Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Миролио България АД / MIROGLIO BULGARIA AD /img/frontend/nomap.png"

Миролио България АД / MIROGLIO BULGARIA AD

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 96 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 11-20 от общо 96


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

ima li nqkoi informaciq za bagrilniq ceh v sliven ?


шубе го/я е и не казва!

-32 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-2
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
0
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
0
Работна среда
-5

Адио "Миролио"
Италианската фамилия закрива два от заводите си в страната
М
Една конкретна жертва на кризата - фабриката за текстил в Елин Пелин
.
"Много по-приятно е да отваряш фабрики, отколкото да ги затваряш." Това е признание на най-големия италиански инвеститор в страната Едоардо Миролио. Думите са изречени преди години по повод затварянето на завод в Германия.

През последните десет години италианската група "Миролио" отваряше фабрика след фабрика в България. Сега обаче кризата принуди компанията да направи по-неприятното. Едно от местните текстилни дружества - "Миролио България", спря работа. Това означава край на производството в два завода - за щамповане и багрене на тъкани в Елин Пелин и полиестерната тъкачница в Сливен, с общ персонал от над 500 души.

Повод за решението е драстичното свиване на търсенето и намалелите продажби на предприятията. Освен кризата причина са и семейни противоречия около виждането за развитието на фабриките в Елин Пелин и Сливен, твърдят източници, близки до италианския инвеститор.

Срещи и раздели

"Миролио груп" идва в България през 1998 г. и започва да строи завода в Елин Пелин. Фабриката заработва след две години, като в нея са вложени около 40 млн. германски марки. Точно преди десет години италианската компания купува и сливенското предприятие за вълнени платове "Слитекс". После в съседство е изградена още една фабрика - за полиестерни тъкани. През 2003 г. концернът придобива още едно предприятие - предачницата "Букет" в Нова Загора. Следващата текстилна фабрика, която е за предене и багрене, е построена през 2007 г. в Ямбол.След поредица от вливания и разделяния днес петте завода са групирани в три дружества. Двете фабрики, които сега затварят, са във фамилната "Миролио България". Собственост на италианската група е и "Миролио Нова Загора". Един от членовете на фамилията - Едоардо Миролио, чрез своята фирма "Е. Миролио" притежава големия текстилен завод в Сливен и предачницата в Ямбол, както и завода за коприна "Свилоза Ярн" - Свищов. В незатворените предприятия остават да работят около 2500 служители.

Това сложно разделение на собствеността си има обяснение - поредната смяна на поколенията във фамилната компания, която става преди около две години. И в доскоро сплотените редици на ръководството започва сблъсък на визии за развитието на бизнеса в България. Едоардо Миролио изцяло поддържа инвестициите тук, докато останалите наследници имат по-скоро други идеи.

Надолу по пътя

2008 г. e драматична за мениджърите на "Миролио България". В края на предишната година работниците започват преговори с ръководството с искания за по-високи заплати и повече социални придобивки, а през март стигат и до ефективни стачни действия в Елин Пелин. През април е постигнато споразумение, но радостта от примирието не трае дълго. Първите признаци на кризата вече се усещат. Търсенето в текстилния бранш намалява, производството се свива.

"Миролио България" има лошия късмет да работи точно за най-засегнатите пазари - Италия, Испания, Великобритания, Германия и САЩ. Продажбите на дружеството за 2008 г. падат до 106 млн. лв. срещу близо 142 млн. лв. през предходната година. В началото на 2009 г. компанията започва преструктуриране с цел оздравяване и през февруари са съкратени 100 човека от завода в Елин Пелин. През май започва да тече нова процедура за освобождаване на работещите и скоро ще си отидат 210 човека. Същото се случва и в сливенската тъкачница. Още на 26 януари е взето решение за временно спиране на производството "поради свиване на пазарите на произвежданата продукция", пише в отчета на дружеството.

Пазарната ситуация не се променя, което води до окончателното решение за закриване на двата завода. От "Миролио България" отказаха коментар по темата. Но от изявленията им пред работници става ясно, че не се предвижда възобновяване на дейността. Сградите и машините вече са обявени за продажба, каза източник, близък до "Миролио".

Според Цонко Недялков, председател на Българската асоциация по текстил и конфекция (БАТЕК), затварянето на заводите "е нормален ход за ограничаване на разходите, след като нямаш продажби". Добрата новина е, че инвеститорът запазва "тежката си артилерия" - главните си производства, и не се оттегля от страната, допълва Цонков. По данни на браншовата асоциация заради глобалната криза производството и продажбите в текстилния сектор са намалели с 35-40% от началото на годината. Затова решението на италианската компания може да бъде последвано и от други фирми в бранша.

Останалите инвестиции

Другите текстилни дружества на Едоардо Миролио в България се развиват добре в условия на криза. Фирмата "Е. Миролио" вече две години е най-голямата текстилна компания в страната. Оборотът на завода за вълнен текстил в Сливен и фабриката за предене и багрене в Ямбол за миналата година е 181 млн. лв., като дружеството продължава да инвестира. Миролио е собственик и на Завода за изкуствена коприна в Свищов, както и на винарска изба в село Еленово край Нова Загора и на земеделски терени и ферми. Притежава и офис центъра "Интерпред" в София.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Ето какво пишат напоследък вестниците за Миролио.
http://www.capital.bg/show.php?storyid=734762


бивш служител

23 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
3
Привилегии
4
Фирмена сигурност
3
Натоварване
3
Потенциал
3
Местоположение
1
Колеги
1
Работна среда
1

Imali ostaveni na rabota ot Raumer


настоящ служител

-32 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-2
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-3
Потенциал
-5
Местоположение
0
Колеги
-2
Работна среда
-5

aide da sa ni chestiti pyrvite sykrateni...kakvo da vi kaja ,sigurno veche ste zapoznati sys situaciqta,pyrvo si otivat neudobnite))))oh na batko,podbora e takyv nqma kakvo se se lyjem, ne e obosnovan ,strelq se na posoki...to pyrvite zapodozreni si gi znaem...aide da ni e 4estito i na ostanalite,otpuska 10-t dena prez avgust maliii....po 4eteri chasovi dnevni smeni,ei tova e mechtata na bylgarina....kef golem.
no nali se seshtate tova oznachava 50% zaplatka pri sredna 400lv ,ha 200 kinta ...glad maika
koraba potyna,gledali ste titanik)))bednite v kautite zaklu4eni,bogatashite v spasitelnite lodki....
nishto protiv raumerci,ama pyrvite zashtrelqni si beha mladi i kadyrni momcheta,tiq novite za koga da se u4at.
mislq 4e sega e vremeto da si tyrsim pravata,daje mnogo sme zakysnqli...s dve zaplati obezshtetenie za kyde....
NEKOI TRQBVA DA NAPRAVI NESHTO I TOVA NE SA NACHALNICITE...


настоящ служител

1 точка

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
0
Привилегии
1
Фирмена сигурност
1
Натоварване
-2
Потенциал
2
Местоположение
0
Колеги
-3
Работна среда
-1

ами само мога да кажа че парво имаше големи критерий а сега и пенсионерки маи ше започне да назначава както е трагнало иска се много работа от малко хора.има недостиг на работна рака и това е така сештате се сигурно причата нали(слабо заплащане) парите ги взимат определени хора само


настоящ служител

24 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
1
Привилегии
3
Фирмена сигурност
3
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
4
Колеги
3
Работна среда
-3

kakvo govorite,samo se pluete...kolegi,myrzeli?ta nali vseki se bori za ednoto parche hliab...za pet godini sym smenil 10-t mesta,v poslednite dve godini sym v mirolio i dano da se zadyrja povechko...
govorite za shurobadjinashtina,osyznaitese vse pak jiveete v balgariq ...za edna zbyrkana dyrjava tova e normalno...zaplatite sa redovni nali,osugurovkite syshto...ne bachkate po 12-t chasa za 200-ta kinta...shtoto ima i takiva....
govirite za nachalnici,ako znaete kakvo se iska ot tqh ,nqma da govorite taka,ne e lesno da obesnqvash gafovete na rabotnicite,kogato direktorite govorqt i iskat neshto da se izpylni v srok glavite i pushat...da ne govorim che pone godina e nujna samo da se osyznaesh kyde se namirash i kakvo pravish....
italiancite moje da bili ''loshi'',no nie bylgarite gi zadminavame mnogokratno...


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

елин пелин няма нищо общо с нас ако не сте разбрали.а по повод миролио най добре е да вземе отношение председателя кнсб .че ще има нещо вече е ясно - ама после като им трябват хора да не ги берат от дърветата. пак давай давай и сега няма работа-този филм сме го гледали.а повод световната криза
Заради световната финансова криза тексилните предприятия у нас работят с половината от капацитета си
Заради световната финансова криза тексилните предприятия у нас работят с половината от капацитета си. Поръчките са намалели с 20 на сто, а съкращенията вече достигат 10 на сто. От Българската асоциация по текстил и облекло казаха, че това е най-тежката криза за отрасъла, защото засяга основните му пазари. От 7 до 10 на сто от производството се изнася за Европа, където в момента покупателната способност намалява и пазарите се свиват. От асоциацията настояват за намаляване на данъчната и осигурителната тежест. Като бранш, който наема много работници и е важен за икономиката на държавата, текстилната индустрия се нуждае от нейната закрилата, обобщи вицепремиерът Ивайло Калфин след днешната публична дискусия по проблемите и бъдещето на българската текстилна индустрия. Проблемите, пред които този подотрасъл е поставен в условията на икономическата криза са свързани основно със свиване на производството и значителни съкращения на работните места. Около тази констатация се обединиха всички браншови организации в сектора - от производителите на текстил до шивашкия бранш. Ивайло Калфин, под чиято егида протече срещата, одобри по-голямата част от предложените на нея мерки. Сред най-важните той посочи преодоляване на сивия сектор, свързан с "турско- китайското карго", където държавата трябва да реагира. Друга мярка в тази посока е намаляване на осигуровките и увеличаване на санкциите за неизплащането им. Калфин подкрепи предложенията за намаляване на ДДС, на осигурителните вноски, на реинвестирането на печалбата, но направи уговорката, че те трябва да бъдат съобразени с приетия вече бюджет за 2009 г. Всяко друго действие ще разклати приходите в този бюджет, което от своя страна ще рефлектира върху икономиката и бранша, предупреди той.


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

И на Миролио Елин Пелин вече им посочиха пътя ... към портала остават им още има няма 30 дена.Успех колеги в намирането на ново и по-добре платено работно място.Каквото беше , беше и вече се е запътило към историята


настоящ служител

-27 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-2
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
-3
Потенциал
-5
Местоположение
0
Колеги
-1
Работна среда
-3

kakvo da pi6a balgarinat si e balgarin i italiancite promeni kolkoto i dobre da raboti6 nqma6 li vrazki ne topi6 li 6te si stoi6 ej taka prost rabotnik nqma6 nikakav potencial za razvitie zaplatite na tozi kojto vadi produkciqta sa sme6ni kolegi ima nqkoi koito nqmat i sredno obrazuvanie vaob6te ako znae eduardo kakvo stava i 4e vseki si gleda negovite interesi a ne tezi na firmata dosta hora 6te kajat 4ao trqbva da si podmazva4 v taq firma za da se izdigne6 ni6to 4e si razbira6 perfektno ot rabotata

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?