Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Линде Газ България /img/frontend/nomap.png"

Линде Газ България

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 337 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 271-280 от общо 337


-42 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-4
Местоположение
-3
Колеги
-5
Работна среда
-5

Дори и аматьорите в психологията знаят за едиповия комплекс – тази ключова идея в психоанализата на Фройд, според която в определена възраст, между три и пет години (фалическата фаза от психосексуалното развитие) детето насочва либидото си към родителя от срещуположния пол, докато в същото време преживява чувства на съперничество към родителя от същия пол. Това е възрастта, в която, ако едиповият конфликт не се разреши по един удовлетворителен за детето начин, той продължава да се възпроизвежда и в живота му и като възрастен индивид. Това означава да се привлича от хора, които вече са обвързани, както и да преживява отчетливо съперничество към представителите на собствения си пол. Накратко, да влиза в любовни триъгълници.
Тъй като темата за любовните триъгълници е много важна, реших да преведа част от статия на невероятната Лиз Грийн, която разглежда приноса на Фройд към изследване на нейния архетипен характер. Статията се казва „Вечният триъгълник“ и е много по-обширна от превода по-долу. Надявам се, че в следващи статии ще мога да добавя още части от нея, които да задълбочат разбирането по тази вечна и много актуална тема.
„Семейните триъгълници не приключват с детството, а продължават да имат своето отражение и през останалата част от живота. Ако не са решени, те по един скрит начин навлизат в живота ни като възрастни. Ако семейният триъгълник не е излекуван, ние можем да го пресъздаваме веднъж или повече пъти с надеждата на някакво дълбоко и недостижимо ниво да намерим начин, за да го излекуваме или разрешим. Фройд развива своята идея за Едиповия триъгълник – познат също така като „семейната любовна история“ – в много специфичен контекст. Според него, ние се привъзваме страстно към родителя от противоположния пол и навлизаме в ситуация на съревнование и съперничество с родителя от същия пол. Според това доколко едиповият комплекс е разрешен в детството – и това включва както родителските отговори, така и нашия природно присъщ темперамент – нашите по-късни взаимоотношения неизбежно ще бъдат повлияни.
Ако еднозначно „победим“ и получим изключителната любов на родителя от противоположния пол, ние ще страдаме, защото никога не се научаваме да се отделяме или да споделяме. Тогава преживяваме нещо като фалшива инфантилна потентност, защото чувстваме, че сме победили съперника. Ние сме всемогъщи, което може да отвори вратата на по-късна неспособност да се справяме с всякакъв вид разочарования в любовта. И отношенията с хората от собствения ни пол може също да бъдат много разстроени.
Ако, например, момчето види своята майка и баща в конфликт и спечели едиповата битка като стане майчин заместител на съпруга, той може да изпитва дълбока несъзнавана вина спрямо баща си. В същото време може да загуби уважение към баща си, който очевидно е бил повален с огромна лекота. Образът на момчето за бащата може да бъде за слаб, импотентен и лесно победим, и по някакъв начин вътре в себе си той ще се страхува от същото това нещо, защото той също е мъж. Това момче може да се наложи по-късно в животаси да поддържа своята едипова победа като превръща всеки мъж-приятел в съперник, и като общува изключително и само с жени. Такъв мъж не се свързва с други мъже, а само с жени, които вече са във връзка с друг мъж. Връзката с майка му ще му коства неговото отношение с баща му, което може да означава, че той няма позитивен мъжки образ, към който да бъде привлечен и няма да има чувство за подкрепа от общността на мъжете край него. Неговото чувство за мъжко самочувствие и мъжка сексуалност трябва да разчитат изцяло на това дали другите жени го обичат – и колкото повече, толкова по-добре. Това е много несигурно и болезнено масто за живеене. Ние можем да приложим същата тази интерпретация и в случая на момичето и нейния баща.
Ако изцяло загубим Едиповата битка – и действената дума тук е изцяло – ние също страдаме. Тоталната едипова загуба е унижение, което може много сериозно да подкопае самочувствието на един човек. Под „абсолютен“ аз имам пред вид, че детето чувства, че никакъв емоционален контакт от никакъв вид не е бил постигнат с любимия му родител и от това произтича огромно чувство за провал. То по никакъв начин не може да стигне близо до родителя, който вероятно не е способен да даде никакъв позитивен емоцонален отклик на своето дете. Или пък другият родител е все наоколо. По-късно в живота подобно емоционално поражение може да породи разяждащо чувство за сексуална неадекватност и малоценност. То може да допринесе до много разрушителни модели във взаимоотношенията – и, не на последно място, видът триъгълник, в който човек е безнадеждно влюбен в човек, който постоянно е обвързан с някой друг.
Човек може да стане нещастният Инструмент за изневярата, винаги почуквайки на затворената врата на чуждия брак. Или да стане предаденият, безпомощно възпроизвеждайки едиповата загуба в ролята на законния партньор, който е унижен от по-голямата сила на майката – бащата – съперник. Еднозначната едипова победа и еднозначната едипова загуба еднакво ни правят неспособни да направим психологическото отделяне от любимия родител и част от нас самите никога не пораства отвъд детството. Ние можем да заседнем в повтарящи се динамики на взаимоотношения, където се опитваме да оправим първоначалната трудност чрез триъгълник.
Огромен брой хора страдат в една или друга степен от крайна Едипова победа или крайна Едипова загуба. Това, което наистина има значение, е това, което правим с тях и колко съзнателност можем да извлечем. И нищо не е толкова мощно като активатор на съзнанието, от триъгълниците във взаимоотношенията.
Мъжът може да продължи да се опитва да спечели любовта на баща си, като доказва колко е мъжкар. Тогава той може несъзнавано да създава триъгълници, които не са по отношение на жените, с които влиза във връзка, а са несъзнателно насочени към това да впечатлят другите мъже – или да ги накажат за бащиното отхвърляне.


-43 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-4
Местоположение
-4
Колеги
-5
Работна среда
-5

Воинът на светлината се свързва със силата си, когато си спомни причината, заради която е дошъл на Земята – да я направи по-хармонично място на живеене. И понеже той знае, че хармонията вън от него започва с хармония вътре в себе си, той е много буден към всяко вътрешно състояние, в което той осъжда или отхвърля нещо в себе си. Той знае, че всяко осъждане води до отхвърляне, всяко отхвърляне води разделение, всяко разделение води до конфликти и борби.

Затова воинът на светлината много внимателно следи за всякакви мисли, които пораждат осъждане и самоосъждане. Ако забележи нещо, което не харесва у себе си и у другите, той се опитва първо да го разбере. Той знае, че зад външната фасада се крие нещо друго – зад агресията стои страха, зад гнева – болката от нараняването, зад манипулациите – слабостта, зад грешките – незнанието и липсата на опит, зад желанието за власт – нуждата от любов. Затова той замества осъждането с желание за разбиране. И когато разбере истината, се появява и решението. Защото разбирането не означава приемане. То е акт на промяна чрез творчество и мъдрост.
„Истинското ви желание е не да имате власт, а да бъдете истински креативни. Истинското творчество означава да сте във връзка с вашата собствена Божественост. Тъй като вие сте Божествени същества, независимо дали правите нещо или не, вие винаги създавате някакъв вид реалност. Творчеството е вашата истинска природа. “
Когато воинът на светлината си спомни своето истинско желание, той не се отказва от своите земни желания за споделена любов, за вдъхновяваща работа или нещо друго. Той продължава да търси своите начини да ги постигне, но препятствията, които среща по пътя си, не го разстройват. Не го разстройва забавянето или липсата на нещо. Той знае, че истинското му желание е да бъде творец на Земята и да трансформира енергиите на негативността вътре в себе си.


-43 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-4
Местоположение
-4
Колеги
-5
Работна среда
-5

Отхвърлянето е проблемът – единственият проблем.
„Единственият проблем с тъгата, отчаянието, гневът, безнадеждността, тревогата, силната болка, нещастието е, че искаш да се отървеш от тях. Това е единствената пречка.
Ти ще трябва да живееш с тях. Не може просто да избягаш. Именно те са ситуацията, в която животът трябва да бъде интегриран и да израсте. Те са предизвикателствата на живота. Приеми ги. Те са скрити благословии. Ако искаш да избягаш от тях, ако искаш по някакъв начин да се освободиш от тях, тогава проблемът ще възниква – защото ако искаш да се освободиш от нещо, ти никога не го поглеждаш директно. И тогава нещата започват да се крият от теб, защото ти си осъждащ; тогава нещото отива все по-надълбоко и надълбоко в несъзнаваното, скрива се в най-тъмния ъгъл на твоето същество, където не може да го откриеш. То отива в основата на съществото ти и се крие там. И, разбира се, колкото по-надълбоко то отива, толкова повече проблеми създава – защото тогава то започва да функционира от непознат ъгъл на твоето същество и ти си напълно безпомощен.
Така че първото нещо е: никога не потискай. Първото нещо е: какъвто и да е случаят, това е случаят. Приеми го и му позволи да дойде – нека да застане пред теб. Всъщност, просто да се каже „Не потискай“, не е достатъчно. Ако ми позволиш, аз предпочитам да кажа: „Стани приятел с него“.
Чувстваш се тъжен? Стани приятел с това, имай състрадание към него. Позволи го, прегърни го, поседни с него, подръж му ръцете. Бъди в любов с него. Тъгата е красива! Няма нещо погрешно в нея. Кой ти е казал, че има нещо погрешно в това да си тъжен? В действителност само тъгата ти дава дълбочина. Смехът е плитък; щастието не отива по-надълбоко от кожата ти. Тъгата отива в самите ти кости, до костния ти мозък. Нищо не отива толкова дълбоко, колкото тъгата.
Така че не се тревожи. Остани с него и тъгата ще те отведе до твоята най-вътрешна същност. Ти ще може да се пуснеш с него и така ще си способен да узнаеш неща за себе си, които никога преди това не си знаел. Тези неща могат да се разкрият само, когато си в състояние на тъга, те никога не магат да ти се разкрият в състояние на радост. Тъмнината също е добра и тъмнината също е божествена. Денят не е единственият, който принадлежи на съществуванието, нощта също му принадлежи. Аз наричам тази нагласа религиозна…
Човекът, който може търпеливо да бъде тъжен, ще открие изведнъж, че една сутрин щастието е започнало да извира в сърцето му от някакъв непознат източник. Този непознат източник е божественото. Ти си си го спечелил, защото си бил истински тъжен; ако си бил истински нещастен, безнадежден, отчаян, страдащ, ако си живял в ада, ти си си спечелил рая. Ти си платил цената….
Погледни директно живота. Посрещни го. Трудните моменти ще бъдат там, но един ден ти ще откриеш, че тези трудни моменти са ти дали сила, защото си ти си ги посрещнал. Те са били предназначени за това. Тези трудни моменти са трудни, когато ти преминаваш през тях, но по-късно ти ще видиш, че са те направили по-интегриран. Без тях никога ни би бил центриран, заземен.
Старите религии по целия свят са били потискащи; новата религия на бъдещето ще бъде изразяваща. И аз уча на тази нова религия… позволи на изразяването да бъде едно от най-основните правила на твоя живот. Дори когато ти трябва да страдаш, страдай. Никога няма да загубиш. Това страдание ще те направи все повече и повече способен да се наслаждаваш на живота, на радостта в живота.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Хераклит (на гръцки: Ηρακλειτος) от Ефес е древногръцки философ, произхождащ от знатен род. Името му се свързва с диалектическия метод на познанието. Според него процесите и явленията трябва да се изучават, когато са свързани.

Той не е съгласен с Талес, Анаксимандър и Питагор за природата на първичната субстанция и твърди, че всичко произлиза от класическия елемент огън, а не от въздух, вода или земя. От това следва, че промяната е реална, а устойчивостта – илюзия. Известен е с афоризма „Панта рей“:

„ Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
Всичко тече и нищо не остава “
Хераклит е първият философ, за когото движението (промяната) е основна категория. Повечето му съждения демонстрират всеобхватността на движението:

„ Не можеш да влезеш два пъти в една и съща (вода на) река. “

Интерес представлява смъртта на Хераклит. Според Диоген Лаерций, който описва историята на древните философи, Хераклит бил болен от воднянка или бъбречна инфекция с подуване на стомаха. Философът се лекувал чрез намазване на тялото с кравешка тор. Една вечер излязъл по улиците на Ефес, неговите съграждани го помислили за чудовище и го убили с камъни.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Нищо не стои на едно място- нито ти, нито другия до теб
http://webstage.bg/li-ri-chni-otkloneniya/5864-vrashtane-nazad-nyama-nishto-ne-stoi-na-edno-myasto-nito-ti-nito-drugiyat-do-teb-remark.html


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

КПС-БКП. КПС-БКП. КПС-БКП.

Да живее братският Съветски съюз СССР и неговият наследник.

Да живеят наслдениците на неговия велик водач другаря Сталин!

Вечна дружба!


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Няколко човека коментират в този форум. Мисля обаче, че е само един, болен от шизофрения и си общува сам...


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Милица, кажи какво ти каза Цвети! И аз трябва да отслабна с 20 кг.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Да. Вярно е. Мартин замина миналата година. Аз съм негова колежка от Брентаг. С Пламен и Мартин бяхме колеги и още поддържаме връзка, въпреки, че аз заминах за Америка. Пламен му беше шеф, после замина за Москва в Дюпон. Сега фирмата се казва Кемурс и Пламен е в Женева.


бивш служител

45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Detoxic – натурална добавка за пречистване от паразити и токсини

Резултати от клинични изследвания на биологично активна добавка (БАД) detoxic:

Изследването е проведено в клинична обстановка с участието на доброволци, които страдат от болести, причинени от паразити.
Доказани са 90-100 % успевяемост при Премахване на паразитите и яйцата им. Премахване на алергичния дерматит. Премахване на гастрит, язва и диария. Премахване на анемия

Много хора дори не са се срещали с такъв проблем като паразити в организма, но със сигурност не веднъж сме слушали за съществуването на множество организми в човешкото тяло, които са способни в буквалния смисъл да превърнат живота ни в ад.

Начин на действие на препарата против паразити

Препарата Detoxic, унищожаващ паразитите в човешкия организъм се отнася към клас "свръхефективни“ натурални средства. Главната функция на препарата, е че веднага започва безжалостно изтребление на паразитите, до пълното им отстраняване от тялото на човека. Detoxic е предназначен за изчистване на организма, а съставките му служат също за предотвратяване на бъдещото проникване на паразити в тялото на човека. Действието му защитава на първо място сърцето, черния дроб, стомаха и кожата на човека. Ако в организма са разпространени яйца на паразити, препарата ги обеззаразява и ги прави безвредни за организма. Още в началото на приема на Detoxic се забелязва напредъка към пълното оздравяване.
Разлики от други рекламирани средства

Препарата Detoxic съдържа ред преимущества пред други лекарства в дадената насока, а именно

В състава му влизат единствено лечебни растения събирани изключително в екологично чисти места. В отличие от химическите препарати не предизвиква странични ефекти, което е много важно за хора с разклатено здраве. Detoxic е напълно безопасен, потвърждение на което е, че в аптеките препарата се с отпуска без рецепта. Също така си струва да се обърне внимание, че вкуса на препарата е доста приятен, а това решава някои проблеми с приема при лечение на деца. Благодарение на своите природно-растителни съставки, препарата максимално ефективно води борбата с изчистването на организма от паразити. За разлика от химическите препарати, Detoxic действа на организма много по-деликатно и за това нервната система не се натоварва. Много е важно, че именно докторите често препоръчват дадения препарат, а това е най-голямото потвърждение за това, че Detoxic е максимално ефективен при изчистване от паразити.
Причина за започване на приемане на препарата

Причини, при които човек може да започне лечение с Detoxic са на първо място постоянни нарушения с храносмилането, разстройство или запек. Човек постоянно чувства умора заради паразитите, организма не може пълноценно да набере сили. При това, в болния се наблюдава спад на имунитета, в резултат на което човек постоянно се простудява или боледува от ангина. Нарушена е работата на нервната система, нарушение на съня, раздразненост и т.н.

Главното е, че Detoxic изпълнява не само почистваща функция, но също така се грижи за възстановяването на повредените тъкани на органите, заздравява даже най-малките рани и подпомага за възстановяването на естествената флора.

Начини и източници на заразяване

Като говорим за това как паразитите попадат в организма е важно да отбележим, че това много зависи от човека и неговия начин на живот. За минимизиране на риска от заразяване с паразити е нужно да поддържаме общоизвестни принципи за профилактики на нашия организъм. Най-лесно е да се заразим паразити е от преносителите на тази напаст. Домашните животни се явяват като основна причина за заразяване. Предмети с общо използване, такива като пари винаги са източник на зараза. Всеки човек винаги трябва да внимава какво яде и пие, и това е проста мярка за снижаване от риска за заболяване. Съществува мнение, че рисков за заразяване от паразити е само един определен слой от населението, но последните изследвания на учените, говорят за това, че абсолютно всеки човек е в риск да срещне тази беда.

Не трябва да се забравя едно от важните преимущества на Detoxic, че същостта на продукта е избавяне от глисти и паразити при домашни условия и да сте абсолютно спокойни за своето здраве.

ПРОМОЦИЯ!!! Поръчайте 3 бр. detoxic за 180лв. и ще Ви подарим 1 бр. и цената е 45лв. за опаковка.

Премахва всички пъпки и обриви от лицето и тялото!!!

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?