Глобъл Систем груп - РЕ ЕООД /img/frontend/nomap.png"

Глобъл Систем груп - РЕ ЕООД

0 точки от 1 мнение

Здравейте, колеги, приятели и познати!
Управител на фирмата "Глобъл Систем Груп - РЕ ЕООД" Роман Елетин - Украинец.
Андрей Бардар преводач който никога нищо не знае и се меси където не му е работата.
Фирмата е под изпълнител на Украинска фирма.
Отогорник в Германия Алексей който само лъже и се крие.
Работа в Дортмунд, Германия. Позиция Шлосер.
Реших да напиша 2 реда за поредната измамна фирма която се занимава с наем на хора и след това ги праща в чужбина. Фирмата беше пуснала както обикновено обява за работа търсят ШЛОСЕРИ. Явяваме се няколко колеги на интервю и там се казва отивате в Германия заплатата е 5Е на час и с едно малко шлаифче потърквате тук там някоя заварка или нещо подобно. Ще се работи по 10 часа на ден...да съгласни сме подписваме договори даваме смети....купуват ни билетите и ни пращат в Германия до тук както обикновено хубавата и сладка част :) След като пристигаме в Германия настаняват ни в едно общежитие което не беше лошо.. На следващия ден отиваме на работа и започват проблемие . Влизаме в цех където се шмергелят детаили за фирми Скания и Даф...слагат те в една клетка където ти дават няколко чука с метални дръжки и още няколко ъглошлаифа които са доста големи и тежки не като наще в България на които сме свикнали. Дадоха ни пурвите дни престилки, маски, ръкавели, и склюди за работа. Отиваме и почваме работа оказа се че няма нищо общо с това което е говорено преди това на интервюто в България. Детайлите които трябва да се обработват са големи тежки вдигат се с телфери и не само. Почваме работа пурвия ден само обясняват но на следваюия ден казват трябва да работите по бързо и това което вадите не е продукция а е някаква смешка ..Трябва всеки ден да се вади повече и повече продукция на ден понякога трябва да се вадят над 600 детаила които средно тежат по 50кг и човек иска не иска се налага да ги вдига на ръка за да може да направи повече детайли но на следващия ден отново ти казват много малко си направил и така до последните дни които бяхме в Германия. Уговорката за заплащането беше всяка 2-ра седмица като дойде този ден отгожорника ни в Германия се ската ние му званим той не отговаря или казва след няколко часа ще дойда ...и така изкарахме цяла седмица без пари за храна ходейки на работа . След известно време на вече постоянни лъжи ни омръзна и решихме да си търсим правата в полицията но после едни познати казаха че няма смисал и въпростният ни отговорник знаейки това спокоино ни каза "Отивайте правете каквото си поискате" ...... и затвори телефона указа се е има др вариант в Германия който не знаехме. Това се указа че е Данъчна полиция или така наречените ZOL или FinansZam говорихме с това дружестно и след няколко часа вече бяха запорирали сметки всичко което има на свое име . Веднага се обади и ни помоли да отеглим оплакването щял да ни донесе парите .... каза че собственика на немската фирма не му била платила ....само лъжи и нищо повече....но няколко часа по късно доиде и плати една част от парите  всички единодушно на следващия ден отидохме взехми си билетите за България и казахме че никога повече няма да се върнем във въпросната фирма.