Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Пърпълбиърд /img/frontend/nomap.png"

Пърпълбиърд

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 15 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 15


-40 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
0
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Фирма в която повишиха бишва хостеса която идваше на работа в прозираща бяла пола и впити черни прашки трябва да ви говори достатъчно. Стойте далеч от това място.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте,
Бих искал някой да даде повече информация за работата и заплащането. Например:

1. Какви са смените? От колко часа до колко часа? Често ли се случва да се работи извънредно?
2. Support-a по телефон или по мейл се работи? Смисъл провеждат ли се изходящи и входящи разговори по телефона или се кара само на мейл и чат/тикет?
3. Заплащането сигурно е ниско, съдейки по предишните коментари, но ако може някой да даде повече конкретика като 500 - 600 - 700 лв. и т.н.

Става въпрос за Customer Support с английски.

Благодаря предварително!


бивш служител

-6 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-1
Натоварване
2
Потенциал
-5
Местоположение
3
Колеги
4
Работна среда
2

Съгласявам се със всяко едно негативно ревю / описание за фирмата. Ако нямате други алтернативи - става, за докато си намерите друго. Ако не ви пречи да работите под мениджмънт, който главно се занимава с подслушване и манипулация на екипа; Ако не ви пречи това, да виждате как по-висшестоящите са на своя пост, защото са приятели с шефа; Ако нямате против да се отнасят с вас пренебрежително и лицемерно.


шубе го/я е и не казва!

-3 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
-4
Привилегии
-2
Фирмена сигурност
1
Натоварване
2
Потенциал
-5
Местоположение
-2
Колеги
5
Работна среда
-1

Добре дошли в Пърпълшит!
Това е мястото на изгубения потенциал. Коментарите преди моя въобще не са от угорчени, "не ставащи за нищо" хора и всичко което намерите като информация тук ще ви бъде изключително полезно за да добиете някаква реална представа.
Ако въпреки всичко, сте къдърен човек и решите да започнете работа тук с цел издигане, имайте на предвид, че трябва да сте изключително добър в умението си да лижeте дупета. Но бъдете сигурни в едно, ако не допадате на големия зализан шеф колкото и усилия да полагате в лизането, няма да стигнете далеч.
Когато започнете работа, всичко ще изглежда нормално. До някъде е интересна работа, в спокоина обстановка и много приятни колеги. Ще се мотивирате и извесно време ще имате голямо желание да сте в офиса. До деня в които видите или чуете нещо странно спрямо управлението на фирмата, тогава може да не обърнете внимание, но ви гарантирам, че това няма да е последен път. Малко по малко ще видите как хората около вас също се отекчават, ще почнете да говорите и да обсъждате ситуациите и с други колеги. Ще ви се разкажат случки с бибши служители и в един момент, дори и без да сте усетили ще си датете сметка, че най-доброто което може да направите е да намерите нещо по добро.
Но, до тогава ще мине време. Ще дойде момент в които фирмата ще се опита да ви мотивира, я с празни обещания за ходене в Берлин я с някой бонус (който накрая може и да не ви дадат). Туко виж, ослепеете за всички други проблеми и почнете да работите "активно", в стил Робин Шарма. Но ще дойдат и моментите в които не сте им толкова "ценни кадри" за да направят нещо смислено за вас. Тогава или ще ви игнорират (с надеждата, че ще се изморите или че ще забравите) или ще се правят че работят по въпроса. Едно е сигурно, ако не се оставите да ви манипулират тогава ще се превърнете в "вирус" и "токсичен". Веднъж сте стигнали тази точка ще видите реалните истории които течат вътре в фирмата. Изведнъж ще видите, че драмите които вмъкват лидерите са по-опасни и от тези в турските сериали.
Като оставим на страна отношението, работата (лично за мен) е добра. Нищо кой знае колко натоварващо, пък и от време на време има на какво да се смеете. Единственото по-трудно е да ти се падне човек който наистина да разбира и да има способноста и желанието да тренира добре.
Заплащането, ако не си с английски, се ядва. А ако им се харесаш и те искат може да ти предложат малко по-висока заплата или с времето бонус. Помощи или ваучери за транспорт няма.
За сметка на това, всеки месец ще има пица парти и тук таме някой тийм билдинг на който ще ви подарят някоя простотийка че да се почустваш като част от нещо.
Разбира се, тези пари няма някога да се изхарчат в подобрението на работната среда и в махането на ароматизаторите ЗА КОЛА от тоалетните.
Ясно е, че това последното (както и долуспоментата тоалетна хартия) не е важно. Но, реално се натъкваш, ден след ден на нови изказвания и гафове. И виждаш как не стига, че те правят на глупак, но и те мислят за такъв. И не стига че те мислят за такъв но и те „обсъждат” по много не професионален начин (макар и това да се извършва зад гърба ти). За шефчето, майка Тереза е единствената която може да предостави милост към „нашата глупост”, макар и благодарение на нас той да си прибира пари всеки месец.
Най-интересното е, че когато хората почват да напускат за тях е нормално защото според статистиките средните служители не се задържат повече от година на такова работно място. Но когато някой пита защо си тръгват всички му се казва, че е защото „ги мързи да работят”. И тук става най-интересно, защото тежка работа няма. Мисля че това говори само по себе си.
За хората който, за съжаление, продължават да работят там, се надявам или нещата да се променят коренно или да имат достатъчен кураж да си тръгнат.
Единственото положително което може да изкарате от фирмата са запознаствата с готини хора и пример за това как НЕ трябва да се държите с своите служители (ако някой ден искате да имате такива).


бивш служител

-22 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-2
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
3
Колеги
1
Работна среда
1

Всичко казано за фирмата дотук е съвсем вярно. Не се подлъгвайте по малкото позивни коментари. Не поззнавам хора там, който са доволни освен тези, които за пръв път започват работа: всички те са студенти и дори гимназизти, които едва навършили 18 не стават за нищо друго на този етап и нямат реална представа за живота, нито определени цели. Фирмата е пълна с лъжи, интриги и празни обещания. За тези, който търсят работа, моля ви обърнете внимание на другите фирми в града, има достатъчно възможности и не си струва да прекарате дори и месец в тази компания. Каквито и сладки приказки да ви говорят за развитие и просперитет, няма такова, напротив, компанията е крайно нестабилна и едвам ще изкрета още година, две в най-добрия случай. Дори и да мислите, че навсякъде е зле, замислете се, че 90% от останалите компании поне са утвърдени на пазара на труда и дейността им не лежи на кълката на още по-нестабилен чуждестранен съдружник.


кандидат за работа

-2 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
-1
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
1
Натоварване
2
Потенциал
-2
Местоположение
-4
Колеги
2
Работна среда
2

Бях поканен на интервю за въпросната фирма. Посрещна ме изтупана госпожица с най-нарисуваните вежди които някога съм виждал и кога с 2 тона лак, беше се постарала и с обемчето. Напълно ми стана ясно, че момичето идея си нямаше от гейминг, след като ме покани в стаята за срещи стана ясно, че тя е една от интервюиращите. След точно 5 минути потвърди, че съм бил прав като леко кимаше през цялото време, докато другия мъж ми задаваше различни въпроси относно предишния ми опит в гейм индустрията и любими мой заглавия. След като частта с въпросите приключи бях заведен в самия офис, в който цареше тишина и като цяло имаше доста неловка атмосфера. Хората там не бяха приятели. Оставиха ме да попълня теста на английски с направо смешни въпроси задавани към Customer Support-a, а след като приключих - нямаше кой да ме изпрати и да ми каже едно чао дори.
След 2 седмици и малко ми се звъни по телефона и ми казват, че успешно съм минал първата част от интервюто и ме канят на второ такова. Попитах за какво е второто интервю, а те ме убедиха, че е единствено за да се уверят, че още съм заинтересован и да се изгладят детайли. Отивам аз - посреща ме друга кака, по-кифла от другата с още по-тъп поглед. Отново нямаше никакви въпроси за мен, докато с другия мъж си разменихме няколко изречения и той каза, че ме поздравява за теста и ще се свържат с мен до 3 дена с предложение за работа по имейла.
След 3 дена получих имейл, че на този етап няма да ме наемат. Бях потресен колко може да са непрофесионални и напълно малоумни.С две думи:

600 кинта заплатка, офиса е на майната си на другия край на града, 15 дена нощни смени, патки дето използват като имидж на фирмата, които нямат място там, лъжат в сайта си и преувеличават за един тон неща, работно време от 1 до 10, кофти и нагли шефове, непрофесионални и фирма за губене на време.

Не се занимавайте.


бивш служител

-16 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-2
Потенциал
1
Местоположение
3
Колеги
2
Работна среда
-2

Welcome to (миз)Aeria Games!

Там, където течният сапун и верото се разреждат с цел икономия и се купува тоалетна хартия подобна на вестник, но когато пристигнат шефчетата от Германия, се слага Milde.
Там, където, ако имаш мнение за нещо, имаш по-ниска заплата, проблеми от всякакъв вид и честичко те привикват в meeting room-a, ако не слушкаш.
Там където 70% от служителите си бъркат в носа цял ден за същите пари (че и повече) както онези, които си скъсват задниците (пардон за израза!).
Там, където разни бонуси от извънземен произход се дават на избрани хора, които с нищо не са ги заслужили, а в същото време пчелите работнички, които не са симпатични на шефа, не получават дори нормалния бонус (разбирай - ваучери за храна).
Там, където хора с по 3-4 месеца във фирмата биват повишавани, докато ветераните цъкат ticket-и за същите мизерни пари както в деня, в който са започнали във фирмата.
Там, където сапунените сериали ряпа ядат - безкрайни интриги, клюки, проблеми, мистериозни уволнения и липса на каквото и да е обяснение за горепосочените.
Там, където увеличението на заплатата на "простосмъртните" е просто мит и по думите на "шефа" "Няма незаменими хора".
Там, където ще ви обясняват колко е важно да сте gamer и английски "знае всеки" (пак думи на "шефа"), а всъщност се вземат дори ученици, чиято любима игра е Candy Crush и най-вероятно дори не са чували за Diablo, WoW, GTA и тем подобни.

Не се подлъгвайте по лъскавите снимки, които ще видите на фейсбук страницата на фирмата. Нито по разтегнатите локуми за сплотеност или bullshit от сорта на "Innovative and forward thinking management team" и "We act in an open and honest way" на сайта им.

Ако пък сте чужденец, ще ви носят на ръце, вярвайте ми! Може дори да не обелвате дума на никой и да не знаете нито български, нито английски. Пак ще ви вземат и ще ви гледат като писано яйце.

Е, да, има и готини хора там. Но знайте, че точно тези готини хора идват, виждат какво е положението и не след дълго си обират чукалата поради всички гореизброени причини и още куп други, за които един ден няма да стигне да се напишат.
Повечето от служителите просто преминават от там - или са студенти, чакащи за диплома, или просто искат малко стаж. Ако сте от тези и не ви пречи да си държите устата затворена, можете да се усмихвате на шефа, докато ви се иска да му разбиете муцуната и можете да преживявате със средна заплата, then go for it. Това е мястото за вас! Или поне временно.

Все още има и такива, които са там почти от самото начало. Но пък и не на всеки му горчи да ближе задници... Ако сте от тези, на които не им горчи, заповядайте!


бивш служител

-1 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
-3
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
-4
Потенциал
2
Местоположение
4
Колеги
3
Работна среда
2

До El

Ако не кандидатстваш за позиция с английски, ще си доволен.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Предполагам е забранено да се споменават цифри, но каква е ориентировъчната начална заплата за 1st line support? Да кажем, ако сега взимам 800лв много ли надолу пада? :) Много се чудя на това местенце, но не ми се иска да си снижавам стандарта...


бивш служител

-4 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
1
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
1
Потенциал
-4
Местоположение
-3
Колеги
5
Работна среда
5

Ако си търсите работа която не натоварва много, за средна пловдивска заплата и с готини колеги - тук ви е мястото да си "поработвате" и chill-вате. Но като бивш служител в Пърпълбиърд от дооста време бих искал да кажа някои минуси за компанията.
Първо - критерийте за бонусите не са много но доста трябва да внимаваш и да се стараеш и в крайна сметка цялото това старание ти се заплаща с един малък символиюен бонус.
Ако си решил тей от добро сърце да се постараеш да подобриш качеството на работа с нещо допълнително - ми това не ти гарантира никакво възнаграждение.
Ако пък случайно искаш да изкараш някой друг лев отгоре - имаш (не винаги) възможност да караш нощни, които те скапват от всякъде.
Като казах "поработвате" имах в предвид че 80% от служителите си свършват работата 2 часа след като е почнал работния ден и се почва едно изпростяване. Клиентът за когото работи ПБ е със нестабилен бизнес и крайно несериозно и несправедливо отношение към крайните клиенти и към джи-емчетата, което се досещате че не ви дава мноо голям потенциял на развитие ако сте customer service. Хуц хуц.
Шефчето и всичките му подчинени имат навика да премълчават доста неща (ако са решили че тия неща са ти мноо важни да ги знаеш) и да говорят празни приказки ама да не казват нищо съществено.
Не ви препоръчвам ПБ ако сте си наумили че като работят за европейкси компании ще има малко експлоатация на труда, ама пък ако искате неква работа ей тей за живуркането и за лафчето с колегите - пускай CV-то.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?