Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Белком ООД /img/frontend/nomap.png"

Белком ООД

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 42 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 42


бивш служител

-10 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
-3
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
-1
Натоварване
-4
Потенциал
-2
Местоположение
1
Колеги
4
Работна среда
2

Работил съм в офиса в Бургас за 3 месеца като електроспециалист. Колегата беше само един - Георги, много отзивчив и възпитан човек който работи от много години и единствен задържал се толкова продължително време във фирмата. Останалите са счетоводителка и чистачка. Не съм имал проблеми с тях.
Собственикът си позволява да се държи както си иска с тях да им вика да ги обижда и т.н. Още на третата седмица спряхме да се поздравяваме с него. Винаги имаше усещането че съм се скатавал, че Георги върши всичко. Изпращам му възложените задачи, той не ги харесвал как са направени. Какво точно не е наред не казва, общуването ми с него започна постепенно да преминава изцяло през Георги.
Назначен съм като специалист а реално съм момче за всичко когато няма поръчки от клиенти включително и хамалин по време на местенето на офиса в София,откъдето напусна и единствения колега който работеше там.
По време на краткия ми стаж в Бургас идваха на интервю много хора но никой не се съгласяваше на условията на Белчев.

Предвид работната среда, заплащане под средното за бранша и отношението към подчинените, не си заслужава да започвате работа там!


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Някой със скорошни впечатления за Белком - Бургас?


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Работих 5 месеца във фирмата и не можах на нищо да ги науча, безнадеждни са.Схемата им е следната, набират персонал да им раздвижи работата и после, когато идва време човек да си вземе прословутите 10%, вече е не нужен.Бъдещи работници на Белком Бургас, прочетете този форум, защото тук всичко е истина и ако сте сигурни, че за нищо друго не ставате, кандитатсвайте там за да се научите КАК НЕ ТРЯБВА ДА СЕ РАБОТИ, поне това да Ви остане. Успех !


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Гледам и пловдивският офис  е закрит, защо ли?


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Имаше постната доста полезна информация, казваща очевадни истини, но администраторите я изтриха. И с нея и без нея няма да се намери служител на Белком, а вече и клиент, който да каже една добра дума за тях. С изключения на PR акциите от страна на Белчеви.
Така е и както написа г-жа Белчева на стр.1 от тази тема:
"Кучетата си лаят, добрите фирми се развиват и течението изхвърля боклука навън. Такъв е животът за ваше голямо разочарование некадърници:)."
Очевидно е била добър пророк за съдбата на собствената си фирма :))))))))))))))))))


бивш служител

-4 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-2
Уважение
1
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
-2
Натоварване
0
Потенциал
-2
Местоположение
0
Колеги
4
Работна среда
0

Връщам се тук, за да погледна, дали са последвали някакви изменения. Преди месец-месец и половина, преминах покрай търновския им офис - помещението празно, дори надписите свалени - и си помислих, да не би да са фалирали? Много честни, почтени и упорити хора фалираха, мисля си, колко му е? И виждам коментара по-долу.
Та...да си дойдем на думата: Как мислите, колко от бившите служители си измислят, а? Дали ги очаква добро при подобен манталитет?
 
...Лично аз, силно се съмнавам.
А
Вие?
 
 


бивш служител

-22 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
0
Натоварване
5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
3
Работна среда
-5

Това е една от най-лошите фирми в Бургас.
Заплащане- мижаво. Казват ви, че ще получавате % от оборота, но не е така.Никога няма да получите, това което реално сте изработили.
Уважение- никакво. Липсва най-елементарно човешко уважение. Отношението към ва е е както в робово- земевладелския строй. На вас се гледа като на наемна ръка, която трябва да се експлоатира на максимум за всичко, което може. Ще бъдете използван за всякакъв вид работа свързана и не свързана със служебните ви задължения, позиция, квалификация, опит и образование. Включително и за извън служебни дейности. Ще бъдете следени и послушвани. Ще търпите всеки ден вкисналия характер на сем. Белчеви и това, че целия свят им е крив и задължен, а те са центъра на вселената.
Привилегии- абсолютно никакви. Липсват дори елементарни условия за една съвременна фирма. Това е така, защото Блечеви са безкрайни скъперници и стиснати и цепят стотинката не на две, а на двадесет и две.
Фирмена сигурност- послушват ви и ви следят с камери, микрофони и каквото там се сетите. Интернета ви е ограничен и се следи. Общо взето простотия. Това го правят защото ги е страх някой да не изнесе "супер ценната" информация. Сякаш, че хората не ги знаят от къде какво внасят и че продават на 250% надценка.И колкото и да следят и да крият конкуренцията в Бургас и в страната ги смазва и те все повече губят търговски позиции и клиенти.
Ангажираност- най-обичат служители, които не използват обедна почивка и отпуска. Не мислете, че някой ще ви ги плати. Не изглежда добре да си тръгвате в края на работния ден. Трябва поне още 3-4 часа след него да поработвате.
Потенциал за развитие- във фирмата никакъв. Единствено, ако си поставте за цел може да понаучите това- онова покрай нещата които продават. Но това може да го научите и без да работите при тях.
Местоположение- тайно. За толкова години една табела на офиса не си сложиха. Сами се сетете защо. Иначе е под стария съд, ама какво от това- там няма къде да се паркира.
Колеги- читави хора попадат там, но обстановката е тягостна. През целия ден се мълчи, всеки се е втурачил в компа си, огружил, умислил.
 
Работна среда- отвратителна. Има случаи в които новопостъпили колеги напускат на 3- тия ден. За това и обявата им за работни места стои постоянно.
 
Не започвайте работа там, та дори и да нямате друга възможност в момента и да се нуждаете спешно от работа. Не се знае как ще ви навредят тези хора. Често уволняват служителите си неправомерно. Вече не са малко случаите, в които служители са ги осъдили за това.
Вредите и щетите, които ще ви нанесат ще са в пъти по-големи от това, което ще получите. Не си струва да търпите отношението на едно хора, които до вчера са карали Трабант, а днес си мислят, че света е направен за тях. Все пак те си остават трабанти....


бивш служител

-9 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
1
Привилегии
-2
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
1
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
4
Работна среда
1

Бях инеженер продажби от началото на 2008 до края на м.Май, офис В.Търново. Продажбите, обаче, се оказаха изкуство, което не ми се удаде от пръв поглед, че и от втори. Кризата вече беше факт, но, се изискваха продажби за по над 30 000 лв на месец, а още не се познавахме нито с колегите, нито с клиентите... 
Както и да е. Поне по мое време, не беше измислена клаузата за гигантските неустойки и 3-годишни договори- Не изключвам, след мен да им е дошла тази мисъл. 
За квалификацията на персонала, струва ми се, не сте прави - г-н Белчев полага/ше?/ определено, някакви усилия. И, поне тогава, още не беше оплел всичко с камери, микрофони и т.н. Момчетата и момиче тата бяха добронамерени и компетентни, но...
НО:
Определено, шефското тяло упорито отказваше да проумее, че не всички са му длъжни, а то е длъжник. Основен длъжник. И че печалба не може да се прави единствено с 3-5 кратна надценка. Съдете сами: Имаме измервател на заземления. Оригинален, но, залежава. Казват ни, че имаме промоция и, затова, го пускат "само" на 2700 лв. Предлагаме го 3 месеца насам-натам, на всеки /на някои и по-често/, не се продава, и го смъкват на 2200. Още месец и нещо, и вече го продават на "най-ниската цена" от 920 лв...Докато си тръгнах, така и не се продаде. През седмица, г-н Белчев ни правеше тестове, препитвания и т.н., четеше всичко, отговаряше на всичко, обаче...лично мен, ме уволни, понеже съм бил "работел с/у името на фирмата" в случай, в който, при продажба, допуснах грешка, после, отидох на място при клиента, направихме корекция, но...имах "глупостта" да призная пред клиента, че аз лично съм сгрешил и съм осъществил грешна връзка. Смятах тогава и вярвам още, че клиент не бива да се мами, че той е над всичко, че има правото да знае, ако ТИ си сгрешил, да види, че си осъзнал нещата, че по този начин, може да ти вярва, че си почтен и поемаш отговорността за действията си.  Вярвах и работех да изградя мостове за години напред.
А човекът рече, че бил съм работел с/у името на фирмата. Излезе, че, клиентът не бива и да си помисли, че си сгрешил ти, ами по-добре, да си сложи въжето, дето е повярвал, че работи с нормални и почтени хора. Че, по-добре, клиентът да си мисли, че той е сгрешил. По-добре, да си въобрази, че сам е свързал нещата,  нали?
Тръгнах си и се справям доста по-добре оттогава. Държа много повече пари в ръцете си, отколкото г-н Белчев е сънувал. И научих доста полезни неща от общуването си с тези хора.А, именно, как НЕ ТРЯБВА да се постъпва нито с клиенти, нито със сътрудници. Не се учудвам на мненията, които прочетох по-долу. Затова, съм признателен, че имах късмета стана свидетел отвътре на всичко това. Не съжалявам за нищо, защото научих много.
П.П.
Поздравления на всички /бивши и настоящи/ колеги:
- Момичета и момчета, бъдете признателни: Попаднали сте на много добро място за учене. По-бързо го завършваейте това пусто школО и поемайте нещата си в СВОИ ръце. Животът и реализацията на способни и работливи хора извън измислените фирмички като  "Белком", ама никак, НЕ Е за пренебрегване. 
Поздрави, Бате ви ;-)


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Къде са Инспекция по труда, къде са НАП и всички останали държавни контролни органани? Тук са изразени десетки мнения на очевадни нарушения на българското законодателство. Достатъчно основание за започване на масирана проверка. Ненавременно пускане на трудови договори, неплащане на реални осигуровки, неспазване на кодекса на труда, неспазване на търговския закон и всички произтичащи от това последствия. Защо държавата си затваря очите пред такива явни измами?


клиент

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Много често сменяте персонала на фирмата !.Струвами се,че не им давате възможност да се развият в работата си или ги използвате да ви направат някой превод или презентация на продукти и докато им пуснете трудови договори , ги уволнявате!Много хитро от ваша страна и мното некоректно!

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?