Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Енигма Софтуер Груп https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=Пловдив,ул. Патриарх Евтимий 12&markers=Пловдив,ул. Патриарх Евтимий 12

Енигма Софтуер Груп

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 17 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 17


бивш служител

-45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

И за тази е валидно първото Ви мнение и то напълно!

Хората на управленските позиции в Енигма нямат представа как реално действат информационните технологии, нито пък знаят как се работи с хора.

Пръскат се луди пари за излишни сървъри в контактния център, а условията на работа за хората там са под всякаква критика. Има списък с 20-тина златни правила, сред които, че хората имат право да прекарват не повече от 5 минути в тоалетната. При ставане от стола се задейства звуково устройство, за да сигнализира, че някой си е позволил да се изправи и още куп такива неща.

Програмистите не знаят как да направят читав сайт, камо ли пък програма. Редовно стават грешки и сайтовете отказват да работят, но най-вече - хакват ги като за добро утро.

В тази връзка, една поучителна история е случаят, когато една от авторките хвана вирус. Фирмата се занимава да разработва антивирусни програми, а в този случай инсталираха чужда програма, за да премахнат вируса. Това показва колко вярват на собствения си продукт. Още повече, че вирусът вероятно се прокрадна в компютъра ѝ, защото на него не беше инсталирана никаква антивирусна програма. Човек да си помисли, че фирма с такава дейност ще оборудва всичките си компютри със собствената си програма, но явно ѝ нямат чак дотам доверие.

Друг случай беше, че хакнаха един от сайтовете им, на който рекламират своята програма, и разбраха за това чак в края на месеца, когато продажбите на посетилите на този тях бяха меко казано нищожни. Видиш ли, когато се влезе в сайта, въпросният вирус пренасочва към друг сайт. При положение, че се качват статии на този сайт, така и не можах да си обясня как не забелязаха, че като влезеш в него, веднага си пренасочен към друг.

Друг интересен случай беше изтичането на source кода на новата версия на антивирусната им програма в сайта virustotal.com. Хората, които разбират от програмиране, могат да преценят до какви щети може да доведе изтичането на подобна информация.

Самите програми, които предлагат, имат фундаментални пропуски, които създават множество проблеми и от това го отнася екипът по поддръжката в контактния център.

Проектните мениджъри вярват, че тяхната дума е закон и че е единствената истина. На всеки, който се осмели да се противопостави на тях, се гледа като на враг на фирмата и следва да бъдат отстранен незабавно. Това е известно от доста време и много хора напускат сами, вместо да си губят времето да се въвличат в спорове, които няма как да спечелят.

През последната година си тръгнаха около 50% от програмистите и авторите, а в контактния център текучеството винаги е огромно, така че е трудно да се направи сметка за там.

Относно ръководни позиции и йерархия трябва да ви предупредя, че възможност за растеж няма. Фирмата е сравнително малко, а наличието на отдели я прави като цяло малка в структурно отношение. Хората, които заемат ръководни позиции, умишлено правят така, че да не се увеличава броят на началниците. Така те остават титуляри. Ръководните екипи включват по трима: проектни мениджъри при програмистите, началници на контактния център и началници на авторите.

Всеобщ проблем е липсата на увеличение на заплатите. Имайте предвид, че в обявите им пише заплата в диапазон, където горната сума е двойна на долната. Но почти всеки взима долната, включително хората, които за работили 6-7 години във фирмата. Тези, които си позволят да поискат повече, в последно време печелят от това, защото вече започна паника за кадрите и им ги увеличават. За съжаление, с не повече от 100-200 лв.

Голям проблем е, че на никоя позиция не се научава нищо. Ако сте програмист, няма да се научите да работите на по-високо ниво с програмния език, който знаете. Използват се текущите знания и няма време и възможност да се научи нещо ново. Ако сте автор, няма да се научите да работите с WordPress. Сайтовете им използват тази платформа, но авторите не се научават да работят с нея. В контактния център далеч не се използват напреднали системи за управление на клиенти в пълния им потенциал.

В крайна сметка заплащането е много ниско, уважение не се проявява, като на хората се гледа като на ходещи машини за пари, няма привилегии, работната атмосфера е крайно напрегната, хората на високи позиции са много избухливи и/или дребнави, няма почти никакви фирмени събитие, поради което всички са много отчуждени и не изграждат никакви взаимоотношения, а самата сграда се намира в много шумен регион. Целта е на тукашния шеф, който живее наблизо, да му е бързо и лесно да се придвижва. Впрочем, той е от израелски произход. Другият съсобственик е от мексикански. От километри си личи, че целта им е да трупат капитал, докато не им се е разчуло името, затова и доста бързат с работата, от което страдат работниците. Вече си личи накъде отиват нещата предвид постоянните напускания. Като последен ход на отчаянието взеха студенти стажанти, на които възложиха задачата за кратко време да научат цял програмен език. Двама от тях изчезнаха доста бързо, като се запази тишина за това защо.

Сред цялата суматоха, все по-често се шепне думата "фалит" из разговорите на четири очи между отделните служители. Ниското заплащане, липсата на сигурност и развитието на знания и умения стават все по-явни и това води до увеличение на текучеството и постепенно намаляване на персонала. Не могат да смогнат да намерят нови хора при този темп на напускане.


настоящ служител

45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Последното мнение за компанията НЕ е за тази, а е валидно за Софтуер Груп БГ от София!1!


настоящ служител

-9 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
1
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-1
Потенциал
-5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
1

С текущия мениджмънт нямате работа там!


бивш служител

1 точка

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
2
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
5
Натоварване
-1
Потенциал
-5
Местоположение
5
Колеги
3
Работна среда
-5

Плюсове:

Добра локация.

Финансова стабилност - няма забавяния със заплатата.

Спазват се конвенции за кода.

Няма неочаквани прехвърляния на девелопъри в други проекти.

Няма досадни шефове, които да ви крещят на главата, да ви следят или да ви надничат в мониторите.

Минуси:

Силно вероятно е да не получите повишение дори след дълъг престой във фирмата. Стартовите заплати са добри, но с времето стават нерелевантни.

Работи се само по вътрешен проект. Външни не се взимат, което прави работата дори още по-монотонна и отегчителна.

Няма възможност за развитие на позицията до Team Leader или Project Manager, тъй като тези роли вече са заети.

Вземат се слаби управленски решения. Липсва комуникация.

Почерпки или бонуси за овъртайм и tight deadlines - от дъжд на вятър. Тийм билдинги пък - още по-малко.

Няма социални придобивки от типа на карта за фитнес, закуска в офиса, намаления и отстъпки...

Няма зала за отдих (джаги/конзола/...) Няма дори възможност да обядваш в кухнята, защото няма къде да седнеш.

Офисът е таванско помещение и макар добре оборудван технически е доста неподдържан. Атмосферата е силно потискаща.

Като цяло компанията е аутсорсинг и изобщо не се интересува от удовлетвореността на служителите си.


настоящ служител

37 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
-2
Потенциал
4
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Здравейте. Аз съм нов във фирмата. Но не разбирам защо винаги трябва да има хейтъри. Не можали да се уредят на работа и вече хейтват. Първо, че от влизането шефът заедно с един от team лидерите ме разведоха в целия офис. Интервюто беше около 40 мин. и протече много добре. Започнах работа като студент и мога да ходя в университета когато се налага.
Колегите са уникални, добри и усмихнати млади хора.
Много съм доволен от фирмата.
Хейтърите да си хейтват. ;)


бивш служител

21 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
2
Привилегии
1
Фирмена сигурност
3
Натоварване
2
Потенциал
1
Местоположение
3
Колеги
4
Работна среда
3

Писаното тук се отнася само за Software екипа.

Плюсове:
Екипа е много добър и всичко, което се пише като код се прави много добре. Спазват се конвенции.
Работят по собствени проекти и може някоя ваша идея да се осъществи. Ако сте нов и искате да научите добрите практики и да пишете тестове, това е вашето място.

Минуси:
Ако отивате с цел развитие, да станете Team Leader или Project Manager, това място не е за вас. Тези позиции са заети, а компанията работи само по свои проекти и не вземат чужди проекти и се работи по един проект, а той си има TL.

PHP екипа работят на собствен PHP Framework и това за мен е минус, ако искате да се развивате в бъдеще, защото ако смените компанията няма да ползвате същата технология. C++ екипа работят на Qt, така че там е ок за бъдещо развитие.

Колеги:
80-90% от колегите са супер, останалите 10-20% не чак толкоз.

Заплащане:
За времето, което съм работил, не е имало забавяне със заплащането. Възнаграждението е както се разберете. Пазарете се добре, защото ако ви обещаят вдигане на възнаграджението след 6-9 месеца, най-вероятно няма да се случи.

Това е, което мога да споделя за компанията.

Поздрави, Н. Ходжа!


представител на управлението

-45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Вие ли пуснахте ransomware "All_your_documents?"

Няма да купя софтуерчето ви.

Междувпрочем имам файловете на другия лаптоп.

Ха ха


шубе го/я е и не казва!

35 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
2
Фирмена сигурност
5
Натоварване
1
Потенциал
2
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Имам познат който работи във фирмата и доколото разбирам се плаща добре и навреме.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте,

Може ли малко повече информация? Кадидаствам за Junior support


настоящ служител

36 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
3
Натоварване
1
Потенциал
3
Местоположение
4
Колеги
5
Работна среда
5

Работя във фирмата от почти две години и мога да дам мнение само за този период. Заплащането е меко казано отлично за позицията, на която съм. Отношението мениджър-служител е на професионално ниво на работа и приятелско извън нея. По отношение на колегите мога да кажа, че всички имат отлично чувство за хумор. Накратко - работя това, което е мое хоби още от училище, и ми плащат добре.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?