Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Джуниър Интернешънъл ЕООД /img/frontend/nomap.png"

Джуниър Интернешънъл ЕООД

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 24 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 21-24 от общо 24


бивш служител

-12 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
5
Потенциал
-5
Местоположение
0
Колеги
5
Работна среда
3

Всички мнения за фирмата са на 100% правилни. Колкото колегите са повече от чудесни, толкова управлението е под всякаква критика. Парите винаги закъсняват, пък и все има нещо за което да ти удържат - ревизии например. Напускането е по-голям ад и от самата работа, За да напуснеш не само, че ти трябват 3 месеца предизвестие, ами и няколко ходения до офиса, докато ти уредят документите и още около 2-3 месеца молби по телефона да ти изплатят, това което всъщност сам си изработил.
Обаче наистина тази фирма те учи да работиш във всякакви ситуации, да можеш да импровизираш и да си калиш нервите. Колегиалния екип е страхотен, ако управлението беше на ниво, това щеше да е най-страхотната фирма... но уви!


бивш служител

-30 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
2
Колеги
3
Работна среда
-5

Здравейте.Работил съм за съответната фирма и бях шокиран да прочета предходното мнение.Не мога да опиша по-пълно и обстоятелственно нещата,случващи се там.Напълно съм съгласен с описаното от потребителя,но ще добавя и повторя някои неща и аз.Заплащането-изключително ниско.Жената,която ми се обади (отдел човешки резурси) ме увери,че заплащането е такова понеже се работи 2 дни след това се почива 2.Работното време е 12 часа,като се явяваш на работа половин час преди това,за да се подготви машината за печат.2 на 2 по 12 часа е една напълно нормална работна седмица!Техниката-абсолютно всичко е амортицитано до краен предел!Уредите се повреждат ежедневно и връщането към нормалната работа пада на раманете на кописта.Има си отдел с техници(в София),на които можете да се обаджате,но Ви препоръчвам да не го правите,защото отношението там е отвратително.Не желая да говоря като цяло,а само за конкретен човек отговорен за това да Ви помага при проблеми.Мисля,че го наричаха "Филип".Нормално е конкретното лице да Ви се навика по телефона за това,че го безпокойте докато той е зает със задълженията си.При положение,че трябва да се обърнете към не го при  проблем.Същата фирма притежава масажиращите столчета във моловете(на Варна) и ще е излишно да Ви обяснявам кой трябва да ги поддържа ежедневно.Единственото добро нещо,което мога да отбележа дори не е свързано пряко със самата фирма.Това са колегите и управителя с които работих.И на тях не им беше лесно и се надявам да са се махнали от там.Ако вече сте се обвързали с договор,не се притеснявайте от това.Махнете се час по-скоро.Ако работодателя не Ви предоставя определената стреда за работа не сте длъжни да му робувате!Като добавя казното от другия потребител мисля,че получавате някаква представа за какъв работодател става въпрос.Умолявам всеки самоуважаващ,самосъзнателен и разумен човек да не се захваща с тази фирма!!!


бивш служител

-29 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
2
Колеги
4
Работна среда
-5

Здравейте.Работил съм за съответната фирма и останах шокиран от предходното мнение.Нямам представа как може съответното да е толкова пълно и обстоятелствен,сякаш някой ми е взел думите от устата.Съгласен съм с всичко казано от потребителя.Ако трябва да бъда честен,идва ми да копирам предходното мение.Въпреки всичко нека и аз да спомена няколко думи за съответната фирма.Заплащанете е изключително ниско.Жената,която ми се обади ме увери че заплащането е такова понеже се работи 2 дни и 2 се почива.Като ги умножите по 12 часа това си е пълна работна нормална седмица!Същата фирма освен с фотостудиа разполага и с масажиращите столчета в моловете на Варна.Не е нужно да Ви обяснявам,кой се занимава с поддръжката на тези съоражения.Нямам представа как тази услуга Ви се заплаща(нещо от сорта на 40-50лв месечно).Това,че нищо не работи там е самата истина.Всичко е амортизирано до краен предел.Постоянно нещо се разваля и връщането му към нормална експлоатация ляга върху раменете на служителите.Техниците,чиито номера са предоставени за подобни ситуации са пълен кошмар.Няма да продължавам да обяснявам за тях,понеже став въпрос за конкретен човек.Докато работих там ПОСТОЯННО идваха предходни служители,за да си търсят стари,неизплатени заплати!!!Единственото добро нещо,което мога да отбележа са управителя и колегите с които работих.Абсолютно всички минуси на тази позиция разбирате сами в процеса на работа.Напуснах веднага въпреки,че бях подписал договора.Страхувах се да ме подведът под съдебна отговорност,но проучих нещата и договора от тяхна страна не бе изпълнен по доста линии,така че не се притеснявайте да се махнете от там,ако вече сте се захванали!Нещата,които споменах плюс мнението на предходния потребител се надявам да Ви дадът някаква представа,за какъв работодател става въпрос.Умолявам всеки самоосъзнат и разумен човек да не се захваща с тази фирма.Ще си изпатите!


бивш служител

-26 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-3
Потенциал
-5
Местоположение
2
Колеги
3
Работна среда
-4

Здравейте! Аз съм бивш служител (и слава Богу!) на фирма Джуниър Интернешънъл. Старото й име е Джуниър 1998. Двете фирми всъщност са една и се ръководят от едни и същи хора. Само името е сменено (Защо ли?!). Искам да изкажа дълбокото си възмущение и разочарование от въпросната фирма, която за пред клиентите си се подвизава под името Fujifilm Pro Photo Center! Това са нелоялни, некоректни използвачи, които знаят само да лъжат, изискват и заплашват с глоби служителите си! Работих в едно от фотоателиетата. Видях и разбрах много неща за това време, които ме карат да съжалявам, че изобщо съм си пуснала CV-то. Накратко ще изброя най-важните минуси, с които съм се сблъсквала в опита си с фирмата:
1. НЕ ми платиха първата заплата, като тази „подробност“ ми беше споделена едва след като подписах договора си! Обяснението беше, че това е практика да се задържа първото възнаграждение. То се изплащало след като служителя напусне! Но не стига, че не ми дадоха парите ме задължиха едва ли не да се подпиша на ведмомостта, че съм ги взела. Голяма грешка от моя страна, признавам. Към този момент след като напуснах още не са ми дали тази първа заплата както и няколко дни неизползван отпуск, въпреки многобройните ми запитвания по въпроса- от тяхна страна има само и единствено МЪЛЧАНИЕ!
2. Предизвестието за напускане е 3 месеца!!!
3. Първоначалните им обещания за израстване във фирмата нямат нищо общо с истината! „Най-доброто“ на което можеш да се „надяваш“ е да станеш управител на магазина, което се убедих, че никак не е добра идея, гледайки отстрани как гърчат управителите и ги експлоатират дори повече от копистите и продавач-консултантите. А заплатата им от 350 лв става 450 хахаха
4. Постоянно напрежение да не те глобят за най-малката глупост, защото примерно си имал неблагоразумието да изпратиш e-mail-ите (да, те са няколко) с дневните отчети 1-2 МИНУТИ преди края на работното ти време! О, неее, те трябва винаги да се пращат СЛЕД работно време.
5. Всяка сутрин се налага да се ходи половин час преди да отвори магазина, за да се пуснат машините и компютрите, защото са толкова стари, че им трябва много време да загреят, но на кой му пука, че това в една нормална държава се брои за извънреден труд.
6. Като стана дума за извънредния труд- бъдете готови да ходите понякога извънредно на работа и този ден, разбира се да НЕ ви се плати! Вие сте длъжни да им работите безплатно!
7. Техниката е под всякаква критика- ПОСТОЯННО проблеми с машината за копиране, с ксерокса, принтера,компютрите, фотоапарата, картите памет, светкавиците... абе всичко дето го има просто отказва да работи! И кой трябва да се справя с положението, когато се появи технически проблем?- ествено, че продавач-консултанта или който е на смяна, без значение че си няма представа, а и не му влиза в задълженията да бъде поддръжка, но според шефовете явно не е така. Защото всеки се оправя сам. Няма техник, който да извикаш! Напуснал и той човека..
8. Връщам се на отчетите, които са дневни, седмични и месечни! Уауу цели три вида, а всички съдържат една и съща информация! Сигурно шефовете са малоумни, че искат да им пишем по няколко пъти едно и също нещо вместо просто да си влезнат в складовата програма и тя да им го покаже! Представляват едни огромни таблици, в които всеки ден трябва да се попълва всяка подробност от деня. Наистина всяка.От това колко броя, какъв вид снимки са продадени и цената им до колко листа брак А4 е направен за деня и още много, много неща... ако почна да изброявам ще ми трябват няколко дни писане. Само дето не са поискали да попълваме в колко часа ходим до тоалетната! А си пропуснал да впишеш нещо- а са те глобили!
9. Отпуските!! Ако ти разрешат да ползваш няколко дни през лятото да идеш на море ще е цяло щастие! Няколко пъти са ми отказвали отпуска без да има причина при положение, че има кой да работи. Ей така, щото шефа го е домързяло да я подпише. Или протежето му Марина е решила да се заяжда.
10. ВНИМАНИЕ!! Заплатите и авансите!! Започва се на 300- 350 лв. и ЕВЕНТУАЛНО се взима един мършав процент, ако се достигне таргета за работа средно по 10-12 часа на ден. Нищо повече. Тук мъката е най-голяма... правят се едни странни схеми с цел да объркват служителите си за кой месец какви пари взимат. Пример: една заплата се изчислява от 15-то число до 15-то число, т.е. засяга 2 месеца- от средата на май до средата на юни, да речем. А не както си е нормално да ти платят за целия месец май и за целия месец юни по отделно! Но в тази фирма думата „нормално“ няма значение. Като добавя и огромното забавяне от няколко седмици и ето резултата: получаваш някакви пари, за които вече си тотално объркан за кой месец са! С авансите същата работа... я ти дадат 100 лв. на време, я неее... по-скоро не.
11. ВЕДОМОСТИТЕ!!! Трябва да се подписват ПРЕДВАРИТЕЛНО, за да си „вържат“ гащите пред НАП и т.н., а служителите ще си чакат парите и чакат... и чакат.. А не си подписал, а са глобили управителя!! Тежко му.. На документи всичко трябва да е изрядно, че как..!
 
Това са малка част от проблемите в Джуниър Интернешънъл. За да не бъда само негативна ще кажа и едно положително нещо, от времето, което все пак не беше напълно загубено там. И това са новите знания за самата работа, която би била много приятна, ако горепосочените неща ги нямаше. Както и колегите, които имах щастието да бъдат добри, разбрани и търпеливи. Обаче всяко търпение си има граници. Много хора идват и си отиват от фирмата- КАДЪРНИ ХОРА. Текучеството е огромно. И от това губи само г-н Маринов, който не цени и не уважава служителите си, които НОРМАЛНО си хващат шапката и казват ЧАО.
Към новопостъпващите- не си правете илюзии! Няма да срещнете нормално и добро отношение, каквото очаквате, а само лъжи, проблеми, липса на логика и едно огромно мълчание. Колкото и да сте добри в работата си- НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА!!!
 

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?