Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Техруум /img/frontend/nomap.png"
5 5 0
5 точки от 18 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 18


кандидат за работа

45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Преминах международния стаж в компанията. Добре организиран и ефективен стаж. Заплащането е много добро. Колегите са предимно млади хора и се чувстващ като сред приятели. Обстановката и работната среда са спокойни и приятни. Работи се по конкретни проекти, като стажантите са зачислени на позициите, които са написали в началото като желание. Ако позицията е мениджърска стажанта се прикрепя към мениджъра и се учи директно от него(там е доста напрегнато и се пътува непрестанно някъде). Доста нестандартен формат, но на мен ми допадна много. В края на стажа всички стажанти получават оценки от колегите в отдела и ръководителите на всички отдели в компанията. На база на тези оценки се разпределят свободните позиции. Аз лично имах 3ти резултат от 11 стажанта в моя отдел. Свободна беше 1 позиция и я зае момче от Финландия.

Естествено има си негативи:
Стажа е доста продължителен. Няма българска програма за стажове. Конкурентите са от цял свят в международните стажове. Доста голяма разлика има между нас и тях. Чисто технологичното ниво на чужденците е по-високо и ние трябва да догонваме по време на стажа. Няма публично някъде информация как и какво да се направи за да се започне стаж. Лично аз доста се измъчих докато ровех да търся. Накрая се свързах с тях и ми обясниха как да процедирам.

Като цяло много ми хареса и се надявам скоро да се освободи позиция.


бивш служител

45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Реших и аз да се включа с мнение.
Изкарах стаж в фирмата. Стажа беше за студенти 4 и 5 ти курс. Общо стажантската програма включваше 6 човека. Аз от България, едно момче от Гърция, момче и момиче от Унгария и момче и момиче от Полша. Стажа беше продължителност 4 месеца и беше платен. Първите 2 месеца бяхме в офиса им в Лондон. Фирмата беше подсигурила прилични апартаменти, в които да живеем. Момчетата и момичетата бяха разделени в 2 апартамента и всеки си имаше стая. Покриваха ни разноските свързани с работата. Нямам оплаквания, бяха се постарали доста. Следващите 2 месеца се върнах в България. Тъкмо бяха открили фирмата тук. Останалите стажанти се върнаха по техниче си страна в тамошните клонове. Изключение прави едното момиче от Полша, на което предложиха да остане и да работи в Лондонския клон. Българската фирма като условия и работа по нищо не се отличи от условията, които предложи Британската. Има няколко офиса в София не е само този, които е в сайта им. Фирмата е разделена на самостоятелни отдели и общо взето всеки си има офис. Имат отдел координация и проектно управление. Това е отдела, за който са най-високите изисквания. Като цяло колегите са много готини. Средна възраст на персонала - 27-30г. Много млади и целеустремени хора. Има доста хора, които говорят само английски, което си е страхотен минус. Шефа е колоритна фигура и действително е много навътре във високите технологии за проектиране и строителство като цяло. Обяснява всичко с някаква страст, която грабва и дори нищо да не разбираш ти е интересно да слушаш.
След като ми мина стажа ми предложиха да място в фирмата. Отказах им понеже имам да правя дипломна работа, която отлагам достатъчно дълго време. Надявам се когато я завърша все още да има място за мен там :)

Забравих да спомена, че формата на стажа беше супер странен. Нямаше много прилики с другите стажове, на които съм била по фирми или от университета. На този стаж всеки от стажантите беше привързан към екип, работещ по определен проект. Всеки стажант (още при кандидатстването) си казва каква е желаната от него позиция и най-странното е, че я получава. Моята позиция беше инженер автоматика и ме зачислиха към екип, които работеше по логистичен център във Франция. Стажа не минава в копиране на листа или размотаване, доста тегаво е.
Ако мислите да се пробвате за стаж там, определено внимавайте каква позиция пишете. Най-вероятно ще я получите и ако нямате базовите знания за нея ще се издъните. Доста тежък е стажа и реално това, което правите се преглежда и влага в проектите (ако не е грешно).

Дано съм била полезна на някой.
Приятно изкарване на празниците!


кандидат за работа

45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Виждам, че има сериозни мнения и реших и аз да споделя опита си с фирмата.
Отидох на интервю за работа без да е обявена свободна позиция. Избрах фирмата защото бях на конференция на тема нови технологии в стоителството и лектор беше шефът им. Определено уникален човек.
Подадох документи на офисния им email адрес. Звъннаха ми след 2 седмици за инрвю. Имах на ум точно определена позиция в отдел IT за разработка на приложения за автоматика, които обаче отдел се оказа доста желана дестинация и нямаше свободни места.
Управителя ми каза, че може да ми предостави възможност да отида на интервю за желаната позиция в фирма, която им е партньор в Солун.
Благодарности за труда, които си направи. Започнах работа там преди месец и съм много доволен.
Препоръчвам фирмата.


шубе го/я е и не казва!

45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Бях на интервю миналата седмица при въпросните TechRoom.
Хората се държаха добре, условията им бяха добри, предложеното заплащане 1300 лв/мец нетна в пробния период на обучение. Този период по думи на управителя е 3 месеца. Позицията за която кандидатствах - инженер. Прясно завършила университет съм, не е като да отидох с 5 страници CV. Условията за започване на постоянна работа са успешно преминаване през обучението. Фирмата е разделена на независими отдели. Има един "шеф" и поне на моето интервю, дойде лично и ми обясни какво точно ще се изисква от мен и какво да очаквам от работата.
Офиса им е на прилично място и най-важното за мен - има градски транспорт.
Занимават с високи технологии, проектиране и строителство. Имаше зона за прототипиране в офиса им, така че може би правят и други неща.
Изглеждат точни момчета и мисля да пробвам.

Колегата доло с "и" или "й". Популацията в офиса им беше 50/50 англо и българо говорящи. За мен беше OK, че ми говориха на български без проблеми. Но пък иначе имаш право ;)

Не се запознах с господина, които е отговорил официално отдоло (явно не е от отдел проектиране), но го поздравявам. Малко са работодателите, които се интересуват от мненията на хората. Още по-малко пък са тези работодатели, които дават шанс на младите да се научат и развият.

Михаела може да има право от гледна точка, че живеем в България и първото, което си мислим е негативното. И аз като нея в началото направих същото проучване и имах едно на ум. В случая фирмата по мое мнение е перфектна на фона на всички други, които обиколих.

Мисля да напиша коментар след започна стажа и да дам информация от "кухнята".


шубе го/я е и не казва!

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

До Михаела и Красимир Василев:

Научете се кога се пише "и" и кога се пише "й". Срамно е да не знаете.


шубе го/я е и не казва!

45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

ЕВАЛА на екипа на тази фирма.
И аз като въпросната дама Михаела, редовно оглеждам топ фирмите. За разлика от нея не пиша коментари ако действително не съм имал вземане-даване с фирмата.
ЗА ПРЪВ ПЪТ ВИЖДАМ НА КОМЕНТАР ДА ОТГОВОРИ ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ФИРМА.
Не само че е отговорено ами е подходено дипломатично.
Много добро впечатление ми направихте, подхода Ви и това, че държите на репотацията на фирмата си.
Реално в България никой не го интересува мнението на работниците. Придуден си да работиш ако ще и за 500лв, иначе ще гладуваш. Този сайт е живото доказателство. Естествената реакция на работниците е хейтарство.
Незнам какво и къде е търсила дамата, но аз просто звъннах на познат архитект и го питах чувал ли е за TechRoom. Това, което ми каза в общи линии е потвърдено от коментарите на хората.
Поздрави на екипа на TechRoom България.
Пожелавам Ви успех в начинанията и определено ще се свържа с Вас за да се запознаем!


бивш служител

45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Работих в офиса на фирмата в Лондон почти 1 година и половина до Февруари 2017г. Много коректни към персонала. Всички екипи са съставени от млади хора, което носи своите минуси (особено що се отнася до пробиване на нови пазари). Водещ фактор при работата в фирмата е качеството и удовлетворението на клиента. Чак понякога изглупяват и правят неща, които не са договорени. Не го казвам с лоши чувства, а напротив. Недостатъчно добре измислено е ежегодното повишаване на квалификацията на персонала. Задължително е и убива около месец в САЩ. Вярно покриват разноските и пътните и т.н., но цял месец си далеч от децата си (определено не е лесно да си майка и да оставиш децата за цял месец).
Много се радвам, че решиха да направят опит да пробият на Българския пазар и им пожелавам да пожънат поне толкова позитиви, колкото в останалите страни.

На девойка с изказано мнение на база кога и къде е регистрирана фирмата, без да е работила в нея или въобще да има представа за какво говори ще кажа само едно - Несериозно е и определено е подигравка да изказвате подобно мнение на база догадки.

За разлика от Вас аз ще оставя контакт, защото мога да застана зад думите си, а не просто да напиша нещо без какво и да било покритие.

Виолета Георгиева ([email protected])


представител на управлението

45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Скъпа Михаела,

Отговарям Ви като представител на TechRoom в България.

Нямаме честта да Ви познаваме, а съдейки по мнението Ви и Вие не ни познавате. По тази причина ще започна с малко предистория.

Персоналът на фирмата в огромната си част е съставен от млади хора, които работиха за компании и корпорации извън родната си страна и решиха, че е време да се върнат, да пренесат част от опита, събраните знания и естествено капитал, обратно в България (в тези редици се причислявам и аз).
Основните компании, продължават да са локализирани и развиващи дейността си извън България (просто икономическа изгода и установени пазарни ниши). Вярвам, че и в родната си страна ще успеем да достигнем до успех.

Нека да отговоря на изказването Ви (надявам се задоволително).

Клиентите ни са оставили положителни коментари (за което им благодаря) поради ред причини. Няма смисъл да изброявам какво предлага компанията ни и защо продуктите ни са търсени.
Ние като млади хора сме използвали доста пъти подобни сайтове за да проверяваме отзивите за компании и на база тези отзиви сме изграждали първоначално мнение. Поради тази причина решихме, че е важно да предложим на част от нашите клиенти (предимно тези от Балканите) след края на даден проект да напишат коментар за компанията. Някой клиенти се засмяха и казаха, че това не е важно, но други оставиха коментари. В България за съжаление забелязваме, че всеки се стреми да изтъква негативите без дори да е запознат с позитивите. Надяваме се, че с този малък жест от страна на клиентите ни, може да покажем че не е невъзможно да се изтъкват позитиви.
Предлагайки на клиентите ни да оставят коментар, обикновено предоставяме линк към този сайт. Фейсбук не е наша цел. Имаме страница за да се идентифицираме чрез нея, ако някой направи търсене през социална мрежа. Не ме разбирайте погрешно, нямам нищо против фейсбук и другите социални мрежи, просто целевата ни група там е незначителна. Фейсбук страницата е направена скоро, защото компанията в България е открита преди няколко месеца. Страницата е направена от чист ентусиазъм на един от българските колеги. Междувременно ще се радваме ако Вие я харесате.

Останалите коментари идват от хора, които са се срещали с нас (основно под формата на стажове или кандидатстване за работа). Държа да отбележа, че дружеството ни в България може да е регистрирано скоро, но останалите ни компании набират персонал в зона Балкани и Западна Европа от няколко години.

TechRoom е регистрирана в България, като стратегия за разширение на съществуващ бранд за технологични разработки в AEC. Или иначе казано-опит да се разрастнем към собствената си родина. Да компанията е регистрирана в село Белопопци. Не само, че е регистрирана там, но от там работи целия ни координационен екип. Изнесеният ни офис е в София. От него работим всички останали служители, обичащи сутрешния трафик.

Личното ми мнение е, че изказването Ви по-скоро звучи обидно - "И колко пък да са добри и да предлагат високо възнаграждение, при положение, че фирмата е открита с капитал 100 лв. в село Белопопци!!!"

Фирмата е регистрирана по надлежния ред (включително има данни в държавен вестник).
Невиждам логика, която да обвързва мястото на което е регистрирана дадена компания с това какви възнаграждения дава, къде са офисите или какъв е ценза на дружеството.

Предвид, че сте писали от позиция "кандидат за работа" без съответно при нас да е постъпвало запитване от лице с вашето име, мисля че сте си извадили прибързани заключения и сте сложили компанията ни под общ знаменател.

В TechRoom се гордеем с това, че предоставяме на клиентите си продукти и услуги в сферата на иновации, високи технологии, проектиране и строителство без да отстъпваме на която и да било компания по света.

Предвид, че съм част от екипа на TechRoom от самото начало (офис Бостън 2012г) , знам какви са ценностите на компанията и мога да твърдя, че никога през всички тези години не сме си позволявали да се отнесем с лека ръка към клиент, стажант или кандидат за работа. На всяко запитване е отделено време, с всеки заинтересован е проведен разговор, дори да сме претоварени и без свободни позиции. Всички ние сме минали по "трънливият" път, били сме стажанти, работници и клиенти. Всеки от нас има зад гърба си надменното отношение на чужденците, това че хората от Балканите са половин човеци и прочее.

Всеки от нас се е борил през годините и се е изкачвал по корпоративната стълбица, доказвали сме и ще доказваме, че можем и знаем, че сме иноватори, че не отстъпваме по нищо на когото и да било, че сме по-добри.
Не е случайно, че отговарям на мнението Ви. Политика на компанията е да се държи на доброто име и реноме.

Не приемам мнението Ви за компанията ни без да сте запозната с работата, проектите ни и най-вече с екипите ни.

Ще се радвам да се свържете с нас за да Ви запознаем с ценностите и работата на компанията и да променим мнението Ви.

С Уважение,
Красимир Василев
www.TechRoom.bg
[email protected]


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте,
Преглеждам редовно сайта, любопитно и е кой са читавите фирми в България. Малко са и са основно чуждестранни. Така попаднах на мненията тук за TechRoom. Това което ми направи впечатление, че мненията са писани за месец и половина, всички много положителни, чак и от клиенти. Обикновено когато клиенти хвалят дадена фирма и пишат на страницата във Facebook, тук много рядко :)
Второ-щом фирмата има 518 проекта, както са посочили на сайта си и са с офиси в София, Лондон и Бостън някой беше споменал, защо във Facebook имат страница едва от месец и половина-два, от както и тук са заваляли положителните коментари. И имат само 41 харесвания там до момента, нито един коментар :)
И колко пък да са добри и да предлагат високо възнаграждение, при положение, че фирмата е открита с капитал 100 лв. в село Белопопци!!!
И понеже не ми се рови и в ДАКСИ , бас ловя, че фирмичката е открита преди 2-3 месеца и сега масирано сами си пишат хвалбите тук.
Хитри сте, но не достатъчно.


клиент

45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Клиент съм на фирмата и пиша понеже е рядкост да се попадне на подобни хора въобще. Бяхме поели обект с изисквания за BIM. Познати ни подведоха, че е много лесно и бързо, че бързо се проектира и т.н. Парите бяха много над стандартното равнище и се изкушихме да правим нещо, което нямахме идея какво е. Та естествено се оказа, че далеч не е лесно да се изпълнят конкретни BIM изисквания на англичани, парите са ни в сметките, а ние неможем да предадем обектите. Попаднах на инж. Илиев на една конференция в Лондон, докато се опитвах да открия начин да не фалираме заради неустойки. Оказа се, че е Българин и не само че ми е сънародник, но е и международно признат експерт и лектор на тема BIM. Предложи да ми помогне да преодолея проблема с поетия ангажимент и ме извади буквално от пропастта. От тогава използваме неговите услуги за инженеринг, BIM, а понякога и цялостно управление на проекти. Скоро научих, че е направил клона на една от фирмите си в родната ни страна и много се зарадвах. Настоящият проект, по които работя е насочен именно към новата българска фирма (TechRoom), качеството е на познатото ми вече високо ниво и по нищо не отстъпва на качеството на клонове в Лондон или Бостън. Поздравления за всички млади колеги, които работят там. Справяте се отлично и това се оценява високо не само от мен! ПРЕПОРЪЧВАМ TechRoom на всички, които изискват качествено проектиране или търсят внедряване на най-новите технологии в сектора.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?