Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Макдоналдс България ЕООД

Напишете мнение
2 точки от 182 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 182


бивш служител

25 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
3
Привилегии
3
Фирмена сигурност
4
Натоварване
5
Потенциал
1
Местоположение
1
Колеги
3
Работна среда
3

Здравейте и от мен,
реших да се включа, понеже всички само плюят...
Ако по-голямата част от служителите (току що завършили лигльовци, който никоя фирма освен Сънфудс не иска да наеме) не бяха супер мързеливи, възползващи се от доброто отношение на управителите, мислещи, че все още са на училище и могат да ходят когато си поискат работата щеше да е чудесна. Да, не се взимат милиони, но за неквалифициран труд никой не дава повече! Всички работили в чужбина се хвалят, че много плащали - ами работете и тук без почивка по 12 часа и тук ще взимате добри пари. Не може да искате да работите 3 дни в седмицата по 4 часа и да очаквате 1000лв заплата...
Плюсовете: заплата на време; осигуровки на брутната заплата=болничен и майчинство, достатъчни, за да не умрете от глад; толерантно отношение; спазване на претенции към графика


-43 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-3
Работна среда
-5

Ужасни условия! Всичко което го пише в по горните коментари е пълната истина !


бивш служител

-14 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
5
Потенциал
-5
Местоположение
2
Колеги
3
Работна среда
-5

Напускането ми на фирмата беше най-хубавото нещо което ми се случи в СЪНФУДС България за 3 години, защо ли?
Ще разгледаме заедно, точка по точка "мойте причини да работя в Макдоналдс", които всъщност са "мойте причини да седя далечот макшита, дори като клиент, камо ли да работя там".
1-"Реални възможности за професионално израстване"=Да нямаш собствено мнение, себеуважение, да лижеш гъзовете на "мениджъри" и управителя за да станеш и ти някой ден "мениджърче"
2-"Успешно съчетаване на кариера и образование"- Понеже може би едва 10% от управлението там знае какво е това образование не очаквай особено разбиране относно това че ти трябва почивка за сесия и тн, освен ако не си в Hamburger university (оо да, това съществува!)
3-"Дългосрочна кариера"=Да, ще срещнете много индивиди без живот, които киснат там от 5, 10, 15 години... Не защото им харесва а защото за нищо друго не стават :) Здравеи Кире
4-"Конкурентно и сигурно заплащане"=Не знам с кой се конкурират с тези 3лв на час (преди 3 години когато започнах бяха 2.60 ) Но да, сигурно е-че ще ви преебат
5-"Гъвкаво работно време"= Започваш в 14:00 (или в 12:00) седиш до 22:30 и на следващият ден си от 06:00 :)
6-"Отлични условия ня труд"= Отлична възможност да придобиеш умения за чистач, мияч на кенефи, събирач на боклук, разтоварител, зареждач и тн. Не става въпрос само за момчетата, бил съм свидетел как мениджъра на смяна (здрав мъж) кара момиче да зарежда 20, 25 килограмови кашони с меса и картофи...защото как той ще го прави..та той е мениджър, лизал е гъзове, дупил се е на управителя достатъчно за да стигне това високо ниво!! А хлебарките и плъховете наоколо? Те са като домашни любимци, няма страшно. Също това да се прибереш и косата ти (дори къса) и дрехите да миришат на гняс..какво толкова.. Климатик? СМЯХ! Стегнете се, хората дават луди пари за сауна, а това в Макши...кхъм Макдоналдс е напълно безплатно, като добавим дебелите униформи от изкувствени платове (найлон) и оборудването в кухня, всичко над 200 градуса, в ресторанта температурата е стигала 45 градуса, как да не ти е кеф!?
7-"Екип"= Тук няма да лъжа, има страхотни колеги, но всички свестни и нормални хоря избягаха. Като цяло работиш с интересчии, интриганти, пълни селяндури, 16, 17 годишни лапета с огромно самочувствие, без покритие с много претенции и никакви качества-точно това там се уважава, а можещите и мислещите се унижаван, мачкат и експлоатират докрай
8-"Мотивационни програми"= То коледни бонуси няма пък... О, извинете, раниците миналата година ме мотивираха иключително!
9-"Нулева дискриминация"= Само да не си циганин/чернокож, гей/лесбийка, или с някакво минимално увреждане няма никой дя те унижава, спокойно!
10-"Независимост"= Независимо че си там за да си изкарваш честно парите, че искаш да си свършиш работата добре, пак ще бъдеш навикван, обиждан, екслоатиран и никой, НИКОГА няма да е доволен от теб. Ако не си влязал с връзки не се е мечтай да станеш "служител на месеца", да бъдеш издигнат или да работиш на каса. Както веднъж чух управител да заплашва служител "Ако не си опичаш акъла ще изгниеш в мазната кухня на 40 градуса, ще се пържиш" е, сами се правете изводите от това изказване. Не че на каса положението е по-цветно, с всичките мрънкащи клиенти които също се държат с теб като най-долното същество на земята. Е това беше от мен, както се казва "опичаите си акъла " ;) и стоите много далеч от Мака, ако се движите на тротоара на който има Макдоналдс-пресечете на отсрещния! А ако наистина ви се работи там-Запасете се с тапи за уши и куп успокоителни и антидепресанти, само така ще оцелеете.


бивш служител

22 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
2
Привилегии
2
Фирмена сигурност
4
Натоварване
2
Потенциал
3
Местоположение
1
Колеги
3
Работна среда
3

Здравейте,моето мнение е много положително,поради няколко факта на които съм бил свидетел и направили впечатление,а именно:
1.За заплащането - което е много важно - винаги в срок и без забавяне,като не трябва да се забравя ,че се плащат и осигуровки на пълна отработена заплата;
2.Колегите с които работех са страхотни и винаги сме си помагали,дори и при смяна на смени (тук е въпрос на екип в ресторанта и колегите с които работим),но все млади и готини с които си говориш на модерен език,не за сериали или плетки :))))
3.Чистота - видях ,че някои се оплакват за това ,че ги карали да чистят,ами като не му се работи на някой,навсякъде ще е така.Просто за да ти е приятно ,трябва и да се поддържа ,а това е да се поддържа и чистотата.
4.Ръководството - винаги са ме питали и интересували как се чувстваме и в повечето случаи,когато сме били искрени да си казваме това което ни харесва или не се вслушва и решава като проблем .
5.Развитие - всяка година се развиват тези,които показват желание,стига да искат,друк е въпроса дали искат.Аз за 5м. и при желание ме развиха за Инструктор,като в началото на тази година ми предложиха и за мениджър ,но се преместихме със семейството ми.

Чесно да си кажа ,всичко ми харесваше ,като ако не беше да се местим в Германия ,не бих си напуснал работата,но ще се пробвам и там.Няма идеални работи и на мързеливите ,на всякъде няма да им се работи,но си ценете това което имате.Дано да съм полезен за някои които си търси работа.


настоящ служител

-4 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
-4
Привилегии
0
Фирмена сигурност
5
Натоварване
-3
Потенциал
0
Местоположение
-2
Колеги
5
Работна среда
-2

Здравейте аз работя във фирмата от доста години.Нагледала съм се на много неща.Преди 1-2 години нямаше проблем да ти се наложи да не отидеш на работа един ден с предупреждение да си тръгнеш по рано от работа но....
Елате да видите сега какво се случва сега.Излезеш ли болничен после си наказан да работиш две седмици без почивка,а като помолиш за отпуска отговорът е ти да не си луда има хора който не са излизали отпуска ше умират тука.30 минутната почивка се използва почти никога хапваш на крак колкото да не припаднеш от глад и толкоз.Ако поискаш дълъг уикенд после се разбиваш от 10-11 поредни 10 часови смени.

Избора на служител на месеца е еднолично тоя месец ми е симпатичен еди кой си и той ще бъде другия месец друг и т.н. Много се съм нявам някой от офиса да чете.

Някой колеги са много интересни като са в кухня викат не давай зор ще дойде ,ела да готвиш ти да те видим а като минат на сървис айде колко време много се бавиш.

Ross ти си мислиш че три проверки за две седмици е много а какво ще кажеш когато чичо Митко идва в ресторанта два пъти в седмицата и по някой друг от офиса.
Направо ме е гнус от тия експлоататори за жалост ще трябва да ги потърпя още малко.


бивш служител

-3 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-2
Уважение
0
Привилегии
-2
Фирмена сигурност
5
Натоварване
-1
Потенциал
-4
Местоположение
-1
Колеги
2
Работна среда
0

Здравейте, всички! Знам че някои от бившите ми колеги ще го четът туй нещо, затова ще бъда максимално изчерпателен, за изцялостно удоволствие. Сядайте, грабвайте една чаша липтън и четете!

Работих около година и четири месеца в Макдоналс ресторанта в Бургас Плаза Мол. По принцип съм на неутрална страна, криволичеща на "дано да има пожар в ресторанта". Някъде отношението е добре, някъде е само за инспекция по труда. Самият работен процес е много лесен като му свикнеш. Мястото на което аз работя е много добро, в сравняние на адовете които съм прочел. Заплатите си идват на 10-то число. Колегите са луди и е кеф да работиш с тях. Желанията се спазват колкото се може повече. Когато има смях, смяната минава много бързо. Звучи доста перфектно нали? Е, не е. Тук ще ви кажа негативните страни и сценарии. Ще добавя малко хумор, за да не звучи много сурово в устата. И така:

1. Знай си местото - намалее ли персонала, графика хвърчи с гъза напред със 9-10 часови смени в ДЕЛНИЧНИ ДНИ когато няма работа. Дали ще е някой в болнични или отпуска, направо ще ти е кеф да се усмихваш на сървис.

2. Дъска Ултимейт - Седиш прав като гръмоотвод и те карат да правиш глупости като забърсване на маса за гарниране, която е била забърсана и е чиста, проверка на срок на еди-кой-си продукт, който си е ок, забърсване на "ръбчета" или "колелца" на оборудване, за които никой не му пука. Да седнеш е мисията невъзможна. Просто се правиш че работиш, пълна идиотщина. Ползвам кофата за санитайзер като стол когато се отвори момент. Направо завиждам на тези, които работят на други магазини, близо до обекта за дрехи или обувки - седят на столче и си чатят по фейса на телефон/таблет, даже и лаптоп с твърда заплата от 500 и нагоре, затварят си обекта за 10 минути на обед и идват при нас да си взимат боклукчорба.

3. Лейтанант Михов - тук става малко нагорещено, всеки път ти става лошо когато видиш на графика че има проверка в тази седмица. По това време, "Макдоналдс" става "Василка". Направо имаш чувството, че като работиш тук, получаваш опит за професионален хигиенист. Не стига, че има нормални проверки, а и някой път си решават да дойдат и супервайзъри или други от отдел човешки ресурси. Краен резултат: ТРИ ПРОВЕРКИ за ДВЕ СЕДМИЦИ. Чувал съм за "сваляй гащите за проверка" но това просто отива към "дори не идвай с гащи на работа." Наздраве, чичо Митко.

4. Прогизнала мазилка - разпределянето на смени е copy - paste. Едни и същи хора отварящи, едни и същи хора затварящи смени. Разпределянето на часовете е неравномерно. Ето пример:

Изреждат затваряща смяна да почиват след няма и 2 часа труд, за да могат да пуснат отваряща смяна. Аз им се противя някои път ама никакъв резултат, просто чака скандал да се почне, смисъл нулев. Някой път те викат да дойдеш на затваряща смяна по-късно, ама някой път не. Все казват "ще вземеш повече парички" като шегичка. Ще ги изплющя. Много са два-три лева повече, сам съм, нямам семейство, парите стигат дори и да са заплатите тъч фал дузпа гол.

Знам че не е лесно да се управлява график, но нещата просто не стават някога и се чувстваш прецакан.. е, все пак СИ. Това е демотивиращо и желанието ти за работа просто се свлича като не знам как да кажа без цензура. Прекалено наблягат и разчитат не едни и същи хора да свършат работата на края не деня. Какво ще стане ако на някой му се случи нещо ужасно и е невъзможно да стане от легло, какво ще правите?! Сигурно ще ви се прииска на вас да ви се случи злопулука като узнаете. Но все пак не го желая на никой, просто давам пример и показвам колко е крехък графика при такива положения. Едни си веят байряците, а другите ги пилят до точка на кипене. Продължавайте да ухажвате твата-трите ви иснтруктори, един ден ще си останете само с тях.

5. Куку Бенд - кеф ли ви е да сте служител на месеца? Май не знаете чувството. Никога не може да се прецени истинският труд. По стандарта на изискванията за служител на месеца ето как се нареждат нещата:

а) 95% на чеклистове минимум - пълна измишльотина, 95% от чеклистовете за фалшименто, само за да се спазват критериите за направени чеклистове за известен период. Един път ми "направиха" един с 84%. Майната ви, сериозно, изморен съм за тези глупости (преди този ден не можах да спя както трябва и бях напълно на изтощен режим от 10:30 до 21:00, ама на кой му пука, "това се и твой проблем!")

б) Инициативност и желание за работа - ако сте стигнали до тук и четете ще ви стане защо това е невъзможно.

Някои колеги млади мериджейнове ми казват да спра да врънкам. Познайте от къде идва, от непризнат труд и опънати нерви. Търча като финикиец, навсякъде и гледам да си изпълня поръчките бързо. Това някой път ме кефи, обичам да съм активен така, ай гат да пауър. Но като почнат с "ПИЛЕШКИЯ ИДВА ЛИ", "ХАЙДЕ ПО БЪРЗО", "ИМАМ ЧИКЪН", "БИГ МАКА НА КАКВО РАЗСТОЯНИЕ Е" ми се иска да се забия на едно място на момента и да не мръдна мускул. Моп в лицето е опция.

Експедитивност е едно, ама не мога да мина скоростта на звуковата бариера. Не ми трябва втори KVS или суфльор на памет. Има ред на поръчки. Тостер и грил имат нужда от време за да опърлят питки и меса до "стандарт". Аз съм човек, не машина. Няма да умре Китай ако някаква кифла получи биг мака си 10 секунди по-късно.
Аз няма как да съм служител на месеца като работният процес се прецаква по този начин. Когато стане, стане. Или това, или яж сурови меса. Аз гледам са съм бърз, а пък ме третират като някои други колеги, които изпълняват поръчките на забаен каданс, сравнени с мен. Демотивацията ме кара са съм по-бавен, което е по-зле.

Ако това място имаше поне един пирон в дъската, можеше да се навия да се изкача и да им покажа как се контролира екип като хората, все пак персонала трябва да бъде такъв. Няма смисъл да си губя времето, нервите и бъдещето.
Толкоз. Както се казва може да е и по-зле.

Ще ги посещавам там когато не ме мързи да ходя до някакъв умрел мол да ги гледам как са гърчат, ама айде, правя го и за жената (тя знае коя е)!


бивш служител

-18 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-2
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
-1
Потенциал
-5
Местоположение
3
Колеги
5
Работна среда
-5

Година и половина бях във фирмата в два различни ресторанта ... Да започна с плюсовете - Заплатата не закъснява , колегите служители са страшни пичове ! До тук с положителните страни , както казах по горе за заплатата не закъснява , ако изобщо ти я преведът , мизерните им пари яко им се свидят . Лъже се постоянно с часове , ставки и разбира се не получаваш така наречения "фиш" . За времето прекарано там съм видял точно два такива ... Отношението от управители и асистенти е отвратително и ако някой се надява да го оценят заради уменията му , просто да забрави ... Взима се всякаква работна ръка и по принцип тези които нямат достатъчен умствен багаж за да работят нещо друго , тук успяват , мълчейки като гъз , мазнейки се и разбира се някой друг им върши работата , към когото се отнасят като с БОКЛУК !!! Това е най-най-НЕ надеждния работодател .
При напускането ми , имало уж доказателства за злоупотреби от моя страна , при което ми бяха изплатени 30 лв. за цял месец + бавене на документите съвсем нарочно + управителят бил отпуска и нямало кой да се занимава с проблемите ми ! Пълно безобразие и със сигурност ще си търся правата , както и ще играят лопатите . Не си го причинявайте !!!


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

относно неустойката от 600 лв това е напълно НЕзаконно и никъде в кодекса по труда не пише , че ако напуснеш по твоя преценка и без да си нанесъл някакъв вид щети на фирмата дължиш обезщетение към предприятието. Дължиш само ако имаш вина. Тази опция на макдоналдс при възникнал такъв случай работникът трябва веднага да сигнализира на съдебните органи !


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте '
Днес бях на интервю и съм на път да стана служител в мак кафе в магдоналдс. Имам въпрос на който искам спешен отговор. За какво отдържат тези 10 % от заплатата и след като нямам все още 18 могат ли да ми отдържат осигуровки . Спешно е !!


бивш служител

-42 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-3
Работна среда
-5

Роб за жълти стотинки !!!!  2 год дадох от живота си за тези малоумни боклуци !!! От тъпите нощни смени останах с белези за цял живот !!!! 

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?