Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Маркон ЕООД https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=Варна,Район р-н Приморски, Цани Гинчев, 8, ет. 1, ап. 1&markers=Варна,Район р-н Приморски, Цани Гинчев, 8, ет. 1, ап. 1

Маркон ЕООД

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 7 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-7 от общо 7


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Последното мнение е писано на 02.09, а поредната нова обява за инженер електроник е от 03.09. Да пуснеш обява за една и съща позиция няколко пъти в рамките на една календарна година говори за няколко неща - първо имаш голям проблем със задържането на качествени кадри, и то на позиции на които не става само с локумаджийски приказки, и второ: дори някой да се навие да започне , т.е. взаимно да се харесате , докато човека види за какво става дума решава да си тръгне.
Според мен там където няма проблем със заплащането, няма проблем и с кадрите. Замисляли ли сте сте защо компании като боинг, мерцедес или бмв не се оплакват от липса на кадри?
Аз кандидатствах в тази компания през месец март, пак за инженер - електроник,  но по време на интервюто бях разочарован от изискванията, които управителя има, а дори не беше в състояние да назове сумата, която е предвидил за тази позиция,  трябвало да мина и второ интервю. Защо реши че ще има и второ интервю това така и не разбрах...
Опитах се културно да му обясня, че второ интервю няма да има, тъй като аз съм си загубил времето и деня да намеря в коя кооперация се намира фирмата му, да не ходя този ден на работа, и да отида да се срещна с него, при което той ми заяви, че не може да назове сума. Така - като не можеш направи си го сам, и си задръж парите каквито и да са те. Аз работя за пари, а ти не казваш за изискванията, които имаш какво предлагаш...Моите наблюдения показват, че компаниите които нямат проблем със  заплащането  го пишат в обявата, всеки сам да си прецени дали изобщо да ходи на интервю. Дали е много , дали е малко - всеки сам си преценява, но за всяко изискване си има определена сума, и ако имаш претенции за едно или друго трябва да можеш да платиш за него.
Един съвет към управителя   - господин управител, опитайте се да разберете, че сервизен инженер, инженер - проектант са две напълно , ама напълно различни неща.
Ако все пак държите и искате един човек да изпълнява и двете длъжности, не казвам че няма такива хора, но трябва да можете да си платите за това. Уважавайте повече труда на хората, и по - лесно ще намерите кадри. Уважавайте този, който е добър сервизен инженер, както и този който е проектант.
Повече от 10 години минаха , за да стана добър сервизен инженер, обаче се появява един юнак, и ми казва как това не е достатъчно, и трябва да бъда и проектант, защото той така иска, и на него не му се дават пари, и очаква един човек да свърши работата на двама, а също и да дава задълбочени технически консултации, защото маркетинг специалистите не били технически подготвени....
Ако съм искал да бъда проектант щял да съм да работя това, и нямаше да се занимавам със сервиз. Всяка сериозна компания си има отдел за проектиране, и отдел със съответните сервизни специалисти. Няма такова нещо като сервизен инженер - проектант.... В противен случай понятието сервизен специалист нямаше да съществува, и когато едно нещо се повреди, викат сервизен специалист. Щяха да си извикат човека, който го е проектирал...
Давам прост пример - Когато колата се повреди отиваш на сервиз, не отиваш в завода производител, който е проектирал този автомобил, и да чакаш проектанта да ти я ремонтира... Или телевизора... казва се  - телевизионен сервиз, хладилен СЕРВИЗ... Не може да очакваш от сервизния специалист да бъде проектант или обратното...
Толкова ли е трудно да се разбере, че за всяко нещо си има съответния специалист, и сервиза и проектирането са достатъчно сериозни дейности, за да искаш да бъдат правени от един и същ човек. В противен случай нито сервиза ще е както трябва, нито проектирането на даден обект. Хайде със здраве и успех с новите кандидати относно новата обява. 
Разберете това, приемете този безплатен съвет от мен, и много по- лесно ще си намерите хора. Е, разбира се ще трябва да си платите.
Защото ако очаквате някой специалист да си продаде труда като инженер за без пари, той няма да е на този тип пазар.
По - скоро ще се хвана да продавам сладолед, но няма да търпя да вадя заплатата на един или няколко  маркетингови "специалисти", които не правят разлика между постоянно  и променливо напрежение, не правят разлика дори между ток и напрежение, и тези хора само заради някакви обши приказки, и  момиченца с някакви презентации да потракват с токчета да получават повече от инженера.
 


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Вие в коя година живеете, какви 1600 лв, мой познат и колега, с който учихме в техническия и сам не може един котлон да си поправи у дома в момента като продавач консултант в телекомуникационен оператор получава 1400 лв ( хиляда и четристотин лева ) без бонусите. Дадоха му чисто нова служебна кола, която удари, и след което получи друга нова кола... Никога не е работил като инженер, и дори ключ за осветление не може да си смени у дома ...
Можеби беше март или април когато ходих на интервю в тази компания, останах много разочарован. Собственикът според мен или сам  не е наясно какво търси, или живее в 1986-та година. В София например сервизен инженер получава между 2000 -3000 лв НЕТО, а заплати дори и над 4000 лв не са рядкост.
Ако искаш един човек да се занимава с проектиране, и със сервиз, с това да дава компетентни консултации когато маркетинг - "специалистите" не са в състояние да отговарят на технически въпроси , та ако искаш един човек да прави всичко това значи трябва да си готов да платиш за това, и да го докажеш в писмен вид.
Искаш сервизна дейност - пишеш насреща цената, искаш проектиране - пишеш цената, искаш консултации по технически въпроси, защото маркетинг специлистите не можели и не знаели  - пишеш цената, искаш да се знае чужд език - пишеш цената...  Така, както ти за всяко нещо било то услуга, продукт, или консултация вземаш пари от съответната болница, така трябва и ти да си готов да платиш за тях, когато ги искаш от някой друг, а не да губиш времето на кандидатите и да ги размотаваш  по интервюта, без да си наясно какво търсиш, и без да е ясно дали можеш да платиш за всичко това.
Един проектант взема между 2-3000 лв, един сервизен специалист пак толкова, ти искаш един човек да прави и двете... Ти готов ли си да платиш за всичко това? По - скоро ще стана продавач, но няма да си продам труда като сервизен специалист или проектант без пари, това трябва да е ясно!
И пак  казвам - продавач консултант взема над 1000 лв, така че не си продавайте труда без пари, и не се съгласявайте да жертвате личния си живот и професионалните умения за печалбата на другаря - работодател.


клиент

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

   Дата 13.06.2014
Обявата за "Инженер електроник" си стои, подновена е на 10.06.2014. Четвърти месец няма подходящ кандидат, намисисва на "гнило".
Информацията по-долу изглежда правдоподобна :)


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Видях обявата! Ако решиш да отидеш на интервю опитай да разбереш наистина парите дали си струват, поне първоначалния договор.
Относно всички тези изисквания към един човек, бил той и инженер според мен основната заплата би следвало да е не по - ниска от 1600-700 лв, . Все пак искаш инженер, който знае ТЕХНИЧЕСКИ английски, ползва autocad и може да проектира, искаш да може да прави сервизна дейност...След като имаш такива изисквания, трябва да си готов да платиш за тях, а това от обявата не става ясно. Както и от интервюто, след като на първото интервю  управителя не ти е казал какво заплащане е предвидил, очевидно иска някой, който ще прави всичко това за смешни пари.
С две думи ти искаш да спечелиш от труда на този човек, но не е ясно какво той ще спечели от своята работа в тази компания... След като не е ясно, аз лично не бих си губил времето да ходя на интервю, тъй като ако нямаше проблем със заплащането то щеше да е написано в обявата.
Най - обидно ми стана когато прочетох, че "маркетинг - специалистите" ще ходят да представят проект,или оферта, който е начертан от инженера... Този инженер да не би да е глухоням, та да не може сам да представи проекта си? Или трябва да създадем заетост на т.нар." маркетинг-специалисти"?
След като имат амбиции да представят едно или друго, сядаш, научаваш аутокад, и чератеш прокета, и после ходи го представяй където искаш, и на който искаш. Но да го възлагаш на инженер, и после да трупаш точки само от "представяне", много поздрави ще имаш! Поне при мен тези номера не вървят. И след като инженера може да чертае на аутокад, значи "маркетинг -специалиста" може, поне няма опастност да ги удари тока. :)))))))))))
 


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Поканиха ме на второ интервю, някой ще каже ли какви са заплатите, защото имам предложение и от друга компания, а на първото интервю управителя си премълча сумата, и се чудя дали да си губя времето да ходя... ако за тези изисквания чуя600-700 лв, по - добре да стана търговски представител. Мой съсед като продавач на електроматериали 1000 лв ги прави без бнонусите, и е със средно образование... Така че предпочитам без много зор да правя по 1000 лв и какво пише като име на фирмата в договора ми поне за мен няма голямо значение... Исках да работя като сервизен инженер,но без пари това няма да стане.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Така като чета изискванията разбирам, че разбиранията на човека, който го е писал са от преди 20-30 години, и човекал живее още в социализма. Или по - скоро е някой университетски преподавател, който си няма представа нито от проектиране, нито от сервизна дейност поради една много проста причина:
Всеки един специалист бил той сервизен инженер, проектант или програмист, е добър в някаква точно определена област. Избрал е да се развива в едно, максимум две направления...Не може да очакваш от добрия сервизен специалист да бъде и добър проектант, или от добрия проектант да бъде добър сервизен специалист. Това са достатъчно сериозни дейности , които изискват голяма инвестиция на време, и усвояване на умения, които не всеки би могъл да усвои. Изискват качества и определена нагласа на всеки един. Много компании имат отделни сервизни специалисти и отделни специалисти в проектантски отдели. Какъв ще е този човек, който е еднакво добър във всичко, много бих искал да го видя...
Ще ти дам пример: когато някой проектира нещо, сграда, ел инсталация, система или каквото и да е... след каато има нужда от ремонт защо не извикат проектанта да го поправи, а викат сервизен специалист? С тези елементарни неща човека написал обявата не е наясно, и според мен искат да се работи за без пари, тъй като в обявата не е посочено възнаграждение. Имаш изисквания за много неща, но не става ясно дали ти си готов да платиш за това. Имаш изисквания да се знае английски, а обявата ти е на български... Значи някой спи в офиса, плюнчи се с мюсли,  кисело мляко и ябълки, а друг трябва да работи и да вади на другите мързеливци заплатите...
Мой приятел ходи на интервю в тази фирма, и като цяло остана много разочарован. Трябва да вади заплатите и на маркетинг специалисти, защото те "представяли офертата или проекта, който е изготвен от инженера" Съответно моя познат заяви, че той нужда от говорители няма, и ако е проектирал една система по заявка на дадена болница може сам да обясни къде какво е предвидил, няма нужда от секретарки, кафеварки, PR-ки, и всякакви други административни лешперски позиции , които да чакат на негов гръб проекта да стане готов, и те да го "представят", а той трябва да стои с тях, и ако от страна на клиента има въпроси на които маркетинга не можел да отговори да отговори инженера... Видиш ли: маркетинга щял да възлага работа на инженера, а после иженера да обяснява на клиента...  Моят познат си тръгна много обиден и разочарован от тази фирма.   Добре е  собственика на компанията да помисли как по друг начин да уплътни работния ден на своите прехвалени "маркетинг - специалисти". 
Проблемът на 99 % от другарите - работодатели в България идва от там, че третират своите служители, или кандидатите за работата все едно, че им правят услуга като ги наемат!
Никой не прави услуга на никого - ти като работодател имаш нужда от квалифициран и грамотен човек, и трябва да си готов платиш за нещо, което ти нямаш, и което не можеш.
За мен като специалист няма значение как се казва компанията, добрият професионалист ще намери начин да си продаде труда на добра цена.
Крайно време е, другарите - работодатели да разберат, че само с маркетинг, PR, и локумаджийски общи приказки работата не става. И когато искат да спечелят от труда и уменията на съответния специалист да са готови да платят за това.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте!
Някой може ли да ми разкаже малко подробности за тази фирма, видях че имат обява за инженер - електроник.
Инженерингова компания с основен предмет на дейност в областта на медицинските технологии търси да назначи на трудов договор Инженер Електроник.
 Основни задължения:
 - Участва в планиране и координиране на дейностите в направление Ел.Системи към Инженеринговата дейност на фирмата като определя необходимост от материали, елементи, други;
- Участва в сервизната дейност на фирмата;  - Контактува с други структурни звена на фирмата или външни субекти.  - Изготвя спецификации, протоколи, доклади и други  - Участва в проектиране и програмиране на електронни системи; - Участва в поддръжката на системата за управление на качеството.
Изисквания:
 - Професионален опит - минимум 2-3 години като инженер. Опит в областта на инженеринга и/или опит с електронни системи е предимство за кандидата. - Личностни характеристики – динамична и комуникативна натура. Мотивиран, убедителен и инициативен, работи с лекота както в екип, така и индивидуално.
- Образование и умения – Да притежава бакалаварска степен, инженерно образование. Да владее английски език. Познания по Система за Управление на Качеството, сертификати по ISO 9001 и ISO 13485 са предимство. Отлична компютърна грамотност (владеене на Microsoft office, AutoCad, други)
- Други изисквания – Умения при конструирането на електронни системи и ел.табла за управления, други. - Шофьорска книжка и възможност за пътуване..... "
От всичкото написано в крайна сметка така и не ми стана ясно тази компания какъв човек търси: той да бъде сервизен инженер, инженер конструктор - проектант, или програмист софтуерен инженер. Имат изискване за сервизна дейност, имат изискване за изграждане и асемблиране на табла, имат изискване за проектиране на Auto Cad.
Все пак сериозните компании имат проектантски отдел със съответните специалисти по проектиране, имат сервизен отдел със съответните сервизни специалисти, както и отдели със софтуерни разработчици. Ако ръководството очаква всичко това да го прави един единствен човек,с каквото впечатление останах след прочетената обява много ми е интересно какво финансиране има предвидено за тази позицията все пак това са поне 3 различни специалности...
Ще бъда благодарен ако някой запознат сподели впечатленията си относно натоварването, спецификата на работа , и разбира се заплащането.
 

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?