобедния. Придвижване = почивка. Под дъжда, прав, на спирката, с чадър в ръка, с чанта с препарати в другата ръка, до рейса остават 5 минути, с коя ръка ще ядете домашноприготвения сандвич? За купуване на ядене няма време, трябва да гоните автобус. В автобуса не се яде, пак сте прав, не - седнал. Но имате богато въображение и си въобразявате, че почивате.
9-то) За голям и за малък обект – все са за по 4 часа. 120, 150 кв.м. – за 4 часа. Клиентът си иска всичко да му е почистено, а вас никой не ви е защитил, че по стандартите на фирмата до 90кв.м. са за 4ч., а по-големите са за повече часове. Трепете се на голям апартамент за малко заплата, за който друга фирма ще поиска повече пари. Това се прави хем, за да ви наместят часовете и да ви използват максимално, хем да ви платят малко. Застраховка за падане, травма, контузия – няма. Обекти има и извън София, пътувате до там и обратно общо повече от 3 часа, работите на обекта 4 часа и всичко това за 8 лева, както в моя случай. Ставах сутрин в 5.00ч, за да стигна навреме, сменям автобус, метро, автобус, за 8 лева!!!! След 10 часа пак съм удома, заедно с пътуването и чакането на редките автобуси в събота.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Доволна съм от услугите им, но напоследък цените им се повишиха на няколко пъти и се замислям дали да не ги заменя с друга фирма. А ако наема помощничка в домакинството не от фирма, а работеща "на частно" за себе си, цените са по-ниски и самите жени са по-доволни, защото цялата сума остава за тях. От фирмите обикновено им плащат малко, а лъвския пай остава за собствениците.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?