Съвсем случайно ми попадна инфото за фирмата и реших и аз да споделя мнението си като бивш дългогодишен служител. Ще се опитам да съм кратка защото имам много за писане, но нека не ви отегчавам повече.
Заплащането преди години беше нормално за Варна, но знам от колеги, все още работещи във фирмата, че сега вече съвсем са изнагляли холандските колонизатори и вече заплащането е ниско отиващо към трагично.
За уважението мога да сложа -100 точки ако имаше такава възможност. Собственика Роналд, който е завършен малоумник и напушняк се държи като краля на Сиам, а от вас се очаква да вървите пред него и да хвърляте розови листа по пътя му. Няма да забравя, че си връзваше обувките, като стъпваше отгоре върху бюрото на колежката до мен, на 30 сантиметра от клавиатурата и докато тя си работеше. Често ни обясняваше как в България всичко е супер гадно, но понеже сме евтини му се налага да идва тук, макар и с огромно нежелание. Другият собственик Ралф за мен беше дори по голям дразнител, защото е невероятна мижитурка. От него помня всеки път като ходим на заведение как си поръчваше бира на сервитьорката: What kind of beer do you want ? Oтговор: The cheapest one. А си мислех, че Българските работодатели са измекяри ….
Привилегиите бяха общо взето никакви. Обяд за 4-5 лв. и карта със здравна застраховка най ниско ниво, която може би вече я няма.
Фирмена сигурност ….. правихме изчисления с колегите, че горе долу всяка година се подменя целия персонал на фирмата, по мое време целият екип бяхме между 20-40 човека. Тоест за 4-те години в които работих аз фирмата се раздели с 70-90 човека, повече от които уволнени по изключително грозен и неуважителен начин, без абсолютно никакви аргументи или обяснения…. все едно си циганин работил на обект. Това е кажи речи 100% текучество на годишна база. Варна не е толкова голяма и въпреки, че фирмата не беше толкова голяма много бързо ни се разнесе славата, че има много голямо текучество и постоянно търсим хора за френския кол център например и т.н. Съответно хората идващи на интервюта при нас силно намаляха и дъщерята на собственика Роналд – Даниеле ни караше да пишем позитивни коментари в интернет за фирмата, в това число и тук в БГ работодател. Помня, че имаше бивши колеги дето издирваха собствениците да ги бият и по инструкция на собственика заключвахме винаги офиса на влизане/излизане и на въпрос от бивши колеги тук ли е Ралф трябва да даваме отрицателен отговор
Натоварването беше изключително голямо, а стреса беше изключително висок. Организацията беше много лоша, постоянно нещо не беше наред и винаги се търсеше виновен, както се казва по нашенски „да обере парсата“. Кажи речи всяка седмица получавахме мейл от някой колега, че днес е последният му ден на работа и му е било приятно с нас и т.н. . Супер гадна, тягостна и демотивираща работна обстановка. Уволнявахме изключително кадърни млади хора с по 2 чужди езика, магистратура в чужбина, мотивирани …. Собственика не обичаше да уволнява лично и го правеше през прекия ръководител на човека, управителя в момента или финансовия директор, в това число и на мен ми се налагаше да му върша черната работа, но за щастие колегите не бяха глупави и ситуацията им беше пределно ясна.
Потенциал за развитие във фирмата няма, няма и да има, особено пък ако си Булгар. Местоположението ни беше готино в центъра, офиса ни беше нормален. По голямата част от колегите бяха много готини и си запазих доста контакти от там. Разбира се изключвам от това число наглата, глупава, лицемерна, интригантска и мързелива холандско-белгийска сган.
Относно това момченце Даниел, което в момента го раздава някакъв меринджей най краткото ми описание би било лайно. Дойде във фирмата като чирак на една леличка с доста съмнителни професионални качества и репутация Детелина. Тя се занимаваше с базите данни и му даваше да човърка разни ексели под строг надзор да не оплеска нещо . Ето линк какво всъщност правеше тоз младеж когато аз работих там.
https://budnavarna.com/37285-chitatel-otnovo-tigrovi-komari/ - тук читателя Даниел Франгов е писал до сайта будна варна, че е забелязал тигрови комари в центъра, докато е на работа… за съжаление линка вече не е активен. Едва ли и сега прави нещо по различно. Подозирам , че има холандска жилка, защото е класически нагъл, лицемерен, подлизурко, клакьор и гълтач на саби. Не съм запознат точно как се е получило рязкото му издигане, но предполагам, че след като се разкара предният меринджей Инмар, който също беше голямо лайно, той е бил достатъчно голям ибрик за да излезе първи на ожесточения кастинг. Този младеж е абсолютен пример за синдрома на Дънинг и Крюгер.
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Оставих тези няколко реда празни за да има време Даниел да прочете за ефекта на Дънинг и Крюгер, че се знаем все пак. Това момче не може да бъде мениджър, няма капацитет да бъде дори ръководител на ниско ниво, може би като оперативен работник би се справял добре, но трябва да му се дадат точни и ясни инструкции. Той няма елементарни познания за да бъде мениджър, не познава работните процеси и няма идея как да ги управлява и организира. Ако беше някой друг може би щях да изкажа някаква надежда, че може и да се подобри във времето, но за съжаление при него въпроса е чисто интелектуален и нямам никаква надежда. Но има една българска поговорка „ Търкулнало се гърнето(фирмата) и си намерило похлупака(Даниел)“.
Към последния коментар от SG:
Защо не кажеш направо името Даниел, който не знае какво е да си лидер и който НИКОГА няма да се бори за правата на служителите, нито да установят процесите на работа.
Колко служители излетяха в 16:45 ч.? Без истинските доводи.
Да, имаше качествени кадри, които можеха да внесат промяната за по-добро, но на холандците им е все тая за човешкия фактор - днес сте вие, утре друг. Няма значение дали си професионалист или скатавка - третират ви по един и същи начин, натоварване до дупка и никой не ви пита дали ИСКАТЕ да поемете още някой сайт. А това да се отрази в плюс на заплатата ви - хаха, неее, пълна утопия! За едни 100 лева бруто увеличение на зплатата се правят циркове, за да не ви ги дадат; дават се заплати от по 1000 лева за служители, които са там вече няколко години... Защо не Роналд да си купи нова къща и Ферари с вашите пари? И вие да слушате безумните му хвалби, да не загрявате какво се случва и тихичко да дъвчете иначе "безплатния ви обяд" за 5 кинта?
Искрено пожелавам на Варнамед и Сие сайтчета и фирми- фантоми за картончета и лампички да фалират, за да не правят грешка хората, които не са ви чували и да започват работа при вас! Анатема на вас!
п.п. Даниеле, сине, защо не кажеш колко пъти се 0сPа, включително с ония хилядите брошурки??? ...
Подробна оценка от SK
Напълно съм съгласна с последното мнение по-долу.
Същата ситуация преди около две години.
Интересна дейност и не много сложна работа-давам мнение за поста продажби и обслужване на клиенти за френски пазар.
Средства за работа- бих казала на едно не много ефикасно ниво- остарели системи, невинаги достоверна информация в сайтовете, съответно и голяма загуба на време и на клиенти.
Мениджмънт-липса на добър професионалист който да разбира работния процес, както и да умее да управлява хора, екипи.По-неприятно е, че нямаше усилия в тази посока или да се назначат квалифицирани такива.
Вследствие- напрегната работна среда, липса или лоша комуникация между отдели, липса на професионализъм.
Прехвърлят нови фирми - или нови сайтове за обслужване без съгласие или осведоменост или най малкото разговор.Фирми съвсем с друга дейност, които изискват и серизно обучение- лед осветления и уреди по мое време- с добра техническа подготовка, обслужване на клиенти от фитнес зала също...Разбира се всичко това без промяна в договора.
Освбодена бях от работа един петъчен ден в 16ч45 ..без обяснение, без да имам възможност да прехвърля работата към колеги или шеф, без да обменим каквато и да е инфомация за работата свършена, евентуално проблеми и тн..не казах една дума на клиентите, което ме натъжи.
Даже нямаше едно Мерси и на добър път, както се казва.Tова признавам за първи път ми се случва и то в родната ни страна, сред българи също.
За българина мениджер- не бих споменала името му, но мисля, че той е огледало на холандските босове, иначе не биха се търпяли, тоест каквито са шефовете такива са и по долу- нали трябва да гледат в една посока, ако избщо има такава.
Понятия като уважение,емпатия,морал,достойнство- са напълно непознати за тази фирма и за нейните управляващи.
Та това е, типично за повечето чужди фирми на пазара у нас, които не се свенят да рекламират БГ като евтина дестинация и евтина работна ръка- да, това потресаващо нещо го видях в един от лъскавите им сайтове.
Има потенциал ако има и квалифициран отговорен персонал, с ясна дефинирана рамка на работа и с взаимно уважение.
SK
Така... Ето ви едно прясно мнение от настоящ служител.
Текучество:350% за година.
Оценяване на служителите за приноса им: 0
Мениджмънт: 0
Лицемерие: 1000%
Адекватни решения за бизнеса: 10%
Уволнения на служители от днес за утре:99%
Бенефити: нямат ваучери за храна, нито Мултиспорт, тиймбилдингите са мираж (най-много веднъж годишно).
Даниел - оперативното мениджърче - е всичко друго, но не и мениджър. Подлизурко, отмята се, за да спаси кожата от грешните си решения, прехвърля вината на други служители; абсолютен лицемер.
Холандците: не им пука за абсолютно никой; уволняват постоянно; взимат абсурдни решения, често, докато са пияни; карат служителите им да покриват минимум три различни служители, без тяхно съгласие, нито с увеличена за това заплата.
Абсолютно неадекватни!
Не си губете времето и нервите с тях!
Търсите нови възможности за финансова независимост, стабилност и просперитет? Попаднахте на точното място! Само тук и сега ще узнаете как да спечелите страхотни допълнителни доходи с работа от вкъщи или което и да е място по света и у нас! Работете колкото си пожелаете и когато си искате! Необходимо Ви е малко свободно време, лаптоп, компютър, таблет или смартфон, връзка с интернет и започвате. Печелете лесно и си харчете паричките със здраве! Как ще се случи това, вижте тук :
WWW.RABOTAIDOHOD.SIMPLESITE.COM
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Надомна работа, допълнителни доходи, работа от вкъщи, работа по интернет, онлайн бизнес
Здравейте,
Интересува ме дали някой има актуална информация относно условията на работа/по-конкретно в счетоводен отдел/?
Гледам, че в рамките на няколко месеца публикуват обява за оперативен счетоводител, което малко ме разколеба с кандидатстването. Или не се задържат хората или все пак е възможно и те да не попадат на правилните служители.
Все пак и обявата им е леко "претенциозна", а дали предлагат адекватно заплащане и добри условия на работа...знае ли човек? Благодаря предварително !
Като бивш ИТ специалист във фирмата ще кажа че мениджъра в офиса е готин и разбран, баш шефовете от Холандия са лицемерни и си имат дългосрочен план за всичко иначе се усмихват ехидно и са ти първи приятели като дойдат тук. Мина повече от година и след като сеърших работата за която бях нает, прецениха че е излишно да се дават пари за ИТ специалисти и така бях освободен като предварително ми беше отказано обещано повишение след 1 година служба! Поздрави
Здравейте ,
Ако все още ви интересува ситуацията във фирмата моля пишете тук и ще напиша по подробна информация . Като цяло фирмата е пред затваряне и аз лично не виждам смисъл да се работи за нея . Но ако сте студент и ви трябва стаж и студентски доход не е лош вариант . Може и да научите нещо във фирмата но за това съм малко скептична . Разбира се ако сте много на зор можете да работите там защото едно от малкото хубави неща във фирмата е , че заплащането е навреме .
Аз съм бивш служител. Напуснах поради лични прични. За престоя ми в компанията мога да кажа само положителни неща: коректно отношение /заплатите се получават до 5-6то число на месеца/, сигурност, допълнително здравно осигуряване. Вярно, не се получават милиони, но заплатите са над средните за Варна и работодателя те осигурява върху реалния доход, всичко минава по банка. Ако имам възможност с удоволствие бих се върнал да работя пак там на по-късен етап от живота ми.