Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Procter & Gamble /img/frontend/nomap.png"
5 2 0
2 точки от 14 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 14


шубе го/я е и не казва!

8 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
-2
Привилегии
4
Фирмена сигурност
4
Натоварване
2
Потенциал
2
Местоположение
1
Колеги
-4
Работна среда
-3

Имам доста раздвоено мнение за компанията и по-конкретно, за софийския ѝ офис.

Ще започна с положителните страни - заплащането за позицията (КАМ) е адекватно спрямо нивото на заплатите в тази сфера в София и спрямо труда и натоварването. Има доста привилегии, като например служебен автомобил, служебен телефон и лаптоп, тиймбилдинг, карта за спорт, както и сума за обяд, която компанията отпуска. Работата е свързана и с доста пътуване из страната (ходене по обекти, за които КАМ-ът е отговорен) и в чужбина (за срещи и обучения), най-вече Белград, но също така Будапеща, Атина и др. Цялостно заплащането и привилегиите са добри.

Негативните страни, поне според мен, също не са малко. Първото нещо е офисът - няколко човека вече са споменали, че локацията е доста неудобна. Фактът, че КАМ-овете имат служебни автомобили е предимство, но все пак пътуването до там е доста дълго и неудобно, а вариант с градски транспорт няма. Самата сграда също е стара и офисът не е особено модерен. Второто нещо, което ми направи доста лошо впечатление, бяха част от колегите КАМ-ове. Страшно надменни и нагли, в много случаи се показваха и като големи натегачи. Тези хора се вживяваха прекалено много, сякаш те дърпат конците в корпоративния свят и без тях компанията ще потъне, а всъщност по цял ден говорят по телефона и гледат таблици в Ексел. Тази среда на високомерие и пошлост изобщо не ми беше приятна и присъща. Това е свързано и с третото негативно нещо - в много ситуации се изпада в един абсолютно излишен панаир на суетата. Когато по-високопоставени служители от чужбина идват на посещение, в офиса с дни тече трескава подготовка, само и само да се покажем колко сме добри и велики. Ходи се по скъпи ресторанти, в офиса се поръчва кетъринг, правят се презентации, за които всички са се изтупали с официални дрехи, само и само да направиш впечатление (наричаха го exposure) на някой си, който вероятно изобщо не се интересува от теб. Парадоксът е, че през цялото време се говори за свиване на разходите.

В заключение, компанията си има добри и лоши страни. Мнението за средата си е лично мое и вероятно има хора, които биха видели нещата по друг начин и биха се чувствали добре.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Пиша отново, с update, тъй като днес ми мина първото интервю.

Тъй като първоначално поискаха да отида до София за интервю, помолих или то да бъде онлайн/по телефона, или при успех, всички интервюта да протекат в рамките на седмица, за да не се разкарвам всеки път. Открих, че човекът, с когото комуникирам, е от румънска HR агенция, а не представител на компанията. Но това не е от особено значение. Та, в крайна сметка се съгласиха интервюто да е онлайн.

Подготвях се усилено и понеже интервютата им са competency-based, си подготвих примери, свързани с ключовете умения за позицията. Въпреки това, някои от въпросите ме изненадаха, понеже засягаха по-специфични ситуации, а аз бях подготвила по-универсални примери. Надявам се все пак да съм се справила.

Интервюто беше на английски, като интервюиращият беше българин. Стори ми се много приятен. Очевидно беше запознат с опита и образованието ми, както и с дисертацията ми, което ми направи добро впечатление. Каза ми, че ще получа отговор в следващите 2 работни дни, надявам се да е положителен.

До тук нямам негативни впечатления, а дори напротив. Надявам се информацията да е полезна на тези, които са на път да кандидатстват.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте,

Аз днес бях на Reasoning test за Marketing Assistant. Нямам огромни впечатления до тук, но все пак ще споделя, каквото съм видяла.

Наистина процесът е много дълъг (което не е задължително нещо лошо, просто си подбират хората). Първо пуснах CV и мотивационно писмо. След това трябваше да реша един онлайн competency-based assessment, който се праща автоматично и чак тогава разглеждат всичко накуп. Няколко дни след това ми пратиха покана за Reasoning test, като имах 2 дни да отида до София от варненска област. Лошо впечатление ми направи, че не предложиха да ми покрият разходите, защото все пак следват и интервюта и ако за всяко трябва да се разкарвам и накрая ме отрежат, ще е много неприятно.

Локацията наистина не е много удобна, но там са бизнес сградите и това не е нещо необичайно, няма как да е на центъра. Проблемът е, че наемите в кварталите в близост са много високи - минимум 600-700лв, ако делиш апартамент с друг човек (по думите на мои познати софиянци).

За теста - бях с още 6 човека, които обаче бяха кандидатствали за други позиции на по-високо ниво. Тестът беше еднакъв за всички и бяхме в една стая. Минималният брой точки, който трябва да изкараш зависи от нивото на позицията (за асистент беше най-нисък, но не уточниха колко точки носят отделните въпроси и какъв резултат гоним). Трима от седем се справихме, а на другите казаха, че могат да опитат отново след 1 година. HR мениджърката действително не беше много усмихната,но не беше и груба. Докато решавахме стоеше отстрани и вършеше нещо, като обяви, когато останаха само 5 минути докрая. Провери тестовете и обяви кой се е справил веднага след приключване.

В сайта им има примерен тест, който е в пъти по-лесен от реалния. На мен тестът не ми беше толкова труден, че да не мога да се справя,но просто времето беше крайно недостатъчно (около 1.5 минути на въпрос). Някои от въпросите изискваха доста изчисления,а все пак трябва и време да се прочетат, има го и притеснението. Накрая, бях отговорила на около 30 от 40 въпроса и ми се наложи да налучквам останалите. Все пак се справих. Но не мисля, че тестът е малоумен или безсмислен, както казват много от коментиращите. Целта е да се тестват определени умения и да отсеят хората - нормално е и много големи компании го правят.

Казаха ми, че ще получа имейл до/след 2 дни и че следват 3 интервюта. Надявам се да не ме карат да идвам за всяко по отделно (в случай, че се справя) или поне да ми платят разходите. Смятам да повдигна въпроса, ако това, което предложат, не ми се стори удачно.

Това е от мен. Опитах да съм максимално обективна. Не знам до колко да се доверя на коментарите, които прочетох тук, защото повечето виждам, че са от хора, които не са наети и може би са афектирани. А и повечето хора имаме навика да коментиране най-вече, когато сме недоволни. При всички случаи, поне ще се упражня с интервютата, та да съм по-подготвена занапред.

П.П. Ако някой знае, може ли да сподели какво е заплащането в компанията? И ако може по-конкретно за entry-level позициите. Мерси


шубе го/я е и не казва!

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

В общи линии имах същото преживяване като колегата Мартин.
На последното интервю дори ми бяха казани същите думи: Дотук си много голям sucess, но за сметка на това country managera не знаеше за коя позиция кандидатствам.

Аз кандидаствах за KAM обявата за тази позиция е активна постоянно и викат страшно много хора на интервю за нея според мен само за да симулират дейност. За съжаление разбрах прекалено късно за това.

Според мен просто се стремят да имат огромен pool от кандидати и да си правят research. Като цяло аз загубих време (месец)и пари като бях разходен 5 пъти до там, а накрая дори не получих feedback от тях.
Но това е, на всички казват едно и също и накрая. ...


Правете си сметка дали си заслужава...

Разбира се, всичко което казах се отнася само за кандидастването за KAM позицията нямам представа как стоят нещата с другите.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Вижте, тестът си е труден и не е смешен. Това, че някой не може да го вземе не е вина на теста. Все пак има и обективни мнения по-надолу. Пресяващият процес е сериозен и хубав, но определено има и нещо счупено.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Егати хейтърите, стига хейтвайте бе хора.Пишете само обективни факти. От вас стана така, че която и фирма да погледнеш тук, все големи лайна четеш. Какво излиза, че няма смисъл да влизаш тук изобщо или да работиш в България.Едно от двете трябва да е истина.
Аман от хейтъри. Неодобрени и хейтят вече.Това, че са ви предложили да осребрят билетите, как може да е минус питам аз?????КАК???
Момичета и момчета - какво му е обидното? Явно нямате опит госпожице - има и фирми, където обръщенията са такива, че им трябва цензура тук.
Стара, нова база - няма голямо значение, какво продават също (стига да е законно).Важното е да дават добри пари и да има добри отношения в колектива.
Аман от хейтарче братче...

п.с. Не съм от HR-а, дори не съм от фирмата, просто се издразних на последния коментар.


-25 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
-5
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
-1
Натоварване
-1
Потенциал
-1
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Не си губете времето с тази фирма. На всеки 2 седмици отчитат дейност като викат младежи да им правят смешните тестове. От 10 човека правещи Reasoning Test-a им, никой не премина. Държанието на HR-a Юлияна Колева беше под всякаква критика. Изказвания от рода, "някой ако идва от провинцията да му осребря билетите преди да почнем"? Или обръщения към кандидатите от рода на "момчета и момичета" са недопустими за жена с над 20 години професионален опит на средна възраст и с магистърска степен. Процеса на кандидатстване е дълъг и нито ти казват колко си им изкарал на смешния тест, нито колко ти трябва за да го минеш. Офиса им е гаден, на гадно място и прилича на училище със остарялата им база - визирам кафенето и тоалетните. Сложили са на някого неадекватната роднина на рецепция - като почнеш да и говориш и отнема минута да и мине през плиткия мозък и да ти отговори.
Надявам се да си намерят "най-доброто" и да си продължават да продават превръзки, тампони, тоалетна хартия и памперси. Един висшист има 1000 избора и П и Г няма да бъде сред тях отново.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Привет,

пиша това мнение само, за да е от полза на потенциални кандидати за позицията Key Account Manager @ P&G или KAM както се съкратява в компанията. Лично аз търсех информация за тази позиция тук в сайта и намерих само едно мнение, за което не бях сигурен какво да мисля.

Кандидатурата за КАМ изисква да се минат първо два теста онлайн - един behavioral и един логически/IQ. Впоследствие ако паснете на търсения от компанията профил отивате на втори IQ тест в офисите им в СФ, които се намират до летището. Не подценявайте теста, труден е да се направи във времевите граници. Бях с две момчета, които отпаднаха на него. Чувал съм, че често отпадат кандидати още там.

Ако минете тези кръгове следват 3 или 4 интервюта в един и същи формат (CAR - context,action, result) с различни представители на компанията. Въпреки че следват един формат трябва да бъдете одобрени на всеки кръг, за да минете напред. Или поне така ми беше представено на мен. Четвъртото интервю е необходимо само ако първите две не са със сигурен резултат. Лично аз стигнах до 3то интервю с country manager-a, който на започване на интервюто ми съобщи, че досега съм "outstanding success", но впоследствие не бях одобрен като достатъчно добър "fit" за компанията.

Една от изненадите е, че на последното интервю, месец и половина в процеса, от country manager-a разбирам, че това е позиция, която евентуално ще се отвори Август месец. Евентуално. No certain commitment. Това не фигурираше никъде в работната оферта, постоянната комуникация с техния HR отдел, който е базиран в Румъния и т.н.

Другата изненада естествено е, че след много стриктния процес на пресяване, към който мога само да изкажа адмирации, следва абсолютно нелогично и неясно чакане, за да бъде преценен кандидатът дали е фит, при положение, че първият тест, който прави е за тази цел.

Оставям ви сами да прецените колко е готино да се ходи два месеца на интервюта, да се инвестира доста време и разходки и да се процедира така. :)

Относно хората, с изключение на Country manager-a, който е Сърбин, мога да кажа само хубави неща и изключително приятни впечатления.

Поздрави и дано ви е от полза,
Мартин


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Коректни ли са с плащането за София ?


кандидат за работа

-45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Внимавайте като кандидатствате в Procter & Gamble и по-точно за Sales - Key Account Manager!
Тази обява се върти от поне година и половина и се публикува на ново всеки месец.
Кандидатвах два пъти за една година и на втория ме повикаха в офиса им (който е в полето между тировете до летището) да правя тестове. До тук добре, тестовете са лесни (но не за глупави хора, разбира се). За сметка на тестовете на рецепция не знаеха, че имам среща, HR мениджърката закъсня и забави процеса с 15-20 мин и се оказа, че въпросните тестове ги правиш заедно с още няколко кандидата. Отношението беше много слабо и безлично.
Според мен тази позиция се пуска само, за да се събират CV-та и да се симулира дейност или просто HR отдела им е крайно некомпетентен.
Надявам се да съм бил полезен на бъдещи кандидати.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?