Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Олианс България /img/frontend/nomap.png"

Олианс България

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 64 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 31-40 от общо 64


настоящ служител

2 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
0
Привилегии
2
Фирмена сигурност
5
Натоварване
2
Потенциал
-3
Местоположение
-5
Колеги
1
Работна среда
-3

В голяма фирма има много хора, нормално е да не ти допадат всички. Във всички офиси е така. Например на мен не ми допада подигравателния глас на "сестрата на Азис". От друга страна като Р. се хили не ми пречи. Тя е прекрасен човек и е душата на офиса, разведрява обстановката. Приятно ми е да общувам с нея и въпреки, че говори гръмогласно не ме дразни никак даже. За някои може и да е леко Хахавелка-откачелка, но според мен просто има млад и ведър дух. Всеки офис печели от такива хора. За парите сте прави, но те винаги са малко и човек иска повече. На мен не ми харесва новото местоположение, доста близо е циганската махала и си личи.

Чак змиярник не е, но като всеки офис, където жените са повече си има интриги и коментарчета зад гърба, аз седя на страна от такива отровни хора и ми е добре. По-скоро друго разбрах тук, че техниците и човешките ресурси са галениците на всяка фирма. И едните и другите си имат по-малки стаи и са по 3-5 души, доста по-лека е обстановката при тях, някак ведра е, няма го тоя стрес. В същото време когато имат работа е по-динамична, а ние по цял ден седим като наказани да набираме данни. Но това не е вина на фирмата, вина е на политиците, че икономиката ни създава само такива работни места, а за ХР и техници са по-малко. Дори мога да кажа, че заплащането за труда ни е доста добре, работих на подобно място само за 700 лева.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

+
1. Добра заплата като за работата.
2. Честно казано основните неща за три-четири седмици се научават. Лошото е, че постоянно се сменят кодовете например.
3. Доста от служителите са свестни.

-
1. Отворен офис. Но това е минус за всички фирми вече! Работодателите така и не разбраха, че това е голям стрес все да имаш чувството, че някой ти минава зад гърба? Отворен офис върви ако е до 20 човека. А като седиш 8 часас все със слушалките все едно игнорираш колегите си и пак зле.
2. Лично аз имах лошия късмет да попадна в един екип с човек, който без никаква причина не ме понася. Държи ми тон, пасивно агресивна е, наставляваме, а сме започнали по едно и също време и не ми е шефка. Тийм лидерите дето са по-старши и имат повече власт не се държат така нагло, а тя тръгнала да ми прави ингриги и кавги. Ако не беше тази персона можех и 5-10 години да изкарам там, а не само няколко месеца, но с психично изпиващи те хора не си струва да работиш, а тя си ме беше нацелила още от първия ден.


бивш служител

13 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
1
Привилегии
2
Фирмена сигурност
1
Натоварване
1
Потенциал
-3
Местоположение
5
Колеги
4
Работна среда
3

Основният проблем, според мен, е че фирмата не смята заплатата за основоположник на труда. Иначе казано, не си мислят, че хората идват да работят там за пари, а не слава.

Сега, всеки си има различни критерии какво го устройва финансово и какво не, но е факт, че да изкарваш под 1000лв. в София е смешно. Сега вече ще станат 1200лв бруто от януари, което пак е... под 1к. Дори и заветните бонуси, които са трудни за взимане или трудни за даване ;) няма да оправят много положението. Може да се бъхтите здраво през месеца, да не почивате и ден и да успеете да си заработите 1100-1200лв. чисто, а на доста места стартовата заплата е такава. Всеки сам да си решава оттам-нататък.

Колегите са точни и готини (зависи в кой екип сте, разбира се). Няма проблеми с ръководството, ако сами не си ги докарате на главата. Съществува свободата да отивате на работа във вариращо време, както и да си взимате почивка, когато пожелаете.

Няма особено голям потенциал за развитие, най-много след 5 години във фирмата да станете контрол качество, с което да ви се вдигне натоварването и работата, която трябва да вършите.

ПС: Французите са най-малоумните работодатели, за които съм работил.


бивш служител

33 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
4
Привилегии
3
Фирмена сигурност
3
Натоварване
2
Потенциал
4
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
4

Като бивш служител на компанията пиша този коментар. Аз лично мога да се съглася с част от коментарите по надолу , но не с всичко! Към мен се подходи абсолютно адекватно, опитаха се да ме задържат, но моите причини не са свързани със заплащането, нито с проблем с който и да е служител. Даже благодаря за реакцията от страна на колегите. Атмосферата в компанията е позитивна, отношенията между колегите също. Знам че имат нужда от нови хора , което е добре явно се разрастват. Заплатите не са зле при положение че има хора и с по-добър френски и втори език. Въпреки това, за дългогодишен служител малеят. Изплащат се навреме, обикновено в първите 5-10 дни от месеца, без пропуск. На много удобно място се намират според мен. Общо взето се разделихме с позитивни пожелания, дори искрено ме поканиха, ако размисля да се върна. Това не зная колко често се случва по другите места. Като минус - има повече напрежение върху по-старите и опитни оператори, поради факта, че новите се учат, също се назначават на еднакви заплати, но и аз бях така все пак. Поне опитните имаме възможността да заработим повече под формата на бонуси.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Много се радвам,че са "вдигнали" заплатите 1190 Аз като напуснах ми беше 1020 брутото (((:


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Абе колега, с бонус без бонус всички сте на заплати от времето на най-тежката криза (2010-2014).
В момента през 2018 стандарта, цените, както и заплатите много се вдигнаха и очевидно при вас ситуацията е трагична. Равносилни сте на редач в Лидл.


бивш служител

3 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
-3
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
4
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
5
Колеги
3
Работна среда
3

В момента има обява на фирмата - https://www.jobs.bg/job/4266848
Оператор въвеждане на данни с френски език, ОЛИАНС БЪЛГАРИЯ ЕАД
Месторабота София; Постоянна работа; Пълно работно време; Заплата от 1000 до 1400 BGN (Бруто)

Когато попитах как е възможно моята заплата да е по-ниска от на току-що дошъл нов служител (1190 бруто) ми обясниха, че не съм разбрал - в обявеното бруто влизала премията от 300лв (ако успееш да си я заработиш) и аз възхитен си викам - ааа така добре! После се замислих, че това 300 е всъщност нетната премия, ако я сметна - брутното й е към 500лв - от 1400-500=900лв бруто - сиреч около 700лв нето,пак си казах - е,да - взимам повече! После обаче пак се замислих и се сетих,че едва ли някой би се хванал за заплата в престижна частна фирма с висше,език и комп. грамотност от обява, която им сочи заплата от 300 нето до 700 нето...което само означава,че или премията от 300 нето не влиза в посочените заплати и новите взимат повече от старшите служители (което не е много добра новина за старите служители), или наистина обявените заплати са с премията вътре и новите биват сериозно прецакани...


настоящ служител

14 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
-1
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
2
Натоварване
2
Потенциал
2
Местоположение
5
Колеги
2
Работна среда
1

Ще започна с разяснение на оценките,които давам.
Заплащането е изключително подигравателно,особено що се отнася до дългогодишните служители на Олианс,които са минали и през Естийм и знаят за какво иде реч. В момента даже има пусната обява с обявена заплата между 1100 и 1400 бруто - да, ама сиреч в тези влизат 300те лева пари,които ЕВЕНТУАЛНО може да си заработиш над заплатата като премия. Сиреч, разликата е заплатите на чистак новите и на старшите служители не е кой знае каква...да не кажа никаква!
И като казвам "евентуално",то е защото,ако отсъстваш,без значение дали си бил в болничен,или в отпуск - ти се режат пари от премията за всеки ден,в който те е нямало на работа.Сиреч зимата,ако ти се налага,или имаш деца и боледуват - забрави да имаш премия. Лятото когато имаш дълъг отпуск - също забрави.. Макар че от гледна точка на отпуските - не се знае още колко време ще ги дават изобщо :)))) А от гледна точка на болничните вече много изнагляха - привикват хора като на разпит да им обясняват аджеба как така детето им е болно повече от 3 дни?!
На потенциал слагам добър щото видях краха на не една и две подобни фирми,които смятаха,че могат да разиграват служителите си,които не се стремяха да запазят старшите си опитни служители и,които си мислеха,че напливът от хора ще е безкраен :)))
Фирмена сигурност - ами Добра...може и с години да работиш,ако знаеш как да се слагаш,ама може и да излетиш от нищото - зависи дали си братовчед на главната шефка или супер модел единствен мъж на етажа!:))))
Привилегиите ги сведоха до минимум - ваучерите за храна от 60лв...едвам ги извоювахме преди години да ги вдигнат от 40 на 60...едва ли скоро ще се покачат. Резнаха лятната и зимната премии, за вдигането на заплати дори не се говори! А пардон - някои служители директно са получили отказ..да не чакат в близките 2 години...на други им е обяснено,че са закупили нови бюра и са направили двора с цветя...пак да не чакат увеличение на заплатите. С всеки изминал месец все повече закъсняват и самите заплати,с извинението,че френският шеф не ги бил одобрил още...факт е,че се е случвало на няколко пъти да не ги одобри,щото видиш ли надскачало бюджета (той не е мърдал от години) и тогава мистериозно се появяват някакви грешки от крайния клиент така че да ти намалят малко от премията,за да влезнем в бюджета!
За колегите...какво да ви кажа..интриги и злоба - хора,събрани от кол и въже, всеки със собствените си представи за величие :))))
Работната среда е именно както и други хора са писали тук - задушно!
Все още местоположението е на ниво!
Уважението,в което влизат заплащането,отношението и други неща,значи е под всякаква критика!
Питате защо съм тук? Чакам да видя дали сега март месец ще има увеличение на заплатите,а и работя върху себереализирането си в друго поприще. Т.е,ако първото пак не се случи - ще наблегна по-скоростно върху второто! ;)


настоящ служител

-11 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
3
Натоварване
-5
Потенциал
-1
Местоположение
5
Колеги
3
Работна среда
-5

Към анонимния кандидат за работа

Нивото на френския, което се изисква не е високо, с вашите 2 години френска филология ще се справяте отлично. Използва се ограничен набор от думи, френският е необходим само за разчитане на документи и малко писмено. Работи се само на компютър и в различните отдели се правят различни неща, но основно се изплащат фактури. Обучението е добро и постепенно се навлиза в работата. Но натоварването е голямо, има норма, а заплащането малко и работната среда не е много приятна. Надявам се да съм била от полза :).


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте ! Имам въпрос относно фирмата , касаещ настоящи или наскоро напуснали служители относно позицията , към която проявявам интерес. Обявената позиция е Оператор въвеждане на данни с френски език , бих искала да попитам някой запознат с какво по - конкретно се състои работата на тази позиция? Какво ще очакват от мен на работното място , до колко и как ще изпозлвам френския , заплащане и общи условия? Въпрос ми е породен най-вече от притеснение дали ще се справя ( уча френски от гимназията , изкарах 2 години в СУ Френска филология, но ще сменям с др. специалност и т.н , та практика като цяло почти нямам , но имам желание да работя в такава среда и т.н и т.н .. )
Благодаря предварително,ако някой реши да вземе отношение по въпросът ми:))

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?