Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Техруум /img/frontend/nomap.png"
5 4 0
4 точки от 34 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 34


бивш служител

44 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
4
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

По коментарите от сайта за фирмата преди година реших да се запиша за стаж. Преминаха почти 4 месеца след като изкарах стандартния 6 месечен стаж за кординатори на проекти. Нямах проблеми 2те интервюта, бяха си съвсем нормалнои (шефа беше само на 2рото).
Стажа беше платен и доста натоварен - 8 часов работен ден при 4 дневна работна седмица.
Първия месец стажа беше в София след това 5 месеца в Катар. Догора ми за стажа беше към американска компания (явно Техруум е клон). Всички разноски по престой, режийни си ги поеха те.
След стажа ми предложиха да остана на постоянен договор и засега всичко е тип-топ.
Някой беше предположил из коментарите, че в България се прави основно научна работа. Аз оставам със същото впечатление - всички, които са там са част от научните департаменти.


бивш служител

43 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
3
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Работихме 2 пъти (като подизпълнители) с фирмата през изминалите 9-10 месеца. Плащаха ни навреме и като цяло всичко се движеше по график. Компанията в България е микро и според мен нарочно се задържа в тои формат. Плащанията идваха от САЩ.
Минус - никои не ти казва кой е инвеститор на проекта, за къде е и т.н. Общо взето правихме някакви супер яки неща но на парче и в крайна сметка нямаме нищо цялостно. Взели са буквално най-лошото от американския модел на разбиване на информацията, така че никои нищо да не може да навърже.


кандидат за работа

45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Предходния коментар е абсолютно фактически верен.
За тест пуснах молбата в техрум да видя за какво иде реч.

Видях се с хората, които провеждат интервюта и въпросният Л.Илиев. Поговорихме си нещата се поразплетоха.
Моето тълкувание е следното:
Клона в България е тест на някоя по-голяма компания да опипа почвата.
В клона им тук може да работите ако се занимавате с НИРД. Фирми, които правят НИРД наемат персонал най-често с договор за изпълнение на проект, а не на щат.
Всички други стажанти се насочват към international internship program, която любезно ми изпратиха от HR отдела им.
Бих заключил, че изнасят малкото останали читави кадри от Източна Европа (чрез стажове) за другите им фирми по света. Хем студентите - доволни, хем тяхната нужда от персонал - задоволена.
От това, което видях и чух си вадя извод, че фирмите зад тях са американски, но немога да съм 100% сигурен.

Съвет към малко по-зелени колеги студенти, когато си търсят фирми за стажове и работа:
Не гледайте фирмите по данни в търговски регистри, от разни сайтове за мнения, кьор-фишеци или да хвърляте боб. Пращате си документите и задължително отивате да се видите какво реално предлагат (не какво пише в обяви или коментари). Трябва да се видите лично, за да Ви обяснят какво и как правят, да видите в каква обстановка ще работите и най-вече екипа.


клиент

-9 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
-1
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
-1
Натоварване
-1
Потенциал
-1
Местоположение
-1
Колеги
-1
Работна среда
-1

Всички тези изписани коментари са парадоксални, фалшиви и въображаеми...

За хората които въобще имат някакъв интерес към фирмата или лицето Любомир Илиев, нека хвърля малко яснота по темата:

Данни от НСИ за ТЕХРУУМ и Любо Илиев: 1 служител на трудов договор от началото на създаването на фирмата.

Свързани фирми с ТЕХРУУМ и Любо Илиев: 0, тоест един служител в една фирма и цялата тази научна фантастика за клоновете по света.

Заплати(за въображаемите служители): Общо приходи на ТЕХРУУМ ЕООД за 2017 година - 19 хил лева!!!

Нямам представа какво цели този човек, може би интерес към себе си, но целият този фарс е жалък!

Дано някой намери информацията за полезна и не се подведе.


настоящ служител

45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Работя в компанията. Започнах като ме приеха за 6 месечния стаж. В момента стажът е към края си.
Изчетох горе-долу написаното и мога да кажа, че като изключим хейтърите и троловете нещата са верни.
Клона в България е най-новият и най-малкият. В него не се назначават стажанти (или поне аз не съм забелязал). Ако сте одобрени Ви питат къде искате да бъдете назначени, така че определено имате голям избор. В зависимост от позицията Ви стажът тече основно в чуждестранния офис. Научни изследвания, иновации и технологии са задължително в офисите в Бостън, Дубай (за офиса в Дубай, лабораториите и тестовите зони са в Шарях, което си е кофти), Токио или България.
Работил съм в няколко офиса и са ОК.
Колегите са ОК. Естествено има си изключения, обикновено IT-та.
Шефа е ОК.
Най-важното според мен - работи се 4 дни в седмицата.
Незнам защо никой не го е споменал, но си е хубав бонус.


кандидат за работа

45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Хаха определено коментарите за фирмата започват да се пишат около времето, когато се водят интерюта с кандидати за стажове.
Аз отидох на интервюто за 4 месечния стаж.
НЕ ме приеха понеже съм 3-ти курс и щяло да ми развали обучението. Има система на точкуване и всеки знае колко точки има спрямо останалите. Аз имах достатъчно точки, но имат изискване за поне 4-ти курс студенти. Назначават в момента стажанти за офиса им в Берлин.
Офиса ми допадна. С градски транспорт се движа и се стига от УАСГ до там за около 15 мин. Интервюто се води от човек от човешки ресурси и инженер. Протича нормално, няма гаври, всички се държат любезно и не нарушават личното ти пространство.


шубе го/я е и не казва!

45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

И аз се включвам като отговор на призива от миналия коментар :)
Кандидатствах за стаж от обява в техническия университет във Виена (5-ти курс бях на обмен по Еразъм). Преминах интервютата и стажът вече е към приключване.
Стажовете бяха 2 вида. Един с продължителност 4 месеца и един с продължителност 6 месеца. За двата стажа интервютата са коренно различни. За 4 месечния обикновено интервюто се провежда от HR+човек от отдела, за който кандидатстваш. На интервюто за 6 месечния беше управителя и след него мина HR+човек от отдела за кратко.
Стажовете са много тегави по мое мнение. Много внимавайте какво пишете като желания, защото Ви дават точно това, което искате и всички отговорности, които го съпътстват.
В никакъв случай не пропоръчвам стажовете за хора, които са под 4-ти курс. Много са специфични дейностите, не се носи кафе и храна, а се работи и трябва стажантите вече да са пообиграни и да имат знания в специалните предмети.
Пътува се нон-стоп по света, рядко има Български проекти. Точно тук е проблема с университетите-стажовете са доста дълги и ще Ви се наложи да пътувате и да отсъствате от университета....
За голямо съжаление фирмата си има департамент отговорен за стажовете. Те измислят програмите, условията и т.н. Съобразяват се основно с университети в арабските страни, САЩ и западна Европа. В България даже не се обявява старта за стажантска програма.

Точно тук мога да помогна. Стажовете им са разделени на 2 програми в годината. Едната се обявява Юни, другата се обявява в края на Март или началото на Април. Дори без да сте попаднали на информация за стажовете, ако в този период им изпратите писмо за стаж, Вие директно се включвате в конкурса и така е разписан фирменият им устав. Така, че възползвайте се от тази схема.

Въпросите са до голяма степен според мен стандартни.
Има разни откачени неща разбира се. Мен ме накараха да направя интериор директно на интервюто в съревнование с човек от интериорния отдел. Целта беше да се излезе от рамките на стандартния дизайн на конкретни офис помещения, времето беше 90 мин. и да Ви кажа никак не беше трудно. Незнам как е при инженерите, там предполагам нещата могат да загрубеят значително. Една колежка мина след мен на интервю за координатор и каза, че е доста интензивно и натоварващо, но се преминавало лесно ако човека има подготовка по "управление и координация на международни проекти" (цитат е това незнам дали е един предмет или нещо друго).

Екипите са както на всяко друго място. Има много готини хора и такива, които заобикаляш по-отдалеч, защото са все като тъмни облаци.

Ръководителите на отделите са доста стриктни и недай си боже да си назначен при тях на стаж ти разказват играта от работа. Отдел маркетинг, както е писано в миналия коментар е умопомрачителен. Не разбирам особено от маркетинг, но определено е накакъв хаос и витае напрежение във въздуха.

Шефа е страхотен пич. Не съм съгласен, че е трябва подхода при общуване да е с факти. Винаги ми е влизал в положение. Лично се включваше със съвети и насоки, когато бях зациклил и т.н. Не е някоя ГАД, както на някой от миналите ми работни места.

Не съм бил в офиса в София, но този във Виена е супер.
Локацията е добра, има градски транспорт, кафета, ресторанти, цял етаж с места за отдих и общуване и най-важното според мен - мини футболно игрище, което е споделено за офисите в сградата.

За тези, който са си харесали Дубай да се местят там след стажа - Ако не издържате на 40-45 градуса жега по-добре си стойте на хлад. Аз бях за 4 дни там на конференция, която се водеше от нашия отдел и през половината време си мислех как да се прибера по-бързо.

Това е в общи линии. Мястото не е лошо. Има си и добри и лоши страни. Лично за мен позитив е, че в мениджмънта все са по-младички (не са стърчоци на по 0) и имат скорошен спомен каква борба е да си студент, после сам да се опитваш да намериш мястото си и да работиш нещо, което ти допада.


бивш служител

45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Здравейте,

Реших и аз да се включа с няколко впечатления от фирмата.
Кандидатствах в Българския клон, които беше "прясно" открит. Останах страшно изненадана от странната политика, която се водеше по отношение на неразрастване на клона. Умишлено влезлите проекти се пренасочваха към другите локации и компании, които бяха част от основното портфолио. Единственото обяснение, което мога да си дам е доста предпазливата стратегия за разрастване на балканите и Европа. Както й да е... Поработих доста здраво и стигнах за около 2 години до групов мениджър проекти за западна Европа. Към момента работя в офиса на компанията в Лондон.
Българския клон все още е най-най-любимото ми място. Минала съм през доста позиции и работодатели, но определено TechRoom е мястото за мен. Българския и японския клон работят с уникална за бизнес сектора стратегия (другите клонове не са организирани по този начин). Българският клон работи с партнюьорски компании на всички нива и създават симбиоза между стотици на пръв поглед несъвместими компании. Идея си нямам как е организирано и "споено" всичко, но работи изключително добре (по мое мнение). Останалите клонове са доста по-консервативни - особено клоновете в САЩ, Канада, Катар и Русия. Ако се целите към тези клонове за израстване определено трябва да сте от този тип хора, които имат 95% предвидим ден и всичко тече монотонно. За приключеските "духове" препоръчвам да се насочите при първа възможност към офисите в Дубай и Сингапур. Уникални колеги работят там, "откачени е меко казано".
Компанията работи основно за сектори управление, проектиране и строителство. Има доста свързани компании, които са част от групата, които се занимават с разработка на иновации и високо технологични продукти и услуги (отново основен фокус е строителството). Страшно глупава по мое скромно мнение е стратегията, всяка различна компания в различните страни да се казва по различен начин. Има няколко десетки бранда и маркетинг отдели за всеки от тях. Така, че когато се местите между клоновете в един прекрасен миг не сте сигурни как се казва компанията :)
Та за българския клон и основния офис - мястото е кофти като локация. Намира се на булеварда и има градски транспорт-дотук с хубостите. Паркира се трудно, няма паркинг за колела, има си обаче паркинг за тротинетки. Гледката е супер, но когато и се наслаждаваш от мансардите колите отдоло в задръстването те смущават (на моменти дишането става трудна работа). Сървърите са доста сериозни и имат собствен етаж, така че за ИТ-та е добре измислено като поддръжка и обслужване. Работните станции се подменят на 9 месеца и това е фирмена политика (това е й минус и плюс).
Има един изнесен офис до София. В него обикновено се "твори". Това е мястото, на което се създават иновации, пишат се стратегии за въвеждане на технологични цикли и т.н. Обикновено там работят екипите, които обслужват поръчки свързани със създаване на държавни стандарти, различни регулации, контролни механизми (учавствала съм и е доста интересно, но е по-скоро научна работа), BIM, разработка на странни и нови неща. Много е готино като място, пътува се доста (около час със спирането за бира по пътя). За да работиш постоянно там трябва опеделено да си от творческите натури, малко по "чешит" и да имаш афинитет към социалните дейности иначе няма да ти понесе :) Нон-стоп там се водят някакви вътрешни обучения, кампании за дарителства, политически дебати (основно караници), различни делегации обсъждат нещо и т.н. Най-доброто все пак си остава барбекюто и хамаците. Да знаете, че ако получите email със странна покана изобразяваща мозък или по-скоро кълбо от линии, то това означава, че на посочената дата всички желаещи могат да се включат в барбекю брейнсторминг. Прави се обикновено всяко начало на месеца и си струва да се посети. Няма да разкривам други тайни, но тази покана я получавах 3-4 пъти и си мислех, че е спам докато една колежка не ме попита защо не ходя.
Екипите много бързо се променят, защото хората искат да се местят в другите клонове и компании. В това число съм и Аз - искам да видя свят и да се запозная с различни хора. Не разчитайте да работите с постоянен колектив.
CEO-то на цялата група е един и съм много горда, че е Българин. Много е разбран, общува лично с всички и дори често се включва в интервютата за подбор на кадри. Целеустремен и енергичен е що се касае до иновации, технологии, проектиране и т.н. Работила съм със стотици инженери, архитекти, мениджъри, инвеститори и каквото още се сетите, но този човек все още ми е отправна точка за сравнение. Интелигентен и начетен, познанията му в различни сфери много често карат хората на срещите просто да млъкват и да започват да си пишат разни неща. Точно това е и огромен проблем. Всички срещи изведнъж се удължават значително. Обича да работи с факти и това е най-добрия начин да защитавате мнението си. Ако се води дискусия по работа и няма фиксирана цел и резултати смятайте, че присъства само от уважение. Когато общувате с него да си знаете, че не е хич лесен характер (чист ОВЕН). Той си го знае и на моменти успява да го прикрие :) Спокойно мога да кажа на предишните коментирали да не спестяват, че си има кусури за дялане. CEO-то не чете форуми колеги да си знаете ....
Някой по-прясно назначен да напише малко от въпросите на интервютата и хватките да се спечелят червени точки. Стига сте редили глупости и кажете важни неща на четящите. Аз одавна минах по пътя и информацията ми не е актуална относно въпроси и "хватки".


44 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
4
Колеги
5
Работна среда
5

Pisha tozi komentar poneje mnogo kolegi ot universiteta vzunqt i men pitat za vuprosnata firma.

Rabotq v TechRoom Bulgaria ot okolo 13-14 meseca. Zapochnah ot nai-niskoto nivo v momenta sum rukovoditel na ekip (koeto e malko pod srednoto nivo v stulbicata s pozicii)
Obikolil sum dosta firmi i firmichki i smeq da kaja che tazi e razlichna i lichno na men mi dopada.

Zaplatite sa nad srednite sa bransha. Plashta se redovno. Osigurqvat te na pulna zaplata. Ima nai-razlichni opcii za posledvashti obucheniq, kvalifikacii, relokaciq v razlichni durjavi i tn.

Za ofisa v Sofia

Trudno se stiga s kola. Po blrd. Bulgaria vseki put e zadrustvane. Gradskiq transport ili kolekoto sa perfectni reshenia za men. Nqma dostatuchno parkomesta i ako si s kola trqbva da idvash rano za da se uredish s takova.

Ima i ofis do Sofia na 30 tina min s kola, no ne sum hodil. Kolegite koito sa tam neiskat da se vrushtat v ofisa v sofia, predpolagam ne e losho za hora s koli, koito obichat da patuvat.

Proektie sa mejdunarodni i dosta chesto se nalaga da izpolzvash tehnologii, koito v BG ne sa nalichni i nikoi ni gi e spomenal v kursovete na obuchenie v universiteta. Lichno za men tova e osnovnata trudnost za rastej.

Kato cqlo na men lichno mi haresva, ima si minusi ima si i plusove kato na vsqko drugo mqsto.

Suvet kum kolegite studenti: Smelo smenqite rabotodatelite, dokato ne popadnete na nqkoi koito vi dopada i ceni truda vi. Rabota v momenta ima dostatuchno, granicite v evropa sa otvoreni taka che smelo zarqzvaite nekorektnite i "bogoizbranite" rabotodateli i ne se ostavqite nqkoi da vi kazva kolko da sa golemi mechtite vi.

sorry za shlikavicata no kakto se kazva - mal shans


бивш служител

45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Нещо много коментари има от хора, които са клиенти /без идея как се работи във фирмата/ или подмазвачи.

Читава е фирмата. Колективите са готини. Шефовете са точни, но дотук с хубостите.
Никои не е посмял да каже колко пари взема. Моята заплата /координатор проекти ниво 1/ беше 2733лв след осигуровки. Ако се каните за 10-20 хилки ще трябва мазнене за да се прехвърлите в друг клон.
Администрацията им е калпава.
Пред офиса на бул. България се паркира УЖАСНО. Ако ще да летиш пак няма да си хванеш място.
Ако за сефте те хвърлят в дълбокото по някой международен проект, направо те сгазва работата.

Абе накратко не е толкоз перфектно, колкото се описва.
Не препоръчвам да ходите там ако учите и работите едновременно.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?