Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Олианс България /img/frontend/nomap.png"

Олианс България

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 73 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 31-40 от общо 73


бивш служител

15 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
-1
Привилегии
3
Фирмена сигурност
4
Натоварване
3
Потенциал
-5
Местоположение
3
Колеги
2
Работна среда
3

А леле - някой да напусне,защото са му показвали как да работи правилно... хахаха Колега,не сте дошли в кръчма или в парка,за да си избирате местоработата според колегите,а щом стане въпрос за работа - и то за качеството на работата Ви - да си теглите шута :))Плюс това,ако не Ви следят по този начин,Ви следят от фейсбука...Както и да е...
Напуснах миналата седмица и това е най-хубавото нещо,което ми се е случвало от 10 години насам,изключвайки двете ми деца :))И не заради самата работа,а заради всичко произтичащо... Заплатите не мърдат с години,ако се случи - то е след обстоен пазарлък горе - както колегата по-долу е писал: от типа "ама не казвай на никого"!!!
Никой вече не гледа качеството - гледа се количеството!Месечната таблица с грешките се преправя за пред по-висшестоящите - съответно с доста по-малко или никакви грешки!Което е ок за хората,за да си вземат пълната премия - видиш ли,шефките колко са добри!Французите,обаче, остават с впечатлението,че ние работим перфектно и по много,което е реална причина да вдигнат нормите... Шефките имат причина - взимат % от изработеното над нормата от екипа (понеже нямат право на заплащане над нормата), все те приканват да правиш повече,а след това най-нагло Ви събират на събрание и Ви казват тъжната вест,че едва са удържали французите през последните 2 год да не вдигнат нормата :((( Живи да ги ожалиш,бе!
Съвет към настоящите и новите - никога не изисквайте от фирмата да Ви заплаща добре или да Ви брои досиетата честно,защото ще Ви го изкарат през носа! Или най-малкото - шефката Рени ще Ви каже,че сте много Разглезени! Същата,която често излиза с номера "ох,забравих" - да,забрави да каже как ще се броят досиетата за една част от екипа (бидейки вече средата на месеца,така че после да вземем по-малко пари),за който тя хал хабер понятие си няма как се работи - но иначе е шеф!:) И тъй като и 2те нямат понятие как се работи в този малък екип,си вадят заключенията от Мария,която работи от време на време това,но леееко през пръсти и против всякакви изначални правила на екипа. Та Рени - същата,която седеше пред мен и в зависимост от настроението си, решаваше кое как да се брои! (нещо,което се решава от французите и се отнася до целия екип като правило)...
Отстраняват неудобните,за да може да си дирижират по-свободно останалите маймуни и за оправдание вадят нещо незначително като причина (та точно предния ден нахалствах за крайното решение относно екипа)...
P.S Рада не се хили като Уди,а като някой, който получава астматичен пристъп,но тя това си го знае - много ведър и усмихнат човек! :)
Цвети,да - много весела,незнам дали е лицемер чак,но пък,ако можеше да носи на майтапите,с които тя борави - цена нямаше да има! ;)
Радвам се,все пак, че скоро ще работим заедно с нея и още много свестни напуснали Олианс :)
Поздрави


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Значи няма да се разберем така.... Стига сте ми крали храната от хладилника, минавате всякакви граници.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Аз пък ще пиша, защото скоро напуснах може да излезе, че едва ли не че обидите по-долу са писани от мен. За кратко бях във фирмата, но за първи път попадам при толкова готини хора като оплютите по-долу Теди, Рада, Цвети, Атанаска и пр. (е че ти оплю едни от най-свестните хора в офиса бе, човек!?) в голяма фирма (в малките по-често има такива). Работих в 2 други големи фирми преди това и хората там бяха злобари, темерути и гадняри. Е то сигурно и за много от другите аз съм темерут, защото много си мълчах на работата, но причините са здравословни и лош предишен опит, не ми е такъв характера... Та нищо лошо не мога да кажа, че съм видял от изброените. Ще ми липсва смеха на Рада, винаги ме вадеше от скуката с него. Със сигурност е яка компания по събирания, жалко, че нямаше как да се сприятелим, защото сме на различни маси! Смехът на Цвети също ми допадаше, няма да забрява случката със сгрешените очила, които си поръча, това е голям Човек да може да се надсмее и на своите несполуки! Теди освен красива дама изглежда и като човек-бохем, 1-2 пъти ми е обяснявала неща и нищо лошо не мога да кажа, съвсем приятелски ми обясни, как може и по нея някой да плюе?! Въобще като за голяма фирма занимаваща се със сметки и документи има доста хора от бохемски, артистични, спортни и т.н. приятни среди, нищо общо с клишето за скучни икономисти и счетоводители.

А аз имах търкания с някои хора, но от тези минаващи за тихи... бива ли съседка по бюро да ти трие сол на главата само защото си направил някаква грешка, еми нов си, нормално е да не знаеш всичко. И троснато да ми се обяснява "Не се пише ТАЗИ дата, а тази"... заради 1-2 такива се радвам, че вече не работя там, но май навсякъде където има много хора има такива... тая Е. ме мразеше от първия ден, честно, леле хора радвам се че се махнах да не седя вече до нея! Готините са повече, но е достатъчно един-двама да има такива и ти вгорчават ходенето на работата. Бива ли Д. да се държи троснато и настойнически, да ме следи и контролира в колко часа ходя на обяд и други подобни, с нея още в началото се скарахме... Ей такива дребни драми ми късаха нервите! Но колкото и много дребни човечета да има във фирмата, то и Големите личности са много!

И аз бих се върнал, най-вече заради Цвети, Теди, Атанаска, Рада, Мария, всъщност и двете Марии са свестни, както и Мила от по-висшия ешелон с нейната неподправеност. Теодор също не ми прави впечатление на лош човек, добре обясняваше, Симона - също. На Поли и Милена бъзиците и смешките също ми липсват, разчуват сивотата и скуката. Дани, Биби, Бубето, Емо, Танчето и Крисито също са свестни. Пожелавам си ако един ден пак попадна с такива яки хора на едно работно място и аз да мога да се включвам. И за мен също са най-забавните хора, с които съм работил.


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Не обичам да се занимавам с глупости, но някой да ми злослови анонимно по сайтчета с името и с това на колегите ми, няма да търпя. И ето, дребно човече, ще отговоря на низшите ти чуденки: първо, е близо до мозъка, че ако си напуснал работа със скандал, никой няма да те вземе обратно. А..., забравих, че за да е близо до мозъка, то трябва да го имаш. Второ, работя си същото, което правих и преди, жалко че няма много позиции, на които да " скачам", защото си го заслужавам ( тук следва най- интересното - аз имам мозък, пък той даже и работи!). Трето - върнах се заради колегите ми, по които плюеш, защото това са най-забавните хора, с които съм работила! С тях, денят ми е песен, а той може да ти се стори доста дълъг, ако работиш с " декор". Между другото и от предишната ми работа ме изпратиха с почести и винаги мога да се върна, защото съм способна, забавна и за щастие, се откроявам. Ако още нещо те интересува, пиши ми в Месинджър. Ще ме намериш, защото съм сладка , без кавички ;)


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Тъпи асюрета ... тъпи ...


бивш служител

16 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
1
Привилегии
5
Фирмена сигурност
4
Натоварване
4
Потенциал
-1
Местоположение
3
Колеги
-4
Работна среда
1

Русото Цвети дето е як лицемер и се хили като някоя пачавра стане ли 15.30?! Или имахте в предвид Лудата Рада дето се усмихва на всеки (хилейки се като Уди Кълвача) и след това ви стрелка с ножчета? Има и още няколко луди - Лудата Атанаска дето се хили все едно цвили кон по цял ден,с големите претенции,че знае много и е много оправна, и уж не дава на никого да я прави на идиот,а всъщност са я купили за няколко левчета отгоре,за да прави проверките и оттогава омаловажава работата на другите,че видиш ли нейното е най-сложно и отговорно - преди време лично бях свидетел как се подиграва на такива колеги,сега остана само с подигравателния смях към доста хора - жалко е,че не се усещат... :) Т,е ако се паднете в тяхното обкръжение не ви давам повече от няколко месеца живот,освен ако не сте като тях! Тези дето са по-отдалечени - не знам,може би е по-тихо при тях. Продължаваме с протежето на Диана - Теодор,мазната и злобна Мария,заради които няколко от новодошлите ми много свестни познати напуснаха,защото нещата не им се обясняват като хората,но претенциите иначе и тонът са ***, "сладката" русокоска Теди дето е псувала по Олианс и по нейни разкази е напуснала с много лют скандал, интересно как са я взели обратно и още по-интересното е,че веднага е скочила на горна позиция ;)Останалите са свестни,но те са за декор на горе-изброените.
Единственото,което продължавам да се чудя е - защо от Ръководството си мислят,че никой не знае що-годе заплатата на другия и,че горе като те привикат с думите "ама не казвай на никого" - дали никой не разбира?! И другото - наистина ли си мислите,че експертите са с кой знае колко по-големи заплати?! И смятате ли,че някой гледа дали си заслужил,или не?!Тук качество не се гледа! Вдигат ти позицията единствено ,за да не мрънкаш,че новите задължения не са ти по длъжностна характеристика! Заплатата не мърда с години под различни предлози,по същото това време я вдигат на няколко по-нагли,без които няма да върви работата,щото няма обучени, и..."не казвай на никого" :)))
На мен миналия месец ми бе последния - да му мислят новите :)


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
1
Привилегии
1
Фирмена сигурност
2
Натоварване
3
Потенциал
-3
Местоположение
-5
Колеги
1
Работна среда
1

Няма много натоварване, но работата е скучна. Заплащането е ниско за скъпия живот в София. Местополжението е близо до един от най-лошите квартали в града, прилича на някакво гето, доста е мръсно наоколо и около пазара, но поне е до метро. Колегите са много свестни с малки изключения като едно джудже с миша физиономия, което постоянно плете интриги (ЕФ). Нали знаете приказката, че тихите води са най-опасни, тя на пръв поглед е тиха. Но си е осичка. Добре, че седим много далече една от друга. Другите са свестни, вече са споменати имена по-долу, и мен ме забавляват вечно хилещите се. И да, старият офис беше по-хубав, както казаха. Като цяло типична голяма фирма, нито по-хубава, нито по-лоша от останалите. Но в кол център ще взимате повече.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Заплатата в тази фирма ми се струва абсурдно ниска. Одобриха ме на интервюто, но слава богу имах и друг вариант. Как няма да сме най-бедната страна в ЕС, като международните фирми идват да експлоатират хората тук.


3 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
-1
Привилегии
2
Фирмена сигурност
4
Натоварване
-1
Потенциал
-2
Местоположение
-3
Колеги
3
Работна среда
2

Работата е монотонна, но в същото време често е напрегната, защото трябва да знаеш най-различни видове документи как се обработват. За всичко си има процедури и пак процедури, които даже се и сменят често. Освен безкрайни досиета и документи постоянно има цифри, цифри, цифри и пак цифри... едва ли е работа мечта, освен ако не сте счетоводител или икономист и невероятно много обичате да се занимавате с документация, числа и сметки.

За колегите много зависи с кой ще се паднете на маса, ако имате късмета да сте на една маса с Радост или русото Цвети ще ви е супер. Те двете много разведряват сухата обстановка и се смеят много. Тези две фурии са невероятни, най-добрите ни колеги в офиса са, особено Радост няма равна, прекрасна жена е, личи си че е творческа личност! Теди също е супер човек.

Ако не бяха те отдавна щях да напусна, самата работа изобщо не е интересна. Седя защото в България по-хубавите позиции винаги са с връзки, а ако нямаш връзки само такива скучни неща са отворени или кол центрове, такава ни е икономиката - никаква. А не може всички да сме програмисти, нали?! Все пак Олианс редовно плащат заплатата и дават ваучери за храна. Преди бяхме в по-хубав офис, сегашния е доста обикновен.


настоящ служител

2 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
0
Привилегии
2
Фирмена сигурност
5
Натоварване
2
Потенциал
-3
Местоположение
-5
Колеги
1
Работна среда
-3

В голяма фирма има много хора, нормално е да не ти допадат всички. Във всички офиси е така. Например на мен не ми допада подигравателния глас на "сестрата на Азис". От друга страна като Р. се хили не ми пречи. Тя е прекрасен човек и е душата на офиса, разведрява обстановката. Приятно ми е да общувам с нея и въпреки, че говори гръмогласно не ме дразни никак даже. За някои може и да е леко Хахавелка-откачелка, но според мен просто има млад и ведър дух. Всеки офис печели от такива хора. За парите сте прави, но те винаги са малко и човек иска повече. На мен не ми харесва новото местоположение, доста близо е циганската махала и си личи.

Чак змиярник не е, но като всеки офис, където жените са повече си има интриги и коментарчета зад гърба, аз седя на страна от такива отровни хора и ми е добре. По-скоро друго разбрах тук, че техниците и човешките ресурси са галениците на всяка фирма. И едните и другите си имат по-малки стаи и са по 3-5 души, доста по-лека е обстановката при тях, някак ведра е, няма го тоя стрес. В същото време когато имат работа е по-динамична, а ние по цял ден седим като наказани да набираме данни. Но това не е вина на фирмата, вина е на политиците, че икономиката ни създава само такива работни места, а за ХР и техници са по-малко. Дори мога да кажа, че заплащането за труда ни е доста добре, работих на подобно място само за 700 лева.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?