Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Балканстрой АД /img/frontend/nomap.png"

Балканстрой АД

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 39 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 31-39 от общо 39


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Ще бъда кратък. Едно от най-лошите места където съм работил. Експлоатирате както си искат. Отношението към теб е ужасно и т.н.

...а към този индивид дето не може да пише на български(предполагам, че не може и да говори): - Селяни ще викаш на съселянитеси!


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Провокира ме защитникът на Балканстрой, който дори името на България не изписва правилно. Чудя се, дали не са Ви платили 3 лв. отгоре в/у "голяяямата" заплата, за да демонстрирате освен тоталната си неграмотност и малко любов към фирмата? Балканстрой със сигурност щеше да е по-добре без подобен род "защита". Това, че фирмата не става е ясно, питайте хората в офиса в София, дали получават пари навреме от месеци :)


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Фирмата е голяма,парите-малко!Президнтите-бивши чобани,които са зе взели на сериозно,без никакво елементарно възпитание(вкл.първите 7 години).На всички трябва да е ясно че няма нормален работен микроклимат,защото и болшинството от служителите са от Разлог(братовчеди,приятели,роднина на роднината),Банско,околните села и т.н.Започваш с месец назад със заплащането а ако искаш да напуснеш-не става.Те просто те уволняват дисциплинарно!!!Парите за последният месец ги забравяш естествено...Управлението е от типа-кои как може да се оправя,но ако видят зор-яко глоби на работниците да избият някои лев(работят около 3000 души само в Разлог по 50 лв глоба за нещо си)Проблема в упрвлението идва от "президентите" на фирмата,най-вече в лицето на Данчо Каназирев(АД-то иначе е собственост на Ахмед Доган)Този господин от полето с кравите са го направили президент на фирма,представете си жалката картина.Никой обаче не трябва да им се сърди,просто природата е ощетила хората,за сметка на планината!!!Надявам се да съм бил достатъчно изчерпателен;-))


бивш служител

7 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
-5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
-5
Потенциал
2
Местоположение
0
Колеги
4
Работна среда
4

Няма да давам мнение, ще опиша моя случай, вие преценявайте...
Постъпих във фирмата с 2000 лв заплата, като ме осигуряват на 520лв, до 1300 лв. ги начисляват като извънреден труд и това е официалното, което го превеждат по банкова сметка, а останалите 700лв ги дават в брой. Освен това ти осигуряват квартира, закуска и вечеря, служебен автомобил и телефон. Всичко това е прекрасно, не бях попадал на подобна фирма. Но когато дойде момента да напускам, спряха допълнителните, трудовата ми книжка не беше оформена, а след месец се оказа и че няма превод в дебитната ми карта и на официалното възнаграждение по договор. Тоест - за 3 месеца х 700лв + месец и половина по картова сметка 1300+ 650 лв. съм ощетен, общо 4500лв..... и изобщо не поставям въпроса за това, че не съм ползвал никакви отпуски.


настоящ служител

-6 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-4
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
0
Натоварване
2
Потенциал
-1
Местоположение
3
Колеги
0
Работна среда
-3

За Балканстрой или добри, или нищо? Това е една потъваща, закостеняла, тромава, бюрократична соц-компания. За жалост зад лъскавата фасада и помпозни проекти лишени от всякаква пазарна логика се крие едно загниващо, лицемерно тяло. Не искам да звуча така мрачно, все пак във фирмата има и готини хора, но като цяло липсата на мениджмънт, добра структура и най-вече комуникация между отделните отдели прецаква цялата работа. Заплащането........хм какво да кажа, "на това обрано положение и градушката е дъжд":-)))))))
Абе ако не сте я закъсали, по-добре стойте далеч от Балканстрой АД


бивш служител

-17 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-5
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-3
Потенциал
-5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
-5

Първо уточнявам, че не искам да обидя никого, просто пиша нещата както са били през моите очи. Бих казал така: ако искате да сте щастливи и що-годе спокойни на работното си място не работете в БСТР. Това там е абсолютно невъзможно. Ето няколко неща, които трябва да имате предвид, май ще го давам първо по точките и после, ако има място още:
1. Заплащането на някои позиции е добро, на други - не. Ако се окажеш достатъчно ценен за фирмата или изнахалстваш, или и двете :) - имаш парите, ако си мълчиш и разчиташ на вдигане на заплата може да те огрее максимум един път в годината и това е. Няма да си кривя душата и ще кажа, че по Коледа се дават премии и то добри, но заплатите се бавят, понякога без никаква обективна причина. Пример: решава единият шеф, че ще провежда възпитателни мероприятия и бави заплатите 2 седмици ей така, щото му е хрумнало и всички си траят. Друг път шефът, който разписва ведомостта бил отпуск и затова всички чакат Негово Благородие да се върне, та да си положи драгоценния параф.
2. Уважение - в Балканстрой АД никой от управляващите не е чувал подобна дума, не - излъгах - чували са, но само, когато става дума въпросното уважение да е проявено към тях. Истината е, че никой не ги уважава, просто хората се страхуват от тях, което ми е малко странно, защото не виждам какво биха могли да ти направят. Лицемерието е на ниво, има колеги на особено "важни" позиции като: секретарка, телефонистка и т.н., които по цял ден си чешат носовете и... езиците, но иначе са незаменими за фирмата.
3. За привилегии не мога да говоря, защото "соц. пакет" на фирмата, който се афишира в обявите за работа се заключава в карта за СКГТ и това е.
4. Сигурността е друго нещо, от което тази организация е оперирана - днес си там, утре те няма. Никога не разчитайте, че договорът има значение - няма.
5. Работното време се спазва през по-голямата част от годината, но не си мислете, че отпуска, заявена от април за юли ще се случи на 100%, края на годината е ад за повечето хора, защото шефовете на отдели оставят всичко за тогава и естествено го отнасят служителите. Командировките се "плануват" от днес за днес, без никой да го интересува, че хората имат нужда да си вземат багаж и т.н. - командировъчни има, но не за всички, на мен лично ми се е случвало да пътувам... надалеч и после от ОЧР да ми кажат, че не ми се полагат, защото... така били решили.
6. Потенциал за развитие има..., ако уволнят някой по-нагоре от теб и фирмата види, че кандидатите искат заплата, която не отърва на ръководството веднага се появява "потенциал за развитие", т.е. назначават някой от текущия състав, което според мен е си е чиста минавка за назначения, но замълчи сърце : )
7. Местоположението е готино - достатъчно на средата на София според мен, буквално е на 10 мин. пеша от НДК. Сградата е нова, собствено производство... може би затова се руши след 3 години употреба, ама к`во пък сега, нали и нова ще трябва да се прави, да се строи, да има дейност :) , явно тактиката е: нова сграда на всеки 5 години :)) Знам ли?
8. Колеги - сложих +5, защото там срещнах някои много готини хора, с които поддържам контакт и до сега, истински хора. Иначе, ако не ви понася средата на опънати нерви през цялото време и вършенето на работата на повечето ви колеги, защото те са заети с куп идиотщини, само не и с това да си вършат работата, няма да сте очаровани. Има няколко стари моми там, които като всички стари моми са най-красиви, най-умни, най-важни за фирмата и командорят или поне се опитват наляво-надясно. Beware of the telephone lady :))
9. Работната среда не е хубава - смея да заявя, че е много изнервяща и напрегната, но не напрежението от много работа и заетост, което е ОК според мен, а напрежение, което се създава излишно от неразбиране от страна на ръководството към служителите, от неясно при поставянето на задачите и от това, че отдела, който трябва да подбира хората, така че да се създават работещи екипи - Човешки ресурси - не си върши работата изобщо. Не се провеждат team building-и, защото шефката на ОЧР пести пари, за да се види, колко е спестовна и колко отговорна към фирмата, а в същност резултатът е точно обратния - текучество и маса пари, набутани индиректно в изчакване на новите хора да свикнат с работата си, което понякога не се и случва, защото ти трябват доста здрави нерви, за да избуташ изпитателния си срок.
Така още няколко хиляди знака, значи може да се попише още малко :)
Мениджърите (шефове на отдели):
Пълна скръб и като го казвам не го казвам ей така, да го има написано. В БГ това е голям проблем, непрекъснато реват, че нямало квалифицирани работници, а това е вярно точно, колкото е вярно, че колкото и кадърен човек да сложат да работи, ако го ръководи идиот, то този човек няма да покаже най-доброто, на което е способен. В БСТР да си мениджър значи:
а) да гледаш лошо всички в йерархията под себе си.
б) да се държиш безцеремонно и грубо с подчинените си.
в) да се мазниш на собственика и никога да не слушаш служителите си, които може и да знаят повече от теб по даден въпрос.
Повече няма какво да се впускам в подробности по темата.
Работен режим – аз съм „за” да има дисциплина и съм „за” работниците да спазват работното си време, а не да висят да пият кафета и да пушат, но това не се постига с идиотщини от рода на: раб. ден в 8:30 ч., хората си пият кафето в бара на фирмата и в 8:29 ч. се чува щракване на бравата на врата и се оказва, че половината фирма е заключена от охраната в бара, за да бъдат изловени нарушителите и да бъдат глобени. Да се смееш ли да плачеш ли? Мениджърски подход в 21 в. Подобни примери, колкото щеш. Нещо, което си струва да се спомене е, че работата във фирмата върви въпреки хаоса и тоталната липса на комуникация между хората и отделите. В заключение ще кажа, че не препоръчвам да се работи в Балканстрой, както и в дъщерните й фирми, защото това са нерви, изхабени на вятъра.


-29 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-1
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-1
Колеги
1
Работна среда
-5

"Балканстрой" е единствената фирма в която не препоръчвам на никой да започва работа.Отвратително отношение към служителите,абсолютно никакво уважение.Колкото и да работиш резултат никакъв. Това е фирма в която няма закони, законът е единствено административния директор както той сам се изразява.Абсолютно некачествено строителство сградите им се рушат.Девизът е "повикайте ни веджъж за да се връщаме още много пъти".За администрацията да не говорим.Никога не получаваш това което си изработил защото те глобяват за закъснения от 1 минута или за самоотлъчки да не говорим ,че уволняват служители за това ,че са ползвали болнични.Разчетно платежни ведомости служителите не и виждали камо ли да са подписвали . Всеки който иска да запази самоуважението си да стои далеч от "Балканстрой" .


-31 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
5
Колеги
-3
Работна среда
-4

Фирмата е със централен офис - гр. Разлог, но в София са в една от пресечките близо до Руски паметник. Заплащането е доста зле, колкото и да работиш повече от 700(и по - малко) лева не вземаш. Извънредните часове не се заплащат, но когато има работа си задължен да останеш да я свършиш. Командировъчни не се отпускат (а е немислимо без командировки до Разлог). Уважението е под всякаква критика, въобще не може да става и дума за него. Заплатите закъсняват и никой не дава информация кога ще бъдат преведени. Ако закъснееш ти се пишат черни точки.Общо взето място за работа без някакви шансове за развитие.Никой не обръща внимание на идеите ти. Текучеството е голямо.Всяка седмица поне 1 напуска или подава молба за напускане.Отношението на шефовете е ужасно - надменно и лицемерно.
Няма друго какво да кайа освен че се радвам че от около половин година не работя в тази фирма.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Колкото и време да работиш там и колкото и да си квалифициран няма да вземеш по-голяма заплата от 700лв. за експертен персонал. Пишат се черни точки ако закъснееш с около минута след обедната почивка. Нямаш право да ползваш кафе машината, която се заключва през времето когато не ти се полага съответната почивка. Привилегии имат разбира се цялото семейство, което управлява и работи във фирмата- барабар с чичовците, лелите и т.н..... примерите за кофти работа с отвратително отношение от страна на шефовете, прецакване със заплатата, интригантската среда и пр.са неизброими.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?