Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Сънфудс България / Макдоналдс България

Напишете мнение
2 точки от 189 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 189


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Чета всички тези мнения и макар да ви съчувствам, се питам: Какво точно сте очаквали от работа в Макдоналдс? Никога ли не сте влизали там дори като клиенти?


-45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Нели, разбира се, че само "Сънфудс България" биха наели "току-що завършили пикльовци" , перфектни са, не си знаят правата, срешно им трябват пари ивсе още имат нерви да търпят отвратителното отношение намениджъри и управители. Никой себеуважаващ се човек не би започнал там, или би го направил само за да докаже хилядите нарушения на фирмата и да я съди, както бих направила и аз, когао вече знам правата си и можех навремето спокойно да ги обруля с няколко хиляди лева за какво ли не, но вече изпитвам фобия дори да мина покрай ресторантите на сатаната. За заплащането, явно идваш от много бедна среда за да си мислиш че 1000 лева се изкарват за 12 часов труд, явно прекалено много си свикнала с това да ти плащат 300лв за 8 ч и 30м работен ден, тъжно. Има още мноого за което човек може да те просветли но явно вече сектата ти е промила мозъка и няма да има смисъл. Успек в МакЖивота! :)


-45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

По-добре безработни и бездомни отколкото в макшита! Цели 4 скапани години изгубих в тая гнусна СЕКТА! СЕКТА Е! там освен че изцеждат живота от теб ти промиват и мозъка, карат те да си мислиш че си голяма работа като ти дадат няква грозна значка и униформа, която прилича на селска покривка за маса! Карат те да си мислиш че ще изживееш американската мечта в България,разправят ти как дори господин Митко Костов някога е тръгнал от това да чисти кенефи, а вижте го сега! Е мили деца, време е за малко реални факти! Макдоналдс е една голяма детска игра, а вие сте кукличките на конци на г-н Костов и компания! Докато те си въртят бизнеса вие си работете в меко казано мизерните условия, за нещо имитиращо заплащане, с възможност за кариерно развитие от лъскач на кенеф до лъскач на кура на шефа (или просто казано-мениджър) . Дори не си правете труда да влизате в тези ресторанти, дори като клиенти. Това е сигурноединствения бранд в страната (заедно с по-мизерните баничарници) където се готви без ръкавици, щото служителите си миели ръцете (е да, ама не) . Добре че на повечето служители вече не им пука и започват работа там неза ддруго а заради прословутата схема за немаркиране и бърза печалба, ето такива служители пожелавам на фирмата! Не че на тея от офиса им пука за бранда, все отвякъде трябва да се изперат парите от белото. Но както и да е, стига сте чели щото сигурно закъснявате за работа, а утре има ТУР :)


бивш служител

-41 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-2
Работна среда
-5

Беше един много горещ летен ден, а аз си пикото на слънчака и реших да питам за работа във Макдоналдс до хотел Кубан. Веднага бях одобрен за работа, за мое учудване макар, че бях със присъда за кражба на колела.Настаниха ме във хотела, в стая със три момчета и един боклук Станьо.На другия ден слязох до работа да си видя седмичния график- 7 от 7 нощни смени, лошо ми стана.Бяха ми обещали добри пари 1000 лева плюс, но това беше само мираж... затова ще говоря малко по-късно.Прибирам се след първата ми нощна смяна и какво да видя в квартирата единия педал събрал всички мърши и пият бири, не можах да легна да спя цял ден а бях отново нощна... добре че имах един кантар и го шмръкнах за секунда иначе не знам как щях да изкарам следващата си смяна.Мениджъра на втората ми нощна беше Станьо, той беше най-зле караше ме да чистя всичко без препарати... защото нямаше и също така приемах доставката винаги сам.Чистих и кенефа и с ръка защото нямаше ръкавици, много ги крадяха както и всичко друго разбира се.Хората на касите бяха под всякаква критика, лъжеха, мамеха и взимаха по 50 лева на хората за тоалетна която аз чистих, а не виждах стотинка.
И това продължаваше цялото лято, а аз след смяната си чистих лобито до 10 сутринта и така смяната ми ставаше над 14 часа .Колегите бяха мръсни наркомани, това беше много добре за мен защото им продавах стока.По цял ден правиха сандвичи надрусани.Дойде време за заплати, БЯХ ШОКИРАН това за 1000-та лева е било брутно бях много прецакан взех 670 лева.... минаха два-три дни докато се осъзная.След тази първата си заплата взех съдбоносно решение да изнасям каквото мога, и така се започна.След всяка смяна и най-вече при доставка която си я приемах направо в стаята хахаха. Откраднатото го продавах в близкия магазин а със парите ходих на курви до Корнера и си купувах повече стока.Заради мен минусите на ресторанта станаха огромни и се наложиха доста промени в менюто. 20-ка нъгетс на 12-ка /9 на 6 / 6 на 4 и 4 на 2 ?!!?!? това е голяма измама за тази фирма.... да не говорим и за сандвичите, пълна пародия всички сурови и развалени.При проверка имаше голям брак, пълнихме кофите цял ден и после ги продавахме цяла седмица със мухите вътре.Втория месец заплатата ми беше още по-трагична но мен не ме бъркаше защото продавах и сладолед и фунийки със сместа от работата ми.Нощните август месец бяха много натоварени даже нямах време и за проституки само изнасяне и кражба от оборудване до храна, а и също така каквото имат пияните туристи на лоби.Бях много доволен от този сезон... но другия не знам защо не ми се обадиха, моля ви споделете да ме вземат пак на работа :)


представител на управлението

-31 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-4
Привилегии
-2
Фирмена сигурност
-1
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-1
Колеги
-4
Работна среда
-4

Всичко започна едно лято на 2010 година,фатална за мен и моите приятели.Бяхме дошли само да чукаме рускини а решихме да си вземем по един хамбургер.И така се заприказваме със момичето на каса.Момичето макар, че не се беше избръснало ни вкара оферта за работа,условията бяха почти идеални- НО САМО НА ДУМИ !!!!! след като подписахме договора с сатаната ( МИТКО КОСТОВ ) започна експлоатацията.Първият ми работен ден на чайка беше на 05.05.2010г. НИКОГА НЯМА ДА ЗАБРАВЯ ТАЗИ ДАТА !!! на този ден ми се Иба дроба.Работих 16 часа и половина, а се бяхме разбрали с управителя Васил за 10.Но това не е най-интересното тепърва започва.Взех заплата от 386 лева за 240 часа дневен и гневен труд. Васката ми каза, че тези часове ще ми ги върне накрая на сезона- сега е 2016 още си ги чакам, ша го иба в боклука.И така това беше сезон 2010г. на плаж не успях да отида, макар че е на 3 метра от работата ми.Но моята история не свършва тук.Като се прибрах в Сливен със спестените ми 30 лева,отидох до борсата да се запиша за обезщетение.И тогава разбрах колко много са ме прецакали. Бил съм осигуряван на 4 часа, и така взех от борсата 111 лева и 40 стотинки за 2 месеца.Не знам защо се върнах и другото лято, беше още по зле- вече бях сигурен,че Станьо е шибан педал !!! Добре, че ме пуснаха да карам малко нощни и взех да събирам за менюта, накрая на всяка смяна си тръгвах със 5-10 ред була, бири и каквото съм намерил на лоби.Хотела във влас беше още по зле- само пияници и наркомани начело със Станьо. Боби путката беше управител на хотела и спираше редовно топлата вода, но на мен ми бяха казали и си носих два бързовара и кана.Нещата взеха да излизат извън контрол когато спряхме да маркираме,и точно тогава кривата курва Антоанета взе да минава да брой каси.Но това не беше проблем защото бяхме за лева.И така завърши лято 2011 за мен и моите приятели. (все още имам ред були в нас)


клиент

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

ПЪРВО УЖАСНО ОБСЛУЖВАНЕ. ВТОРО НИЩО ЗА ВИСОКИТЕ ЦЕНИ.БАВНО ОБСЛУЖВАНЕ. НИСКО ГОВОРЯТ И НЕ СЕ РАЗБИРА.ВСИЧКО НАПИСАНО С ДРЕБНИ БУКВИ НА БГ.А НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК ГОЛЕМИ.СТУДЕНА КОЛА И ТОПЛИ КАРТОФКИ.АБЕ СУПЕР.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Нели айде само да не говориш глупости. Тва че фирмата вече няма кьорав персонал и дори клошар биха го напраили мениджър, щоото няма кой друг, не те прай специална. Ама щом си те кефи да смърдиш на гняс и лой след 12 часови смени права като куче за 3 лв на час, ок!


бивш служител

25 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
3
Привилегии
3
Фирмена сигурност
4
Натоварване
5
Потенциал
1
Местоположение
1
Колеги
3
Работна среда
3

Здравейте и от мен,
реших да се включа, понеже всички само плюят...
Ако по-голямата част от служителите (току що завършили лигльовци, който никоя фирма освен Сънфудс не иска да наеме) не бяха супер мързеливи, възползващи се от доброто отношение на управителите, мислещи, че все още са на училище и могат да ходят когато си поискат работата щеше да е чудесна. Да, не се взимат милиони, но за неквалифициран труд никой не дава повече! Всички работили в чужбина се хвалят, че много плащали - ами работете и тук без почивка по 12 часа и тук ще взимате добри пари. Не може да искате да работите 3 дни в седмицата по 4 часа и да очаквате 1000лв заплата...
Плюсовете: заплата на време; осигуровки на брутната заплата=болничен и майчинство, достатъчни, за да не умрете от глад; толерантно отношение; спазване на претенции към графика


-43 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-3
Работна среда
-5

Ужасни условия! Всичко което го пише в по горните коментари е пълната истина !


бивш служител

-14 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
5
Потенциал
-5
Местоположение
2
Колеги
3
Работна среда
-5

Напускането ми на фирмата беше най-хубавото нещо което ми се случи в СЪНФУДС България за 3 години, защо ли?
Ще разгледаме заедно, точка по точка "мойте причини да работя в Макдоналдс", които всъщност са "мойте причини да седя далечот макшита, дори като клиент, камо ли да работя там".
1-"Реални възможности за професионално израстване"=Да нямаш собствено мнение, себеуважение, да лижеш гъзовете на "мениджъри" и управителя за да станеш и ти някой ден "мениджърче"
2-"Успешно съчетаване на кариера и образование"- Понеже може би едва 10% от управлението там знае какво е това образование не очаквай особено разбиране относно това че ти трябва почивка за сесия и тн, освен ако не си в Hamburger university (оо да, това съществува!)
3-"Дългосрочна кариера"=Да, ще срещнете много индивиди без живот, които киснат там от 5, 10, 15 години... Не защото им харесва а защото за нищо друго не стават :) Здравеи Кире
4-"Конкурентно и сигурно заплащане"=Не знам с кой се конкурират с тези 3лв на час (преди 3 години когато започнах бяха 2.60 ) Но да, сигурно е-че ще ви преебат
5-"Гъвкаво работно време"= Започваш в 14:00 (или в 12:00) седиш до 22:30 и на следващият ден си от 06:00 :)
6-"Отлични условия ня труд"= Отлична възможност да придобиеш умения за чистач, мияч на кенефи, събирач на боклук, разтоварител, зареждач и тн. Не става въпрос само за момчетата, бил съм свидетел как мениджъра на смяна (здрав мъж) кара момиче да зарежда 20, 25 килограмови кашони с меса и картофи...защото как той ще го прави..та той е мениджър, лизал е гъзове, дупил се е на управителя достатъчно за да стигне това високо ниво!! А хлебарките и плъховете наоколо? Те са като домашни любимци, няма страшно. Също това да се прибереш и косата ти (дори къса) и дрехите да миришат на гняс..какво толкова.. Климатик? СМЯХ! Стегнете се, хората дават луди пари за сауна, а това в Макши...кхъм Макдоналдс е напълно безплатно, като добавим дебелите униформи от изкувствени платове (найлон) и оборудването в кухня, всичко над 200 градуса, в ресторанта температурата е стигала 45 градуса, как да не ти е кеф!?
7-"Екип"= Тук няма да лъжа, има страхотни колеги, но всички свестни и нормални хоря избягаха. Като цяло работиш с интересчии, интриганти, пълни селяндури, 16, 17 годишни лапета с огромно самочувствие, без покритие с много претенции и никакви качества-точно това там се уважава, а можещите и мислещите се унижаван, мачкат и експлоатират докрай
8-"Мотивационни програми"= То коледни бонуси няма пък... О, извинете, раниците миналата година ме мотивираха иключително!
9-"Нулева дискриминация"= Само да не си циганин/чернокож, гей/лесбийка, или с някакво минимално увреждане няма никой дя те унижава, спокойно!
10-"Независимост"= Независимо че си там за да си изкарваш честно парите, че искаш да си свършиш работата добре, пак ще бъдеш навикван, обиждан, екслоатиран и никой, НИКОГА няма да е доволен от теб. Ако не си влязал с връзки не се е мечтай да станеш "служител на месеца", да бъдеш издигнат или да работиш на каса. Както веднъж чух управител да заплашва служител "Ако не си опичаш акъла ще изгниеш в мазната кухня на 40 градуса, ще се пържиш" е, сами се правете изводите от това изказване. Не че на каса положението е по-цветно, с всичките мрънкащи клиенти които също се държат с теб като най-долното същество на земята. Е това беше от мен, както се казва "опичаите си акъла " ;) и стоите много далеч от Мака, ако се движите на тротоара на който има Макдоналдс-пресечете на отсрещния! А ако наистина ви се работи там-Запасете се с тапи за уши и куп успокоителни и антидепресанти, само така ще оцелеете.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?