Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Хелтстор / Healthstore https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,бул. Климент Охридски 117&markers=София,бул. Климент Охридски 117

Хелтстор / Healthstore

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 25 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 25


кандидат за работа

-3 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
-3
Колеги
0
Работна среда
0

Кандидатствах за работа в магазина на главната в град Пловдив. Обади ми се някой си мениджър от София и ме покани на място, като там провеждах интервю с него(по телефона), като той ме гледаше на камерите от магазина и с работничката, която беше там. Интервюто беше много дълго, питаха ме всякакви въпроси за мен, за желанията ми за развитие , какви добавки съм използвал,дали съм купувал от тях и т.н. След това около 30-40 минути момичето ме водеше по щандовете , а меринждея ме питаше въпроси за добавки, като аз съм спортист от 10 години и съм доста наясно с тях и почти всичко обясних перфектно. След това те започнаха да ме убеждават, че аз имам много добро начално ниво, че съм доста добре запознат и че със сигурност ще работя при тях. Осигуряването е на минималното, а заплатата казаха, че стартово е 1000лв, като има таргети и уж ако минеш и 3-те таргета, получаваш бонуси (стигащи до 700лв по думите на продавачката) Но трябва да продаваш много и да си адски нахален и да лъжеш хората.
ОБЕЩАХА ми да ми се обадят до 2-3 дни и да ме поканят на пробно и да започвам след това, но така и не се обадиха. След седмица аз звънях и се свързах с друг мениджър, който ми обясни, че щом не са позвъняли, значи не съм удобрен. Понеже аз имам сходно образование и богат опит в спорта си мисля, че не са желали мен, който разбирам, а по - скоро някой балък, дето да баламосва хората за пари или пък са шмугнали някой връзкар. Гледам и че постоянно обновяват обявата, явно служителите също не са доволни и постоянно напускат и може би има разминавания в заплащането и работното време. А и също така, освен, че продаваш добавки, ти отговаряш и за всичко друго - зареждане, приемане, чистене, плащане на ток и вода и абсолютно всичко, свързано с магазина.


-26 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
-5
Колеги
0
Работна среда
-5

Не започвайте работа в тази "фирма".Нищо в нея не е наред.


клиент

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Постоянно си менят персонала и в повечето случаи работниците са некомпетентни. В сайта им седят неща от години, които ги нямат.


бивш служител

-29 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

работно време няма нищо общо с това което се договаря, Понеделник до Петък от 9 – 18.30 за складов служител, 30 мин извън 8 часовия тд не се заплащат.
ФИРМАТА Е В СИВИЯ СЕКТОР И си търси роби !!


-45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Не започвайте работа в тази селска фирма, първо осигуровките са на минималната работа заплата, второ ще ви ГЪРЧАТ от работа чак до полудяване, трето ще ви се подиграват право в очите, ще ви режат от бонусите за щяло и нещяло, ако работите в магазин като напускате ще ви направят ревизия която ще излезе на минус 1000 лв и ще имате да им давате, бачка се по празници, шефа е много нахален и ви се подиграва директно в очите и ви взеа от парите, все реве за повече и повече продажби и че няма пари, а всяка година си купува последни модели мерцедес, ролекси и т.н. Ще ви скъсат нервите, управителя е едно злобно малко човече което ако не е на кеф ще ви глоби щото така го кефи без обяснение. МНОГО ЗЛЕ МНОГО !!! Загуба на време нерви пари! НЕ ! На тим билдинг шефчето не дава пари за алкохол, ако не искате да отидете ви глобяват.Общо взето ви глобяват защото работите за фирмата, глоби глоби глоби и това е. Така пестят от заплати, имат си такава политика. Не познавам човек да е напуснал по нормалния начин от там.


-26 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-2
Работна среда
-5

Чудя се от къде да започна. На първо място, ХОРА които уважават себе си, ценят си нервите, труда и възможностите - в никакъв случай не започвайте работа в Хелстор! Ще кажа на кратко за какво става въпрос. Подписвате договор в който фигурира работно време, но то е само на хартия. Никой не работи по малко от 9 и половина часа на ден. Има избрани галеници които се мазнят на шефчето (забогатяло първеню, изключително нагахален), за които всичко е позволено. Някой хора си ползват обедни почивки от по 2 часа и нагоре. На други обаче ако закъснеят с 5 минути им се прави страшен проблем ( нищо, че остават след работа доста често и като цяло работят с по час два отгоре над законовото). Окей да беше само това няма проблем. Проблема е че, постоянно ви гледат под лупа и дори да си вършите работата винаги се намира за какво да ви напрегнат, напрежението е ОГРОМНО.Сигурно във фабрика в Тайланд е по спокойно за работа от в тази фирмичка. И това го създават 2-3 менажерчета които се мислят за велики а всъщност...ОСИГУРОВКИТЕ са на МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА. Всеки работи на ниско твърдо заплащане + бонуси, които ако вземеш, че изпълниш доста често биват орязвани поради някакви измислени причини. Мисля, че това се прави целенасочено, с цел да се пести от заплатки, както се пести от осигуровки и от всичко възможно. Шефчето е адски стиснат, нагъл и нахален, и това става ясно на всеки който започне работа в тази фирмичка. Както каза колегата по долу в тази фирма всеки е менажер, няма кой да работи чак. Някой хора вършат работа с огромен обем и носят фирмата на гърба си, в същото време вземат тройно по малко пари от някои които работят по 2 часа на ден и през другото време си клатят крачетата. Ценете си здравето хора, тук то ще бъде стабилно разклатено. Създава се изкуствено напрежение. Търговските представители са постоянно мачкани както и служителите в магазините, които не могат и до тоалетната да отидат от работа.Всичко им е скапано програми, методи на работа, само усложнения от всякъде и нерви. Хората , които си разбираха от работата не бяха оценени и в момента там бачкат хора които хал-хабер си нямат от добавки, с изключение на шефчето.Работих там 4-5 месеца и това ми беше, за да разбера за какво става дума.Познавам 3-4 човека работили там и те имат същото мнение.Също така който напуска му се правят всякакви проблеми и спънки, особенно ако е някой по скромен човек. Но най смешно е че осигуровките са минималните, с 2 думи шефчето иска да товари всеки със супер много работа и да му прави милиони на гърба си, вместо да кажем да наеме 4-5 човека за нещо, той наема 1. Пести се от всичко дори от неща от първа необходимост. Винаги съм се старала да си върша работата и да давам 100 процена но това нещо не се оцени. Не си губете времето хора моля ви !!!


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Уважаеми г-н/г-це Анонимен/на,
Изключително внимателно прочетох мнението Ви.
Съдейки по написаното затвърждавате мнението ми. Може би в предишното си мнение забравих да спомена, че освен некадърни се назначават и страхливо - неграмотни хора. Срамувате се от името си ли? Или просто нямате доблест да застанете зад думите си!!! Освен правописните Ви грешки, то гъмжи и от пунктуационни такива(ако думата Ви е непозната, моля проверете в речника). Колкото до опита, който имам, да си бяхте направил/а труда да се поинтересувате. CV-то ми е все още на разположение.
НИКОГА НЕ МЕ Е БИЛО СРАМ, ЧЕ РАБОТЯ В СКЛАДА!!!! Ако не ми вярвате, питайте Денис или Калоян, те поне знаят.
Съдейки по изказа Ви, Вие смятате, че "склададжията" е нещо унизително и второстепенно, което пък води до извода, че според вас "тези в склада са някаква измет долнопробна". Нищо, че тези хора Ви изкарват заплатите. Ако смятате, че сте по-способен/на, отидете и поработете долу в склада, където Ви е и мястото впрочем. В изказването си Вие затвърдихте мнението, че не изпитвате и елементарно уважение към колегите си. Причината е във високото Ви его! Вие доказахте и още нещо, характерно за "средните мениджърите" в Хелтстор, а то е, че колкото е по-високо егото, толкова е по-нисък интелекта. Колкото до професионалният ми опит, за да Ви спестя времето, ще Ви отговоря.
От всичките си 27 години трудов стаж( това със сигурност са повече, отколкото сте Вие на години или поне горе-долу толкова), 20 тях са мениджърски. Ръководил съм колективи от 20 до 120 служителя. Не включвам и тези 3 год. като командир на взвод в 9 танкова бригада, както и като старшина на рота. Създавал съм и съм ръководил бизнеси.
Знаете ли г-н/ г-це Анонимен/на, какъв беше първият въпрос, който ми зададе Денис на интервюто? - Не се ли чувстваш разжалван?
Отговорих му, че не, не се чувствам така!
И знаете ли защо? Защото обичам работата си!!!! Ако не я обичах, нямаше и 10 секунди да стоя, не 2 години! Не съжалявам дори и за това, че на много от вас съм помагал, поправял съм ви грешките и съм ви спестил поне няколко заплати от глоби. Защото, когато правя нещо, го правя с желание.
Последният път, когато минах да се видя с някой колеги, просто ей така, получих покана да се върна обратно в Хелтстор. Дали човекът е бил оторизиран да предлага подобно нещо или не - не знам! Отказах му!
В момента работя в сферата на образованието и работя с хора, които ме уважават първо като човек и колега, второ признават уменията ми, придобити като мениджър и "склададжия" взети заедно. За Ваша информация заемам и ръководна длъжност.
Толокоз!
Желая успех на всички!


бивш служител

-18 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
-5
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
-1
Натоварване
-5
Потенциал
2
Местоположение
2
Колеги
-4
Работна среда
-5

Няма смисъл да обяснявам колко време съм работил, какво съм направил/а за фирмата и така нататък. Ще изкажа обективното си мнение:

Работната среда във фирмата е ужасна - има много ИЗЛИШНО напрежение, което води до ниска продуктивност и огромно текучество на хора.

Плащат се смешни осигуровки (минималните) почти на всички служители във фирмата.

Ако оставим служителите, които не се справят с работата примерно и са в тежест на фирмата и към тях има негативно и некоректно отношение ОК. Проблема е, че дори и към най-добрите служители а те са изключително редки, изключително малко и вече са двама, трима във фирмата отношението също не е окей. Няма го уважението, няма го разбирането, няма го зачитането на мнението. Понякога ги има тези неща, но само на думи. Това отново води до текучество и освен това до загубата на най-ценните, най-качествените и доказани кадри, които са направили много за фирмата, с които фирмата се развиваше само нагоре. От тези хора скоро няма да има нито един.

Наемат се във всички звена на фирмата, особено на ниво мениджмънт хора, които са меко казано - некомпетентни, нямат никакво отношение и познания за бизнес средата, в която работят. Тези хора нямат и желание да се научат, тези хора не вършат почти никаква реална работа, тези хора не носят нищо на фирмата, тези хора нямат нищо друго, освен самочувствие. Не искам да изброявам имена, те са много. Това праща иначе фирма с потенциал само надолу и надолу.

Дребните проблеми в работния процес, няма да ги коментирам въпреки, че доста често са се случвали фрапантни неща, които не са оправяни с месеци отново заради изключително кадърния мениджмънт.

Това е една от малкото фирми В СВЕТА, в която има повече мениджъри, от колкото работещ персонал като склададжии, търговци, HR и тн. Всички са мениджъри със самочувствие, това че са дошли от някакво село с някакво измислено образование и самочувствие без покритие е отделен въпрос. Тотални накадърници.

Заплащането на фона на работата, която се върши не са високи, дори на фона на бизнеса в българия са ниски. Състоят се от много ниско твърдо заплащане и непрестанно гонене на огромни таргети, от които да вземеш някакъв нищожен бонус, ако спазиш примерно 5 6 условия.
Това не важи за прехвалените мениджъри, които се наемат от типа: До сега продавал фъстъци и вече е компетентен да работи в сферата на хранителните добавки - то търговията си е същата, нали? Всеки нов служител се договаря индивидуално за твърдо заплащане, та някои от тези така ценни кадри успяват да си договорят по-високи заплати, докато хората, които реално носят приходи на фирмата нямат право на това. В общи линии тези мениджъри успяват единствено да изнервят хората "под" тях и да им пречат на работата. Всеки знае да дава акъл, като самия той не може да застане и да покаже, как трябва да се прави.

На мен ми е все тая за тези неща, с които запознавам хората четящи сайта. Пиша това мнение за да може всеки един, който се интересува да го види.

Тези грешни практики, грешни разбирания, грешен подбор на кадри, "гоненето" на ценни, доказани кадри и лошото отношение към хората,които НЕ ГО заслужават пращат фирмата само надолу. Ако това продължава ще става все по-зле с времето. Не може персонала ти да се сменя през седмица, хората по магазините да се сменят през седмица, търговците и мениджърите да се сменят през седмица... това не води до нищо добро. Не може да бъдеш некоректен и дребнав към човек, който се е доказал и дал на фирмата много.

Сигурен/на съм, че Калоян и Денис съжаляват за някои неща и някои решения, които са взели. Те знаят, че самите те и грешните хора, които допуснаха разрушиха един добре сработен и качествен екип от хора. Това, което остана в момента е една сбирщина от некомпетентни хора на всички постове. Некомпетентни хора по магазините, в мениджмънта да не говорим. Ниско ниво на обслужване и лоша поддръжка в магазините. Сигурен/на съм, че хората отгоре го виждат.

Надявам се да прочетете това, не мога да обобщя мнението си в един коментар тук. Надявам се да прочетете това, надявам се да изградите нов екип, който да е успешен толкова, колкото бяхме ние. Надявам се да погледнете назад и да осмислите решенията, които взехте и да се поучите от грешките си! Калоян и Денис не са глупави хора, и са видяли до какво доведоха действията им, както и на някои други хора. Прочетете това! Желая ви успех!


В обобщение за хората, които се чудят дали да кандидатстват за работа:
Ако сте изграден професионалист с опит подминете тази фирма, отидете във фирма с възможности за да изкарвате пари и да се реализирате, а не да сте безгласни букви, пешки и да се занимавате с глупости. Ако сте млади (студенти или хора с малък професионален опит) можете да пробвате фирмата, да натрупате малко опит, да се сблъскате с напрежение и трудности, има смисъл, ще добиете ценен опит! Успех на всички!

ПС: Когато тръгнете да напускате фирмата ( а това ще се случи ако нещата са такива, каквито бяха когато аз работех) по-добре не спазвайте никакви предизвестия а си взимайте парите и си тръгвайте, отношението към хората, които напускат е ужасно, биват ощетени изключително много по всякакъв начин и най-вече финансово! Спестете си парите и нервите!


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Уважаеми, г-н Барбов,

Благодаря за изказаното мнение. Всеки преценява, как да се представя, дали анонимно или не.
За представител на склада ( склададжия ) и като човек, който подрежда стоката наистина имате много точни попададения в изказаното мнение. В интерес на истината, така е, прав сте по някои точки, а по други в тотална заблуда. За съжаление въпреки вашия житейски опит, то тук проблема е до компетенции, както и до такива в професионален аспект. Както ти, така и бившите кадри едва ли си запознат с професионалния опит на всеки един служител. За това си има профили. Но нека да минем по същество :

- Хелтстор е компания с голям потенциал. Тук фактите говорят сами за себе си. Видно е от пазара, видно е от резултатите и от пизиционирането на компанията. Мястото би било перфектно за развитие но при много по-различни обстоятелства.

- Среден мениджмънт и назначавания. Тук сте в голяма заблуда. В компанията няма мениджънт, тъй като решенията се взимат еднолично от собственика. Дори и да имаш идея, ако той не е съгласен - няма как да се реализира, дори и защитена.

- Назначавания. Г-н Барбов с вашия богат професионален опит в склада, дали сте наясно, че хората с опит в различни браншове поемат различни предизвикателства. Не може цял живот да си в склад, нали би искал да работиш и примерно, като джюнерджия :). Та хората с по-голям професионален опит опитват и различни поприща, на това му се казва - развитие. Нещо, което не ти е познато.

- Обучения. Обученията са все по важен фактор във всяка компания, която иска да се развива. Вие на колко обучения бяхте през живота си, че давате идеи, колко трябва да трае едно такова. Колко комптенции развихте, че да давате идеи, какви да бъдат те ?

- HR и подбор - ако знаехте, колко е трудна професиата на HR-а, никога нямаше да изказвате такова мнение,можете ли да споделите вашия опит до момента ? Подбор е ключово звено, задържането на служители не е само работа на мениджъра, а работа и политика на фирмата. Нещо, което няма как да знаете, поради липса на професионален опит.

За да бъде една фирма просперираща, то тя трябва да развива хората, да дава свобода на доказалите се и да плаща добре.

- Придобивки - можете ли да споменете, какви социални придобивки имахте в упоменатата компания ?
Ваучери за храна, пълни осигуровки, служебни автомобили, здравно осигуряване ....не е нужно да отговаряте.

И така, за да се обобщи разговора - Хелстстор е добра компания, компания с потенциал но ако решенията се взимаха от мениджърите. Все пак едно е да се прави бизнес, а друго е да се водят и управляват хора.

Поздрави


бивш служител

8 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
1
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-1
Натоварване
1
Потенциал
3
Местоположение
-2
Колеги
3
Работна среда
5

Аз ще съм единственият, който ще има смелост да застане с истинското си име под това мнение. Очевидно всички преди мен няма доблест да застанат с имената си.
Та, по същество!
Имах удоволствието да работя в Хелтстор приблизително 2 год. Напуснах не защото работата не ми харесваше, а заради неразбирателство с определени хора. Както и да е! Факт е, че вече не съм част от този екип.
Изпитвам огромно уважение, както към Калоян Георгиев, така и към Денислав Драгнев, впрочем и към повечето си бивши колеги. Калоян и Денис не е лоши хора, но информацията до тях достига изкривена от хората под тях. А те вярват на тях, което пък води до основните проблеми във фирмата, а те са:
Проблем №1 е назначаването на тотално некадърни кадри в средното мениджърско звено. Дори по едно време си помислих, че на мобилните ни оператори им е възложена задачата на HR отдел. Да се смееш ли или да плачеш! Хора, без житейски опит, да не говорим за професионален, но изживявайки се като гоооолеми началници и логично водещо до демотивация на служителите по-надолу, което пък води до:
Проблем №2 в Хелтстор, а това е огромното текучество на персонал. Проблем, който така и не може да се овладее, очевидно не може и да се проумее. Както и неумението да се задържат вече утвърдените служители.
Проблем №3 - Приказките за работа в екип са дрън-дрън! Всеки работи за себе си! Няма кой да ти помогне или ако все пак някой се съгласи да ти помогне от средните мениджъри, то ще получиш или невярна информация или погрешна. Защото има хора, които не знаят защо са там, камо ли да разбират от работата си.
Проблем №4 - липсата на адекватно обучение. Ако все пак има такова, то се изчерпва в рамките на 3-4 дни. След, което ви хвърлят на кучетата, демек оправяй се сам, което води до куп неприятности след това.
Инак работа, като работа! На мен ми харесваше! Има натоварване в определени моменти, има и по-спокойни такива, така, както е на всякъде. Заплащането е прилично, заплати се плащат на време и без закъснения. Всичко, за което се договаряте на интервюто се спазва. Хората държат на думата си! Работите на чисто, топло и светло място. Има и бонуси, ако........си ги заслужите! Даром пари, никой не дава! Отпуски има, но по-малко и не наведнъж. Ако си мислите, че ще седите зад бюро без да се напрегнете да работите(защото има и такива служители, но го отнасят дребните) - лъжете се! Ако си мислите, че ще ходите да си разхождате новите тоалети(защото има и такива служители)- лъжете се!
Ако си мислите, че няма да носите отговорност за действията си(обикновено го отнасят дребните)- лъжете се!
Ако ще хленчите само - таргетите високи, продажби няма, някой друг ви е виновен - лъжете са, там не е за вас!
Ако умеете(не само да си мислите, че умеете) да работите под напрежение- работете, никой няма да ви ограничи.
Ако умеете сами да си изкарвате парите- воала, дава ви се възможност. Осигурява ви се автомобил, лаптоп, телефон и служебно облекло.
Ако имате желание да се учите - учете се!
Инак определено има нужда от промяна във фирмата за да потръгнат нещата. Сигурен съм, че като се поразчисти малко от "мениджъри" или от разни неуравновесени типове, нещата ще потръгнат.
Когато нещата не вървят в един бардак, не се сменят леглата. Сменят се к.......!

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?