Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Хелион Маркет Рисърч /img/frontend/nomap.png"

Хелион Маркет Рисърч

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 25 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 25


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Работех във фирмата преди години. Самият факт, че офисът се намира в Овча Купел трябва да ви говори достатъчно - нископлатен аутсорсинг за треторазредна белгийска фирма. За новозавършили, студенти или хора с ограничени интелектуални възможности сигурно става, но ако имаш някакво образование или амбиции препоръчвам да пропускате.


кандидат за работа

-19 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
3
Колеги
3
Работна среда
-1

Най обичам, когато някой шушляк ти дава съвети без да си му ги искал. Особено за фирма, за която имам много основателни подозрения, че провежда съзнателна политика на дискриминация по възраст. Белгийският, или разбирай френския, мениджмънт е пословичен със социализма си. И то социализъм в най-чист вид. Българския мениджмънт на хелион за да не си цапа ръцете с кандидатите, е наел някаква бутикова ейч ар агенция да им върши мръсната работа по отсяване на неудобните кандидатури, разбирай, хората на определена възраст и следователно с житейски и работен опит, който би им позволил веднага да разбере в каква фирма е попаднал. Екип от млади и енергични професионалисти и оксиморон, но шушляка съветник няма интелектуалния ресурс да разбере това. Имаше едно предно мнение, въпрос, не се ли извършва дискриминация по възраст след като мениджърите на тази успешна фирма наемат предимно стажанти или студенти от програмата за първа работа, където трябва да си задължително ДО 29 възраст. Отговорът на подобен въпрос може да бъде само утвърдителен. Достатъчно е да разгледате снимките на компанията публкувани в профила им във фейсбук. Аз там лице над 30 - 32 години не видях.
П.С. На двете кукли от бутиковата ейч ар агенция им пожелавам да пораснат и като навършат 35 години ще разберат какво искам да им кажа. Нямам намерение да образовам никого.


бивш служител

37 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
4
Привилегии
5
Фирмена сигурност
4
Натоварване
3
Потенциал
4
Местоположение
3
Колеги
5
Работна среда
4

Разумен човек, който се интересува дали да кандидатства за работа в Хелион, може доста лесно да отсее завистливите анонимни коментари.

Важно е да се спомене историята на фирмата - първоначално българската фирма FaceOff е придобита от белгийската Helion Market Research. Ева (Business Unit Manager Operations) и Сашка (HR Manager) са постигнали много и аз лично научих много от тях. Когато започнах работа ми бяха предоставени всички условия за обучение и работа още от първия ден. Питаха ме как съм, което не ми се беше случвало често преди, а аз имам значителен стаж на различни работни места.

Впоследствие се получава бърз растеж - за около 3 години екипът се удвоява, което носи своите предизвикателства. В началото в екипа има атмосфера от семеен тип, която впоследствие няма как да се запази при над 20 служителя.

Доста от коментарите тук показват нежелание за разбиране на процесите в компанията и ролята на българския мениджмънт, а именно:

- стратегията и бюджетът се определят ежегодно от Белгия и се съгласуват и осъществяват с офиса в България
- отдел продажби има само в офиса в Белгия, което определя посоката и темповете на развитие

Съветвам ви да НЕ кандидатствате в тази компания, ако:
- сте свикнали да висите в чат на телефона си през 50% от работния ден (или на служебния компютър) - ще се отрази на резултатите ви
- говорите зад гърба на колеги - не се толерира
- закъснявате систематично за работа - плаващо работно време има, но до определени рамки
- получавате (или симулирате) болки в различни части от тялото при наближаващ краен срок

Съветвам ви да кандидатствате за работа, ако:
- искате да се развивате в сферата на проучванията
- искате да сте част от млад и енергичен екип
- желаете да получавате заплатата си навреме - което е важно, особено ако плащате наем
- желаете да бъдете осигурявани върху това, което получавате
- желаете да получавате бонус, базиран на екипа и на индивидуалното си представяне

Области за подобрение на фирмата:
- сплотяване на офисите в различните страни
- по-динамично разработване на платформата и базата данни
- сплотяване на българския мениджмънт


Аз лично научих доста през годините работа там. На този етап реших да продължа в друг сектор, но ако Маркетингът е ваша страст, определено би могло да ви бъде интересно в тази фирма.
В българския офис има три отдела - Panel, Data Quality и Project. Всеки отдел има специфики и е добре да сте наясно с качествата си, които биха били подходящи за даден отдел. За целта, допълнително можете да попълните и тест, който да ви насочи.

Успех!


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Много си личи когато служители под строй изписват мнението си за фирмата. За щастие отрицателните коментари винаги ще бъдат повече. Ще кажа едно-две неща, за да предпазя разни хора, които са се запътили да бъдат погълнати от две лами. Защото да, ако не сте се досетили, бг мениджмънта там е пословичен.Искат едни две женици да построят социализма и това си е! Опорочени са възможностите за добри условия и практики, за адекватно заплащане да не говорим. Дребни женски душици, дебнещи и съскащи. За първи път срещам жена в лицето на Ева Алич, която съска, не говори, а прецежда през зъби всяка дума и за HR-ката, която е пословична лъжкиня и играе ролята на тотален ратай на шефката Ева Алич.Трябва наистина да си много нещастна жена, но и лоша. А тези две комбинации ярко открояващи се в Ева, тровят въздуха и професионалният живот на много настоящи и минали служители. Язък за готините хора от мениджмънта подчинени на тези велможки, които си разбират от работата като Влади и Ани. За усилията на всички нас, едно голямо уви. За съвет четете само отрицателните коментари, много точни и добри.


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте на всички, търсещи в интернет информация от бивши, настоящи и кандидат служители на Хелион Маркет Рисърч.
Фирмата се занимава с маркетингови проучвания и работи с хиляди тайни клиенти и одитори от цял свят, които предоставят данните за проучванията.
Има три отдела и предлаганите позиции са съответно Panel manager (поддържа контакт с тайните клиенти), Data quality manager (редактира докладите на тайните клиенти и се грижи за качеството и достоверността на събираните данни), Project manager (управление на проектите от настройките до изваждане на резултатите).
Заплатите се индексират редовно, за да са конкурентни на пазара. Фирмата също така редовно плаща бонуси, а ежемесечно служителите получават ваучери. Работното време е плаващо, има възможност за работа от вкъщи. Няма чекиране и следене, резултатите показват точно кой колко работи.
Има натоварени периоди, но работата е съобразена и планирана така, че да бъде свършена в работно време.
Мениджмънтът работи оперативна работа наравно с персонала и по-този начин не само помага, но и си осигурява обективна оценка за процесите.
Правят се анализи, които освен оценка на работата дават идеи за оптимизиране на процесите. Мнението на всеки един служител се взима под внимание. Има потенциал за развитие, защото всеки един индивид носи такъв потенциал, чийто потенциал за разгръщане обаче е индивидуален.
Провеждат се персонални и групови обучения.
Работната среда е на ниво, всички технически и хигиенни условия за спазени.
Гледката от офиса е красива.


настоящ служител

43 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
3
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Част 2.

Да придобиеш представа за икономиката на множество държави по света, манталитетът на продавачи и купувачи в проверяваните обекти, да придобиеш представа за ценностната система дори и в страни, които може би едва ли някога ще посетиш, да придобиещ широкообхватна база за сравнение и способности за съпоставянето на различни обстоятелства, това са неща, които с пари не се купуват...

Не работя в офиса на Хелион в София, защото аз лично предпочитам да не работя в офис изобщо.
Но който желае да прави кариера, в офис и на Трудов Договор, Хелион е идеалното място за това, защото освен чудесно отношение от страна на Ръководство и Колектив, освен сигурност, толерантност и изключителна колегиалност, ще получи и възможност за придобиване на знания, умения и способности, които са изключително ценни за живота.

Желая успех на всички, които имат желание да работят и да натрупат опит във водеща международна компания!

P.S. 6000 знака не ми стигнаха, за да споделя мнение, макар да се опитах да бъда максимално кратък:)
Проблемът е там, че Mystery Shopping не е тема за пост, а по-скоро за Докторска Дисертация :)
Ако имате желание да прочетете написаното от мен, моля четете отзад напред, тоест това са финалните изречения на поста ми :)


настоящ служител

40 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
5
Привилегии
4
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
3
Местоположение
4
Колеги
5
Работна среда
5

Работя вече повече от година като фрийлансър и мога да кажа,че Хелион е фирма, в която работната атмосфера е много приятна, приятелска и разнообразна като натоварване, както в офиса, така и при работа от вкъщи.Намирам условията за работа много добри, не само защото колегите са отзивчиви,но и защото се работи на проектен принцип и тази гъвкава среда ти позволява да определеш обема от работа и съответно времето, в което ти е удобно за изпълнение.По този начин и заплашането и работно време варира и не мога да срявнявам с пълното работно време.Съшо така смятам крайно негативните мнения за нереалистични, тъй като много зависи дали човек предпочита проектен принцип на работа или не и дали маркетинговите проучвания и по-специално mistery shopping представялват интерес за него.За тези които харесват този начин на работа, Хелион е място ,което е спокойно и бих го препоръчала с удоволствие.


настоящ служител

43 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
3
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

С Mystery Shopping (услугата „Таен Клиент“) се занимавам от 2008 година. През годините съм работил за 6 български и 1 международна (в случая Хелион) компании, на които тази услега е основен, или допълнителен предмет на дейност.

От българските фирми, за които съм работил като таен клиент, най-приятно ми беше да работя с Face Off Bulgaria, както поради изключителните отношения с Ръководството, базирани на взаимни доверие, коректност и уважение, така и поради факта, че именно от тази фирма получавах най-високите хонорари за посещение, както за „софийските“, така и за „извънградските“ ми проверки като таен клиент.
За Face Off Bulgaria започнах работа като таен клиент с един единствен проект през Август 2010 година, а поради сериозното ми отношение към възлаганите задачи, скоро се утвърдих като несменяем титуляр. Заедно с участието ми в множество различни проекти, отговарях и за редовните проверки на всички търговски обекти в София на една от водещите вериги хипермаркети („Любима марка за пазаруване на българите“), както и на всички софийски магазини на една от водещите верига дрогерии („Тук съм човек, тук пазарувам“).

С огромно неудоволствие научих за преустановяването на дейността на любимата ми българска компания, работеща в областта на Mystery Shopping...
Съвсем скоро след това, с огромно удоволствие научих, че една от водещите световни компании, занимаваща се с услугата таен клиент открива офис в София, като ръководството на офиса е поверено на водещите професионалисти и топ експерти в тази област в нашата страна - двете Дами, които познавах като мениджърки на Face Off Bulgaria.

Започнах работа за Хелион в началото като таен клиент. Хонорарите, които получавах за проверка се плащаха в евро и бяха такива, за каквито таен клиент участващ в подобни проекти за българска компания с този предмет на дейност, можеше само да мечтае...

След няколко месеца, от Октомври 1012 година, поради доказан опит като таен клиент, сериозно отношение към работата, необходимите на работно ниво компютърна грамотност и английски език, беше ми предложено да работя като редактор на свобидна практика за Хелион.
Вече трябваше да оценявам работата на тайните клиенти на Хелион по света, работещи по различни проекти, в различни държави.

Повече от 5 години се занимавам само с тази работа и работя само за тази фирма. Допълнителна работа, както и изобщо работа в друга фирма не търся, което само по себе си като факт е отговор на въпроса дали съм доволен от условията :)

От естествата на работата ми съм изключително доволен. Мога да си върша работата от всяка точка на света, стига да имам достъп до интернет, като при тове сам си определям работното време. „Отпуски“ мога да си давам по 6-7 пъти годишно, да отида на планина и на море, където за няколко часа на ден да си свърша работата, след което времето през деня си е мое и мога да го запълвам както аз реша. Заплащането при мен е на заработка, или „акорд“, като зависи от обема на свършената работа.

Има ли възможнасти за израстване в Хелион? През 2013 година един от Топ Мениджърите от Белгия, подчинен само и единствено на Генералният Мениджър, ми предложи работа на Трудов Договор в офиса в София, на позиция Team Leader, като трябваше да си подбера екип, с който да се занимаваме със специфични задачи, а аз да получавам мениджърска заплата...
От милиони български служители и работници, колко са хората, които като мен не биха приели такова „сладко“ предложение?
Не приех, защото по характир съм човек, който трудно става за работа в офис, предпочитам сам да си определям работно време и „отпуски“. Не приех, но предложението за повишение все пак ми беше направено, поради доказан опит, способности и съвестно отношение към работата.

Прочетох в един от постовете, че заплащането в Хелион било „обидно ниско“. Почти всеки иска мениджърски позиция и заплата. Но ако някой току що получава диплома от ВУЗ, няма никакъв професионален опит и дори един единствен ден трудов стаж, да иска да започне работа като директор и с директорска заплата още от първия ден на трудовия си стаж, такива претенции са абсурдни...
За някои хора гроздето е кисело, защото е доста по-високо от нивото на техните професионализъм, способности и отношение към работата. Нима можем да очакваме европейско отношение към нас, ако самите ние имаме „аборигенски“ начин на мислене и поведение?

Какво е Mystery Shopping, или Мистериозно Пазаруване? Това съвсем не означава да влезеш в търговски обект и „тайно“ да си вземеш продукти, които да „забравиш“ да платиш на излизане от магазина :)
Тайният клиент има за задача да направи преценка на състоянието на проверявания обект, както като цяло, така и в детайли, според целта на проучването. Чистота, наличност и предлагане на стоки и услуги, персонал, отношение към клиентите и много други неща може да са приоритетни при такова проучване.
Тайният клиент развива умения и способности да прави преценка на нещата, както и да реагира в трудни ситуации и да вземе важни решения на секундата.
Mystery Shopping е така да се каже Never Ending Story, веднъж започнал сериозно да се занимаваш с тази работа, придобиваш желание да научаваш все нови и нови неща, при нови ситуации, изграждаш способности за преценка и реакция, които са изключително ценни за живота.
Ако 3-4 години се занимаваш с този тип дейност, но със сериозно и отговорно отношение към работата, можеш да си сигурен, че си завършил „Университетът на Живота“, при това платено абучение. Не плащаш, а на теб ти плащат, за да се учиш!
Колко хора в нашата страна имат поглед глобално и в детайли върху различните области на икономика, финанси, търговия... А като служител на Хелион можеш да придобиеш представа за тези области и в международен план, защото трудно се намират държави по света, където фирмата няма проучвания, при това по различни проекти.
Да придобиеш представа за икономиката на множество държави по света, манталитетът на продавачи и купувачи в проверяваните обекти, да придобиеш представа за ценностната система дори и в страни,


бивш служител

22 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
4
Привилегии
4
Фирмена сигурност
4
Натоварване
2
Потенциал
1
Местоположение
-3
Колеги
3
Работна среда
3

Здравейте, казвам се Райна и съм бивш служител на Хелион Рисърч. Работих във фирмата близо 4 години като т.нар. "community manager" с немски и английски език. Занимават се с услугата 'тайни клиенти', която белгийската фирма предоставя на световно известни имена в бизнеса. Материята е интересна за тези, които се интересуват от това звено на маркетинга. Фирмата никак не е лошо място за работа, особено за тези, които не търсят стремглаво кариерно израстване. Да,работата е по-скоро механична и наподобява типа 'кол център', но е добър старт за млади хора, които владеят чужд език. Казвам млади, защото не се изисква предишен опит и изискванията за кандидатите не са супер високи. Фирмата е малка и не може да се сравнява с големите на пазара, които предлагат по-скоро корпоративна работна среда, но пък работодателят се старае да осигуряват социални придобивки и обучения за персонала.
Позитивите според мен: коректен работодател,винаги редовно изплащане на заплатите (моята беше увеличена няколко пъти за тези 4 години), изплащане на бонуси на всички служители, социални придобивки (като ваучери за храна, масаж на работното място), млад екип, възможност за упражняване на чужд език, тийм билдинги регулярно с цел сплотяване на екипа, възможност да научите повече за услугата "mystery shopping", гъвкавост по отношение на работното време, както и възможност за работа от вкъщи.
Неуредици също има, разбира се.Може би като негативно бих отчела понякога разнопосочни сигнали от страна на мениджмънта, не винаги добре организирани процеси, завишени таргети по определени проекти.Стрес също не липсва, но ако не го приемате на вътре, както се казва, няма да е кой знае какъв проблем. Но мисля, че това са неща, типични за млади фирми с млад мениджмънт.
Напуснах преди 6 месеца, за да се пробвам в доста по-голяма организация с дългогодишна история.
В заключение: имам хубави спомени от Хелион и съм благодарна за възможностите и отношението, което получих там. Съветвам кандидатите за работа да нямат големи очаквания за кариерно развитие и израстване в организацията, просто защото екипът е наистина малък, но пък сплотен; да приемат работата по-скоро като възможност за упражняване на език и получаване на опит в сферата на маркетинга.Разбира се, съществува вероятността работата да не ви хареса, но пък решилият да напусне не го бият. :)


настоящ служител

45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Здравейте,

Работя като фрийлансър към Хелион Рисърч от февруари 2013 и се надявам това да продължи и занапред.
Първоначално проектите, по които работих, ми бяха давани директно от белгийския офис на компанията и смея да твърдя, че останах изключително приятно изненадана от коректното и уважително отношение на всеки един колега, с когото съм общувала през годните. Впоследствие започнах да работя в тясно сътрудничество с българския офис, където срещнах същото ниво на професионализъм, коректност и приятелско отношение.
Работата по проектите е структурирана, с реалистични срокове за изпълнение и ясни правила. Всеки един колега от българския офис е винаги на разположение да отговори на всички въпроси, възникващи в процеса на работата, отношенията между нас са приятелски, а комуникацията - винаги приятна и сърдечна.
Относно мениджмънта на българския офис - изключително подкрепящи и заинтересовани всички страни по изпълнението на даден проект да бъдет удовлетворени. В отношенията си и с двете мениджърки винаги съм се чувствала разбрана и подкрепяна. Във всеки един момент те са били готови да ме изслушат и да намерят най-оптималното решение за всяка ситуация, възникнала в работния процес.
Относно заплащането - винаги, без изключение, коректно и адекватно.
В заключение бих казала, че негативните мнения, изразени тук, противоречат напълно с опита, който имам в тази компания. Винаги съм двала за пример Хелион Рисърч като фирма с про-западен маниер на работа и отношение към служителите си.
Чувствам оценена и уважавана, което в нашата, българска бизнес действителност, е рядкост.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?