Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Евро Алианс Инженеринг АД /img/frontend/nomap.png"

Евро Алианс Инженеринг АД

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 29 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 11-20 от общо 29


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Транспорт, откопаване и извозване

Евро Алианс Транспорт ООД е дружеството в икономическата група специализарано в изкопи и извозване на строителни отпадъци от строителни обекти.
Дружеството притежава специализирано оборудване багери, товарачи, самосвали и ремаркета за извънгабаритни товари.

Дейности:

Изкопни дейности и извозване на специални и масови строителни изкопи
Вътрешен и международен транспорт и логистика


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Стартиране на строителните дейности на тунел Бургберг в Ерланген, Германия

Тунел Бургберг в Ерланген е един от най – старите тунели в Германия – завършен през 1844 година, това е първият железопътен тунел в Бавария. Тъй като вече не отговаря на съвременните изисквания е наложително изграждането на втора тръба. Тунелът е част от железопътната връзка между Мюнхен/ Нюрнберг на юг и Берлин на север. Тази връзка – така наречения „Трафик проект за немско обединение 8.1“ е развиван, като част от Трансевропейската мрежа (TEN) свързваща южна Европа със Скандинавия.

Новият Бургберг тунел ще е разположен успоредно на старата тръба. След завършването на новата тръба, старата ще бъде ремонтирана и модернизирана. След приключване на работите ще има четири релсови трасета – по две за всяка посока съответно за регионалните направления и тези за жп трафик на дълги разстояния.

Новият тунел ще бъде прокопан по Новоавстрийски Тунелен Метод /НАТМ/. Геологията на 307 метровия тунел е предизвикателна, поради променящият се характер на състава на скалите. Максималното покритие е 38 метра. Експертите от Евро Алианс Тунели ще прокопаят тръбата и ще направят първичната облицовка на тунела, състояща се от стомана и торкрет. Работите по прокопаването трябва да се извършват с изключителна прецизност поради близкото разстояние между двете тръби, тъй като по старата тръба трафикът няма да бъде прекъснат. Друго предизвикателство ще е малкото пространство на строителната площадка.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0


Пробив на тунел Метцберг, Германия

За Евро Алианс Тунели седми май 2015г., може да бъде отбелязан, като ден на поредния тунелен пробив. След шест месеца работа първата тръба на тунел Метцберг бе успешно пробита. Прокопаването на тръбата, която е с дължина 530 метра и напречно сечение от 90 м2 бе извършрено по Новоавстрийски Тунелен Метод /НАТМ/. Уникалността на всеки проект се прояви и тук, като нестабилната геология с много слаби зони предизвика немалко трудности. Отвори се голяма кухина, която трябваше да бъде запълнена посредством инжекции и граутинг. Също така укрепването и армировката трябваше да бъдат променени, за да се увеличи стабилността и безопасността на проекта.
Тунел Метцберг е един от шестте железопътни тунела с обща дължина над 6000 метра принадлежащи към проекта „Байпас на Шварцкопфтунел“ в немската планина Шпесарт, находяща се в Северна Бавария. След всички довършителни работи следващи пробива, втората тунелна тръба ще бъде прокопана. Едновременно с това двете тръби на тунел Фалкенберг се прокопават от нашите инженери и тунелни работници.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Признание за Евро Алианс Геотехника АД, за принос в изграждането на метрото в град София

На церемония по откриване на разширението, на метрото до Бизнес парк София, провела се на 8 май 2015 г., главният инженер на Евро Алианс Геотехника АД инж. Живко Желев бе награден от кмета на град София г-жа Йорданка Фандъкова с грамота и плакет на св. Иван Рилски, за заслуги към град София. Грамотата и плакета бяха връчени, в знак на признание за принос в проектирането, строителството, въвеждане в експлоатация и разширението на метрото в София.

Евро Алианс Геотехника участва активно в изграждането на проекти от Първи и Втори метродиаметри, като проектите изградени от компанията са:
Тунелен участък от МС 20 до МС 21, МС Сердика II, МС Стадион Васил Левски, МС Европейски Съюз, МС Младост I.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Пробив на тунел "Т1 - Блатино", ЛОТ 2 на АМ "Струма"

На 19.05.2015г. бе осъществен пробив на тунел “Тунел 1 - Блатино”, част от проекта “Автомагистрала „Струма“, ЛОТ 2, участък „Дупница-Благоевград“. Тунелът е с дължина 355 метра и сечение 91,96 м2. и се изгражда по Новоавстрийски Тунелен Метод /НАТМ/.

Специалистите от "Евро Алианс Тунели", за пореден път успяха да се справят с изключително трудна геоложка обстановка, като изпълниха специална инжекционна програма за заздравяването на земния масив.

На същият ЛОТ "Евро Алианс Тунели" АД изгради и тунел "Т2 - Кочериново", който се състои от две тръби с дължина на дясна тръба 355 м, дължина на лява тръба - 341 м. и сечение на тръбите от 98,70 м2.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Евро Алианс Тунели участва на Световния Тунелен Конгрес – ИТА 2015 в Дубровник, Хърватска

От 22-ри до 28-и май 2015 Евро Алианс Тунели взе участие в Световния Тунелен Конгрес организиран от ИТА /Международната Тунелна Асоциация/ в град Дубровник, Хърватска.
По време на конференцията посетихме информативни и научни лекции, срещнахме много добри приятеи, бизнес партньори, доставчици и експерти, както и разговаряхме с потенциални клиенти. На нашият щанд представяхме нашето портфолио и проекти на всички, които ни посетиха. Обмяната на опит с експерти в тунелното строителство от целия свят е много важна за нас. Обмяната на опит между клиенти и строители или потенциални партньори има положително влияние върху всички, а конгресът организиран от ИТА е най – добрата платформа за това.
Благодарим на организатора ИТА Хърватска за интересната и успешна конференция и приятелската средиземноморска атмосфера и гостоприемство.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Евро Алианс Инженеринг е компания с шест дъщерни дружества, специализирани в подземното и геотехническо строителство.

Комапнията има успешно реализирани проекти в Испания, Германия, Финаландия, Гърция, Сърбия, България.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Етичен кодекс на Евро Алианс Инженеринг
Като предприятие, действащо в цяла Европа, при нас връзката на предприемаческото действие с етичните принципи се разбира от самосебе си и вече има традиции в историята на фирмата. По тази причина ние сме поели задължение за етично поведение и отговорност към обществото. Доброволният ангажимент е насочен към споразумения с международна валидност, към които спада както „Общата декларация за правата на човека” на Обединените нации, така и основните трудови стандарти на Международната Организация по труда (ILO) и принципите на декларацията от Рио за околната среда и развитието.
Нашите действия следват валидните закони и разпоредби на страните, в които работим. Ние отдаваме значение на почтени условия на труд и равноправие. Задължаваме се трайно да стопанисваме и да се отнасяме отговорно с природните ресурси, като с това ще допринесем значително за благото и за развитието на глобалното общество.

Въведение
Ние сме ангажирани с обществената си отговорност в рамките на фирмените дейности в цял свят, на международното поле наричана още „CSR“- Corporate Social Responsibility. Този „Етичен кодекс за обществена отговорност“ (наричан по-долу „ЕКОО“) подкрепя основната линия, особено що се отнася до условията на труд, социалната и екологична устойчивост, както и прозрачност, изпълнено с доверие сътрудничество и диалог.
Съдържанието на този кодекс (ЕКОО) е израз на базата на нашите ценности, дефинирани като визия и мисия и особено идейната привързаност към социалната пазарна икономика.
Тази декларация е общовалидна за всички дъщерни дружества на Евро Алианс Инженеринг АД по света.
Основно разбиране за обществено отговорно ръководство на предприятието
В основата на този кодекс (ЕКОО) е залегнало основното разбиране за обществено отговорно ръководство на предприятието. За предприятието Евро Алианс Инженеринг АД това означава поемането на отговорност, като то отчита последиците от фирмените си решения и действия в икономически, технологичен, както и в социален и екологичен аспект и постига адекватен баланс на интересите.
В рамките на възможностите си Евро Алианс Инженеринг АД доброволно ще допринася за благото и устойчивото развитие на глобалното общество на местата, в които извършва дейността си. При това предприятието се ориентира към общовалидните етични ценности и принципи, в частност – към интегритет, почтеност и уважение към човешкото достойнство.

2. Сфера на действие
2.1 Този кодекс (ЕКОО) е валиден за всички филиали, бизнес- подразделения и производствени участъци на Евро Алианс Инженеринг АД.
2.2 Евро Алианс Инженеринг АД се задължава да насърчава спазването на този кодекс (ЕКОО) и от доставчиците си, както и от останалите звена от веригата за създаване на добавена стойност в рамките на своите възможности и сфери на действие.
3. Възлови моменти на обществено отговорното ръководство на предприятието
Вследствие на това Евро Алианс Инженеринг АД ще действа активно за трайното спазване на посочените по-долу ценности и принципи.
3.1 Спазване на законите
Евро Алианс Инженеринг АД ще спазва валидните закони и правни разпоредби на страните, в които работи. В страни със слаба институционална рамка то грижливо ще проверява, каква добра предприемаческа практика трябва да се приложи в подкрепа на отговорното ръководство на предприятието.
3.2 Интегритет и Организационно Управление
3.2.1 Евро Алианс Инженеринг АД ще насочва действията си към общовалидни етични ценности и принципи, по-специално към честност, почтеност, уважение към човешкото достойнство, откритост и недопускане на дискриминация по отношение на религия, мироглед, пол и етика.
3.2.2 Евро Алианс Инженеринг АД ще отхвърля корупцията и подкупа по смисъла на съответната конвенция на Обединените нации. По подходящ начин то ще поощрява прозрачност, безупречно действие и отговорно ръководство и контрол в предприятието.
3.2.3 Евро Алианс Инженеринг АД ще преследва почтени и признати бизнес практики и честна конкуренция. В конкурентите отношения то ще се равнява по професионалното поведение и качествената работа. Ще поддържа партньорски и изпълнени с доверие отношения с надзорните органи, като при това се придържа към съответните изисквания за действия, съобразени с картелното право.
3.3 Интереси на потребителите
Когато са засегнати интереси на потребителите, Евро Алианс Инженеринг АД ще се придържа към разпоредбите, защитаващи потребителите, както и към подходящи практики за продажба, маркетинг и информация. На особено внимание ще се радват по-специално групите, имащи нужда от защита (напр. защита на младежта).
3.4 Комуникация
Евро Алианс Инженеринг ще комуникира със сътрудниците си, с клиентите, доставчиците и други заинтересовани групи открито и насочено към диалог относно изисванията на този кодекс (ЕКОО) и неговото прилагане. Всички документи и книжа ще се изготвят съобразно задълженията, ще бъдат променяни лоялно и ще се унищожават или съхраняват надлежно. Фирмените тайни и бизнес информацията на партньорите ще се третира внимателно и поверително.
3.5 Човешки права
Евро Алианс Инженеринг АД ще се застъпва за насърчаване на човешките права според Хартата на ООН за човешките права.
3.5.1 Лична сфера
Защита на личната сфера.
3.5.2 Здраве и безопасност
Опазване на здравето и безопасност на труда, по-специално гарантиране на безопасни и здравословни условия за труд, за избягване на злополуки и наранявания.
3.5.3 Тормоз
Защита на сътрудниците от телесни наказания и от физически, сексуален, психически или вербален тормоз или злоупотреба.
3.5.4 Свобода на изразяването
Защита и гарантиране правото на свобода и на изразяването на мнение.
3.6 Условия на труд
Предприятието, което полага подписа си ще спазва следните основни норми за труд на Международната Организация по труда (ILO):
3.6.1 Детски труд
Забраната на детския труд, т.е. забраната за работа на деца под 15 годишна възраст.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Корпоративна история на Евро Алианс Инженеринг АД:

1993 Регистриране на Адвал АД в България с предмет на дейност тунелно строителство.
Дружеството е с австрийско участие и започва дейност главно в Германия.

1999 Придобиване на Стройинжект АД с предмет на дейност геотехническо строителство.
Дружеството е с косвено италианско и австрийско участие, чрез акционера „Рускала Хафи” АД.

2001 Основаване на дружество СБ Инженеринг АД, специализирано в стоманобетонови работи.

2003 Изкупуване на италианското участие в Стройинжект АД от Адвал АД.
Влизане в строителния пазар в Испания.
Отделяне на дружество ТКМ – тунели, конструкции, метали АД от СБ Инженеринг АД.

2005 Изкупуване на австрийското участие в Адвал АД и в Стройинжект АД от българския акционер.

2007 Оформяне на нова организационна структура и стартиране подготовка за IPO.(чакащ план)

2008 Регистрация на Евро Алианс Холдинг АД.
Преименуване на дружеството ТКМ – тунели, конструкции, метали АД на Евро Алианс Инженеринг АД.
Регистрация на представителство в Румъния.

2009 Учредяване на дружество в Македония – Евро Алианс Македония ООД. Първи обекти в Гърция – Тунел Т2 и Тунел Амбелия.

2011 Компанията навлиза на строителният пазар в Сърбия и регистрация на дъщерното дружество Евро Алианс Сърбия.

2012 Компанията навлиза на строителния пазар във Финландия. Първият проект е пътен тунел Колсила, Хамина.

2013 Евро Алианс Тунели АД подписва договор с Коридори Сърбия за изграждането на два двутръбни тунела част от магистрала Е 75 /част от Пан – Европейски – Коридор Х/.
Голяма промяна на имена на компании от групата на Евро Алианс Инженеринг.
Адвал АД се променя на Евро Алианс Тунели АД, Стройинжект АД се променя на Евро Алианс Геотехника АД, СБ Инженеринг се променя на Евро Алианс Кънстракшън АД.

2014 Евро Алианс Инженеринг е първата компания в Българската история,която достига 100 километра изградени тунели.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Потърсих отзиви за обстановката във фирмата и вижте на какво мнение попаднах от бивш работник.Готино местенце е тази фирма а :)

"Това е възможно най-некоректната фирма. Наричаната така шефка Катя Попова върти огромни далавери и не се спазват условията на труд. Всичко в тази фирма е ебане.... Катя се чука с сина на шефа и с стария шеф. Всичко в тази вирма е една голяма порнография. Заплатите са смешни за това, което ви се налага да вървите. Отношението работник-ръководител е сведено до античната ера. Ако искате да бъдете използван и после изхвърлен това е мястото за вас. А за тези, които работят там да се замислят дали си струва да бъдат ругани от една курва, която се е взела за васал там благодарение на спермата, която е поела от стария и младия шеф.
Работих там 4 години. За това време разбрах абсолчтните факти. Изклюяително лошо отношение на ръководството. Все нямат пари, а колите им се сменят като носни кърпи. Това се дължи на всияките далавери и измами на ръководството. Цялата фирма е една голяма ОРГИЯ ! Пазете се от тези хора !"

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?