Подробна оценка от Фармацевт
Не зная дали мнението е за тук, но видях, че има мнения напоследък.
Преди около две години присъствах на тяхна презентация в София.
Изключително лошо впечатление направи една дама, която се представи като търговски мениджър. Всъщност каза, че е "проста аптекарка". Непрекъснато прекъсваше представителката, която организира презентацията и когато тя говори си позволи скандално неуважително отношение към присъстващите фармацевти. Няма да забравя как ни описа един от продуктите, за които говореше, като ... "червено ферари, което се движи по магистрала /стомашно-чревния тракт/ и бива забавяно от кИфтИЕта и кИбапчета, които се налага да заобикаля. И това от човек, представящ се за фармацевт и специалист!
Чувала съм от колеги, че това е и обикновеното поведение на тази жена, но не знам коя уважаваща себе си компания си позволява да унижава по този начин интелекта на медицински специалисти.
В условията пише да не се пишат само минус пет. Е как да напише нещо друго човек!
Увеличение на заплатите - няма!
Уважение - КО?!
Привилегии - е, за племенницата на шефа - има!
Сигурност - финансовия отдел плюс медикъла си тръгват! Едната счетоводителка изкара два месеца и избяга с писъци жената!
Натоварване - някой от предните го е казал - и в събота и в неделя ще се бачка!
Потенциал - уволнениееее!
Местоположение - лека по-лека се отправяме към лудницата!
Колеги - е тука стана страшно!
Работна среда - среда няма! Драма!
Сега търсят нов медикъл. Щото Ели не издържа. Не им се връзвайте хора! Кошмарът е пълен!
Подробна оценка от Todor Todorov
Леле!!! Много отрицание на истината! Що така? Истината не ви радва?! Кое не ви зарадва? Уволниха ли целия търговски екип за Коледа - да! 5 човека! Е, и още една ... "принцеса" си замина заедно с тях, дето радва шефа, ама ... каквото повикало...
Отрязаха ли всички инструменти за нормална работа - да!
За тези, които се канят да кандидатстват там. Не се напъвайте!
В последните 12 месеца офиса го проверяват от комисията по етика на компанията. Разказаха играта на бизнеса! То не бяха одити, проверки, чудо на чудесата! Мениджърите не спират да мрънкат как ги влачели по адвокати да се обясняват за всеки разход. По тоя повод, мениджърите отрязаха всички инструменти за работа! Няма мостри, няма спонсорства, няма нормално участие в конгреси, няма възможност да се правят презентации! Началниците са толкова компрометирани, че всеки разход го пращат за одобрение някъде в Европа!
Губят се продукти като пробито сито! За сметка на това плановете се вдигат по три и четири. От боклуците, които останаха. Или и това не е истина? Истина е.
Управителя ходел да си търси работа вече! Ама не си е намерил явно. Щото още си стои. Явно не е великия мениджър, за който се мисли. А щом управителя се кани да бяга .... фирмата я пишете ... фира.
Работна среда и атмосфера - толкова скофтена, че забраниха разговорите между отделните екипи.
От колегите останаха само подлизурковците.
Потенциал .... фирмата си сменя името след две седмици и още уволнения са сигурни. Изпълнението на плановете е такова, че непрекъснато летят заплахи за уволнения. В прав текст на "наши хора" се казва да си търсят работа.
Натоварване ... за справка по-горе.
Привилегии ... за "наши хора". "Ненаши хора" .... за справка - уволнените.
Уважение .... е няма такава фирма. Крясъци, викове, скандали, обиди ... заплахи и за лична разправа. Как пък един дето напусна не каза че му е лошо на новото място и иска да се върне! Как пък един не проплака за баба Ленче.
Заплащане ... заплатите не се увеличават. Последните раздадени бонуси бяха между 100 и 500 лева. Е, без мениджърите. Там е друга бира.
Е колеги и колежки. Кое не е истина?
Един съвет към "робите". Взимайте си болнични бе! Я оная кукла в София как си разиграва коня шест месеца в болничен, за да не я съкратят и да си врътка сделки за фирмата на брат си!
Колежки, много остарели мнения.
Не са започнали да съкращават, в средата на ноември изгърмяха 6 човека. Палихме китайски фенери за обединение и три дни по-късно изгониха 6 човека. За да не им дадат бонусите, както е ясно на всички.
В резултат на това, тяхната работа я нахендриха на нас. Така че, натоварването даже не можете вече да си го представите.
Потенциал - уволняват и понижават, ненаши хора. Нашите хора им увеличават заплатите.
Шефът назначи племенницата си на работа и сега тя коли и беси.
Колегите - ами то вече няма такива. Всяка коза за свой крак и всеки интригант за себе си.
Работна среда - 9 съкратени от началото на годината. Браво, пичове! Евалла!
Видях, че имат поредна обява и да предупредя евентуални кандидати.
Заплащане .... никакво увеличение на заплатите. По три-четири години. И когато ви дойде ред за увеличение, измислят за какво да ви накажат и няма увеличение.
Уважение ... забравете! Викове, крясъци, обиди, заплахи. Ставахме и лягахме със заплахата че, аз тебе ще те уволня, теб аз те назначих и аз ще те махна. Обиди ... на идиот, кретен и така нататък. Една колежка последно са я наричали търтей и мързел пред цялата фирма. Жената напусна.
Привилегии ... нормални за работа. Служебни коли /лично гориво си се заплаща/, компютри, телефони /имат лимит/.
Фирмена сигурност ... започват да съкращават.
Натоварване ... няма такова нещо като личен живот. Една от колежките напусна, защото и отказаха платена вече отпуска в чужбина. Иначе събота, неделя ... аптеките работят и в събота и в неделя, тогава ще се ходи по аптеки ... конгреси ...
Потенциал ... където започвате, там напускате. Нови хора се назначават само ако са наш човек.
Местоположение ... ами ... в София.
Колеги .... назначаваме си наши хора, така че шурободжанащината е убийствена. Усмихва ти се и тича да те докладва какво си казал.
Работна среда ... само ако нямате работа и сте отчаяни, тогава се хващайте. Едната търговска е луда /буквално/, крещи, обижда, заплашва, тя коли и беси. Ако реши, че си по-добър от нея ... пътник си. Психически тормоз нон-стоп.
Другата търговска - гледа те в очите, лъже те /дори за пари/ и отива да те изпее на шефа, че си некадърен /дори ако тя е осрала нещо/. Подмени и се целия екип, хората избягаха, а тя твърди, че им правела услуга, като ги държала на работа.
Шеф - Тотално откъснат от реалността. Води им се по акъла. Колкото хора напуснаха, никой не е попитал защо напуска, а тези, които си казаха, бяха изкарани по-черни от дявола.
Накратко .... фирма с типично български манталитет от 90-те години. Шефовете се мислят за недосегаеми и се държат като типични мутри.
Ако нямате избор - опитайте. Ако имате .... недейте!
Тъй като разбирам, че фирмата наема хора, да подскажа на кандидатите:
Заплащане - от 2008 година заплатите на служителите НЕ са увеличавани!
Уважение - забравете! Служителите са обект на непрестанни крясъци и квалификации от рода на "идиот" или "не си нает да мислиш".
Привилегии - служебни коли /плащаш си личното гориво през уикенда/. Телефони /с лимит за разговори/ и лаптопи /силно ограничени/.
Фирмена сигурност - досега не е имало масови съкращения.
Натоварване - няма такъв гърч. За отпуска от 25 дни работите по около 14 часа, към 7 дни в седмицата.
Потенциал - на позицията, на която започвате - на нея напускате.
Местоположение - в една миришеща на готвено жилищна кооперация до циганското гето в Лагера.
Колеги - средна работа, навъдили са едни интригантки, не си е работа.
Работна среда - обобщение: крясъци, лични обиди, никакво развитие и перспектива за увеличение на заплатите, все по-засилващо се интригантство.
Трябва да сте доста отчаяни, за да си причините тази фирма на нервната система.