Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Софарма Трейдинг АД https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,Район р-н Изгрев, ул.Лъчезар Станчев" 5, Софарма Бизнес Тауърс, Сграда "А", ет. 12"&markers=София,Район р-н Изгрев, ул.Лъчезар Станчев" 5, Софарма Бизнес Тауърс, Сграда "А", ет. 12"

Софарма Трейдинг АД

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 139 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 139


бивш служител

-22 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
-5
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
-2
Натоварване
-5
Потенциал
-1
Местоположение
1
Колеги
-5
Работна среда
-1

Отвратителна работа с много натоварване.Не я препоръчвам работата като длъжност експедитор


бивш служител

-9 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-4
Привилегии
2
Фирмена сигурност
-1
Натоварване
1
Потенциал
-5
Местоположение
-1
Колеги
3
Работна среда
1

Пиша мнение, защото откривам припокриващи се с моето от други служители и смятам, че е редно да се потвърдят някои твърдения.
Заплащане - основното заради което си тръгнах. Когато за търсената позиция се изисква образование, въз основа на което ще се носят отговорности на съответното ниво, редно е и възнаграждението да е съобразено с това ниво. Няма по-демотивиращ фактор от това да узнаеш, че хора от другата страна без образование и квалификация взимат колкото теб, а служител на твоята длъжност- два пъти повече от теб. Справедливото, обективно и честно заплащане на труда е политика на фирмата, която осигурява добра конкурентоспособност, добри бизнесмени, ефективни мениджъри и продуктивен персонал. То трябва да бъде съобразено с пазарните нива за съответната длъжност, с проектирането на труда, с анализа на труда, да бъде мотивиращо за поддържане на качествен персонал. Последните две изречения НЕ ВАЖАТ за Софарма Трейдинг. "Специалистите" по оценка и възнаграждение на труда са също толкова професионалисти, колкото и повечето мениджъри или най-вече моят, на което ще се спра по-надолу.
Уважение - какво е това? Прекият ми ръководител се вясна пет пъти на работа за първите два месеца, иначе ми се водеше "обучаващ" ме. Директорът на цялата дивизия не прави разлика с нивото на служителите с които разговаря (в недобрия смисъл). Дали пред него стои квалифицирано, експертно лице или служител без образование, отношението е еднакво пренебрежително, да кажа просташко също няма да е твърде крайно. Всеки служител трябва да има добре дефинирана длъжност във фирмата. Това трябва да е посочено ясно както в обявата за работа, така и в длъжностната характеристика. В тази структура разбрах за първи път в професионалния си живот, че длъжностната характеристика е "подробност, една формалност, лист хартия" и няма значение какво пише там, което е достатъчно показателно за отношение, както и за нивото на професионализъм на мениджърския екип.
Привилегии - получих, да. Някакви карти за отстъпка, допълнителни здравни услуги. Голяма радост са ваучерите за храна, неразбираемо за мен, предвид сумата -60лв. Само служители от сферата на здравеопазването могат да имат реална преценка за качеството, компетенциите и оценка на квалификацията на лекарите, извършващи допълнителните услуги (лекари липсват, фармацевтите са единици за разлика от други фармацевтични компании).
Натоварване не се усеща особено. Тук се спирам на по-долните коментари. Работата в работната структура на Софарма ще си върви. Това е голяма корпорация с много партньори и трудно се отразява непрофесионализма в отделните звена. Само един човек от екипа да работи качествено е достатъчно. В нашия екип беше така. Ръководителката, милата, определено не отговаряше на длъжността си, но работата на отдела вървеше, благодарение на един-двама човека. Колко пъти са изпратени грешно мейли, колко сгрешени документи са върнати, колко срам по подготовка на одити или на самите одити сме брали, колко пъти е взимала добре разработен отговор на казус, за да го изпрати тя като собствена нейна заслуга, няма изброяване на отделните случаи. Език не владее, елементарни познания в професионалната област няма. Втората основна причина да напусна. Няма как да имаш уважение на такъв човек. Отвращението надхвърли лицемерието ми, което си принуден да притежаваш, за да работиш в офисна среда. Питах се аз ли съм олигофрен или съм заобиколен от олигофрени, та чак никой да не забелязва огромното невежество на тази жена. И всички наоколо смятаха, че тя знае и може много. Но никой няма необходимата квалификация, за да го разбере.
От колеги лошо не видях. Компанията като цяло е пълна с млади хора, които я използват за трупане на опит и използвайки го за реализиране в други фирми. Хората с потенциал, още повече с опит в други компании, правейки съпоставка, трудно биха се задържали като лоялни служители тук.
За на една компания са водещи служителите, фирмената култура, качествената работна сила, професионални знания и опит. Докато се шири непрофесионално назначените ръководни кадри, непроверените твърдения на хора, генериращи гнусни инсинуации, злоупотребяващи с доверието, което фирмата им е гласувала, ще има неколегиален тон в офисите, ще се говори извънфирмено, че Софарма си е построила комунизма и хората с потенциал ще търсят друга реализация. Как иначе ще се обясни голямото текучество на кадри, напускането на дългогодишни служители, невъзможността да се снабдят своевременно аптеките (собствените си аптеки не можеш да обслужиш качествено, не други), липсата на информация какво се случва с лекарство X във времевия интервал от А до В, докато е под твоя опека и множеството недоволни сигнали и допитвания от партньори. Иначе компанията има притежание на сертификат за добра дистрибуторска практика.
Срещнах и много качествени хора. Съжалявам, че не бях част от техния екип. Може би не трябва да разчиташ на късмет, лоялност и случайност при кандидатстването. Напуснах тази фирма с мисълта, че просто при мен не се е получило, изтеглих късата клечка, попадайки на този ръководител, на този отдел, но прочитайки подобни впечатления и коментари се надявам на полезност към хората с амбиции да работят там. Питайте и разпитвайте. Четете и проучвайте. Не случайно в западните компании не са разрешени родствените връзки. В Софарми-те работят съпрузи, майки, дъщери, синове, всякакви роднински взаимоотношения. Това навежда на определени мисли. Жалко, защото не се осигурява качество. Добре се е отразило на всеки осъзнал това.
0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здрвейте, как стой заплащането за шофьори с категория C+E и C? Защото много често търсят шофьори с категория C+E каква чиста заплата, и брутна заплата каква дават плюс на какво осигуряват?? И камионите какви с анови стари??


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Отидете да работите в Софармаси- Люлин 10. Там работите вместо 6 човека. Имате клиенти на всяка секунда буквално, независимо делник, уикенд, празник, не те оставят за 1 секундичка. Ръководители те навикват постоянно за глупости, натиск отвсякъде. Нямаш право да седнеш и за 1 секунда на стол. Аз работих там 6 месеца и не можах да си кажа 2 думи с колегите от толкова много клиенти и пациенти, те не спират никога да влизат, още с отварянето на аптеката в 8:00 те чакат на опашка. Затова и не можах да науча нищо и да се обогатя поне малко със знания. Заплатата е нисичка, бонуси почти никога не хващахме ако и да беше оборотна аптеката. Споменах ли лошото отношение към магистрите специално? А да, любимото ми беше в натоварените уикенди да ме оставят сама на каса да обслужвам 10000 човека, докъто някоя нахакана проста козметичка ме овиква за глупости, не зачита мнението ми и ми прави номера зад гърба.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте, някой има ли представа за размера на заплатата на юрисконсулт във фирмата? Разбирам, че зависи от немалко фактори, но някаква ориентировъчна сума? Благодаря предварително


настоящ служител

-14 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
-3
Привилегии
-2
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-1
Потенциал
-5
Местоположение
3
Колеги
2
Работна среда
-5

В последната година се направиха много промени и все към лошо. Уволниха се много хора. Също много си тръгнаха сами. Голяма част от служителите, които остават, биха си тръгнали при първото добро предложение. Причините са много и не си струва да се изброяват.


бивш служител

-32 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
-5
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
-4
Натоварване
-2
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Много рядко влизам да пиша в подобни форуми. Сменил съм доста добри организации, в които съм работил, повечето международни. Напуснах една от тях, за да отида в Софарма Трейдинг. Едно от най-лошите решения в професионалния ми път.

Заплащането не е космическо. Нормално е за услоявията в София.
Уважение? Мисля, че в компанията подобно нещо няма. Това не е част от т. нар. корпоративна култура. Хората са доста натоварени, вероятно има доста несигурност при тях и затова на моменти изглеждат дори враждебни. Основният проблем е, че около изпълнителния директор има клика от ограничени хора, а той самият е от тези - самонапоравените хора, без кой знае какви познания нито вроден, нито придобит интелект, но затова пък получил власт и ресурси да се показва.
Привилегии - почти нито една от пакета, който ми предложиха не получих.
Натоварване? Аз лично не усетих страшно натоварване, защото прекият ми шеф беше доста некомпетентен човек, до степен, че не знаеше как да ме използва. Общо взето берях срам по срещи с нея. Подбрана по неясен начин, с качествата и чертите на шефа.
Потенциал? Това вероятно беше най-отчайващата част от всичко. Аз съм в средата на кариерата си и никъде досега не бях срещал толкова дървена, скопена среда за идеи, а от там и за развитие. Дори и за най-дребните неща, които предлагаш, се намира някой, който да ти държи ужасяващо неколегиален тон.Тук стигаме и до работната среда - нямаш работно място, нямаш екип, защото екипността там не просто не се цени, а според мен целенасочено се убива. Всеки по-компетентен и кадърен човек в един момент се принуждава да напусне, понижава или просто гони. Това създава и специфичната среда на напрегнати и сърдити хора. Честно казано не знам как компанията продължава да съществува и работи, но тя е толкова голяма и с толкова голям дял от пазара, че трудно може да се провали, дори и с този мениджмънт. На хората, които не са в нужда от спешна работа, бих казал - ако не ви се налага, не отивайте там!


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Ти с акъла не си добре бе Момченце

Защо искаш да работиш там за Минимална?

Пий си редовно Лекарствата за Психичните си разстроства


7 ми и 11 Километър Психиатрията нали знаеш къде е

Иди се Лукувай или Терминал 2 айде!


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Елате да работите за
Минимална работна заплата 480 лева на 4 часа

Да видите Как е?


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Търсите нови възможности за финансова независимост, стабилност и просперитет? Попаднахте на точното място! Само тук и сега ще узнаете как да спечелите страхотни допълнителни доходи с работа от вкъщи или което и да е място по света и у нас! Работете колкото си пожелаете и когато си искате! Необходимо Ви е малко свободно време, лаптоп, компютър, таблет или смартфон, връзка с интернет и започвате. Печелете лесно и си харчете парите със здраве! Как ще се случи това, вижте тук :

WWW.RABOTAIDOHOD.SIMPLESITE.COM

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Надомна работа, допълнителни доходи, работа от вкъщи, работа по интернет, онлайн бизнес

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?