Подробна оценка от бивш служител
Фирмата е просто на дъното. Няма пари, няма проекти, няма уважение, няма честност. Никой не бива да се връзва на лъжите на Георги Байчев, който играе ролята на управител. Той е измамник, подъл и много нахален. Каквото и да Ви обещава, не вярвайте, фирмата е затънала с дългове към всички бивши служители с по 1, 2, 3 заплати на 20 човека.
Подробна оценка от Захари Тодоров
Итеко е малка фирма - преди с около 20 души прерсонал, към момента с 1. Защо? Защото собственика на фирмата Георги Байчев е човек, който умее да говори убедително лъжи и измислици в които той самия не вярва сигурно. С времето започваш да разбираш каква е истинската му същност - некоректен, некомуникативен със склоност да притиска служителите си да остават часове след работното време, за което с много уговорки може и да получите заплащане за overtime. През последната една година фирмата върви стремително надолу, спря да изплаща заплати, бонуси, командировки и въобще всякакви възнаграждения. Към момента фирмата има десетки хиляди левове неизплатени заплати и всякакъв друг тип дължими възнаграждения, а срещу собственика на Итеко - Георги Байчев текат съдебни дела.
Иначе фирмата е на сравнително добра локация и бившите колеги бяха свестни хора. Компютрите са стари, работната обстановка е сравнително нормална.
На никой не бих препоръчал да започва работа там.
Подробна оценка от А.В.
Кандидатствах в дружеството за позиция Business Developer. След няколко интервюта и подготвяне на презентация ми беше обещано започване на работа в най-кратък срок. Два месеца и десетки уговорки по-късно управителя не вдига телефона си и не връща обаждания.Силно съм разочерован от отношението и напразните обещания. Четеейки останалите мнения разбирам, че случилото се не е изолиран случай.
Подробна оценка от анонимен
Фирмата се състоеше от около 20-тина човека (вече може би не е останал нито 1) всички млади приятни хора имащи желание за работа и развитие. Последото обаче в Итеко не е възможно, тъй като проектите са стари, скучни, без възможност за използване на нови технологии. Документация или спецификация липсва, всичко се прави на база на уговорки и разговори с клиента, което прави процеса бавен и труден.
Изплащане на заплати от Декември 2013г. няма. Всички вече бивши служители висят с минимум по 1-2 заплати. От момента, в който парите започнаха да закъсняват започнаха най-различни обещания от страна на управителя Геогри Байчев, че парите ще дойдат всеки момент, днес-утре, така вече 4-5 месеца. Друг важен факт е, че гореспоменатия управител не излезе пред всички да даде обяснение какво се случа със заплатите (сякаш нищо не се случваше), до момента, в който не му беше поискано обяснение.
Техниката в офиса е стара.
Ако попаднете на Итеко не се връзвайте на сладките приказки на Георги Байчев за перспектива и напредък, личен или на фирмата.
В Итеко имаше доста потенциал, но управителят Георги Байчев успя бързо да съсипе фирмата. В момента сигурно няма никой в офиса (от 20 до 0 служителя за половин година), Колегите не са взимали заплати от 3 месеца (!!!), да, 3 месеца без заплати в софтуерна компания. Заплатите са so-so, особено за софтуерна фирма, основно разчита на обещания за светлото бъдеще. Overtime-а се изисква, но не се заплаща, Някои от хората са седяли и до 20:00 часа в офиса, защото щом не можеш да си свършиш работата трябва да оставаш след работа. Георги Байчев е наясно, че плаща заплата за време, не за свършена работа, но винаги иска да изцеди максималното от хората, Нагласата към служителите е, че никога не си изработват заплатата, тя е като "подарък" едва ли не.
В момента текат съдебни дела срещу г-н Байчев за неизплатени заплати, което очевидно не му пречи да пуска нови обяви за работа, разбира се. Въпросният управител е доста сговорлив и сладкодумен първоначално, след което по някое време започваш да ставаш виновен, че фирмата/проекта/света не върви както той иска (а виновен шеф има ли ?) и накрая те изкарва, че не си вършиш задълженията. След като фирмата започна да запада е имало е случаи, в които да си изпуска нервите и да вика на колегите в офиса пред всички.
Накратко - не се плащат заплати, управителят не е коректен в нито едно отношение, избухлив, арогантент. Развитие няма, проектите са сравнително скучни и безперспективни. Работните компютри са стари.
Нека да кажа и нещо хубаво де - офисът беше приятен и светъл, а в Младост 1 има много места за паркиране. Близо до метростанция и Цариградско.
Подробна оценка от анонимен
Фирмата е изключително подходяща за прохождащи програмисти, без опит и особени изисквания към работното място - редовно получаване на заплата, коректно отношение от страна на ръководството и т.н.
Проектите, по които се работи са от странни, по-странни - без задание, документация, фази на разработка, което прави работния ден на developer-а доста измъчен.
За времето, през което работих там, толкова лъжи не бях чул през целия си съзнателен живот на куп ...
Фирмата е малка и сравнително млада(на 2 години). Компютрите са стари и бавни. Заплатите са ниски на фона на другите фирми.Работодателят е много некоректен с плащането ( заплати, бонуси, дължима отпуска). Няма възможноост за развитие. Ако имате избор за работа, горещо препоръчвам да не започвате там, за да си спестите главоболието после.