Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

РЛГ БЪЛГАРИЯ /img/frontend/nomap.png"

РЛГ БЪЛГАРИЯ

Напишете мнение
5 1 0
1 точка от 1 мнение
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-1 от общо 1


настоящ служител

-22 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
-5
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-4
Местоположение
2
Колеги
-5
Работна среда
1

Колеги. Дойде ред като служител на фирма РЛГ България ООД да споделя впечатленията си за да вземат под внимание бъдещи кандидати, контрагенти и партньори какво да очакват при съвместна работа.
Първо това е фирма, криеща се зад авторитета на германското едноименно дружество. Пряко подчинена е на офиса в Германия и няма решение, което да не се съгласува с немските ръководители ( много от които бивши шофьори и роднините им) от това кой автомобил къде ще отиде, кой шофьор ще се качи да управлява до смяна на тонер касетата на принтера. При завързване на нови контакти, привличане на водачи и персонал се обещава както си е по ''традиция'' - излагат се утвърдени шаблони, даващи резултати привидно неусложнени и примамливи. Например подчертаване конкретно на отговорностите по договора (заявката-договор).
За клиентите се оказва, че товарите им пристигат навреме, даже по-рано и се почват пазарлъците за по-ранно разтоварване, изтъкване на какви ли не проблеми, неказвайки, че има двама водачи в автомобила. Масово крият един от водачите при товарене на опасни товари поради причината, че нямат в нито един автомобил пълно оборудване дори за един водач.
Спедицията им работи, колкото да задвижат 1 автомобил на седмица без да се вземат под внимание разходни норми, нормативна база по наредбата за международен превоз на товари и без техническа грамотност за автомобилите,товарни габарити и т.н.
При наемане на шофьори всичко е ок. Оказва се обаче, че ако някой спука гума и откаже лично да я смени (било то че няма инструменти или времето или пътните условия не позволяват) се заплашва и му се вменява вина като накрая получава глоба. Ако има щета по камиона поради вида на застраховката винаги водачите поемат 2000 лева самоучастие, което би трябвало да поема фирмата. Уви, нещата така се извъртат, че шофьорите са виновни. От шофьорите се крие иформацията, която вече всички знаят за минималното заплащане на час на водачите, управляващи на територията на Германия. Въобще какъв е смисъла? Всеки шофьор, който не е кандидатствал в тази фирма не е бил нает. Практиката е да се изкарат няколко месеца и после всеки си измисля за какво да си напусне. Уволняването е ежеседмична практика. Като не са в настроение си уволняват с лека ръка. Затова текучеството е огромно. Около 5 човека на месец.
Имат няколко диспечъри и е хубаво, че са на разположение денонощно. Помагат, но има и колеги, които си имат по ''комерсиални'' отношения с тях. Колеги, които искат по-хубави линии и дестинации си ''имат приказка'' с някои от тях и нещата им се нареждат, за разлика от други. Казват ти едно, след 10 минути става друго. Диспечърите не знаят правила при товарене, действащи забрани или още неприети такива. Трепери се за щяло и нещяло. Като не се чете е така.
В офиса в Русе лицемерното злословно подхвърляне зад гърба на колегите е ежедневие. Как някои били от доста отдавна, пък не се били издигнали за разлика от началника. Как някои знаели език, а други не и кои колко пари заслужавал.
Фирмата като цяло функционира с цялата си колоритност по нивата, на което не се обръща внимание поради факта, че е нужно да съществува като''буферна'' и рентабилна зона''. Винаги и за всяко нещо ще се намери кой да отговори за ''недоглеждане''.
Съвет: всеки е добре дошъл, но нека се обърне внимание на "най-приятелски настроените" шофьори и работници във фирмата.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?