Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Software AG /img/frontend/nomap.png"
5 3 0
3 точки от 48 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 11-20 от общо 48


бивш служител

-38 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-2
Уважение
-4
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-4
Работна среда
-4

За информация на всички четящи менния за фирмата САГ.
Преди 10 години таз фирма нямаше никакви обяви и никой не знаеше за нея. Така че как точно е отишъл да работи и с какви ВРЪЗКИ е отишъл можете да си представите.
Това което е написал не е нищо повече от потвърждение на думите ми.
Глупостта че уволнени служители били писали тук е нищо повече лъжа В САГ НЯМА уволнение служители ТЕ немогат да го направят ако си на трудов договор затова стажантите и неопитните са облагодетелствани защото ТЕ НЕ СА видяли в другите фирми как се СЪЗДАВА софтуер (а в САГ се кове старо железо/софт).
Ето цитат затвърждаващ думите ми:
"От започването ми в компанията като Juniоr Java Developer, съм имал възможност да участвам в много проекти, заемайки различни роли в тях - QA, developer, technical lead, architect и много други"
Т.е. почнал е като начинаещ БЕЗ да е работил в друга фирма че да дава обективно сравнение. Почнал е като начинаещ преди 10 години когато са били под 30 души - за сведение през следващите му 5 години тази фирма остава с толкова служители към 50-60 едвам стига 80 преди 3-4 години. САГ освен това в един момент поглъща една голяма фирма и от 3000 стават 6000 след което сега пак са към 3000 в целия свят сами разбете защо са сега 180 души в БГ офиса- и предимно НЕ са програмисти а са консултанти които се опитват да заместят тези 3000 ИЗБЯГАЛИ от САГ по другите офиси.
Повечето от тез консултанти са реално фиктивно в България и те са практически командировани с месеци и да трябва им доста добър Германски език да владеят. Сами си направете изводите Настоящи служител какво ви казва.
Освен всичко ТОЙ е работил като QA (това е доста погрешно разбирана длъжност в САГ а реално в другите фирми е тестер/кликач по софта), останалите длъжности са без коментар - след като и най малко разбиращия програмист знае че без задание без структура и без дизайн софтуер не се създава може да си представите такъв "lead, architect" е бил и колко много ги разбира нещата (само на думи) като си толкова велик що не се пробваш в друга фирма а? Айде да видим колко си велик архитект и колко велики софтуери си създал? В САГ няма нов софт а има закупен и преработван пренаписван както си мислият програмистите че трябва да работи - след което някой шев решава че ако сложат да се ползва някоя нова технология ще получат бонус и хоп таз глупост се появява за бонуса - примери - SCRUM/Kanban/Agile/Groovy/Gradle/OSGI - и като резултат бонусите са усвоени като европейски фондове а резултатите са плачевни и никой не ползва или не е много добре запознат с тези технологии - е освен няколко гурута които още не са избягали заради разни причини.
Реално ако даден програмист стане QA това вече го прави че не е програмист но не го прави нещо повече - работата на тестер/QA няма нищо общо с програмистката и двете неща в други фирми са считат за несъвместими - следователно той е бил доста лош програмист и се е пробвал като тестер после и останалите длъжностти - нали е с връзки ще се издига няма как да е просто програмист.
Думите ми са : ако сте стажант и/или начинаещ ЩЕ ВИ СЕ СТОРИ добре (защото се надяват да бачката като роби и да не гледаде другаде) ако подписвате договор ИСКАЙТЕ огромен изпитателен срок в който ще може да си търсите качествена фирма за работа. А ако искате да се заробите с мъртви технологии и знания останете там така ще ви е по добре няма да трабва да знаете нещо ново просто ще си ковете Старият софт за некаква заплата докато ваще приятели в други фирми не ви питат що сте изостанали и нищо не разбирате от новите неща.
И пак ви се казва за слепите всичко е хубаво като прогледнат но докато прогледнат всеки ги лъже - САГ гледат да ударят къоравото - гледайте да не сте вие.
И пак ви се казва НЕМОЖЕ ДА ВИ УВОЛНЯТ В САГ АКО НЕ СТЕ нещо примерно ударили шефа или за дисциплинарно уволнение ПРОСТО ОТ САГ СЕ БЯГА И ТО САМО качествените хора го осъзнават доста от тях даже си правят свои софт фирми - колкото и "яко да е в САГ" според някои непрогледнали.
Не съм споменал за колегите:
Тези които са отдавна в фирмата са един вид малко странни защото са омлатени от споменатите германци и разни други не бг служители на фирмата а и защото не са много доволни от заплащането - което не е малко (3000+ лева) но за това което се прави и сравнено с други фирми е МАЛКО - реално в други фирми качествените хора (не само програмистите) може спокойно да получават по 4000+ лева и то това са пари в джоба на служителя. А реално за служители с управленски фунции и доста повече от тез пари. Най вероятно тоз "настоящия служител" с мнението получава поне едно 2000 лева по малко от това което би получил да речем в фирма като ВиеМУер.
Ако имате приятели с опит от 3 години в някоя фирма дори и аутсорсинг ще ви каже за заплата от 3500 или 4000 лева и при това редовно изплащани не за некакви бонуси. За САГ обаче не е точно така.
За останалите колеги които не са много от отдавна в САГ : има няколко типа - оптимисти които са взети като джуниър/стажанти които нямат претенции и са хапи, хора от други фирми активно търсещи другаде работа, хора отказали се да търсят другаде работа - последните са често с мрачно и гадно настроение. Тези търсещи работа може да ви кажат нещо за други фирми или да се окажат доста способни и в други не програмистки неща.
Прогледнете и отворете се за новите възможностти.


настоящ служител

41 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
4
Натоварване
4
Потенциал
4
Местоположение
4
Колеги
5
Работна среда
5

След като прочетох всички мнения за Софтуер АГ от бивши служители, уволнени меко казано за несправяне с работата и решили да си отмъстят по единствения начин, за който могат да се сетят, като плюят по компанията анонимно в Интернет, реших и аз да напиша едно мнение като настоящ дългогодишен служител.

След няколко години стаж в други IT компании и технологии, от вече почти 10 години работя в фирма Софтуер АГ. Дори след толкова години прекарани тук нито за миг не съм преставал да се развивам, да ми бъде интересно или да се чувствам мястото си. И мога да кажа със сигурност, че не съм единствен. С много голям процент от от хората в Софтуер АГ сме колеги от 5 и повече години, което за мен е най-добрият показател, че компанията държи на хората си и се грижи за тях.

Когато преди 10 години започнах в Софтуер АГ, бяхме под 30 човека, а сега вече сме над 200. Работи се по все повече нови проекти, екипите постоянно се разрастват и се сформират нови. И въпреки че на някои хора, немска компания звучи като нещо лошо, тромаво и застаряващо, това не е така. Софтуер АГ е модерна, иновативна и гъвкава, според моето скромно мнение и опит дори много повече от някои американски компании. Работата е изключително динамична и разнообразна, използват се най-модерните технологии и процесии, което наистина я прави интересна.

От започването ми в компанията като Juniоr Java Developer, съм имал възможност да участвам в много проекти, заемайки различни роли в тях - QA, developer, technical lead, architect и много други, участвал съм във вземането на важни решения за бъдещето на проектите и продуктите на фирмата и съм имал възможност да се развивам постоянно. Това важи не само за мен а за всички хора във фирмата, които имат желание, знания, мотивация и искат да се развиват, а не времето им на работа да минава между чакането на заплатата, да, за съжаление има и такива.

Няма да се впускам в подробности за всички социални придобивки които компанията ни дава, нито за качеството на офиса, глезотиите като плейстейшъни, джаги, тенис на маса и т.н., нито за организираните тиймбилдинги, конференции и обучения в България и по целия свят, нито дори за нивото на заплатите, т.к. според мен най-ценното нещо в Софтуер АГ са хората които работят тук. Страхотни, свежи, забавни и много интелигентни хора, хора които те карат да се чувстваш като у дома си. Тук сме като едно голямо семейство, работим и се забавляваме заедно.

Някои хора ще решат, че преувеличавам с положителните неща, или че щом не плюя фирмата, а я хваля, то аз съм някой от HR отдела и това си е тяхно право, но за тяхно съжаление това не е така - аз съм един обикновен developer в Софтуер АГ и се гордея с това.


бивш служител

-29 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
-4
Привилегии
-2
Фирмена сигурност
-2
Натоварване
-4
Потенциал
-4
Местоположение
-4
Колеги
-3
Работна среда
-5

Глупостите за тиймбилдинг и ХРтата нямая да ги коментирам никой не го интересува такива неща (освен ако не отивате за друго вместо за работа).
Минуси
1.Германска фирма - германски , американски и индийски гадни хора (не само шефовете но и програмистите) ще ви скъсват нервите и ще ви съсипят всичко.
2.в която няма шанс за развитие и да отидете в друга фирма - за това по подробно по долу.
3.в която има разни соц. придобивки НО от това няма да ви е по добре.
4.Няма да видите и чуете за задание , спецификация , дизайн на софтуера или пък за качествен начин на създаване на софтуер.
5. няма да работите с качесвено направен софтуер нито като дизайн ако го има дизайна на тоз софт.
6. няма да има уважение към вас ако не сте психиатри и не успявате докато програмирате да депсихирате онез в точка 1.
7. ще има много тормоз по вас ако просто сте си програмист а не приятел на еди кой си - както е било в Соца( ако родителите ви разкажат за това с хората с връзки).
8. много малък дори незначителен шанс да станете шеф (мениджър).
9. шефовете са всичко друго НО НЕ и програмисти даже и един ред не са написали но са шефове на програмистите и съответно нищо не разбират от таз работа.
10. цялата фирма се крепи на няколко здраво работещи програмисти които си скъсват задниците от работа и дори работят извънредно - даже и без да обядват.
11. тез от т10 са пазени от останалите независимо от това или онова.
12. стажантите и хората без опит особено с изпитателен срок са буквално на заплата и без работа - просто за да не избягат - ако сте там кандидат искайте по дълъг изпитателен срок - иначе може да ви се наложи да напуснете от нерви след срока (с два месеца пред известие не като другите фирми с един месец).
13. програмистите и хората с опит в други фирми БЯГАТ от САГ някои даже ПАНИЧЕСКИ. Защото под лицето на великия САГ се крие едно робство, тормоз и психиатрия както и кофти софт писан от хора отишли без знания и опит.
14. фирмата се крепи НЕ на добрият софтуер написан от който и да е отдел А на закупения добър софтуер заедно с фирмата която гое произвела.
15. закупената фирма до 2 години бива опоскана - разбирайте американците( и други националности) с опит и знания - или други просто напускат от политиката на фирмата - а и с неразбирателствата с САГ политиката . След което на таз фирма софтуера отива за "дооправяне" разбирай пренаписване от БГ инжинерите. Ужаса обаче продължава защото обикновени малки фирми в БГ правят много по добър и качествен и лесен за поддръжка софтуер от САГ. Много качесвени хора напускат САГ след като видят ужаса там.
И ако се успяли да преглътнете това по горе:
16. Ще ви трябват знания за OSGI Equinox (да тоз мървия на АйБиЕм в Еклипса) тоз който е изоставен от всички и никой не го търси. Стари версии на Джава, и други умряли технологии също - но и Пърл и скриптове на Линукс шел, но най вече неща които са ви безполезни НЕ АКО А КОГАТО напускате САГ.
17. Качествените хора не напускат САГ а БЯГАТ и се спасяват.
18. два месеца предизвестие за напускане - малко фирми чакат толкова много.
Плюсове - ако така ги наричате:
1. Ако не сте работили в качествена фирма преди в САГ ще ви стори СУПЕР заради соц. екстрите което е голяма грешка но четете по долу:
2.Има разни екстри като банички сутринта ако сте там към 8:30 макс 9:00, безплатно кисело мляко - но не задължително налични с баничките, плодове през ден безплатни, нов офис е ако това е хубаво. Освен това има уъркшоп годишно което му викат всички нормални хора тиймбилдинг - което пък е мръсна дума за шефовете. Има и списания вестници, игри като джага и тенис на маса, и добър хардуер (компютри и т.н.).
3.И да, може да получите добра заплата примерно за начинаещ 1000 лева за хора с опит 2000+ за много опитни 3000+ но си мислете за минусите дали 3К лева са достатъчно пари за 18 огромни минуса? и 3 плюса?
Редно е спомена че има хора които са много свестни и добри и като програмисти и като хора но са един вид черните офци там и са отцеляли защото не са се борили за по-добряване на нещо.
Всяка германска фирма е ужас, но тази просто е най зле. Има два типа хора шефове и бг програмисти. Като шефове са и германските програмисти и индийските и всекакви от други държави са по важни и по силни и значими от бг програмиста. Подгответе се психически.


бивш служител

39 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
5
Привилегии
4
Фирмена сигурност
5
Натоварване
4
Потенциал
4
Местоположение
3
Колеги
5
Работна среда
5

Здравейте,
След прочетените коментари и аз реших да споделя мнение по въпроса. Съгласен съм с човека, който е дал мнение на 11.11.2015 година. Единственото, което не е така е това:
„HR-ите са страхотни, винаги са готови да помогнат, даже ако не се лъжа, едната HR-ка спечели годишния вот за най-готин колега.“
Това въобще НЕ Е вярно! Не HR-ка спечели наградата, а Operations Manager-а в компанията, която е страхотен човек и всички много я обичат и уважават, което изобщо НЕ важи за HR Manager-a на компанията (дори е точно обратното).
Хубавото е, че хората там са големи професионалисти и изпълняват съвестно своята работа. Атмосферата в компанията е страхотна. Всички са положително настроени и умеят да се забавляват.
Не се чудете, ако ви се предостави възможност да станете част от екипа на Software AG! :)
Горещо препоръчвам!


бивш служител

37 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
-1
Потенциал
4
Местоположение
4
Колеги
5
Работна среда
5

Здравейте,

Първо искам да кажа, че това са едни от най-страхотните хора, които съм срещал!Няма да кажа на каква позиция съм бил, нито в кой екип.Фирмата е невероятна както за новопостъпили, така и за хора с богат опит.За всеки има по нещо!Офиса е много добре поддържан, чист, подреден, сутрин има закуска в кухнята, плодове 2 или 3 дена в седмицата според сезона, има 3-4 вида кафе, 2 различни кафе машини, отделно и висока кафе машина за какао, мокачино и т.н. Това е фирма в която както може да научи човек много, така и да научи други хора на нещо. Хората са много живи, няма напрежение между колеги, схватни и така нататък! Никой не ти прави проблем, ако станеш днес 20 пъти до тоалетна, или закъснееш с 1 час за работа, тръгнеш си 1 час по-рано. Тийм лийда/прекия мениджър, се държи максимално човешки с всеки! Израстването във фирмата не е лесно, трябват години. За да те уволнят трябва да направиш някаква страховита глупост, да си агресивен,и тн.Хората разбират от шега! Хората си правят ежегоден тиймбилдинг, като се избира подходящо място за 2-3 дни. Отпуските ти се удобряват веднагически, като хората гледат да не взимат дълги отпуски преди или малко след релийз.
Локацията е The Mall на Цариградско, малко неудобно място за хора от далечните квартали, но няма как да е толкова хубав офиса и да е в центъра, защото просто няма толкова място да се построй такава сграда и да се отдаде такова огромно помещение.Фирмата не е опен спейс, има си отделни стай в които работят тиймовете!
Почти постоянно се правят някакви обучения, било то по технология, или трансфер на знания между екипите. Атмосферата е приятелска, HR-ите са страхотни, винаги са готови да помогнат, даже ако не се лъжа, едната HR-ка спечели годишния вот за най-готин колега.
Никой не ти гледа часовника, излизаш за обяд, прибираш се след 2 часа, имаш да отидеш на зъболекар в средата на деня, ставаш и отиваш, никой няма да те уволни за това, нито да ти направи забележка, стига човек да не прекалява с това и да не го прави системно и то не по обясними причини. Има хоум офис, един път седмично човек може да работи от вкъщи, като някой работят и по няколко дни от вкъщи.

Като цяло, много добра фирма! Страхотни хора, невероятна атмосфера, не се чудете!


бивш служител

33 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
4
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
3
Местоположение
2
Колеги
4
Работна среда
5

Фирмата стои добре финансово. Заплатите ги превеждат последния ден на месеца ,че понякога и 3-4 дена по-рано. Все пак е немска фирма и са точни. За вдигане на заплатите е малко трудно при тях. Аз бях стажант 7 месеца и съм се пазарил за около 25 лева на ден. Стажантът работи на граждански договор на час, този месец имам изпити ще работя 100 часа = 250, разбирате ,че не съм станал богат от работата там. Но екипите и хората са уникални. Повечето са хора с много опит и си разбират от работата, ако се попадне в екип с нужда от кадри ако си стажант след 1 година може и да те вземат.
 
Имат безплатни плодове, понеделник и сряда, масаж, рикриейшън рум с болдъринг стена, джага и любимият ми тенис на маса. Вендинг машина, прясно мляко на корем, намаление за фитнес. Добра обстановка и т.н. Работата е доста и винаги има какво ново да се научи.
 
Тъй като бях стажант предполагам интервюто беше по-лесно само разпит между тим лийда и мениджъра на екипа и въпросите бяха от това каквото им хрумне. Гледат ти CV -to аз не бях работил другаде и казват. Тука си работил със CSS i HTML я кажи как се прави това или как си реализирал онова и от въпрос на върпос си правят някакво мнение. От другите стажанти чух,че им давали и да пишат нещо, но зависи от екипа.
 
 
 
Компанията е в нов и чист офис. Офис асистентката е виновна за това. Всички я уважавахме като човек. Мениджърите са разбрани, работи се в международни екипи и винаги се намира някой индиец или американец дето иска някаква глупост в последния момент, която да ти вгорчи живота. Работят предимно с JAVA, като боравят и с много нови технологии.
Намират се в The Mall далче е от всякъде, но поне има метро на близко и градски транспорт.
Горещо препоръчвам.


бивш служител

26 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
4
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
4
Потенциал
5
Местоположение
3
Колеги
0
Работна среда
0

Фирмата е много добре от финансова гледна точка, все пак е германска, но не си пилее парите напразно. Аз бях стажант, но към края на стажа си намерих друга работа на постоянен договор и за това напуснах иначе след стажантската програма ако си по-кадърен те оставят.
Парите не са много стажант 22,2 лева на час смятайте си го. Можеш да работиш 40 часа месечено може 120 зависи от теб и от шефа ти. Хората там са изключително компетентни и може да се научи много, но и работата и проблемите са много. За Стажанти бих я препоръчал с голямо сърце, много ме научи , за постоянна работа пак. Там за парите не знам как стои работата.
 
В можя живот съм се научил да гледам детайлите, защото те показват същността. Офиса се поддържа много добре, има голяма зала за почивка, турни вътрешнофирмени, вендинг машина, всеки понеделник и сряда свежи плодове. Баня, паркинг, паркинг за колела. Тийм билдинг и т.н. 
Няма да съжалявате, но с парите и със изкачването става бавно, не защото началниците не искат ами защото има ограничен бюджет от горе.


шубе го/я е и не казва!

20 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
4
Привилегии
2
Фирмена сигурност
0
Натоварване
4
Потенциал
0
Местоположение
3
Колеги
4
Работна среда
-1

Фирмата е хубава или поне някои екипи със сигурност. Ако сте млад и амбициозен, държите повече на парите отколкото на развитие на умения (което аз мисля, че е по-важно), това е едно добро място за начало или пребиваване, има доста работа и никога не свършва. Определено може да се усети корпоративното присъствие във офиса, играта е голяма и е за хора, които могат да играят (или си хищник, или те ядат). Сградата е нова, всичко е последна дума на техниката, може да остави доста хубаво първо впечатление, но въпреки това кофти... има много дебели стени и колкото и големи да са прозорците, почти не влиза светлина, което заедно с "мръсно-белите/сиви" бюра, може целодневно да депресира човек и да увреди производителността му максимално. Компенсира се от хубава кухня и място за релакс. Доста колеги са запълнили стаите си с най-различни цветя и играчки, за да не изглежда толкова кофти и това донякъде помага. Фирмата е трудна за разбиране и усмисляне ако сте нов, тоест мълчиш и береш ягоди докато свикнеш и разбереш какво се толерира и какво би ти помогнало да се развиеш професионално, както се сещате, не може да дойдете и да изместите 5 годишен мениджър от поста му след няколко месеца. Не е място за идеи, но ако имате добра такава и достатъчно ум, тя няма да остане незабелязана. Иначе колегите са печени, в един офис са събрани различни хора с разлини интереси. Уважението се печели, не се очаква (което ще рече, че може и да не дочакате такова). Фирмата се старае всякак да компенсира еднообразието на работата със най-различни -  бонуси, по-високо заплащане.. доста добри тиим билдинги и обучения. Не се толерира индивидуалността, важен е екипният резултат, за това не се мъчете да изпъквате. За извънработно време няма да коментирам, много е относително, но не мисля, че има нещо лошо за казване. Заплащането е добро, може би по-високо от средното за бранша, но и това е относително. 
Това е.. като цяло, трябва да си определен тип човек за да работиш във САГ, уменията не са най-важното, те се придобиват... поради тази причина могат да се оставят негативни мнения. Един съвет за кандидатстващите, гледайте да си паснете с екипа а не да се харесате на мениджърите, все пак това са хората, с които ще работите и от които зависи колко добре ще се свърши екипната работа.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Искам да попитам някой знае ли как протича интервю за работа или стаж във фирма SoftWare AG? Благодаря Ви предварително.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
-2
Привилегии
1
Фирмена сигурност
-4
Натоварване
2
Потенциал
-4
Местоположение
0
Колеги
3
Работна среда
2

За съжаление и тук българщината си показа рогата. Отделите се управляват от доста некомпетентни хора, които се смятат за авторитетни личности и чието мнение е едиснтвено и последно. Мнението на служителите не бива зачитано и ако някой смее да противоречи за нещо бива освободен от работа без никакви обяснения, а може и да се каже под натиск и заплахи. За съжаление една чудесна компания с кофти управление.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?