Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Техруум /img/frontend/nomap.png"
5 5 0
5 точки от 21 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 21


клиент

45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Фирмата ми изпълнява обект (като изпълнители), които са проектирали и менажирали Tech Room.
Рядкост е да тръгна да пиша нещо хубаво за фирма, но тази си разбира от работата.
Доста технологии използват, които в България не сме си и помисляли, че има. Идват редовно на проверки по обекта и всеки път обясняват подробно кое какво е и как да го ползваме. За пръв път имам обект, в които НЯМА ядове.
Препоръчвам ги за партньори в нашия бизнес ;)


45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

И аз се лутах много докато търся повече информация. Намерих ги докато бях на бригада в САЩ преди 2 години. Клона там се казва по същия начин. Дойдох си тук и попаднах на тях и реших да се запиша за стаж. Минах стажа преди около половин година. Все още нямаше клон в БГ. Доста хора са писали и горе-долу са изчерпали темата с какво представлява фирмата и стажа. Никои не е казал лошите неща обаче. Няма хейтърство или лоши чувства, просто няма перфектни неща и мисля, че трябва да знаете къде отивате.

1. Има супер малко достъпна информация за компанията, стажовете и как се кандидатства за работа там. Не случайно не се намира лесно из интернет. Фирмата в по начало от САЩ (името в САЩ е същото). Съставена е от няколко отделни компании. В Англия имат 2 или 3 компании, не носят същото име като тази в САЩ. Стажа си карах в Китайските клонове. Там имат 2 отделни компании и нито една не е със същото име.
2. Много тежък стаж. Имат няколко различни формата на стажа между 2 и 5 месеца. Стажовете се обявяват 2 пъти годишно, като НЯМА Български формат на стажа. Който и формат да изберете все обикаляте по света като цветарки. Много нестандартен е спрямо стажовете, които сме свикнали да караме в БГ и ти дават доста отговорна работа за много кратки срокове. Никак не ми допадна просто е изключително натоварващ.
3. Използват последните технологични системи. Доста от колегите имат патенти за разни неща и непрестанно изникват нови приспособления за какво ли не. В компанията се ползват някакви неща, които няма от къде да си се научил да ползваш, а в същото време стажа и работата изискват да ги усвояваш много бързо. Както се казва все си на предела на възможностите си.
4. Аз лично изтеглих къса клечка и на моя стаж се падна да работя по международен проект в Китай и ЮАР. Страшна забава настава, когато в деня освен работата и хилядите задачи, трябва да вместиш четене на закони на чужда държава.

Ако някой реши да ходи на международния формат на стажовете им НЕ ПОДЦЕНЯВАЙТЕ факта, че ще трябва да учите законите на държавата, в която ще карате стажа. Имахме колега стажант от Франция, които го арестуваха в Дубай, че докоснал някаква дама. Оказа се, че се опитал да и отвори вратата на офиса....ама стоя 2 дни да обяснява.

Та като цяло - хубава фирма, но аз съм пас.

ПП: Предложиха ми работа след стажа. Не пиша от злоба или нещо такова, а защото никой не казва колко е трудно и тежко да се бачка там.
Хубава фирма е и си заслужава позитивните коментари, но няма само розово в картинката. Всичко е с много труд и пот.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Изчетох коментарите до момента и тъй като не се намирам в България, се зачудих защо не мога да намеря информация за лондонския клон. Името на чуждестранните клонове не е ли същото? Ако някой може да предостави линк към официален сайт, ще е чудесно.
Благодаря!


кандидат за работа

45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Преминах международния стаж в компанията. Добре организиран и ефективен стаж. Заплащането е много добро. Колегите са предимно млади хора и се чувстващ като сред приятели. Обстановката и работната среда са спокойни и приятни. Работи се по конкретни проекти, като стажантите са зачислени на позициите, които са написали в началото като желание. Ако позицията е мениджърска стажанта се прикрепя към мениджъра и се учи директно от него(там е доста напрегнато и се пътува непрестанно някъде). Доста нестандартен формат, но на мен ми допадна много. В края на стажа всички стажанти получават оценки от колегите в отдела и ръководителите на всички отдели в компанията. На база на тези оценки се разпределят свободните позиции. Аз лично имах 3ти резултат от 11 стажанта в моя отдел. Свободна беше 1 позиция и я зае момче от Финландия.

Естествено има си негативи:
Стажа е доста продължителен. Няма българска програма за стажове. Конкурентите са от цял свят в международните стажове. Доста голяма разлика има между нас и тях. Чисто технологичното ниво на чужденците е по-високо и ние трябва да догонваме по време на стажа. Няма публично някъде информация как и какво да се направи за да се започне стаж. Лично аз доста се измъчих докато ровех да търся. Накрая се свързах с тях и ми обясниха как да процедирам.

Като цяло много ми хареса и се надявам скоро да се освободи позиция.


бивш служител

45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Реших и аз да се включа с мнение.
Изкарах стаж в фирмата. Стажа беше за студенти 4 и 5 ти курс. Общо стажантската програма включваше 6 човека. Аз от България, едно момче от Гърция, момче и момиче от Унгария и момче и момиче от Полша. Стажа беше продължителност 4 месеца и беше платен. Първите 2 месеца бяхме в офиса им в Лондон. Фирмата беше подсигурила прилични апартаменти, в които да живеем. Момчетата и момичетата бяха разделени в 2 апартамента и всеки си имаше стая. Покриваха ни разноските свързани с работата. Нямам оплаквания, бяха се постарали доста. Следващите 2 месеца се върнах в България. Тъкмо бяха открили фирмата тук. Останалите стажанти се върнаха по техниче си страна в тамошните клонове. Изключение прави едното момиче от Полша, на което предложиха да остане и да работи в Лондонския клон. Българската фирма като условия и работа по нищо не се отличи от условията, които предложи Британската. Има няколко офиса в София не е само този, които е в сайта им. Фирмата е разделена на самостоятелни отдели и общо взето всеки си има офис. Имат отдел координация и проектно управление. Това е отдела, за който са най-високите изисквания. Като цяло колегите са много готини. Средна възраст на персонала - 27-30г. Много млади и целеустремени хора. Има доста хора, които говорят само английски, което си е страхотен минус. Шефа е колоритна фигура и действително е много навътре във високите технологии за проектиране и строителство като цяло. Обяснява всичко с някаква страст, която грабва и дори нищо да не разбираш ти е интересно да слушаш.
След като ми мина стажа ми предложиха да място в фирмата. Отказах им понеже имам да правя дипломна работа, която отлагам достатъчно дълго време. Надявам се когато я завърша все още да има място за мен там :)

Забравих да спомена, че формата на стажа беше супер странен. Нямаше много прилики с другите стажове, на които съм била по фирми или от университета. На този стаж всеки от стажантите беше привързан към екип, работещ по определен проект. Всеки стажант (още при кандидатстването) си казва каква е желаната от него позиция и най-странното е, че я получава. Моята позиция беше инженер автоматика и ме зачислиха към екип, които работеше по логистичен център във Франция. Стажа не минава в копиране на листа или размотаване, доста тегаво е.
Ако мислите да се пробвате за стаж там, определено внимавайте каква позиция пишете. Най-вероятно ще я получите и ако нямате базовите знания за нея ще се издъните. Доста тежък е стажа и реално това, което правите се преглежда и влага в проектите (ако не е грешно).

Дано съм била полезна на някой.
Приятно изкарване на празниците!


кандидат за работа

45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Виждам, че има сериозни мнения и реших и аз да споделя опита си с фирмата.
Отидох на интервю за работа без да е обявена свободна позиция. Избрах фирмата защото бях на конференция на тема нови технологии в стоителството и лектор беше шефът им. Определено уникален човек.
Подадох документи на офисния им email адрес. Звъннаха ми след 2 седмици за инрвю. Имах на ум точно определена позиция в отдел IT за разработка на приложения за автоматика, които обаче отдел се оказа доста желана дестинация и нямаше свободни места.
Управителя ми каза, че може да ми предостави възможност да отида на интервю за желаната позиция в фирма, която им е партньор в Солун.
Благодарности за труда, които си направи. Започнах работа там преди месец и съм много доволен.
Препоръчвам фирмата.


шубе го/я е и не казва!

45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Бях на интервю миналата седмица при въпросните TechRoom.
Хората се държаха добре, условията им бяха добри, предложеното заплащане 1300 лв/мец нетна в пробния период на обучение. Този период по думи на управителя е 3 месеца. Позицията за която кандидатствах - инженер. Прясно завършила университет съм, не е като да отидох с 5 страници CV. Условията за започване на постоянна работа са успешно преминаване през обучението. Фирмата е разделена на независими отдели. Има един "шеф" и поне на моето интервю, дойде лично и ми обясни какво точно ще се изисква от мен и какво да очаквам от работата.
Офиса им е на прилично място и най-важното за мен - има градски транспорт.
Занимават с високи технологии, проектиране и строителство. Имаше зона за прототипиране в офиса им, така че може би правят и други неща.
Изглеждат точни момчета и мисля да пробвам.

Колегата доло с "и" или "й". Популацията в офиса им беше 50/50 англо и българо говорящи. За мен беше OK, че ми говориха на български без проблеми. Но пък иначе имаш право ;)

Не се запознах с господина, които е отговорил официално отдоло (явно не е от отдел проектиране), но го поздравявам. Малко са работодателите, които се интересуват от мненията на хората. Още по-малко пък са тези работодатели, които дават шанс на младите да се научат и развият.

Михаела може да има право от гледна точка, че живеем в България и първото, което си мислим е негативното. И аз като нея в началото направих същото проучване и имах едно на ум. В случая фирмата по мое мнение е перфектна на фона на всички други, които обиколих.

Мисля да напиша коментар след започна стажа и да дам информация от "кухнята".


шубе го/я е и не казва!

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

До Михаела и Красимир Василев:

Научете се кога се пише "и" и кога се пише "й". Срамно е да не знаете.


шубе го/я е и не казва!

45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

ЕВАЛА на екипа на тази фирма.
И аз като въпросната дама Михаела, редовно оглеждам топ фирмите. За разлика от нея не пиша коментари ако действително не съм имал вземане-даване с фирмата.
ЗА ПРЪВ ПЪТ ВИЖДАМ НА КОМЕНТАР ДА ОТГОВОРИ ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ФИРМА.
Не само че е отговорено ами е подходено дипломатично.
Много добро впечатление ми направихте, подхода Ви и това, че държите на репотацията на фирмата си.
Реално в България никой не го интересува мнението на работниците. Придуден си да работиш ако ще и за 500лв, иначе ще гладуваш. Този сайт е живото доказателство. Естествената реакция на работниците е хейтарство.
Незнам какво и къде е търсила дамата, но аз просто звъннах на познат архитект и го питах чувал ли е за TechRoom. Това, което ми каза в общи линии е потвърдено от коментарите на хората.
Поздрави на екипа на TechRoom България.
Пожелавам Ви успех в начинанията и определено ще се свържа с Вас за да се запознаем!


бивш служител

45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Работих в офиса на фирмата в Лондон почти 1 година и половина до Февруари 2017г. Много коректни към персонала. Всички екипи са съставени от млади хора, което носи своите минуси (особено що се отнася до пробиване на нови пазари). Водещ фактор при работата в фирмата е качеството и удовлетворението на клиента. Чак понякога изглупяват и правят неща, които не са договорени. Не го казвам с лоши чувства, а напротив. Недостатъчно добре измислено е ежегодното повишаване на квалификацията на персонала. Задължително е и убива около месец в САЩ. Вярно покриват разноските и пътните и т.н., но цял месец си далеч от децата си (определено не е лесно да си майка и да оставиш децата за цял месец).
Много се радвам, че решиха да направят опит да пробият на Българския пазар и им пожелавам да пожънат поне толкова позитиви, колкото в останалите страни.

На девойка с изказано мнение на база кога и къде е регистрирана фирмата, без да е работила в нея или въобще да има представа за какво говори ще кажа само едно - Несериозно е и определено е подигравка да изказвате подобно мнение на база догадки.

За разлика от Вас аз ще оставя контакт, защото мога да застана зад думите си, а не просто да напиша нещо без какво и да било покритие.

Виолета Георгиева ([email protected])

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?