Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Интерарх ЕООД /img/frontend/nomap.png"

Интерарх ЕООД

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 9 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-9 от общо 9


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

неприятно, но колегите са прави, господин архитекта, е кофти човек, създава постоянно напрежение и конфликти, доколко си разбира работата - много е спорно! Факт, че никой не повтаря да поръчва, след като е видял истинското положение - а то е- много празни приказки и нескопосана работа...отделно, вярно е, че е с психически отклонения и много бездушен. Ако очаквате нормални, човешки отношения - не се заблуждавайте, такива няма! По повод неговата прислужница "илкова", тя е толкова жалка, че не си струва да се коментира. ако не беше толкова куха и меркантилна, отдавна да е избягала, но всеки си носи последствията - а нейните не са весели. Изобщо перспективите пред това"бюро" са лоши, поради гореспоменатите фактори.


бивш служител

-32 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
2
Колеги
1
Работна среда
-5

Не познавам доволен служител по време на престоя си в т.нар. "скандинавско" архитектурно студио. Става дума за абсолютен психопат, самоназоваващия се с повод и най-често без повод "шведски поданик" Васил Макрелов, "подпомаган" в бездарната си работа от лъжливата си метреса Ралица Върбанова (която в този форум се подвизава под името Илкова, но в бюрото беше известна с прякора Лъжата). Дуетът много наподобява на двамата антигерои от "Буратино" - дон Базилио и Лиса Алиса, които увъртат в сложни интригантски схеми всички, подлъгали са да навлезат в работодателния им периметър.

Работила съм в няколко архитектурни студия, но тук нещата надминават дори сценарии от Хичкок.

Ужасни условия за работа - надменно и често истерично отношение към персонала, архитект Макрелов е човек със сериозни психични отклонения, който започва без причина да крещи (някои от колегите мъже са ми казвали, че имат силното желание да го набият), почервенява като рак, започва да излиза буквално слюнка (пяна) от устата му, думите му стават трудно разбираеми, те са се слели в неравноделното кресчендо на истеричните му изблици. След като бурята отмине, той често сменя мнението си и връща нещата, за които е крещял в началния им вид или отново променя проекта, до следващата криза и това може да продължава до безкрай. Не съм го видяла да направи един чертеж, освен да драска с червен маркер върху работата на работещите архитекти (той е неработещ такъв), или да нахвърля драсканиците си на хвърчащи листа хартия, казвайки къде какво да се разчертае.

В офиса цареше атмосфера на подтиснатост и параноя. Лъжата слухтеше непрекъснато кой какво говори и прави или не прави и докладваше на "шефа", който започваше да се върти като хрътка сред персонала и да търси поредния повод да се заяде или разкрещи. Нямало е никога не просто смях, нито закачка, а дори истинска усмивка от сърце, през целия период на пребиваването ми в "Интер Арх".

Късно оставане в офиса, нерегламентирано работно време, липса на премии или дори полагащите се законови надбавки за труд, положен извън работно време. Но да, Лъжата твърди, че нямало истински архитекти, които да са работили за тях, но пък добре ни използваха, докато те се шляеха по ресторантите по "Витошка". Затова и всички ги напуснаха, а поръчките от клиенти преди да си тръгна клонеше някъде към минус безкрайност.

Нерагламентирани осигуровки и работни отношения (без договори), много хора изгоряха с последната си заплата. Заплати по-ниски от средните в бранша. Имало е периоди на забавяне на регулярните месечни плащания, но Макрелов и Върбанова не изпитваха дори и минимално неудобство от този факт.

Тъпи, тъпи, ама много тъпи монолози за сексуалните подвизи на Макрелов с графини, милионерки, снобски излияния за познанствата му с шведски милионери и аристократи, измислици за това какви заплати взимал в Швеция по времето на баба ми и т.н. Но най-ужасни бяха безумните обяди, които трябваше да търпим, на които той избиваше снобизма, примесен от равни количества измислици-премислици и дълбока комплексарщина.

Кой го пускаха да излезне ей-така от България в крехка ученическа възраст по мои изчисления някъде през седемдесетте с майка си, в разгара на комунизма и да заживее в страна от гнилия капитализъм ей така най-легално, че и да се изучи там? А и защо след като уж се е наложил в Швеция и е познавал леле мале, бедна ти е фантазията кой, се завръща безславно в България, която не можа да оцени "архитектурния му гений", който е на едно средняшко посредствено ниво (та той не знае дори от как се стартира AutoCAD). Има много неясноти и лъжи около историята на Макрелов. Но има и недвусмислени факти - некоректност, истеричност, липса на профеисионализъм и дори на елементарно човешко отношение. Така че съветът ми е - стойте надалече от бул. "Витоша" 59, защото дон Базилио и Лиса Алиса ви чакат... там някъде в засада.


бивш служител

5 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
-5
Привилегии
1
Фирмена сигурност
-1
Натоварване
3
Потенциал
-4
Местоположение
3
Колеги
1
Работна среда
3

Аз съм работила във фирмата много кратко, около половин година,през 2008. Шефът ме спечели с перспективата,че има работа за 10 години напред, което се оказа голям балон.
Отначало много ми харесваше, докато не опознах странностите на шефа и отношението към служителите. Оказа се,че една любима студентка има право да се държи както иска, а и че ме била ръководела! Последното изказване беше по повод на искането ми да напусна - отмъщението на обидения шеф...
Не мога да се оплача от заплатата или от редовността на изплащането й, но другите неща, написани преди мен са верни.


бивш служител

-29 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-4
Потенциал
-5
Местоположение
4
Колеги
1
Работна среда
-5

тази илкова,която го зашитава се казва ралица и му е любовница - затова и седи още в фирмата, защото е стара мома без избор.а този набеден "архитект" в Швеция е затънал в дългове и затова е опрял до България.Аз не съм го видял и един ден да изкара без шепи успокоителни и доста алкохол.. Фукльо и лъжец е макрелов, а като професионалист е посредствен - не си губете времето и нервите в тази "фирма"


кандидат за работа

-26 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
4
Колеги
0
Работна среда
0

Един мой познат скоро беше на интервю във въпросната фирма.Предложените условията са били повече от лоши : 700 лева заплата,работа събота и неделя.АРХИТЕКТЪТ с гордост обяснил ,че имал навика да наема хора за пробен период и да ги уволнява.Общо взето използва похвати преди 1944 година ,когато думата синдикат и трудово-правно законодателство не са били познати в Бълагрия.Също не е пропуснал и монолог на темата "Защо съм толкова велик" и колко мизерни са всички останали!
 


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Аз съм работил от 2003 до 2004 и служител с име Илкова не познавам. Напълно съм съгласен с първите две мнения. Между впрочем АЗ РАБОТЯ ЗА ПАРИ. Ако някой работи за нищо да дойде да ми свърши малко работа и на мен .
В интерес на истината се засекох наскоро с арх. Макрелов и той ми предложи да се върна. Естествено любезно му отказах.
Относно това кой бил изгонен и кой напуснал, мисля че добре ще разбереш като приключат проектите, колко си ненужна. Повярвай ми ще ти бъде добре обяснено.


настоящ служител

35 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
4
Привилегии
4
Фирмена сигурност
3
Натоварване
3
Потенциал
4
Местоположение
5
Колеги
3
Работна среда
4

Обръщам се към преждепишещите по адрес на Интерарх. Разбирам разочарованието ви след като сте изгонени или напуснали, но все таки следва да уважавате себе си, поне, тъй като сте работили на това място и сте получавали заплащанията си за това. И ето тук е мястото да отбележа, че никой досега не е споменал какво всъщност е вършел и как го е правил за да има тези изисквания. Някога задавали ли сте си въпроса какво сте дали на тази фирма освен присъствие и чертожна работа, нали сте "архитекти"? Фирмата не е кражок по архитектура, където да се упражнявате за бъдещи "постижения".
Откакто познавам и работя със и за Интерарх, а това е от 2003 година, във фирмата са работили само трима истински способни и отдадени архитекти, всички останали са търсили стаж и пари. Не смятам, че това е професия.
По отношение на заплащането е доста арогантно да се твърди, че се е изплащало нередовно или че е ниско.
Уважение не се получава, а се печели с усърдие и способности.
Аман от некадърници!


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Работих 1 година и 2-3 месеца за тази фирма. Мога само да кажа, че там се убедих че голяма част от BG работодателите са с психични отклонения, може пък заради работата да изперкват. Колегите си бяха много добре, само дето заради лабилната психика на шефа напуснаха почти всички. Никога не се знаеше кога ще излезеш виновен за нещо, дали защото музиката била пусната, дали защото си сложил една кота повече на чертежа, трябваше просто да се чувстваш зле. Да обиждат колегите ти и самия теб, да налитат на бой .....не е нормална среда за работа. Парите не бяха много, но не бяха и малко. Работното време не беше само от 9 до 19 J или 22, а и до 3,4,5 рано сутрин. Доста редовно явление при последните ми месеци там. Не стига това ами и си задължен да ходиш на дълги обеди и вечери с колегите и да слушаш глупостите на шефа си “къде..с коя графиня...на кое легло”. Като последното се случва всеки божи ден на всяко място и е най-важно да стоиш, да слушаш и да се смееш, а това че имаш спешна работа не е важно (която пак трябва да бъде свършена навреме).
Потенциала за развитие е –100, няма начин да мръднеш от където си започнал.
Свободно време –200, както се казваше във фирмата “не може хората които работят там да имат сериозни връзки, тъй като те пречат на работата ти”, а децата наистина са абсурд. Няма договор, тъй че може да те изритата всеки един момент.


-26 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-3
Местоположение
0
Колеги
2
Работна среда
-5

Фирмата е собственост на арх. Макрелов завършил е архитектура в Швеция. Баща му е бил банкер преди 1944г. Явно и там може да си плати човек дипломата. Аз лично за времето от 8 месеца работа във въпросната фирма не съм видял той да чертае нещо на компютъра(защото не може да чертае нито на комп нито на паус). Обича да драска големи хиксове с червен маркер върху чертежите на другите като това действие е придружено с крещене.

На интервютата за работа е много мазен определено има подход, но като попаднете вътре нещата се променят след първия месец рязко. Работното време е от 9 сутринтта до 19 часа ,но той винаги ви намира работа в последния момент така че остава да работите до 22 обикновенно. Споменах ли че се работи и събота на същото работно време?

Отношението към останалите хора в екипа е като към роби уважение 0. Отношението към спецялностите е и по-лошо. Скандали всеки Вторник и още един през седмицата. Организация на работата има ,но тя е така направена ,че да затруднява процеса на работа а не го улеснява(проект за хотел се прави 2 !!! години)(250 слоя в чертеж на AutoCAD. Компютри добри има но те са за "фигурка"-показване пред клиентите и вие няма да работите на тях. Заплати винаги са със закъснение и ако напускате със сигурност няма да си получите последната. Осигуровки ,трудов договор и тн. НЯМА защото "това са български глупости" а фирмата е шведска (странно в Швеция явно не плащат такива). Ако сте жена и забременеете ще ви изхвърли като парцал на улицата (споменах ли вече че няма осигуровки).

Заключение: От всички фирми в които съм работил тази е с най-лоши условия на работа като вътре фирмени отношения.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?