Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Гея 99 https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=Варна,ул.Поп Харитон 47&markers=Варна,ул.Поп Харитон 47
5 2 0
2 точки от 10 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 10


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

И така докато днес разглеждам обявите какво да видя: Йовка е пуснала две обяви. Като видях колко неграмотно са написани се убеждавам, че нивото при нея пада с всяка изминала година.
Питайте я по време на интервюто дали сега персонала се редува да мие тоалетната в офиса, или вече има чистачка?


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Каква е ситуацията в момента при Йовка,някой може ли да разкаже? Интересно ми е защо толкова често вървят обяви за сервизни специалисти? Влязох да прочета тук, но нещата явно не са се променили... Опитах се обясня на женицата, че няма как да й бъда хамалин, но тя ми каза, че било понеделник, и не искала да й губя времето. Така като гледам тя продължава да си пуска обяви, и да разкарва хора, които да се учат върху машините й. Сигурно не е лесно за 1000 лв да намериш и инженер, и хамалин, и преводач от английски на български, и някой, който да обучава клиентите, както и да ми е кенефа... За всичко това трябва да сте готови да платите отделно, иначе си го правите сама...


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Това беше най-смешното и най-тъпо интервю , на която някога съм ходил. Въведението започна с няколко заучени приказки колко впечатляващо било CV-то ми, и на какви сериозни места съм работил. Но впоследствие наглостта на Йовка започна да взема връх, като в един момент я прекъснах, и директно й заявих, че с мен така не се говори. Очаквам уважение, също както аз се отнасям с такова, и CV-то ми го показва, очаквам същото и от нея. Явно не ме разбра какво й казвам, и в следващия момент ме довърши, като ми каза, че не е свършила с изявлението си, и добави, че персонала се редувал да мие тоалетни.

Изразих съжаление, че тя се е спряла на персонал с толкова ниско себеуважение, който персонал е съгласен да върши работата на човек с 8 клас, за какъвто Йовка не е в състояние да си плати.
Съжалявам също така, че не ми го каза в началото, и дори, че не беше написано в обявата, явно имаше време за губене, за да има кой да я слуша какъв мениджър е, колко голяма и значима е компанията й, и от колко време е на пазара, както и кои са клиентите й. Абе жена, напиши още в обявата че искаш от инженера да се редува с другите две колежки да мият кенефа, и така ако изобщо някой ти се върже поне ще е наясно какво трябва да прави.

Най – накрая има и друго: как изобщо ще чакам да ми плаща за работата, времето, квалификацията, опита, знанията които имам като инженер, след като тя не е в състояние да плати на една чистачка. Реално онова, което се случи, беше крайно обидно и унизително отношение с изискването персонала да мие тоалетната. Явно останалия персонал беше толкова изпаднал, че за парите, които им подхвърля бяха съгласни и тоалетна да мият....

Препоръчвам й да пробва следното когато повика дърводелец който да й прави кухня или спалня да пробва да му каже следното: искам да ми направиш спалня, гардероби, скрин, кухня...но за 1000 лв, защото аз давам толкова. Същото е което тя прави с онези, които се предполага да бъдат назначени и да вършат работата - аз давам 1000 лв, но ще инсталираш машините, ще ги ремонтираш, ще ми правиш преводи, ще обучаваш персонала, ще помагаш в продажбите, и като се върнеш от сервиз или командировка, защото другата работа ти е малко, трябва също и ще миеш кенефа... пълен смях.
Нека не се заблуждаваме, но една продавачка в мола 1000 лв не ги харесва. Толкова взема в момента и един гумаджия, имам съсед, който работи това. Тази жена явно живее във времето на 2005-2006-а година, защото като инженер тогава за първи път вземах 1000 лв., но явно за нея са много пари и толкова може да си позволи към настоящия момент. И явно не осъзнава, че за каквото и колкото си е платила, това и ще получи.

Интересно защо в мола или големите хипермаркети плащат на чистачки, защо персонала не се редува да мие кенефи... Ехей, колко пари биха спестили така, как не са сетили, че персонала може да мие кенефи, и да спестят от търгове, избор на фирма и т.н.

Скоро срещнах мой колега и бивш състудент, който дълго време беше по корабите, и ми разказа, че е ходил при Йовка на интервю някъде пролетта. Уж го е одобрила, и извикала да работи половин ден, пробно, но се оказало, че нещо не са се разбрали, тъй като някои от машините били тежки по 45-50 кг, и Йовка го е отпратила, като заявила, че й губи времето защото моя колега не се съгласил да й бъде хамалин. Много се смях на случката, защото явно женицата не проумява, че все пак ние сме кадърни и квалифицирани кадри, с доста специализирани знания и умения, и не сме учили с години електроника и електротехника, за да се конкурираме с ос онези юнаци - хамали, които всяка сутрин са до централна поща, още повече да мием и кенефи. Тъжно е, че разбиранията й са такива, защото ако тя има време за губене, времето на инженера е доста скъпо, и вместо да си приказва сладки приказки с Йовка, или не толкова сладки ( особено след като някой й заяви че няма как да й бъде хамалин), дадения колега и сервизен специалист днес един климатик може да поправи и пак да вземе 120 лв, а не да мие кенефите на който и да е.

Видно е че за 5-6 месеца обявите вървят по няколко пъти, съвета ми е Йовка да вземе колата и да събере няколко човека , които чакат сутринта до пощата. Те няма да протестират, че оборудването е тежко и няма да имат нищо против да я носят на ръце ( машината де :)) ).


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Бях на интервю при Йовка Йорданова, и УЖ ми предложи да започна, след което си загубих половин ден и се оказа, че нещо не сме се разбрали.

В началото ми каза няколко заучени приказки,колко сериозно и впечатляващо ми било CV-то, като основното за което бях кандидатствал беше сервизен инженер. Опитах се да поговоря с човека, който си тръгва от тази позиция, оказа се че няма такава възможност. Извън изискванията за ремонт, и инсталация на машините, имаше изискване да правя преводи на рекламни материали, което не посрещнах с особено одобрение, защото това е отделна позиция, и би следвало да се заплати отделно.

В крайна сметка ме сложиха на едно ученическо бюрце, с монитор от началото на 90-те години, какъвто имах през далечната 2001-ва година. Имаше някакъв възрастен господин, който й помагал за машините, който се съмнявам дълбоко дали прави преводи, явно беше някакъв връзкар.

Та защо се оказа, че не сме се разбрали - някои от машините тежали по 40-50 килограма, на което директно й заявих, че търся работа като инженер а не като хамалин, а женицата ме отпрати с думите: да не си губим времето, защото било понеделник. Е, все пак аз продължавам да работя като сервизен инженер, и дори се радвам, че не започнах на място, на което не са в състояние да ми осигурят един нормален монитор за работа.

Пожелавам й успех с намирането на инженери, които са съгласни да бъдат и хамали, както и да мият тоалетната в офиса. Когато ги намери да ми се обади да я почерпя, има ми телефона на автобиографията.

Както всеки, който е получил парите си наготово, и тази женица е поредното поставено лице, и има изисквания, за които не е в състояние да заплати. И моя съвет е да си направите САМА всичко онова, което искате. Ако искате сервизен инженер с опит, който знае английски език трябва да платите за това. Ако искате някой , който да ви преведе рекламните материали - и затова сте длъжна да платите, и то достойно. Никой с нищо не ви е длъжен, и не правите услуга на никого, просто за каквото сте си платили това ще получите. И между другото: никой уважаващ себе си инженер, особено знаещ чужд език се съмнявам, че ще се съгласи да ви бъде хамалин, както и да ви мие тоалетната в офиса. Доволен съм, че се изпиках и си заминах.

Г-жо Йорданова, защо сама не опитате да станете инженер, и след това да миете тоалетни?

С другарски поздрав: инженер с опит!


кандидат за работа

-45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Уважаеми Морски Вълк, както вече писах по-долу споделям възмущението ти от тази селянка, но нека погледнем коя е тя за да разберем по-добре грубата и неподправена простащина изникнала нейде из Добруджа, дошла да гази с кални крака градските цветя като теб и мен, изграждащи още от времето на Колумб тази цивилизацията. Та какво може да очакваш като възпитание и интелект от парцал, който е завършил с тройка т.н. Химия във Варна и след това "хипер сложната" специалност Стокознание в т.н. университет за кухи лейки ВИНС, който за нас инженерите от ВМЕИ Варна е само и единствено нещо, с което се подиграваме, поради превзетите претенции на обитателите му, че учат нещо. Ето с такъв образователен "багаж" е Йовка - нулев. За това не може да ти покаже и разкаже, защото бъкел не разбира от нищо. Отделихме и двамата прекалено внимание на тази ПРОСТАКЕСА, но го направихме заради други като нас достойни люде, за да стоят далеч от каймака на помията.


-22 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
-3
Потенциал
-5
Местоположение
1
Колеги
-5
Работна среда
0

Нищо не й лошо, винаги мога да пия по едно бяло вино или каквото там пие, както и да поговорим културно. Тя е добра в заучените приказки, а аз съм добър слушател, но тя едва ли чете ли тук. Иначе къде излиза, в кое заведение е? Да отида и да поговорим за кадрите, които са дошли след мен...? Защото на мен не беше в състояние да ми покаже нито една страница техническия документация на въпросните машини. Аз съм човек с опит, свикнал да работи по определен стандарт и изисквания, записани в техническата документация, каквато тя не успя да ми покаже. Не може да търсиш инженер, и едновременно с това да го караш да мие кенефи... Мониторът, който беше сложен на едно детско бюрце беше от старите електронно лъчеви тръби,какъвто не бях виждал поне 10 години, с който ме върна в студентството. Явно си мислеше, че като покаже 1000 лв на инженер с опит, и той ще се втурне през глава да ремонтира машини, да прави преводи, да обучава персонала,и като се върне след инсталация на машина и обучение на персонала, което е доста скъпо ( само обучението ) да е готов и да мие кенефа. По отношение на пазара на труда жената е извън реалността, и живее на ниво 2002-ра година, иначе изглежда добре за годините си, но с това се изчерпва всичко. В обявата не е написано че персонала се редува да мие кенефи, което е добре да се каже, за да знаят хората какво ги чака и да не си губят времето. И още нещо - не съм бил в техническия с над 60 тежки изпита, за да мия кенефи където и да е, ако ще и собственик да им е Шарън Стоун. Явно и с това жената не е наясно. Тръгнах си, защото разбрах че не съм на правилното място, ако говорим за работа. За друго не знам, не успях да преценя дали ме харесва. В момента получавам 2700 лв., като работя два дни, и два почивам, а чистачките, които чистят кенефите са на 900 лв, и работата ни е държавна ( засега). Поздрави, и успех с наемането на инженери, които са съгласни освен всички изисквания към работата, също и да мият кенефа и да слушат виковете на шермюл, или както и да се казваше противната женица, която заварих.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Какво и е лошо на йовка?


кандидат за работа

-45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Допълнение към мнението на Анонимен от 30.11.2016 и в подкрепа на мнението на Морски Вълк от 3.07.2017.

Освен, че съм съгласен с наблюденията на Морски Вълк, мога да добавя и още нещо към случката с моето кандидатстване за работа на същата позиция, а именно, че т.н. собственичка определено си търси освен човек, за сервиза, освен да й превеждат разни глупсоти, освен да ходи по клиенти, освен да й пълни интернет страницата с продукти, освен да чисти тоалета в офиса (изпуснахте ли му края) ... та освен това и да я обслужва и по тънката част. Явно за да не плаща и за това в някой бардак или на някого, защото така и така плаща заплата, що да не вземе каквото може за без пари - знания, опит, достойнство ... секс! ... О каква смрад, о каква скръндза! ... Смятам, че тази селянка от Толбухин по произход, НИКОГА повече няма да си намери дори неграмотен тъпак за фирмчиката си, камо ли свестни и знаещи хора като мен и "колегата" Вълк. Честито на печелившите!


-15 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
5
Потенциал
0
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
0

Мнението ми е насочено към всички онези, които са се наслушали на красиви и заучени приказки, и които ценят своята квалификация, знания, опит, и най вече своето време, което не подлежи на връщане , ако е веднъж изгубено за интервю, или за няколко седмици пробен период. Също така е по повод последната обява за компютърен специалист. Всеки кандидат, който е уверен в себе си и който е добър професионалист няма значение как се казва компанията, а е важно да бъде заплатен подобаващо, но също така е важно и какво отношение ще получи, тъй като никой не прави услуга на никого – ти имаш нужда да ти се свърши дадена работа, и трябва да си ми благодарен, че съм отделил от времето си да ти дойда на крака във фирмата. Конкретно за тази фирма – офиса й се намира на ул. Поп Харитон, и е по – точно един приземен етаж, или по – точно маза с прозорци. На пръв поглед всичко беше добре, но след по – внимателно вглеждане в детайлите останах много разочарован от няколко неща, с които нямаше как да направя компромис. Първоначално обявата по която кандидатствах беше за сервизен инженер, но по време на интервюто ми беше обяснено, че трябва да правя на няколко страници рекламни брошури преводи от английски на български език. Опитах се да обясня съвсем културно и възпитано, че никой не се е родил знаещ английски език, всеки е отделил време, усилия, и немалка сума пари, за да стигне ниво, което му позволява да работи с техническа документация, и няма как това да го правя допълнително защото някой така иска, а трябва да ми се заплати отделно. Все пак нивото на сервизен инженер, което имам е достигнато със знаене на английски език, и над 10 години опит по специалността, но няма как да правя преводи между другото. Също така видях, че голямата фирма с прехвалено име нямаха почти никаква сервизна документация на машините, които продават, откъдето имам големи съмнения относно качеството на сервизното обслужване, което предлагат. Съветвам всеки един кандидат, който е решил да отиде дори на интервю да си прецени добре дали е съгласен за продаде труда си за някакви си 800- 1000 лв, които взема една продавачка в мола , и то без бонусите. След всичко това казано от моя страна лицето на управителката се скова и започна да трепери. Атмосферата също не беше добра, видях две женици, освен управителката, които през няколко минути се крещяха една на друга, а особено едната шергюл или както там се казва беше рядко неприятна и противна като човек. Накрая се оказа, че персонала се редува да мие тоалетната, защото нямало чистачка. Та ако искате като инженер или компютърен специалист, да правите преводи междудругото, каквато е последната обява, както и да миете и тоалетната – това е вашето място!


кандидат за работа

-5 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-5
Привилегии
0
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
5
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

С няколко думи за отношението, комичността и опитите за изнудване при кандидатстването за работа в, цитирам "една от най-големите фирми на пазара" (която само дето се помещава в маза, но ще се направим, че не е важно). В края на срещата за първото интервю (понеже според управителката и собственичка Йовка Йорданова Ви предстои цял сериал от бъдещи срещи за кандидатстване за тази "невероятно сложна работа", 1-во, 2-ро, 3-то ... n-то интервю) очаквайте да Ви сюрпризират с условието, че за да станете техния избранник ще се наложи да подпишете финансово задължаващ документ, по силата на който им дължите обезщетение, в случай, че те Ви обучат на работа с "невероятно сложните им" машини (по нейните представи "сложни" разбира се) и после напуснете. Ще се наложи да подпишете, че за следващите 5 години ще сте им роб и ако си помислите да "мърдате" ще Ви съдят! Нали разбирате, че според правото от римско време насам, подписа върху документ, който е в разрез със закона го прави нищожен. Не кога да разбера как подобни пишман работодателки си представят, че ще назначат интелигентен човек, пък го провокират със собствената си липса на авторитет, като го карат да подписва незаконни хвърчащи листчета? За второто интервю Ви се дава за домашно да напишете страница и половина (???!!!???) мотивационно писмо, с изричната инструкция да пишете колко сте отдаден на идеята, че Гея 99 е единственото нещо, за което сте се родили на този свят. Е естествено, аз съм човек със семейство и образование, с опит и рутина, с изключителна самодисциплина и е недопустимо да бъда подлаган да пиша смешни словоизлияния, при условие, че току що съм заявил по поне 20 начина, с пълна откровенност, трезвост и впечатляваща в комплексността си автобиография, че съм сериозен улегнал човек, а не момче, което си търси временна работа от днес до утре. Женицата по време на разговора създава впечатлението, че е от този тип несигурни в себе си хора, които искат да преценят, поради липсата на качества в самата нея, дали ще може да Ви подчини на характера си или ще сте пуритан със собствено мнение, дори това да е в нейна полза. Успех при кандидатстването на други места. ... , а и нещо последно ... да знаете, че ще Ви се присмее зад гърба с превзето-театрален глас (отново показваш несигурност в себе си), ако си тръгнете възмутен от факта, че ще подписвате документи задължаващи Ви финансово.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?