Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Тайтън Гейт https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=Варна,ЗПЗ Административна сграда бивш Пивоварен завод, ет.3&markers=Варна,ЗПЗ Административна сграда бивш Пивоварен завод, ет.3

Тайтън Гейт

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 83 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 41-50 от общо 83


бивш служител

41 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
2
Местоположение
4
Колеги
5
Работна среда
5

Работих във PhoneArena (част от Тайтън Гейт) около 3.5 години. Пред очите ми от екип от 15-на човека станахме над 100, така че всичките конспиративни теории, че фирмата постоянно наемала, т.е. 'правете си изводите', са абсурдни. Хора идваха постоянно на интервюта, а успелите в голяма част се задържаха. Да, имаше освободени колеги, някои, от които, симпатични човеци по мое мнение, но това е животът. Никога не съм разбирал защо всичко е толкова лично, но както и да е.

Във PhoneArena се влиза трудно. Не само трябва да имате ниво на английски, но трябва да можете и да пишете и да разбирате от технологии и индустриите, в които се предлагат. Лично съм се докоповал до различни апликации и истината е, че винаги сме търсели хора с близо безупречен запас от думи и граматични правила по езика, както и знания в индустрията (или поне близка, пр. компютри, софтуеър, etc.). Предполагам добър и адекватен начин да прецените дали да си 'губете времето', както много хора папагалстват, е да отворите PhoneArena.com и да прочетете 5-10-15 статии. Можете ли да пишете на това ниво всеки ден, като една статия изготвяте за 30-45 минути? Ако да, кандидаствайте! Ако не, няма драма—или потърсете друга позиция, или се запишете на курс и пробвайте отново след време. Струва си.

Ако имате добър английски, но не сте чак на ниво журналист, пробвайте в PubGalaxy или Titan Gate (различните административни роли). Моето впечатление е, че там изискванията са по-ниски от гледна точка на владеенето на езика.

Що се отнася до тестовете, то е важно да се знае, че всички ние (служителите) сме ги правили с цел поставяне на baseline. С други думи, ако сте 'скъсани' и в последствие останете без покана за повторно интервю, това до някаква степен означава, че може би не сте се справили толкова добре. Аз лично не гледам на тестовете като на добър predictor за справяне с работата, затова ако имате опасения, съветът ми е контактите с HR екипът да са от позиция на самочувстие. Не мога да твърдя, че знам точно как минават сесиите с потенциални кандидати, но предполагам, че имате поне някакво време да 'продавате'. Ако ли не, то (бившите) колеги със сигурност наблюдават и го взимат предвид.

Жалко е, че се налага да пиша три тлъсти параграфа в 'защита на фирмата' само защото някои хора сутрин се гледат в карнивално огледало. Ръководството на фирмата не ви е длъжно. Вие не се раждате с неизконното право на работа и ако гледате не всеки работодател като на 'чорбаджия' и 'иззедник', то най-вероятно ще ви е трудно да пробиете в добрите фирми. Но, ако сте читав кадър и имате нужните знания за да започнете; ако имате самочувствието, че можете да се справите; ако на минали позиции не сте се скатавали хронично и не сте недоволствали 24/7 'шото ви плащат смешни пари' или 'мрън-мрън, теа сао ма експлоатирВат', то времевата инвестиция си струва по абсолютно всички параграфи.

Или пък не! Времето си е ваше и дали ще седнете на Модера за по фрапе или ще се потите и ще набивате енергия в собственото си бъдеще, в крайна сметка, е въпрос на личен избор.


кандидат за работа

20 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
5
Привилегии
0
Фирмена сигурност
5
Натоварване
0
Потенциал
2
Местоположение
4
Колеги
4
Работна среда
0

Частта с тестовете, на мен лично, доста ми допада като идея. За съжаление, самите тестове, не са добре подбрани за позицията, за която кандидатствах. Времето не е достатъчно. Човек няма време да де отпусне и да помисли.

Хората, които работят в HR-отдела в София, от друга страна, са много приятни и любезни. Атмосферата в офиса също. Хубаво е, че пишат имейли дори и при отказ. Лошото е, че не ти дават точна причина, защо не си успял да продължиш по-нататък в конкурса.


-4 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
-4
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте,
днес бях на интервю във въпросната фирма.
Бях си обещала да не влизам в интернет и да не чета каквито и да било оценки и мнения не само за тази фирма, но и за всички които кандидатствам, защото знам, че често тези мнения не са съвсем обективни...както и да е, грешала съм.
Изгубих наистина ценно време за празни приказки, то всъщност май нямаше много приказки, а тестове като за матура. Да, тези неща са необходими и при много фирми наистина е нужно да се попълват подобни форми. Съгласна съм и с това, че понякога на пръв поглед няма как да се види пряката връзка с позицията и с тестовете, но всъщност има такава. Да, съгласна съм даже и с това, че евентуално от фирмата искат да спестят на кандидатите повторно разхождане, защото се намират на майна си райна... НО тук всичко беше прекалено, и тестовете, и времетраенето им, и леко надутото момиче, с което трябваше да разговарям.
Останах разочарована от посещението си там. Не знам наистина кой работи там, но честно казано няма да се учудя, ако по-голямата част са влезли с връзки...Тъжно наистина. Не казвам, че съм добра при логическото мислене и тестовете на интелигентност, но смятам себе си за изключително грамотен, образован и кадърен за работа човек и не смятам, че тези тестове за удачни при подобни позиции.
И това есе, което искат при кандидатстване... Доста тъпо решение е взел някой да се пише на английски защо си искал да останеш в България! Моля ви, променете това, глупаво е!
И не знам на база какво оценяват тези есета, след като с моят приятел, който има сравнително нов сертификат за владеене на езика, също кандидатства и му беше казано, че нивото му на английски не било според техните изисквания, а той писа и моето есе!
Като цяло, ако имате време, ей така за спорта може и да отидете на "интервю". Пропуснах да кажа, че е много съмнителен фактът, че постоянно имат обяви и то за едни и същи позиции. Всички знаят какво значи това.
Предвид нямането на добри кадри във Варна, ако продължават в този дух наистина няма да си намерят хора и ще си пускат обяви до безкрай.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте,

За всички, които предстои да отидат на интервю, подгответе се за 4 часа изгубено време в тестове, които тотално нямат общо с позицията, за която кандидатствате. Има тестове по английски, за интелигентност и IT грамотност, като последният е превеждан явно от английски и трудно се разбира какво точно питат.

Освен това се подписва декларация за използване на лични данни. Това доста лесно става в България, както се оказва, след като лично проверих на сайта на т.нар. Комисия за защита на личните данни.

Иначе, по мое лично впечатление, хората си правят социологическо проучване и нямат намерение никого да наемат, тъй като обявата се подновява редовно. Или пък информацията им трябва за вътрешен проект. Може и HR-ите да тренират различни методи за подбор ... Всичко е възможно.

При всички положения, това за мен лично си беше т.нар. интервю с проучвателна цел и няма да доведе до назначение, въпреки че имам необходимите познания за позицията и тн. Моят съвет е да не си губите времето.

Една дама, която трябваше да премине тестовете в една зала заедно с мен се отказа още като видя декларацията, а аз в момента съжалявам, че не направих същото, а си изгубих времето.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте,

Без да нападам абсолютно никого бих искал да изкажа мнението си без да ангажирам когото и да било с него.
Фирмата може и да добра - не мога да го твърдя със сигурност, но начина за подбор на персонал е несъвместим и неадекватен за българския пазар. Четейки обявите за работа и съответните изисквания за позициите оставаш с впечатление, че си подходящ кандидат, отивайки на интервюто, обаче, разбираш, че далеч не е така. В момента на стъпването ти в офиса те затварят в една стая и започваш да решаваш шаблонни тестове за време, от които поне половината не са свързани изобщо с позицията ти. След хилядите тестове тепърва ти предстои интервю, само че ти вече си толкова демотивиран, че стоиш там само от елементарно възпитание. Записването с камери е капак на цялото напрежение, което ти всяват.
Някой от коментиращите беше споменал, че това приличало на западните модели за подбор - няма такова нещо. Хората, работили на запад в IT компании ще ви кажат - Интервютата там са с цел да поговорят с теб и да видят мотивацията ти - от там нататък ти си един бял лист, на който те започват да пишат и кадър, който започват да обучават.
Може би просто аз не съм подходящия им кандидат, но гледайки темповете на наемане на хора - май проблемът не е в мен. Надявам се хората, които работят там да взимат минимум 2500-3000лв заплата, защото имайки предвид заплатите на подобни компании с по-малки изисквания не би било честно.
Ще завърша с нещо позитивно - сигурен съм, че фирмата е добра, но дайте поле за изява на хора, които впечатляват Вас, а не компютрите Ви. Вложете малко повече в обучение на новите си кадри и ги направете истински лоялни към компанията.


-45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Към всички бъдещи кандидати: НЕ!

Дръжте се, започвам!!!
Когато попитах в какъв срок да очаквам обратна възка ми вдигнаха рамене, като даже не загатнаха(дали е нормално?). Седмица, две, три - "-Отговор ще има при всички положения." край на цитата.
Не е проблем броя и излишната сложност на тестовете. Използват се западни модели при подбора, които НЕ РАБОТЯТ в България. Средата и хората тук са коренно различни (все още), но за да се осъзнае това трябва да се мисли в дълбочина. Освен това за анализирането на подобни тестове, трябват дългогодишна практика като психолог( а не HR) и работа с пациенти. Всички обичат да си играят на психолози и да демонстрират интелектуално надмощие.
Не се разчита на лична преценка, а на готови модели. За преценката трябва опит и природна интелигентност.
Постоянно текат обяви за една и съща позиция(дали е нормално?). Правят си вътрешни експерименти с лабораторните плъхове (кандидати).
Няма да коментирам младежа, който интервюира. Възможно е той да се подчинява изцяло на спуснатите модели(за това и се записва с камера).
Колегите в офиса, които видях не се държаха естествено - може да е част от фирмената култура. Обстановката е приятна(говоря за материалното обзавеждане).
Съвет към бъдещите кандидати: губене на време, непряко неуважение към личността във всички аспекти.
Съвет към собственика: преразгледайте политиката откъм набиране на кадри или по - добре я отсранете и напишете наново.


настоящ служител

18 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
2
Привилегии
3
Фирмена сигурност
1
Натоварване
2
Потенциал
1
Местоположение
1
Колеги
3
Работна среда
4

Като чета коментарите на някои от кандидатите за работа и започвам да се радвам, че не са стигнали по напред, а са били филтрирани при тестовете. Може би точно това е и целта им - да си разбере дали конкретният човек би си паснал с този колектив :) Иначе условията във фирмата считам, че са на високо ниво (особено за България).


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

През март имаше обява за трз и лс, знаете ли дали са наели някого, просто ми е любопитно


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Процесът на кандидатстване е следния -- правиш тест на английски, който е елементарен, ако знаеш английски, разбира се. След това тестът преминава в тест за интелигентност, който не е труден, но е ужасно дълъг и накрая е просто изнервящ.

Ако ще кандидатствате си пригответе 4-5 часа с отиване и връщане.

След това има разговор с HR-ите, но преди това, понеже тестът не е достатъчен, ти дават още една задачка преди да започне интервюто, в който ти трябва да се обясняваш за някаква компания която продава нещо повече от другата. Интрвюто се записва с камера "за мениджмънта ако иска да го види."

Преди всичко това добре е да знаете, че на кандидатите им вземат номера на личната карта и ги карат да подписват декларация, което не знам колко е законно, но със сигурност е странно.


кандидат за работа

-10 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-5
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
-5
Колеги
0
Работна среда
0

Ами те с месеци си търсят разни хора по разни длъжности и според мен си ги търсят, но за забавление! Не мисля, че ако са ти необходими такива специалисти би постъпил някой така с тях!
По принцип масово се наблюдава такова работодателско блуждаене, дето някой иска, иска дори много, но не знае точно какво. Но не отива на големи хора, да се държат като приземили се от Марс. Това е Варна и тук има нормални хора - всеки със силните и слаби страни. Дори да намерят някой дето отговаря на тези очаквания - то те най-вероятно няма да отговарят на неговите!

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?