Много плюене по агенцията..а тези, които плюят, години са си взимали кротко хубавите премийки, а може и все още да взимат..не сте ли лицемерни?! Да сте напуснали бързо като не Ви е било угодно и толкова не Ви е харесвало, ама сте били мишки и сте кротували години..смели само като анонимни пред клавиатурата!:)
Средище на клюкари, интриганти, неудачници, закъсала номенклатура, безполезни роднини и производни на изброените. Ако имате малко самоуважение и интелект по-голям от този на амеба или нещо вегетиращо, тогава не се хващайте на работа там. Мястото е идеално за безропотни пенсионери и хора без професионално бъдеще.
Общо взето, предишните отзиви са изчерпателни.
Стандартните оправдания на назначените с политически протекции - всеки има право на политически пристрастия, но удобно забравят, че е недостойно тези политически пристрастия да ги водят в АЯР без конкурс и без подбор, както е по закон. Вместо това идват назначени по заместване, доведени за ръчичка от правилните хора и след 6 месеца ги назначават тихомълком за постоянно.
За какви политически позиции става дума, когато на рождения ден на Т. Живков по коридорите на агенцията почват да се разнасят бутилки алкохол и кутий бонбони и с хитър поглед си честитят "големия ден". 100% гарантирам, че това се случва и сега - култът към личността умира трудно.
Времето в АЯР са най-лошо изгубените години в професионално отношение в живота на всички, които сме си тръгнали от там, но от това, което се говори и в България и навън, оставам с впечатление че сега е доста по-лошо.
Колеги от АЕЦ често разказват как от АЯР периодично им се примолват да пращат току що завършилите си синове и дъщери там, само и само да заемат мястото, понеже вече нямали млади хора (не знам какво са имали предвид, по мое време за млади хора считаха хората под 40, че иначе там средната възраст на която те считат за човек е над 55).
С други думи - правете си сметката, когато тръгвате към АЯР, пък било то и с протекции от партията. Обещанията са големи само докато ви назначат. И ако случайно имате повече мозък в главата отколкото амеба (!) червенокафявите колеги ще дадат всичко от себе си за да ви смачкат и злепоставят, мислейки че мнението им все още струва нещо навън.
Дерзайте, Преждепишущи и деца на партията майка, времето ви минава безславно, мислете му след изборите, когато пак ще трябва да си треперите за местенцата. ;)
Уважаеми бивш колега, объркали сте се относно личността! Аз съм от т.нар. "млади" (млади в АЯР е относително понятие, за мен млад е под 30, но такива май няма..вече), възмути ме коментарът Ви по отношение на партийната принадлежност (няма как да знаете кой за коя партия е гласувал...ако въобще е гласувал на избори), относно компетентността на "младите", защото и това е субективно, както и кой какво прави в личния си живот-това е лично право на всеки човек и не е работа на другите хора!
А Вие, господин Преждепишущий, не смятате ли че е не по-малко цинично да толерирате единствено застъпници за комунистическата партия? Колко млади служители напуснаха през последните 3 години? Да Ви припомня - повече, отколкото са назначени. И далеч не само парите са причината. Унижавахте младите всячески, за сметка на 65+ годишните пенсионери, които също като Вас, стават за смях пред лицензиантите с вопиюща неграмотност и старческата си деменция и други недъзи. Така доволен ли сте? И да, ясно е кой сте. Само не ми е ясно след като целия АЕЦ Ви се подиграва за крещящите мениджърски неумения, как не Ви е срам да продължавате да възпитавате у новопостъпващите същото поведение.
Ето това е наглост и циничност.
По темата - на това място нарочно не се прилага никаква приемственост, никой от по-старите няма да ви предаде знания и умения, ще ви хвърлят в студената вода с надежда да се провалите, информацията се крие и всяко възражение се наказва.
И, господин Преждепишущий, не мислете, че пиша това със злоба. Напротив, пиша го с огромно огорчение. Пред очите ми ядрената енергетика в България се затрива, не само като отрасъл, но което е по-страшно - като сфера на работа, като сфера на създаване и изграждане на млади специалисти. Помнете, ядрената безопасност е надпартийна! И ако вашето дете вече си е уредило живота в чужбина, то помислете ние с Вас на кого ще оставим завета си? Не е късно да промените подхода, да опитате да спасите каквото е останало, защото утре именно младите ще ни съдят. ЧЕ сме им отнели възможността.
И дано един ден се забавляваме с Вас с този циничен диалог, и да се гордеем със специалистите, които сме изградили.
Подробна оценка от Настоящ служител
Бива, бива цинични коментари, ама чак толкова не бива. Може да има недостатъци, но да се изказват по този начин е недопустимо! Този изказ показва нивото на преждепишещите!
Какво ли може да се каже, колегите преди мен са описали мястото идеално.
Само ще допълня за съществуването на т. нар. клуб на младежкото БСП - 10на младежи, които освен с принадлежност към партията-майка, с друго не могат да блеснат. Но за сметка на това пък получаваха доста добър пакет привилегии, докато аз работех там. Пример - една девойка с инициали АК, известна само с това, че прави свирки на подходящия спортен координатор на АЕЦ Козлодуй, чиято майка е директор на дирекция "Инвестиции" в централата, бе назначена с минимална за длъжността заплата, въпросите за конкурса й бяха изпратени предварително по мейла, но пък когато я назначиха на съответната длъжност започнаха да я пращат в командировки зад граница без дори да владее езика. Особено е популярна (освен с това, че отчаяно се опитва да се дореди до някое местно богаташче докато уж има връзка с онзи) с това, че както предшественичката си МВ, извършва поръчки за председателя Костов - слухти и следи хората, които имат таланта да го притеснят. За съжаление към момента ми на напускане, 2 години след нейното назначение, тя все още не можеше да обясни как работи ядрен реактор. Ама иначе се занимава с оценки на ядрената безопасност... СМеххх... Дано го закрият това свърталище на некадърници най-накрая и престъпното ръководство, а и не само то, да ги натъпчат в затвора.
За съжаление съм принуден да се съглася с последните три мнения на бивши и настоящи колеги.
За млади хора заплащането е много ниско и няма перспектива за развитие, което не се отнася за "калинките" и "роднините".
Председателя е абсолютно политическо назначение от БСП и естествено си е подбрал подходящо ръководство.
Липсва далновидна кадрова политика. Манталитет на работа е като в партийна централа.
Липсата на потенциал се компенсира с добро впечатление, общи приказки, лъжи където минават или с възлагане на външни експертизи.
Мястото гъмжи от всевъзможни интриги. Набедените се наказват.
Агенцията е подходяща за пенсионери с уреден живот и са склонни да свършат някоя друга "мръсна работа".
Подробна оценка от Believer
Средище на клюкари и интриганти - и мъжете, и жените. На всякакво ниво - от чистачката до председателя. Работа не се върши. Липсата на експертни познания се компенсира изцяло с външни експертизи като ръководството си получава комисионна от изпълнителите в немалък размер. Председателят е комунист от БСП и толерира само хора от партията-майка. По време на правителството на Орешарски насила минаваше с подписка в подкрепа на правителството. Който не се подписа в нея после не получи полагаемите си добавки към заплатата. Но това не е нищо в сравнение със сексуалния тормоз, за който не се говори открито. Спирам дотук, че побеснявам като се сетя на какво съм бил свидетел за 8 години там. Всичко останало, казано дотук също е вярно. Над 60% от служителите са бивши кадри от АЕЦ Козлодуй и си въртят далаверките. Тежко, ако им попречиш...
Дългогодишен служител на АЯр съм. Един от многото пенсионери от АЕЦ Козлодуй, които доработваме и си допълваме пенсиите със скромна заплата от АЯР. Но не за това искам да говоря. Написаното дотук е вярно, младите хора не са добре дошли в АЯР, брутната им заплата е 600 лева и предишният им опит, освен ако не е в АЕЦ не се зачита. Трудно е да постъпиш тук, ако нямаш връзки или не си работил в АЕЦ.
Искам да споделя една случка, която трябва да ви даде яснота относно отношението и перспективата на младите в АЯР. Един колега от най-младите, още няма 30, изключително старателен и точен в работата си, нещо рядко за държавен служител направи 'грешката' да си потърси работа в АЕЦ Козлодуй, защото не издържа финансово. От АЕЦ веднага се обадиха в АЯР на главния директор Веселин Драганов и зам.-председателя Борислав Станимиров. Още същия ден целия АЯР знаеше. С обиди и унижения, истински унижения сега се опитват да накажат колегата. Съчиняват слухове, клюки, сплетни, организират му капани. И това далеч не е първия случай - преди 5 години по аналогичен начин изгониха друг млад колега - нямаше и 25 години, накараха го да напусне със заплахи. Опитаха дори да го изкарат психично болен. Е, младежът сега работи в АЕЦ като млад специалист, получава висока заплата и АЯР е лош спомен за него. Но не всеки от вас ще има този късмет.
Това не е мястото за първа работа, ако искате да останете в ядрената енергетика. Веднъж напуснали, горецитираните господа създават измислена лоша слава за младежите и ги злепоставят пред цялата гилдия на ядрената енергетика. А България е малка, всички се познаваме.
Аз съм прост наблюдател, помагам на младите, защото вярвам, че бъдещето е в тях, във вас, но искам да кажа на всички младежи, които тепърва искат да се развиват - стойте далече от АЯР!