Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Джавелингруп Javelingroup https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,ул. Казбек №63&markers=София,ул. Казбек №63

Джавелингруп Javelingroup

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 42 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 31-40 от общо 42


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Компанията, вкл. служители и ръководство, български и лондонски съответно, са перфектни. Заплащането, работна среда/атмосфера, бонуси, възможности за израстване са на ниво. Всичко гореизброено е реализуемо, стига да дадеш максималното от себе си. Стига да си добър и съвестен в това, което правиш. Професионалист с една дума и нищо повече. На "бившите и настоящи служители", които нямат смелостта и достойнството да застанат тук с имената си, ще кажа само- научете се да пиешете грамотен български, вкл. пунктуация, приемете с достойнство факта, че ви се е наложило да се махнете/ви отстранят от тази компания, вместо жлъчно да творите в онлайн пространството някакви псевдоистини и така да изливате огорчението си. Съвет- фокусирайте се и работете върху себе си, вътрешните си конфликти, разстройства, страхове и пр. Не забравяйте, че светът е огледало на самите вас. И между другото, шефът с 0 прическа, Антон, е върхът. Шефът- мечта! И за бога, в множествено число се пише и, а не й. Като помиИте, а не помийте, които сте сътворили, плод на сосбтвеното ви безсилие и горчивина. Мерси!
крият страхливо,


настоящ служител

-13 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
-5
Привилегии
1
Фирмена сигурност
3
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
3
Колеги
-3
Работна среда
-4

Понастоящем ще бъда вече бивш служител на Джавелингруп и реших да изразя все пак мнението си.
Общо взето причините да реша да напусна тази фирма са много и ще се опитам да дам фактите, а не да давам наклон кой какъв е, всеки сам да си прави изводите.
Като начало беше ми обещано да ме повишат, имам достатъчно сертификати, достатъчно дълго работя в тази фирма и имам достатъчно знания за нещата, както и имам досатъчно опит в сферата - 7г. . Това естествено не стана, оказах се на една и съща позиция в продължение на повече от година с хора, които имат максимум - 1 -2 години опит и по малко, без сертификати и нужните знания. Повишиха хора с по-малко знания, опит и т.н. без никакво известие за екипа. Известно време се чудех кой ми е шефа, както предполагам и другите от екипа. Като цяло натоварването е ужасно много, има много overtime и той много често не се заплаща. Има обещания към клиентите за кратки срокове след което екипа се пресира да действа по бързо. Имаше случай не по един проект когато на developer-ите им се даваше ограничение от минимум 4 проблема, които трябва да оправят на ден. Кадърните хора не се ценят. Причините за напускането ми, които са достатъчно сериозни не бяха ескалирани от шефа ми (който е в Англия) и той каза, че излизам в почивка. Това не се случи само с мен, а и с други хора. Нещата биват покривани от българското ръководство също и не отиват в чистия си вид към Англия. В последния ми ден се наложи да обяснявам неща, върху които не работя и нямам пряк достъп до тях, както и да пиша тестове по спецификация, за която се знае, че ще се промени. Другото, заради което напускам е, че фирмата се сля с друга фирма и накараха 60 човека да подпишат договори без дата с нерегистрирана фирма. Радвам се, че не минах през това за разлика от колегите ми. Общо взето всеки сам да си вади изводите къде иска да работи, но това са фактите. Смятам, че повечето коментари на бивши и настоящи служители тук са верни и те наистина са работели тук. Просто всички ги е страх да си напишат името. Както виждате аз също не го пиша.
Няма да разправям за случаите, в които не бях водещ QA по проекта, а от Англия ми даваха най-сложните задачи, с които трябваше да се справя без да има кой да питам, поне приех това като предизвикателство и се справих. Или когато се наложи в продължение на месец да пиша едновременно автоматични тестове и да тествам ръчно, превклюването между двете е ужасно трудно, както и непосилните срокове и за двете. Това се случи и с други колеги. Беше ми обещано, че ще има automation екип, за акойто минах вътрешно интервю, за което за да се подготвя ми отне цяла събота и неделя.Всъщност минах успешно интервюто, както и мои колеги. Всъщност има хора, които наеха за да пишат automation тестове, а останалите продължихме да се занимаваме с ръчно тестване по настоящите проекти.
Това цялото ме превърна в ужасно негативен човек, който идва на работа с нежелание, на който ежедневието му е изолирано, защото не се знае кой ще му забие ножа. Многократно ми се случваше да ми се обясняват нашироко неща, които не ми помагат. Разбира се имаше 2-3-ма човека, с които ще работя с удоволствие отново.

Все пак се надявам, че има нормални фирми с нормални хора.


настоящ служител

35 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
4
Привилегии
4
Фирмена сигурност
4
Натоварване
4
Потенциал
4
Местоположение
2
Колеги
5
Работна среда
4

Като настоящ служител, в продължение на немалко време имам някакво обективно мнение и бих желал да го споделя. За мен, а предполагам и за всеки разумен и отговорен колега най-важните фактори при избор на потенциален работодател са предмет на дейност (ежедневни задачи), професионална среда (колегите, с които прекарвам всеки работен ден) и ако горните фактори са удовлетворени - иде ред на материалната страна. Не зная как се подбират кадрите тук, но съвсем отговорно твърдя, че хората тук са с богат опит и много широк спектър от широки познания (soft skills), които ги правят сериозни професионалисти. Предметът на дейност - мен лично ме удовлетворява напълно, а мисля е сред интересните такива в индустрията ни. Материалната страна също е на добро ниво.
Освен всичко това, кое за мен самият е ключово в тази компания - тук има ХОРА! Хора, които знаят какво правят, които могат и които имат огромен спектър от познания - както тясно специализирани към предмета на дейност, така и чисто житейски качества. Когато в такава среда човек дава от себе си всичко - това се вижда и се оценява, в това съм убеден и го твърдя отговорно!
 
Затова, ако говорим наистина сериозно, Джавълин Груп се ползва с много добра репутация и е едно от местата, където си струва завършен специалист (с доказан и сериозен опит) да инвестира знания и умения.


-13 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
-4
Привилегии
1
Фирмена сигурност
-1
Натоварване
-5
Потенциал
-2
Местоположение
0
Колеги
1
Работна среда
-4

Г-н Колев,
Съвсем нормално е служителите да не си пишат имената. Все пак тормозът от страна на мениджмънта е известен на хората. Hикой не би изкал да получи някой "доклад" зад гърба си от Антон, за несъществуващи обвинения.
Мога да се сетя за поне 4-5 човека които аз знам и са оклеймени от него.
Може и да се опитвате за замаскирате положението тук но рано или късно новите служители се сблъскват с реалността.
 
 


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте,
За който ме познава е добре известно, че не съм от пишещите в социални сайтове и мрежи. Но ангажираността ми с определена кауза, коректността и уважението към всички колеги, които идват всеки ден на работа и с радост дават най-доброто от себе си а понякога и повече ме подтикнаха да напиша тези няколко реда.
Javelin Group е средна по размер компания (с главен офис в Лондон) и е все още сравнително непозната в България, въпреки че има развоен център тук от шест и половина години. Нашите продукти и услуги са едни от най-скъпите в бранша и това определя Западна Европа и Англия като основни пазари в които работиме.
Не бих искал да влизам в задочен спор със „служителите“ изразили своето мнение в сайта на БГ Работодател, най-малкото защото хора с такива имена никога не са работили, както и в момента не работят в българските офиси на фирмата – това автоматично компрометира обективността и пълнотата на изнесената информация. Бих посъветвал всеки който иска да научи повече за Javelin Group да посети един от офисите ни и да разговаря с някой от колегите. С удоволствие ще ви насоча и към колеги които през годините решиха да започнат нещо ново и в момента работят на други места, а също и с такива които след известно прекъсване избраха да се върнат и да продължат да работят в компанията.
Далеч съм от мисълта че има идеални компании, но съм сигурен че аз и колегите ми полагаме реални ежедневни усилия в офисите ни да се работи приятно, високо технологично, с процеси и методологии които отговарят както на съвременните стандарти така и на нашият профил и нужди и които адаптираме непрестанно.
За да станете част от този чудесен екип се изискват реални умения и познания, постоянство и колективен дух.
Поздрави,
Димитър Колев
Head of Development Bulgaria


настоящ служител

2 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
-3
Привилегии
2
Фирмена сигурност
-2
Натоварване
5
Потенциал
-3
Местоположение
3
Колеги
1
Работна среда
-5

Прочетох мненията на бившите и сегашни колеги и мога да потвърдя следните неща:
Във фирмата наистина се наблюдава шуробаджанащина или общо взето колкото си по близък с шефа в България толкова по-добре, може и да те повишат. Напоследък това наистина се засилва доста. Общо взето развитие (говоря като опит, не като повишение) имаш първата една година, след което зацикляш. Оvertime-ите са много, така като гледам независимо по кой проект работиш. Карат ни да работим 2 пъти в седмицата по 12 часа, включително събота и неделя. Не всички overtime-и се заплащат, освен ако няма официално известие за това.
Иначе хаосът цари в тази фирма, няма процес. Много от колегите, гледат как да скатаят и прехвърлят работата на другите ако могат. И излиза така или си траеш и бачкаш на другите работата или ако кажеш нещо много не те обичат ставаш трън в очите и няма как да обясниш на никой, че другите ти прехвърлят работата си най-безцеремонно.
Малко са съвестните хора в тази фирма и в България и в Англия.
Общо взето ако си отдаден не си оценен, по скоро гледат да те натоварят с повечко работа.
Заплатата е що годе добра, но не се надявайте на повишение.
Иначе фирмата взима големи проекти, с които грам не може да се справи и се налага да се работи много извънработно време.
До колкото за мнението за плешивия меринджей не съм работила с него, но не бих се учудила ако е истина. Не искам и да работя с него.
Преди да се хванете на работа в тази фирма имайте тези неща пред вид.
 
Общо взето съм съгласна с останалите мнения.


настоящ служител

-8 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-2
Уважение
-2
Привилегии
2
Фирмена сигурност
0
Натоварване
-5
Потенциал
-2
Местоположение
-2
Колеги
5
Работна среда
-2

Фирма със страхотни служители, безобразно слаб мениджмънт. Средно към ниско заплащане за масите и много добро за "богоизбраните". Некъдърно планиране на работния процес, срокове, задачи. Грубо и безхаберно отношение на мениджмънта. Широко афишираната социална политика се изразява чрез 200лв ваучери и/или карта за градски транспорт, фитнес карта, тъпо новогодишно парти с напиване, джаги в Q клуба и пиене с или без мениджминта :-) От доста време насам се счита за нормално работата събота и неделя по проектите. Разпределението на задачи между колегите е просто малоумно. Забелязва и се и шуробаджанащина напоследък. Проектите са интересни и голями, но под напрежение менуджъмнта направо издиша.
Много неща стават под масата и за малцина. Трудно се развива човек. Трудно му вдигат заплатата, трудно може да се промени каквото и да е.
 
Пример за перфектния Javelin служител: На ниска заплата, не мънка за пари, не мрънка за overtime, абе ако може въобще за нищо да не се оплаква щото видиш ли всичко се било виждало "отгоре". Когато си свърши задачите винаги да иска още дори и другите около него на мъчат по 1 задача на седмица, даже ако може и да взима от другите. Да е винаги на разположение за "остроумните" въпроси и решения на меринджейте. Да не закъснява, когато го наричат идиот с/без причина да се съгласява с фразата: - Да така е, съжалявам. Ще се опитам да се поправя. Ако може да знае всички технологий знайни и незнайни дори току що излезли и да обучи, подчертавам куцо и сакато докато си гледат фейсбука. Да не се учудва ако го местят от проект на проект през ден, въпреки че повечето проекти само за да ги конфигурираш отнема 2 дни. Ако път и работи и отвкъщи и си прекъсва отпуската за да работи. Е тва ще да е истински Javalin-ец.
 
 


настоящ служител

-6 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-2
Уважение
0
Привилегии
-2
Фирмена сигурност
0
Натоварване
-5
Потенциал
-2
Местоположение
2
Колеги
5
Работна среда
-2

Фирма със страхотни служители, безобразно слаб мениджмънт. Средно към ниско заплащане за масите и много добро за "богоизбраните". Некъдърно планиране на работния процес, срокове, задачи. Грубо и безхаберно отношение на  мениджмънта. Широко афишираната социална политика се изразява чрез 200лв ваучери и/или карта за градски транспорт, фитнес карта, тъпо новогодишно парти с напиване, джаги в Q клуба и пиене с или без мениджминта :-) От доста време насам се счита за нормално работата събота и неделя по проектите. Разпределението на задачи между колегите е просто малоумно. Забелязва и се и шуробаджанащина напоследък. Проектите са интересни и голями, но под напрежение менуджъмнта направо издиша.Много неща стават под масата и за малцина. Трудно се развива човек. Трудно му вдигат заплатата, трудно може да се промени каквото и да е.
Пример за перфектния Javelin служител: На ниска заплата, не мънка за пари, не мрънка за overtime, абе ако може въобще за нищо да не се оплаква щото видиш ли всичко се било виждало "отгоре". Когато си свърши задачите винаги да иска още дори и другите около него на мъчат по 1 задача на седмица, даже ако може и да взима от другите. Да е винаги на разположение за "остроумните" въпроси и решения на меринджейте. Да не закъснява, когато го наричат идиот с/без причина да се съгласява с фразата: - Да така е, съжалявам. Ще се опитам да се поправя. Ако може да знае всички технологий знайни и незнайни дори току що излезли и да обучи, подчертавам куцо и сакато докато си гледат фейсбука. Да не се учудва ако го местят от проект на проект през ден, въпреки че повечето проекти само за да ги конфигурираш отнема 2 дни. Ако път и работи и отвкъщи и си прекъсва отпуската за да работи. Е тва ще да е истински Javalin-ец.
 
 


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
-3
Привилегии
0
Фирмена сигурност
2
Натоварване
5
Потенциал
-4
Местоположение
-4
Колеги
4
Работна среда
-3

1. За развитие трудно може да се говори. Решенията които фирмата предлага са базирани на проблемни платформи, това влияе негативно върху скороста на работа и самата имплементация.
2. Project plan-а по повечето проекти е силно несъобразен с деивстителността. Дори и да бъде завършена дадена задача в срок то това става поради свръх усилията на екипа.
3. Overtime-a е честа практика
4. Има персонажи с его неотговарящо на възможностите им, това някак си подтиска понякога околните.
5. Във фирмата има много кадърни хора, подбора на кадри е доста добър. Все пак това не компенсира на 100% липсата на компетентност и грешните решения на ръководството.
6. Поради висока сложност и естеството на работа се наемат външни консултанти които оставят много на брой малки и големи "кафяви следи". Въпросните хора често са десетократно по-добре платени от служителите на Javelin Group България, таланта и способностите им са съответно също толкова пъти по-малки. Очевидно е че много хора се дразнят на последното. Разбирта се намират се и кадърни консултанти, с тях е страхотно да се работи.
7. Дори да успееш по някакъв начин да израснеш в тази компания, то несъмнено ще е свързано с до 50 % повече работа от нормалното.
 


бивш служител

1 точка

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
-3
Привилегии
2
Фирмена сигурност
0
Натоварване
-3
Потенциал
-4
Местоположение
0
Колеги
4
Работна среда
3

Джавелин работят в България под шапката на Куестерс. Фирмата е стабилна като цяло, взимат не лоши проекти. Офиса е хубав, условията на работа са добри. Заплатите са малко над средното за София. Има социална програма, дават и бонуси.
Има обаче и някой сериозни негативи, които бих искал да спомена.
1. Заплатите не мърдат значително от положението в което са започнали в началото. Не повече от 2-3% на година. Независимо какви постижения може да имаш.
2. Хората биват подхвърляни непрекъснато от проект на проект, без значение от предпочитания и опит. Говорим в рамките на седмици.
3. Не се набляга на професионалното развитие на програмистите по никакъв начин. Ако няма работата по проект, дават ти съпорт задачи или пълни глупости.
4. Мениджмънта е аматьорски. Дават се оценки на задачите изсмукани от пръстите и се взимат проекти без идея кой и как ще ги напише.
5. Няма как да не спомена и легендарния "line manager" Антон, който е известен с навика си да упражнява психически тормоз над подчинените си, да ги пресира с невъзможни срокове и да ги топи по всякакъв начин за да се изтъква пред шефовете си. Ако го погледнете накриво, тормозът става двоен. Доста способни колеги напуснаха заради него.
 
Като заключение, ако въпросните негативи не ви притесняват толкова много, добре дошли в Джавелин.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?